Hond & Zijn Allergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariahMariah

honden foto van Mariah

Zijn er mensen die een Hond hebben die allergisch is aan iets? Het maakt niet uit welke allergie...huismijtallergie, pollenallergie, voedingsallergie, allergie aan wol, enzo.... Ik wil jullie verhalen en ervaringen horen! Hoe ga je hier mee om? Wat doe je om je hond zo allergievrij mogelijk te houden of te krijgen? Hoe verzorg je je allergisch Hondje? Alle verhalen zijn welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond & Zijn Allergie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mijn Working Border ColliesMijn Working Border Collies

honden foto van Mijn Working Border Collies

Hoi Mariah,

Allergieen zijn altijd moeilijk te behandelen, ik zou uit mijn optiek je hondje eerst eens op rauwe voeding zetten en dit een aantal maanden de tijd geven.

Vaak los je met rauwe voeding al een heleboel op.

Wendy

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Das toevallig, ben er laatste dagen nogal mee bezig ;-)

Bo is allergisch, ten eerste heeft hij een voedselallergie, hij kan niet tegen de toevoegingen en granen die in brokken gebruikt worden. Dat was de hoodreden (daarnaast ben ik persoonlijk geen voorstander van brokken) om Bo op vers (Kvv en barf) te zetten. Als hij ook maar iets van brokken of iets anders met toevoegingen/granen gegeten heeft dan heeft hij er dag of 4 last van.

Daarnaast heeft hij vanaf het moment dat het lenteweer aanbreekt ook last van allergie, zijn huid slaat pikzwart uit en heeft enorme jeuk. Dit is de 2e lente dat we Bo hebben maar als het precies zo is als vorig jaar dan duurt het tot september/oktober tot het over is. Waar dit precies vandaan komt is niet duidelijk en de DA kan er ook weinig/niks mee.

Daarom ga ik vandaag een afspraak maken met een klassieke homeopaat, die blijken hier veel meer mee te kunnen dan een reguliere dierenarts.

Ik zal tzt wel laten weten hoe dit gegaan is.

Groet,

Ralph

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Wij hebben teckels en er zijn de drie met een vogel allergie.
dus vogels zijn de deur uit gegaan ;-)

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Hier 1 witje met een Atopie (hooikoorst wat op haar luchtwegen gaat zitten, dikke neus, geirriteerde ogen en oren) en haar huid met name de bovenkant van de achterpoten en de liezen kunnen geirriteerd raken.
Zij krijgt Efavet capsules bij Hella Mentjox vandaan en dat gaat echt perfect. Alleen vorige week toen het buiten heeeeel heftig was heeft ze voor het eerst een opgezette snuit gehad en toen heb ik 1 capsule meer gegeven dan normaal en een paar dagen 1 prednoraltablet. Gelukkig hoeft het niet zo lang om prednoral te geven en werken de capsules verder prima.
En ze krijgt op advies van DA en Homeopaat een andere brokvoeding

De andere witte heeft een katten- en huisstofmijtallergie wat gebleken is uit een bloedtest. Tevens naaldbomen en coniferen kan hij beter niet mee in contact komen anders dikke ogen en niezen. En hij heeft al vanaf pup af aan een voerallergie en doet het nu al een paar jaren prima op Trovet regular (visbrok). Geen jeuk meer en ook geen diaree. Vers vlees bood hem geen oplossing.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

De labrador van een vriendin heeft een wolallergie en kan ook niet tegen granen. Oplossing: geen wollenkleden en vers vlees voeren!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond & Zijn Allergie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^