Help! Hond kan niet alleen zijn, zelfs na training.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Hoi allemaal,

Mijn pup is nu 6,5 maand.
Toen hij 9 weken was kregen wij hem in huis en heb ik hem gelijk getraind met alleen zijn: tot 4 uur (zo lang zit hij ook maximaal alleen)

In het begin bleef hij heel erg blaffen, poepen en plassen in z'n bench. Bench kleiner maken maakt niet uit. Hij bleef zijn eigen plek vervuilen.
(Bench kon niet kleiner want anders kon hij niet eens meer liggen)

Sinds 1 maand geleden is hij begonnen met uit z'n bench te breken. Toen hebben we kleine hangslotjes gekocht voor op de bench. Dit ging in het begin goed, maar later kon hij er zelfs met slotjes en al uit de bench komen! Hij kreeg hierdoor ook meerdere wondjes.

Nu hebben we hem niet meer in de bench zitten, we willen niet een x thuiskomen en hem dan half hangend in bench aantreffen, dat hij is blijven haken ergens aan.

Vandaar dat hij nu dus los loopt in de woonkamer.
Maar hij blijft net als eerst in z'n bench poepen en plassen. Probeert ook elke x de woonkamer uit te komen (wat hem al een paar x is gelukt)
Kruk van de deur staat nu omhoog, met het idee hij kan er nu echt niet meer uit.

Een vriendin van mij blijft het raar vinden dat hij constant z'n eigen plek blijft vervuilen.
(wat natuurlijk ook eigenlijk niet hoort!)

Kunnen jullie mij helpen?
Ik zou graag een x thuis willen komen zonder elke dag de kamer te dwijlen en z'n poep op te ruimen.
(hij poept en plast al als hij maar 1 uurtje alleen heeft gezeten. Terwijl hij net buiten ook al gepoept heeft.

ALLE HULP IS WELKOM... BEN ECHT RADELOOS NU!!!
(zie het af en toe echt neit meer zitten)

Groetjes Marjolein

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Hond kan niet alleen zijn, zelfs na training." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

6,5 maand is nog niet zo oud, ik denk dat je gewoon te snel bent gegaan met de training, sommige honden leren het gewoon niet zo makkelijk, en als je dan toch doorduwt, gaat het fout.

m.b.t. poepen en plassen, ging dat bij de fokker wel goed? hoe was de situatie daar?

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

De bench is in iedergeval geen optie meer om hem in te doen, die gebruiken we nu alleen nog maar als straf. We willen hem toch echt leren om alleen te zijn in de woonkamer.

Is dit een goede manier van straffen?
(hij zit hier alleen maar in als hij iets fout doet en niet luisterd naar Foei)

Zijn er nog andere manieren om hem te straffen voor poepen/plassen in huis?

(hij kan opzich z'n behoefte 8 uur ophouden, als ik thuis ben de hele dag)

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Met poepen en plassen ging het bij de fokker wel goed, maar daar zat hij natuurlijk nog bij z'n moeder.
En als ik thuis ben houd hij het ook hardstikke goed vol!!

Hij zat daar veel bij z'n moeder en ook in de woonkamer (met fokker en kinderen enzo) dus wel vaak in gezelschap. Weet niet of hij ooit alleen is geweest.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 1 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Bench om te straffen is geen goed idee. Het idee achter de bench is dat hij het fijn vind om erin te liggen, zijn plekje, dus dat hij het ook geen probleem vind om er alleen in thuis te zijn.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Z'n bench gebruiken we niet meer.. staat nu ook in de gang. Hij heeft zelf z'n mand in de woonkamer staan.
(dat is dus nu zijn plekje)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

een bench hoor je nooit te gebruiken als straf! als je dit eerder ook al hebt gedaan, kan het zijn dat hij dacht dat hij altijd straf had als jullie weggingen!

een bench moet een leuke veilige plek zijn om te liggen, dus eten in de bench, lekkere snoepjes en botjes in de bench.....

een pup van 6,5 maand hoort zijn behoefte niet 8 uur op te houden! volwassen honden gaan nog zo'n 4-5 keer per dag uit, dus om de 3-4 uur! jij zou het zelf vast ook niet prettig vinden als je een hele dag niet naar de wc mag.......

als je pup toch binnen plast, pak je hem op en zet je hem buiten waar je wil dat hij plast of poept. als je erg boos wordt kan het ook zijn dat hij een onderdanigheidsplasje gaat doen, en dat wil je nou juist niet....

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wel goed dat je hulp vraagt hoor :-)

zit je op cursus, en zo nee misschien is dat een idee, een trainer weet vaak ook nog veel tips, en je kan er veel leren over hondengedrag.

als je een hond wil 'straffen' kan je hem het beste maar gewoon negeren, dus als je bijv. met hem speelt en hij hapt, dan stop je even met spelen. dan leert hij dat happen niet werkt, want dan stop je en dat vindt hij niet leuk...

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Heb puppy cursus gehad, daar zeiden ze dat het kan dat een hond poept/plast om te pesten... dus daar had ik niks aan.

En z'n bench wouden we gebruiken om hem te straffen, omdat we "dachten" dat dit misschien goed is, maar niet dus :-)

bedankt voor de reacties!!

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

hm..... rare puppycursus, daar heb je idd niet veel aan..... misschien kan je nog een betere hondenschool vinden, honden vinden het namelijk vaak ook heel leuk om ernaartoe te gaan!

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

wat een ontzettend rare puppycursus! Alsof honden zo denken! "Goh, laat ik mijn baasje s ff lekker pesten door midden in de huiskamer mijn behoefte te doen".. Nee natuurlijk denken honden niet zo. Alleen de pup weet nog niet waar hij het wél moet doen.

Wat al gezegd is: de bench als strafmiddel is echt heel slecht. Dat hij de bench bevuilt, baart me wel zorgen. Hoelang zit hij er dan in? En krijgt hij eerst eten en gaat dan de bench in? Is de ontlasting wel van normale structuur?

Ik zou even een andere hondenschool zoeken, als ze zulke idiote adviezen geven..
Hoe weet je dat je hondje zijn ontlasting 8 uur op kan houden? Want als je thuis bent, dan ga je toch gewoon regelmatig naar buiten?

Groetjes, Inge

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

oh sorry, ik lees net dat hij het zelfs al doet als hij 1 uurtje alleen heeft gezeten...

Ik ben bang dat je de bench voor hem weer als veilig plekje moet maken. Even hem erin lokken, en belonen (niet dwingen!) Zet eerst de bench alleen maar open, en als hij dan gaat kijken, belonen. Dan steeds een stapje verder. Eventjes de deur dicht, als je er nog bij bent. Dan weer open, en belonen. Steeds iets langer. 10 seconden, 30 seconden, 1 minuut, etc. Dan hem in de bench doen, en jij even de woonkamer uit. Heel even maar. Let wel op: hij mag in de voorgaande fases niet piepen. Als hij piept en je laat hem los, is hij beloont voor het piepen (om het zo maar te zeggen) en zal hij dus gaan piepen en blaffen, totdat hij er weer uit mag. Dus echt kleine stapjes nemen!
Dit zo steeds verder uitbreiden. 1 minuut de woonkamer uit, 2 minuutjes, steeds iets langer. Dan ga je de voordeur uit en even buiten staan, etc... Het lijkt een gebed zonder eind, maar ik zou echt hele kleine pasjes maken. Zorg dat hij het prettig gaat vinden in de bench, het is zijn veilige plekje.

Dit is mijn idee, maar misschien denkt er iemand anders er anders over!?
O-)
heel veel succes!

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Maar bench durf ik niet meer aan, ben echt bang dat hij zichzelf een x ophangt, hij heeft al meerdere wondjes eraan over gehouden. Daarom wil ik het echt proberen met hem dat hij alleen kan in de woonkamer.
Z'n ontlasting is wat dunner dan normaal, en hij poept ook vaak gewoon 2x en 2x plassen in huis.

Met de bench heb ik getraind tot 4 uur lang, dit ging in het begin goed, ook meerdere speeltjes en een botje erin zodat hij zich niet zou vervelen, waterbakje aangeschaft om in de bench op te hangen.
Maar nu kan hij het ineens niet meer, hij is nooit langer dan 4 uur alleen geweest.

en hoe ik weet dat hij 8 uur z'n behoefte op kan houden, ik was een x heel druk bezig de hele dag en hij lag heel veel te slapen en had nergens aandacht voor. (zelf had ik ook niet meer op de tijd gelet :'( wat eigenlijk wel slecht is, maar is 1x gebeurd) En toen gaf hij het op een gegeven moment zelf aan dat hij naar buiten moest.

Groetjes Marjolein

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

ik heb je een pb gestuurd, 2 zelfs

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

Is er iets gebeurt waardoor hij nu ineens niet meer alleen kan zijn?
Ben toch bang dat je het alleen zijn weer helemaal alleen moet trainen... "in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst" ;-) O-) Snap natuurlijk wel dat het heel vervelend is hoor!
Kon hij eerst ook 4 uur alleen zijn los in huis, of alleen in de bench? Los in huis is namelijk voor een hond heel anders dan in de bench. Mijn hond kan in de bench prima alleen zijn, maar los in huis niet. Met name omdat hij er zelf heel onzeker door wordt...

Hoop dat je iets hebt aan de pb van Marieke en Tara!!

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Het binnen poepen en plassen kan van verlatingsangst zijn. Dus van de stress en niet van "baasje pesten"
Je moet het alleen zijn weer helemaal van voor af aan gaan opbouwen. Per minuut en zorgen dat je hond niet in de stress raakt. Hier gaat heel veel tijd inzitten weet ik uit ervaring.

Je kunt een keer film-opnames maken en kijken hoe je hond zich gedraagt, let daarbij op de stand van de oren en de staart en luister op wat voor manier hij blaft.

Ga in ieder geval niet te snel opbouwen met alleen laten en straf je hond nooit voor het doen van zijn behoefte binnenshuis.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik denk dat je hondje bang is alleen.
Je zegt dat hij het prima op kan houden als je thuis bent, dus moet hij dat ook kunnen als je er niet bent. En 4 uurtjes alleen zijn is niet te lang, dat zou moeten kunnen.

Zoals Noortje hierboven al zegt, denk ik dat je het alleen zijn moet opbouwen. Echt bij het begin beginnen. Ga 1 minuut achter de deur staan en kom dan weer terug. Gaat dit goed, ga dan 2 minuten achter de deur staan (of in de tuin, maakt niet uit) Heel voorzichtig opbouwen.

Misschien is het nog een idee om de radio aan te zetten als hij alleen is. Dat wil nog wel eens helpen en dan beter op een zender waar veel gepraat wordt.

Wens je veel succes en ik hoop dat het allemaal goed komt, want het is wel een heeeeeeeeeeel schattig koppie hoor, dat hondje van jou!!

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Even een aanvulling op YmY, klassieke muziek schijnt kalmerend te werken.

Kijk waar je hondje het best op reageert, voorspelbaar gedrag zoals jas pakken, schoenen aan en sleutels pakken en weggaan of juist helemaal niet voorspelbaar zijn.
Wel muziek aan of juist niet, iets lekkers geven of juist niet.

ga er niet vanuit dat het met een paar weken verholpen is maar trek er een paar maanden voor uit.
Zolang je hond niet rustig alleen kan blijven dan een oppas zoeken op de tijdstippen dat je weg moet.

Veel succes

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wat ik uit hwt verhaal opmaak is dat je hond nooit goed alleen heeft kunnen zijn..

Je schrijft van het begin af aan heeft hij/zij geblaft..??

Dan ben je niet goed gestart en heeft de hond een groot probleem; verlatingsangst.. :'(

Daar ben je niet zo 1, 2, 3, vanaf als het al zo diepgeworteld zit..

Niks is omnmogelijk maar je kan alleen trainen als je de hond niet meer alleen laat..

Iedere keer dat je dit wel doet, zal de hond weer terug vallen en heeft trainen totaal geen zin...



honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Oei arm hondje, wat een rot cursus zeg.
Een hond die zijn eigen nest vervuilt, dat is niet pesten, dat is angst! Mijn hond heeft ook verlatingsangst, en ik het begin poepte en plaste hij de boel ook onder. Dat mag je de hond nooit kwalijk nemen, zo bang/gestrest is hij.

Heel langzaam alleen zijn opbouwen. Eerst alleen zijn in een andere kamer, een paar seconde, paar minuten. Dan op hetzelfde tempo het alleen in huis zijn opbouwen. En het is idd belangrijk de hond voorlopig niet alleen thuis te laten. Hier is veel informatie op het internet over te vinden.

En ik zou een klachtenbrief naar de hondenschool sturen, je arme hummel!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

6.5 maand is echt niet oud hoor. Er zijn honden die pas met 1 jaar zindelijk zijn. Krijgt hij veel straf, wordt er veel op hem gemopperd? De hond merkt dit echt wel. Honden doen het echt niet om te pesten, wat een raar iets voor een hondenschool om dat te zeggen :'(.
Ik denk ook dat hij verlatingsangst kan hebben, eventueel i.c.m. gewoon echt niet zindelijk zijn.

Hoe lang moet hij eigenlijk alleen thuis zijn? Hoe heb je de zindelijkheidstraining gedaan? Misschien heeft hij veel meer wandelingen nodig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help! Hond kan niet alleen zijn, zelfs na training." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^