Kent iemand het merk Markus-Mühle?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik was vandaag op de huisdierenbeurs in Leeuwarden (oer saaie beurs overigens) en ik raakte in gesprek met een meneer die hondenbrokken van het merk Marus Mühle in de nederlandse markt aan het brengen is.

Zijn verhaal klonk erg goed, en ik heb van hem 7 proefzakjes meegekregen, dus ik ben benieuwd wat de hondjes er van vinden.

Ik ben benieuwd of iemand van jullie ervaring heeft met deze (koud geperste) brok.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kent iemand het merk Markus-Mühle?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

pff nee geen ervaring mee, eigenlijk ook nog nooit echt de naam gehoord enz.

Op zooplus verkopen ze het al zag ik toevallig.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ken de naam van Zooplus, ja.

Er staat dat het een koud geperste brok is.

De samenstelling is volgens Zooplus als volgt:

Samenstelling
Vlees poeder van gevogelte, volkoren maïsmeel, penspoeder, rijst kiemen, botmeel, maïs kiemen, aardpeer poeder, bietenpoeder, vispoeder, lijnzaadolie, raapzaadolie, fruit-poeder (uit: Sint-Jansbrood, ananas, papaja, banaan, West-Indische kersen, appel, peer, bosbessen, mango, framboos), aromatische kruiden, eigeelpoeder, zalm, algenpoeder, spoorelementen en vitaminen. Alle vaste ingrediënten zijn gemalen tot meel. Daardoor wordt de biologische beschikbaarheid van de natuurlijke producten, het mengen en de vitale stof door een koude drukpers techniek optimaal verbeterd.

Additieven:
vitamine A (10.500 IE/kg), vitamine D3 (1050 IE/kg), vitamine E (200 mg/kg), vitamine B1 (3,5 mg/kg), vitamine B2 (7 mg/kg), vitamine B6 (4,2 mg/kg), vitamine B12 (42 mcg/kg), biotine (210 mcg/kg), foliumzuur (0,35 mg/kg), niacine (21 mg/kg), vitamine C (140 mg/kg), panthotheenzuur (7 mg/kg), choline-chloride (1050 mg/kg), ijzer (200 mg/kg), cobalt (1 mg/kg), mangaan (48 mg/kg), seleen (0,25 mg/kg), koper (10 mg/kg), zink (65 mg/kg), jodium (1,6 mg/kg)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb ook nog een plaatje gevonden:

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

@Wilma, wat ben je ijverig!

Er zit niks in wat er niet in hoeft te zitten, dus dat vind ik al heel wat. Ontwikkeld in harmonie met de natuur, dat spreekt me ook aan.
De fabriek draait op stroom van waterenergie.

Het klinkt allemaal goed.
Ik ben erg benieuwd naar de ervarings verhalen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Nou er zit genoeg rommel in hoor ;-)... Maar op zich een oke-brok, geperst...

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

@Angela, wat voor rommel dan?

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Ik heb ook een gesprek gehad met die man. Klonk wel mooi allemaal. De brok is geperst op 45 graden, de geperste brokken van andere merken op 75 graden geloof ik. (behalve kjens misschien) De vitaminen en oliën zijn daardoor beter behouden. Ik vroeg waarom er niet meer vlees in zit (29%), en hij zij dat dat niet nodig was omdat het een geperste brok was. Beetje jammer, want ik zie die logica niet helemaal. Er zit ook nog aardig wat graan in. Weet het percentage niet uit m'n hoofd, zo'n 30% ofzo. Geen tarwe, dat scheelt.

Ik heb net het (halve) proefzakje gegeven. Daisy ging het eerst onderzoeken, maar at het daarna wel allemaal op. Ze hoeft er maar 60 gram van per dag! Heb je naar de aanbevolen hoeveelheid gekeken Ymy? Dat is echt een stuk minder. Weet eigenlijk niet waarom, want er zitten niet ontzettend veel calorieen per kilo in ofzo.

Ze hadden ook luposan, dat sprak me denk ik iets meer aan, daar zit geen graan in.

Hebben de honden al geproefd? Vonden ze 't wat?

honden page profiel J.J. 3 doggies

honden foto van J.

Hier hebben we er ervaring mee.
Kijk anders eens naar mijn laatste reacties, staat 1 bij van Luposan , is van Markus-Muehle. ;-)

honden page profiel AntonAnton 3 doggies

honden foto van Anton

ik vind de hoeveelheid zware metalen verdacht.
maar weet ook niet of dat ook in andere brokken voorkomt mn koper en das best veel nog en zink lijken mij niet goed. ijzer kan ik mee leven maar ligt er aan in welke vorm deze metalen voorkomen.

dus ik zal eens gaan kijken naar andere brokken

goetjes

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

@Meike, ik heb niet gekeken naar de aanbevolen hoeveelheid. Wel vertelde die man dat ze minder nodig hebben. Hij heeft 2 volwassen berners en die doen 14 dagen met een zak van 15 kilo.

O ja, 1,2% van het gewicht van de hond moet je voeren. Dan hoef jij geen grote zak te kopen Meike! ;-)

De granen zijn volkoren maïs en ontsloten rijstkiemen. Ik weet niet waarom men altijd zoveel moeite heeft met de granen.

De hondjes hebben het nog niet geproefd. Daar wil ik even op mijn neus bij staan. Ze krijgen het morgen.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

En er zit geen vlees in, maar wel de eiwitten van gevogelte, pens en zeevis. Dat leek me juist zo goed.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Rommel: volkoren maismeel, rijst, kiemen, mais kiemen, aardpeer poeder, bietenpoeder, lijnzaadolie, raapzaadolie, fruitpoeder, aromatische kruiden, algenpoeder en alle additieven (blijkbaar zitten de vitaminen niet in de voeding zelf en worden ze kunstmatig toegevoegd; een "vitaminepil" is geen vervanging voor echt voedsel).

honden page profiel eddyeddy 3 doggies

honden foto van eddy

Hoi
Wij hebben ze ook gezien op eurodog show in kortijk (Belgie ) daar stonden ze ook met een hele grote stand, je kon zoveel zakjes krijgrn als je maar wou onze berner had er seruise diaree van we zijn er dan ook meteen mee gestopt.
Groeten




honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

De hondjes hebben net allemaal anderhalf proefzakje op en ze vonden het lekker.

Wel gingen ze eerst even snuffelen en keken wat vreemd, want er zitten dus geen lekkere geurtjes in. Maar de bakjes waren in no time leeg.

Nu afwachten wat ze straks gaan poepen! :-D

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

En? En? Mooie poep? :-)Bij Daisy zag ik niks bijzonders aan haar poepje... Daisy at het liever dan Cavom, die brokjes liet ze liggen. Er zouden toch lekeree geurtjes aan moeten zitten, er zitten toch aromatische kruiden in? Ben benieuwd wat je conclusie wordt.

Ik wilde nog even reageren op een paar dingen in dit topic.

Zware metalen? Dit zijn oligo-elementen, ook wel sporenelementen genoemd. Deze sporenelementen activeren enzymen, ze zijn onmisbaar. Het lichaam zelf bevat ook sporenelementen. De sporenelementen in Markus Mühle zijn dus geen belasting voor het lichaam, maar hebben een functie. "Sommige bevorderen de groei en de stofwisseling . Zoals jodium, ijzer , zink en koper. Andere spelen een rol bij de botvorming, bijvoorbeeld calcium en fosfor, en spier en zenuwfuncties." (bron: hondenvoer.co.nl) Over de hoeveelheid kan ik niet veel zeggen, behalve dat andere brokken deze elementen in ongeveer dezelfde hoeveelheden bevat.

Rommel? Vergeleken met andere brokken vind ik niet dat hier rommel inzit. Als je het vergelijkt met vers voer, dan natuurlijk wel. Misschien zeg ik onzin en ben jij veel meer op de hoogte van de ingrediënten Angela, maar ik doe mijn best alles te begrijpen. Volgens mij zijn rijst en mais de makkelijkst verteerbare granen. Aardpeer, biet en fruit zijn naar mijn weten niet slecht voor een hond. De kruiden zijn misschien overbodig, maar toch ook niet slecht? Lijnzaadolie is toch ook niet slecht? Ja een dierlijk vet zal beter zijn, maar volgens mij wordt lijnzaadolie wel vaker gegeven.

De additieven zitten er in mindere mate in dan gemiddeld, maar ik vind het inderdaad ook opvallend. Ik heb net een mailtje gestuurd naar de man die we spraken op de beurs, met onder andere de vraag waarom er nog zoveel additieven inzitten als de vitamines zo goed behouden zouden worden. Ik heb ook gevraagd waarom er maar 1,2% van het lichaamsgewicht gegeven hoeft te worden, want ik weet niet waardoor dit zo laag ligt.

Oh en op zooplus.nl staan veel ervaringen, heb je die al gezien?

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Niks bijzonders gemerkt aan de poepjes hoor.
Maar ja, ze hebben er ook maar een heel klein beetje van gehad eigenlijk. Wel waren ze aan het zoeken naar meer, meer, meer, maar ze willen de hele dag wel eten.

Inderdaad heb ik ook het gevoel dat dit een goede brok is met weinig rommel. Ben benieuwd naar de reactie op je mailtje.

Ik zal op zooplus even de reacties lezen.
Bedankt!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Dat iets niet slecht is, wil niet zeggen dat je hond het nodig heeft of er iets aan heeft qua voeding. In mijn ogen is het dan 'rommel', want de hond heeft er niets aan. Bovendien ook omdat er niet de kwalitatieve ingredienten worden gebruikt, maar het afval van de producten (groente- en graanafval). Die zijn echt niet voedzaam.

Deze brok is echt wel beter dan de gemiddelde geexpandeerde brok hoor, dat wel. Maar het is niet vrij van 'rommel'.

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

@Angela, ik wil eigenlijk graag weten of deze brok ook beter is dan de gemiddelde geperste brok.
Wat denk je?

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

@Meike, doet Daisy ook erg veel drinken en meer poepen? Dat zijn dingen die ik lees in de bevindingen op zooplus.

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Nou niks van gemerkt, maar ook lastig te beoordelen. Ik had maar één zakje mee en daar heeft ze twee keer 's avonds van gegeten. 's ochtends kreeg ze kvv. Ze ging wel meteen flink drinken na het eten, maar ik weet niet of ze dat normaal ook doet... Ik denk dat je het gewoon moet proberen om erachter te komen hoe het bij jouw honden werkt.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Nee, deze brok is niet beter dan de gemiddelde geperste brok hoor... ;-)

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Angela, waarom vindt je deze brok niet beter dan gemiddeld? Op welke criteria baseer je dat?

Ik ben bezig met een vergelijkingsonderzoek naar brokken. Vanuit de gegevens die ik tot nu toe verzameld heb vind ik dit wel een brok die beter is dan de gemiddelde geperste brok . Waarom?
- lager graanpercentage dan gemiddeld
- bevat geen tarwe (alle anderen behalve luposan wel)
- meerdere dierlijke proteine bronnen (hier weet ik niet veel van, maar lijkt me beter dan bijvoorbeeld alleen rund (farmfood)
- geperst op 45 graden in plaats van 75 graden. Ook hier heb ik geen verstand van, maar het klinkt logisch dat er meer voedingsstoffen behouden blijven. Hierin moet je de fabrikant vertrouwen. (of niet natuurlijk)

Ik zet het 'grote vergelijkingsschema'

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Hoi Ymy, ik heb alle geperste brokken die ik heb bekeken en navraag naar gedaan online gezet:

http://brokkenvergelijken.wordpress.com/

Zoals je ziet gebruik ik een aantal criteria, zoals vleespercentage, graanpercentage, chemische toevoegingen en dergelijke. De criteria ga ik nog uitleggen, maar dat is erg veel werk, dat komt later nog.

Hopelijk heb je hier wat aan! Heb je al een beslissing genomen?

anne marleen (Gast)

klinkt goed markus muehle, jammer dat er geen verse ingrediënten worden gebruikt maar alleen vleesmeel en (alweer) mais.

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

In een geperste brok kunnen geen verse ingredienten verwerkt worden, omdat het op zo'n lage temperatuur geperst wordt. Dus helaas geen vers vlees in geperste brokken.

Ilse (Gast)

Ook in een geexpandeerde/geextrudeerde brok wordt het vlees eerst eerst voorbewerkt. Je kan geen brok maken dmv expanderen zonder de ingredienten al voor te bewerken!! Daarbij blijft er minder van over (goede eiwitten) dan in een geperste brok.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Ook in een geexpandeerde/geextrudeerde brok wordt het vlees eerst eerst voorbewerkt. Je kan geen brok maken dmv expanderen zonder de ingredienten al voor te bewerken!! Daarbij blijft er minder van over (goede eiwitten) dan in een geperste brok. "

dus jij beweert dat een brok zoals orijen die voor het extruderen 40% vers vlees gebruiken en 40% droog vlees dat zo een brok minder vlees bevat dan een brok zoals Marus Mühle...

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

waar ik wel mee akkord ga is dat er in alle geperste brokken meer granen over blijven na het bereiden dan tov brokken zoals applaws,orijen,acana,taste of the wild en nog andere niet genoemde,maar dat een geperste brok meer vlees zou bevatten daar moet ik toch om lachen hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kent iemand het merk Markus-Mühle?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^