dominatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ireeneenireeneen

het verhaal gaat verder, ik zit op een nieuwe cursus, we zitten op een nieuwe cursus, maar het probleem verergert.
Mijn nieuwste trainer adviseert nu de hond te laten castreren, dit omdat ie echt ongelooflijk dominant is. Zelfs tegen hem.
Ik begin wanphopig te worden; als de hond niet opgesloten zit in de bench, heb ik geen rustige minuut, want hij is echt overal en bijna nooit op een leuke manier.
Visite komt hier niet meer binnen en lopen op straat, leuk met de clicker, is belachelijk. Hij luistert niet eens meer. vanmiddag ben ik drie kwartier bezig geweest hem in de bench te krijgen, hij heeft demuren opgegeten, de vloer gelikt, geprobeert in de wasmachine te kruipen; ik had hem gezegd de bench in te gaan, en heb daarop gewacht, nu dat duurde drie kwartier. Toen hij eruit kwam was ie net zo wild als anders.. HELP>

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dominatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel niconico 3 doggies

honden foto van nico

Als je castratie gaat overwegen,zou ik eerst de chemische versie doen.
Deze werkt 6mnd en na 2 maanden begin je al resultaat
te krijgen.Als het dan niet werkt is hij iig niet gecastreed van jan met de korte achternaam.
werkt het wel,dan kun je hem echt laten castreren.
succes.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Vaak is dit gedrag wat jij omschrijft te wijten aan te weinig rust. Honden hebben veel rust nodig, nl. 18 uren per etmaal en als ze dit niet krijgen kunnen er veel problemen ontstaan.

Alle signalen die jij omschrijft zijn stress signalen en je schrijft dat je hem er pas in kreeg na 3 kwartier. Ik begeleid pups altijd naar de bench. Evt. oppakken of ze een halsband om doen en voer in de bench gooien zodat het geen strafplek wordt.

Hoe lang heeft hij toen in de bench gezeten? Een fijne leidraad is 200% rust dan de activiteit is geweest. Dus 3 kwartier gek doen is minimaal 1,5 uur verplichte rust.

Castratie kan helpen maar je pup is erg jong en erg vaak kan een pup blijven hangen in dit gedrag wat hij nu laat zien. En dat zeggen veel mensen er niet bij.

vistite komt niet binnen schrijf je. Ik zou dit ook meer gaan begeleiden. Visite komt? Dan pup aan de lijn en afleiden. De visiste kan dan de pup ook negeren en als de pup rustig is dan de lijn eraf. Is de pup weer druk? Lijn eraan. Na een 10min. heeft de pup al heel veel prikkels gehad en dan heeft hij rust nodig en kun je de pup in de bench doen.

Om echt goed advies te geven heb ik meer info nodig zoals een dagindeling en hoe straf je de hond? Hoe beloon je de hond? Hoe maak je de pup geestelijk moe? Hoeveel rust krijgt de pup? Trekt de pup aan de lijn?

Ik hoop het van je te horen.

Groetjes van Esther

honden page profiel ireeneenireeneen

ik weet hoe ik hem geestelijk moe maak en hij ligt vaak in de bench, gewoon al omdat ik het niet langer met hem uithou. Ik voel me vaak schuldig omdat hij zoveel in bench is, maar ik vind het fijn te lezen dat ik hier niets fout doe.
Hij trekt aan de lijn, dit zijn we op cursus aan het behandelen, maar daarvoor moet ie aandacht geven en raadt eens, dat doet ie alleen als hij zin heeft in een snoepje.

We gaan vier keer in de week naar cursus, een keer naar jacht en drie keer naar gedrag. Op de jacht gedraagt ie zich uitstekend. Hij is een kanp jachthondje. Voor de rest wisselt het, net precies was ie lief, even, dan zeg ik goedzo en braaf als ie zit of ligt en hup dan begint het weer, het gespring, het ge-rij.

Ik denk dat we eerst 6 weken chemische castratie moeten proberen.
Anders zie ik nl geen toekomst met en voor deze hond. Hte duurt niet lang meer of hij gaat doorbijten.
Ik heb 22 jaar staandes gehad en altijd honden, maar zo iets heb ik nog nooit mee gemaakt.

honden page profiel richardrichard 3 doggies

honden foto van richard

Dominant, onstuimig, opdringerig, in de weg lopen, altijd laten struikelen, constand in het zicht.
Dit zijn de woorden die mensen gebruiken om een dominate hond te beschrijven. In feite zijn deze honden net kinderen die van jongs af aan geen disipline geleerd hebben. Geen van beiden begrijpen onze waarde van goed of kwaad. Daar eindigt echter de overeenkomst,omdat u een kind kunt uitleggen wat u wilt, maar honden leven alleen maar vanaf het moment en uitleggen is duss tijd verspilling.
Eigelijk leven honden in een wazige wereld waarin alle normale signalen tussen baas en hond zijn uitgewist.Dit zou niet het geval zijn in het wild, wolven zijn nauwgezet in hun gedrag en om de roedel gladjes te laten functioneren moeten er maar weinig misverstanden tussen de leden van de roedel zijn..
maar heb geduld de hond is nog maar 4 maanden verwacht er maar niet te veel van hij moet nog eerst puppy af worden... :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

inderdaad wat is een hond van ruim vier maanden nou toch ? geniet van de streken van je hond, begeleid het vervelend zijn. ga er eens een extra wandeling voor uittrekken, neem leuke speeltjes mee tijdens de wandeling, doe er wat mee.
vier maanden jee het is een kleuter. die heb je ook niet gelijk volwassen, en dat is ook niet leuk.

lees dat je het niet ziet zitten ? je doet dan te veel, vier keer cursus ? jacht ? en dan nog gehoorzaamheid ? vier maanden oud. veel te veel.
ga lekker naar buiten , het is zomer, maak een feestje van de wandelingen. je kan ook tijdens een speelkwartiertje buiten leuk spelen, verstoppertje of apporteren leren, doe dat niet de hele dag natuurlijk. maar geniet van je hond van deze leeftijd, lees alleen maar ergenissen over een hond van vier maanden.

honden page profiel ireeneenireeneen

hij mag niet teveel lopen vanwege zijn naar buiten wijzende voeten. Die heeft ie opgelopen tijdens het iets teveel genietend met hem buiten lopen.
Dat we vier keer per week naar cursus gaa; eerst was het eens per week, de jachtcursus. Daar gedraagt hij zich meestal ok, maar soms bijt ie ook keihanrd iemand. Thuis begon ie hetzelfde met mij te doen, in mijn enkels, bovenbenen, handen, armen, en nu mijn nek.
Hij heeft bedacht dat ie niet hoef te luisteren, leuk en creatief bedacht, maar het duidt wel op een wil.
Twee trainers die niets met elkaar hebben noemen hem onhandelbaar. Een gedragsdeskundige, die hem op een goeie dag zag ( want hij heeft ook dagen dat hij ongelooflijk lief is en anders heeft ie minuten dat ie echt leuk is) noemt hem ondeugend en mij te lief.
Maar ik ben niet lief, het maakt hem niets uit dat ie gecorrigeerd wordt. de hond van mijn nieuwste trainer doet dat, de eerste keer vond hij haar eng, de tweede keer doet het hem niets meer.
Kijk, zijn karakter is goed, het is heel beslist geen valse hond.Nog niet. Maar ik moet wat met hem, het is echt niet fijn dat een hond naar je nek hapt. Ik ben bont en blauw.
Ik wil heel graag die chemische castratie uitproberen.Voor hem dan, niet vooor mij,

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Welke streken je omschrijft heeft mijn rottweiler van ongeveer 4 maanden ook alleen zie ik het niet als onhandelbaar :-D ik zie het gewoon dat mijn hond meer begeleiding nodig heeft als de andere die we hebben. Ze heeft een pittig karakter en een eigen wil MAAR ze is nog maar 4 maanden ;-) vergeet dat niet, dat doe ik ook niet :-) ook tegen mij wordt gezegd dat ik "te lief" zou zijn maar ik heb met dat "te lief" zijn wel een rottweiler reu goed weten op te voeden (al zijn we er nog niet helemaal maar hij luisterd en gedraagt zich beter als menig andere hond) dus dat met me meissie gaat ook lukken.
Misschien is 4 keer per week een cursus wel teveel voor je hond ;-) en daarbij zul je thuis ook al het nodige oefenen. Vind het wel een beetje raar van die 2 trainers dat ze hem nu al bestempelen als onhandelbaar :-) Dat lijkt me niet echt een uitspraak voor trainers op de leeftijd van je pup. Het voornaamste is dat hij weer aandacht voor je krijgt en jou de leukste baas van de wereld vind :-D dus belonen , belonen en nog eens belonen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Richard heeft dat mooi verwoord vind ik.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik schrijf ook niet dat je te veel en te lang met je pup moet gaan lopen, maar maak van dat kwartiertje een feestje voor je hond. en ook ik begrijp niet dat een gt. een hond van vier maanden onhandelbaar noemt.

honden page profiel ireeneenireeneen

Laat ie vandaag dus weer een hele goeie dag hebben!
Heeft zelfs gevoetbald met mijn man en kleinzoon.
Ligt nu lekker in zijn bench. Wel was het zo dat ie bij de jachttraining alles goed deed, behalve dat ie me wilde volgen of oogcontact maken.

Maar goed, dit was een goeie dag.Kijken hoe het verder gaat morgen!

Bedankt voor alle adviezen, ik vind de belangstelling altijd heel plezierig en leerzaam.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dominatie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Even wat foto's van mijn spul
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^