dierenasielen, een zegen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MishaMisha

honden foto van Misha

Naar aanleiding van een aantal gesprekken eerder deze week met hondenbaasjes en toekomstige/potentiele hondenbaasjes heb ik me een aantal bedenkingen gemaakt over dierenasielen.
Ik ga hierbij niet veralgemenen en ik weet niet hoe het in Nederland zit, dit is gebaseerd op Belgische asielen.

Mijn post is ook niet persoonlijk of aanvallend bedoeld, ik veralgemeen het naar de 'gemiddelde' mens. Dus aub, geen aanvallen ofzo terug, ik tracht hier enkel jullie standpunt te verkrijgen, want het zit me een beetje dwars.

Ikzelf heb altijd asielen gesteund, voedsel gekocht en een pakje extra voor asieldieren. Wisselgeld altijd in collectebussen en ja, we hebben in het verleden honden opgevangen ook.

Vroeger kon je hier dieren adopteren en hen een warme mand aanbieden in ruil voor een eigen te kiezen donatie, naar gelang wat je kwijt kon (en niemand gaf maar het equivalent van tien euro, echt niet), dit is NIET wat de hond je waard is, maar vanuit het asiel ging het hem vooral om de hond een mooi leven te bezorgen, en ook de minder bedeelde mensen kunnen prima voor een hond zorgen. Dat was de visie. Asielen zaten toen ook vol en men kwam net rond.

Na de komst van de verplichte chip, moesten asielen wel een bepaalde minimumprijs plakken op adopties.

NU met de loop van de jaren is zo een prijs in sommige asielen opgetrokken tot €250 voor een hond. In sommige asielen is het bijvoorbeeld €150 voor een kruising maar als je een rashond kiest (geen stamboom of zekerheid) dan moet je €200 betalen...
En hier komt nu mijn bedenking, ruikt vooral het laatste niet sterk naar puur commercie? En is dat dan per se slecht? Tenslotte wordt het geld wel terug in de opvang van dieren gestoken, maar past het wel in de 'weldoenersvisie' die men overal rondraagt?

Mijn tweede bedenking heeft betrekking op broodfok/particuliere nestjes. En nogmaals, ik veralgemeen het naar de gemiddelde mens, die graag een hond wil.
Waarom zou men €250 betalen voor een hond, binnen een beperkte keuze (wat aanwezig is in asielen) als men voor pakweg €300 het 'ras' van z'n keuze kan 'kopen'? En op een asielhond krijg je ook geen garanties trouwens..

Dat laatste is trouwens een reactie van het gemiddelde (goede) hondenbaasje en voorstander van asielen die ik heb gesproken.

Ik kan in deze materie nog dieper graven (er zijn zoveel factoren die meespelen), nog meer situaties en soms zelfs ronduit schrijnende voorbeelden geven (ja ook in asielen) maar daar is geen plaats voor. Ik wil geen hevige discussie uitlokken mbt de waarde van een hond, wat die jaren voor je betekent en dat een stamboomhond de beste optie is etc.. en ik besef dat ook de wet hierin een grote rol speelt, maar ik wil het houden tot betrekking van de werking van asielen zelf en wat ze zelf doen. Ik wil graag jullie beleefde, oprechte visies.

Het gaat hem er eigenlijk om dat broodfok nog steeds bloeit en asielen nog steeds vol zitten en dat dat een spijtige tendens is, die we al jaren trachten uit te roeien..




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenasielen, een zegen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

tja , ook de asielen hebben te maken met almaar stijgende onkosten , ik denk wel dat ze subsidie krijgen maar dat zal nooit genoeg zijn om de kosten te dekken ,verder moeten ze het van donaties doen , helaas heeft de crisis toegeslagen en lopen de donaties hardhollend terug (weet ik uit ervaring van Europa Kinderhulp)
dus ik denk dat ze wel geld moeten vragen voor een herplaatster. ik heb daar ook geen probleem mee , en ik denk dat 200 euro niet eens kostendekkend is , het is niet alleen de chip die geld kost maar ook voer ,dierenarts,castratie en verdere verzorging .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Helaas bloeit idd de broodfok nog welig en zitten de asiels nog alijd vol.

Bedoel je te zeggen dat er geen/minder broodfok zou zijn als de asiels minder geld voor een hond zouden vragen?

Wij hebben voor Lola die vier jaar in een asiel gezeten heeft (Polen) 120 euro betaald.(In dit asiel hangt het er vanaf hoe oud de hond is en in welke conditie de hond is). Dit inclusief sterilisatie, entingen, europees paspoort, chip, en vervoer naar Hamburg. Niet iedereen is commercieel bezig dus.

Een asiel zou m.i. een opvangplaats moeten zijn voor honden die door omstandigheden een ander baasje zoeken. En proberen de honden een zo goed mogelijk nieuw tehuis te geven. Dat daar veel kosten aan verbonden zijn lijkt me wel logisch en ik kan zo ook niet echt oordelen of men commercieel bezig is of niet.
Misschien is het gebleken dat als men alleen een vrijwillige donatie geeft dat er dan minder serieus over nagedacht wordt wat het betekend om een hond te hebben? Ik weet het niet.

Waarom mensen naar een broodfokker gaan i.p.v. een asiel is misschien omdat ze liever een pupje willen van een bepaald ras en ze geen zin hebben om daar lang naar te zoeken of te wachten. Over asielhonden bestaan ook nog steeds veel vooroordelen wat sommige mensen ook tegenhoudt.

Om je vraag te beantwoorden: ja een goed asiel is volgens mij wel een zegen, de honden zitten er veilig, krijgen hun verzorging en wandelingen. En er wordt voor hen gezocht naar een goed tehuis.


honden page profiel ilonailona 3 doggies

honden foto van ilona

Ik ben het wel met je eens. De prijzen zijn wel erg gestegen. Wij hebben ook 4 katten uit het asiel en tegenwoordig vragen ze al 80 euro voor een kitten en 75 voor een volwassen kat. Terwijl je ze vaak gratis ergens af kan halen. 80 euro is mij ook een beetje te gek. Ik snap dat ze een vergoeding vragen. Maar op deze manier komen die arme beestjes niet snel uit het asiel en worden ze overvol.

honden page profiel Jeannette Jeannette 3 doggies

honden foto van Jeannette

Misha, dit zijn ook precies de punten die ook in mijn hoofd zitten.
Toch denk ik niet dat een asiel commercieel denkt, maar probeert gewoon op die manier (rashond duurder dan mix) extra dekking te krijgen voor de onkosten, zeker omdat het nooit zeker is hoe hoog de onkosten weer zullen zijn.
Het lijkt mij trouwens ook dat er veel mensen naar het asiel gaan omdat ze nog niet helemaal kunnen kiezen welk ras/ type hond ze willen en "vallen" vaak op het moment in het asiel voor een bepaalde hond.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik denk dat de broodfok niet meer bloeit door de hogere prijzen van de asiels! Er zijn nog te veel mensen die denken dat er in een asiel alleen maar honden zitten die wat mankeren. Er wordt door veel mensen nog echt negatief gedacht over asielhonden. Ze geven die honden niet eens een kans en gaan voor een jonge pup die nog helemaal naar de hand te sturen is. Tevens blijven er nog te veel mensen impulsief een hond kopen. Hierdoor blijven de asiels vol zitten. De maatschappij kan niet zonder asiels. En dat de prijs voor een asielhond hoger wordt, is heel normaal. Er komen steeds meer verplichtingen waar een asiel aan moet voldoen en dat brengt ook extra kosten met zich mee. De broodfok blijft alleen maar bloeien, omdat ze hun honden vele malen goedkoper verkopen dan erkende fokkers. Helaas hechten er nog te veel mensen weinig waarde aan papieren bij een hond en vinden ze goedkoop een hond kopen belangrijker, dan een goede, gezonde, wat duurdere hond kopen. Zolang de mens een hond bij de broodfok blijft kopen, zullen deze fokkers blijven groeien en bloeien! Daar heeft een asiel denk ik geen aandeel in! Zij zijn er alleen weer om "afgedankte" honden op te vangen ;-)

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje 3 doggies

honden foto van Thera & Bartje

De prijzen in asiels zijn inderdaad gestegen. Voor katten vind ik het persoonlijk nog niet eens zo erg, want die zijn vaak wel gesteriliseerd of gecastreerd. Bij kittens krijg je vaak nog korting als ze later pas gecastreerd kunnen worden.

Ik kan me voorstellen dat mensen die een hond zoeken toch eerder geneigd zijn dan een pup te kopen bij een broodfokker dan een zogenaamde probleemhond uit het asiel. Zeker als die mensen dan ook niet op de hoogte zijn van de gevaren van broodfok.

Persoonlijk haal ik liever een hond uit een asiel (uit binnen of buitenland), dan dat ik een pup zou aanschaffen. Ik vind het wel raar dat je dan in een asiel meer moet betalen voor een rashond, het is toch niet zo dat die duurder zijn in onderhoud voor ze. Dat riekt idd wel naar commercie. Helemaal als je bedenkt dat er geen stamboom bij geleverd wordt en dus geen enkele zekerheid hebt over de raszuiverheid.

honden page profiel MeisjesMeisjes 3 doggies

honden foto van Meisjes

geen wonder dat sommige mensen (ras)honde uit buitenland halen..is toch iets goedkoper...en meestal gechipt en ontrword en soms gecastereerd of gesteliceerd!
ik heb gisteren gereageerd op eenhusky pup, kosten voor alles 155 euro, gechipt enzo....ook vervoerkosten uit duitsland zit er bij! en is een ras hond! dus wat doen je dan?
moet zeggen dat vele dierenasiel er in belgie er slecht uit zien en de dieren in slechte omgeving moeten verblijven!
vriedin van ons heeft zo aantal asiels gezien hier belgie,op zoek naar geschikte hond voor haar gezin...haar man kon niet meer aanzien en meegaan de asiels binnen zo schrijnend is bevuilde hokken en alles waar ze in verblijven!
in nederland hebben we ook diverse gezien en waren schoon en netjes en honden werden goed verzorgd! hoe kan het zo groot verschil zijn in zorg voor dieren in een asiel in nederland enbelgie?

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

honden foto van Lisette

Dat asiels vol zitten door broodfok is je reinste kolder, een broodfokker fokt immers niet om het asiel vol te krijgen, dat asiels vol zitten komt omdat heel veel mensen moeite hebben met nadenken, ze zien een leuke pluizebaal lopen, laten we zeggen een kleine sintbernard, die kleine pluizebaal begint nu toch wel veel te eten, en verdraaid hij poept ook nog alles eronder, en hij vreet de bank stuk en de buren vinden de nachtelijke concerten ook niet zo mooi.
Vervolgens proberen ze de hond te verkopen, iedereen zit de totaal afgebroken kamer, ruikt het stinken in huis van de urine, dat trekt zo lekker overal in, het laminaat leid inmiddels zijn eigen stijgende leven en vervolgens zegt iedereen, nou u hoort nog van ons.
Dan gaat de hond het asiel in.
En zo gaat het met de meeste honden, de versie die ook veel voorkomt, oma heeft een hondje, hondje word verwend tot en met, beest is haar kindje, oma komt te overlijden en de kinderen nemen het hondje over want ja het was van oma, hondje moet inplaats van als kindje functioneren ineens als hond functioneren.
En ook dat gaat niet zonder slag of stoot, dan hebben we nog verwaarlozing, en de algeheel bekende zomervakantie, over eerder gezegd, bind/de/hond/aan/de/boom periode.


Asiels tieren weelderig, het asiel vangt namelijk ook een stukje subsidie van de overheid, sommige asiels zoals in beilen, maakten honden af gaven dit niet op en vingen vrachten geld voor honden die ze net hadden afgemaakt.
Daarbij de meeste dierenasiels zijn zwaar verouderd, waarom vervangen, de hond zit nog achter tralies, verder kan iedereen in het asiel werken, als je een hond eten kan geven en water en weet hoe een hogedruk werkt welkom bij het asiel.
Dus veel geld aan opleidingen word niet uitgegeven.

Word een hond terug gebracht hebben ze in de kleine lettertjes na 6 of 8 week ontvangt u u geld niet terug, meestal zijn honden pas na 3 maand gewend, of beginnen mensen de hoop op te geven van dat gejoel houd toch niet op.
Vervolgens vangen ze weer de volle pond voor de hond.




Petra (Gast)

Hoi,

persoonlijk heb ik een voorkeur voor honden uit het asiel. Die dieren verdienen gewoon een tweede kans. Mijn volgende hond zal dan ook weer een herplaatser zijn.

Ik vind dat een asiel een redelijk vergoeding mag vragen m.b.t gemaakte kosten voor het desbetreffende dier, onderhoud van de kennels, opvang nieuwe dieren etc.
Als je een dier neemt kost dat nou eenmaal geld en tenslotte moet je ook voer, dierenarts etc. kunnen betalen.
Wat ik niet vind kunnen is een verschillende prijs voor ras of kruisingen te vragen. Vind ik niet ethisch. Iedere opvanghond is evenveel waard in mijn ogen. Sommige stichtingen op Marktplaats vragen ook verschillende prijzen voor ras of kruisingen. Vind ik ook onbegrijpelijk.

Groetjes

Petra (Gast)

Wat het verband tussen broodfok en volle asiels betreft denk ik dat er wel een verband is.

Over het algemeen betreft het in de asiels veelal geen honden met stamboom.

Sommige mensen die voor een hond uit de broodfok gaan willen graag vaak een pup, goedkoop een pup en snel een pup.
Eenmaal thuis is het hondje niet wat men er van verwacht. Het beestje heeft door de broodfok een gebrekkige gezondheid of een angstig/agressief gedrag. Of het was een impulsaankoop en het dier past toch niet in het gezin.
Vervolgens belandt de hond... in het asiel ;-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Wij hebben ook een hond uit het asiel gehaald, en wat mij betreft mag de volgende daar ook uit komen. Dat er een vergoeding wordt gevraagd voor de hond vind ik niet erg en zal me niet tegenhouden.
Wat me achteraf wel stoorde was dat, hoewel bij afhaling van de hond onmiddellijk een referentie naar een GT werd meegegeven, het asiel niet antwoordde op onze mail na drie dagen (ging over begeleiding van de hond die toen zeer angstig was), maar na een maand wel een standaard mail stuurde om te vragen hoe het met de hond ging.
De kennels daar waren niet nieuw, maar werden wel schoongehouden, daar waren ze volop mee bezig toen we Sasha kwamen bezichtigen, maar de pels van Sasha zag er in eerste instantie proper uit, maar was het zeker niet.
Een hond uit een asiel halen heeft met ideologie te maken, veel mensen staan niet stil bij het overaanbod honden dat daar jaarlijks terecht komt omdat ze zich zo graag door een donzige puppy laten verleiden. Als iedereen die een hond wil in eerste instantie in de asiels op zoek zou gaan in plaats van een impulskoop te doen, zouden er veel minder puppies gekocht worden, en zou de broodfok moeten verminderen omdat ze hun puppies niet meer verkocht krijgen.
Het gaat over bewustmaking, en in België althans, zie ik bijzonder weinig initiatieven in die richting uitgevoerd worden door onze diverse regeringen (prioriteit: nul!). Asiels draaien hier in hun werking heel zwaar op vrijwilligers, als men een professionelere aanpak wil in de asiels, moet men meer mensen effectief in dienst nemen. Maar dat kost geld.

honden page profiel MishaMisha

honden foto van Misha

Interessant jullie reacties al te lezen. En alle reacties hebben mijn inziens belangrijke punten aangehaald. Het is ook zo complex in feite nietwaar?

@ Dobry

Quote:

Bedoel je te zeggen dat er geen/minder broodfok zou zijn als de asiels minder geld voor een hond zouden vragen?
-----

Neen. Ik stel het niet vast dat het zo is, maar ik vraag het me af of het niet kan meespelen. Daarom ook dat ik dat voorbeeld aanhaalde van een asielhond voor 250 euro en een broodfokhond voor 300, met nagenoeg dezelfde garantie..Waarbij die broodfokhond echt je eigendom is en die asielhond dan weer niet, maar goed dat is pietluttigheid.

Dit zijn woorden uit de mond van een vrouw die jarenlang asielhonden heeft gehad (en er vrijwilliger is ook) en nu geen hond meer neemt omdat ze het te duur begint te vinden om te adopteren en omdat ze ook geen broodfok wil steunen en geen duizend euro kan missen aan een stamboomhond. Wijs besluit van haar vind ik dan.
Maar zij is bang dat een gemiddelde mens dan maar een broodfok hond gaat kopen (en jammer genoeg in mijn naaste omgeving is dat gebeurd!) en eerlijk gezegd ben ik er ook bang voor.
Met resultaat dat broodfok weer gespijsd wordt.

En ik zeg zeker niet dat elk asiel op geld belust is, ik beweer zelfs niet dat er ook maar 1 asiel is dat echt op geld belust is maar ik wil aan de tand voelen of de adoptieprijzen wel echt reeel zijn voor de gemiddelde mens.

(laat ik kleur bekennen, ik zou wel 250 euro betalen en zo zijn er wel meer mensen maar zal de gemiddelde mens dit doen - en daar begin ik meer en meer aan te twijfelen de laatste maanden naar wat ik hoor en zie)

@ Ilona

80 voor een kat is inderdaad vrij duur als je ze gratis kan vinden maar katten worden vaak toch gesteriliseerd ook, waarbij ik akkoord ben met Thera. Echter, ik snap ook dat mensen geen 80 euro gaan neertellen voor een kat, hoewel het ervan afhangt of je katten of hondenliefhebber bent. Ik bedoel maar, in mijn opinie is een kat niet 'maar' een kat en niet minder dan een hond, gewoon een ander ras. In die zin is een asielhond dan weer duur tegenover een asielkat, ondanks de chip. Maar ik begrijp je redenering en het is waar.

@ MOnique

Je hebt zeker wel gelijk dat vele mensen asielhonden als inferieur beschouwen. Maar het is ook zo dat mensen die altijd asielhonden hadden de laatste tijd minder geneigd zijn omdat het zo duur wordt en dat men er van uitgaat, ook vaak onterecht duur.

- Dat broodfok moet stoppen en het probleem dat ik aanhaal zou indijken staat al vast. Echter, voorlopig mag het nog, zolang je maar 'in orde' bent. Dus voorlopig moet je roeien met de riemen die je hebt.

En dan nu op glad ijs O-)

- Veel asielhonden hebben al een chip omdat het hier al enkele jaren verplicht is.
Toch blijft de chip steevast als hoogste kost en verantwoording van prijs gebruikt worden.
Echter, sommige dieren hadden een chip, waren reeds onvruchtbaar, zijn soms binnen twee weken uit het asiel.. En mensen weten ook dat een asiel niet de particuliere dierenartskosten betaald. En toch wordt dat als voornaamste kosten meegedeeld als je wil adopteren. Steevast.
Het is heel moeilijk om voor elke hond afzonderlijk een prijs te gaan bepalen uiteraard, en het klinkt ook erg dieronvriendelijk, dus eenheidprijzen zijn het makkelijkst.
Maar zo denkt de gemiddelde mens die een hond wil 'redden' uit het asiel niet. En diezelfde persoon die toch die hond wil en achteraf het paspoort nakijkt en ziet dat de hond al jaren een chip had en/of onvruchtbaar was tot zelfs volledig in orde met vacinaties en ontwormingen voelt zich bedonderd. Daar ligt het natuurlijk aan de mensen van het asiel zelf.

honden page profiel MishaMisha

honden foto van Misha

Ik bedoel maar, in mijn opinie is een kat niet 'maar' een kat en niet minder dan een hond, gewoon een ander ras

ik bedoel soort. sorry.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Mischa,



De tijden zijn enorm veranderd en alles is verschrikkelijk duur geworden.

Om een asiel draaiende te houden is zeer veel geld nodig. Het asiel hier bij mij in de buurt, heeft enorme geldproblemen en dreigt dan ook te verdwijnen. De gemeente en omliggende gemeentes dragen al jaren hetzelfde bedrag bij, wat gebaseerd is op jaren geleden. Als gemeentes hun bedragen niet gaan verhogen dan verdwijnt het asiel. Er zijn al vele gesprekken geweest en ik hoop dat dit een positieve uitkomst gaat hebben. Naast het asiel heeft de eigenaar ook nog een hondenschool en is gedragsdeskundige.

Maar goed, jaren terug was er een hele gezonde economoe en waren gemeenten en overheid een stuk scheuterig met subsidies en dergelijke. Ook lagen de prijzen van het gas, water en lich daarnaast de korsten van het gebouw, verzekeringen ect ect een stuk goedkoper als dat het nu is. 25 jaar terug had ik mijn eerste hond uit het asiel en toen al moest je 80,00 gulden betalen. Voor een appel en een ei was toen ook al niet.Dus ik weet niet over hoe ver terug jij praat, daarnaast is dit in Nederland dus daar zou het vershil dan wel inzitten.

De kosten, huur/hypotheek, verzekeringen, vaste lasten ect ect reizen nu de pan uit en subsidies die een stuk lager zijn. Brengen de hogere kosten voor een hond ook met zich mee. Daarnaast steun je de asielen met dit geld wat ze toch zo broodnodig hebben. Verder vindt ik het prima dat er een redelijk bedrag moet worden neergeteld zodat men vandaag de dag zich nog eens over het hoofd moeten krabben om niet zomaar in een opwelling een hond aan te schaffen.

Of broodfok ermee te maken heeft, ach de asielen zitten al vol zolang ik mij dat kan herinneren. Ik denk dat dit een cirkeltje is, mensen die te vlug een hond aanschaffen omdat hun kinderen dat zo graag willen, of de buren hebben zo'n goed en lueuk luisterend hondje, of van die leuke film of reclame, zo nog tig redenen om zo maar een hond in huis te halen. Zolang mensen niet goed weten wat men in huis haalt, zich niet verdiepen in het hond zijn en alles wat daar mee samenhangt Ik vraag mij af of daar ooit verandering in te krijgen is, maar zolang ik mij dat kan heugen is het al tig jaar hetzelfde.

Natuurlijk moet broodfok aangepakt worden dat staan buiten kijf. Maar om nu alleen maar aan broodfok te denken, dat kan en wil ik niet zeggen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ben eerlijk gezegd niet anders gewend dan zoiets te betalen voor een hond. Freya kostte in 1982 125 of 150 gulden, Chico in 1995 kostte 225 gulden, Dobby in 2009 135 euro.

Ook daarin zit niet heel veel verschil met broodfok prijzen.

Je moet er wel rekening mee houden dat populaire honden die er maar kort zitten, óók de kosten moeten dekken voor de vele honden die maanden of zelfs langer in het asiel zitten. Een flinke Stafford (die helaas veel in het asiel zitten) zal over een periode van maanden veel meer kosten met zich meebrengen dan een kleine Maltezer die binnen 1 week weg is.

Eerlijk gezegd bevreemd het mij dat er eerst een systeem was van "geef maar wat". Dat lijkt me ook boekhoud technisch lastig. Je hebt allemaal vaste uitgaven, en met vastgestelde verkoopprijzen ook een relatief vast inkomen. Met "geef maar wat" lijkt het me heel moeilijk om de financiën te plannen.

honden page profiel MishaMisha

honden foto van Misha

Wilma en Wilma & Dobby :-) ,


Ik weet inderdaad niet hoe erg verschillend asielen zijn in Belgie en Nederland.

Waar ik over spreek met ' je geeft maar wat' is 20 jaar geleden. En toen we 17 jaar geleden een hond uit het asiel namen was het ongeveer 100 euro, wat in dat betreffende asiel nog steeds zo is trouwens. Ons plaatselijk asiel is dus niet veranderd in de loop der jaren.
Je kan echter in onze streek geen winkel binnenkomen zonder hun collectebussen of voedseltonnen voor donatie te vinden en het werkt. Het asiel is heel bekend, krijgt veel steun, kreeg een nieuwe bouw van gemeente etc. Maar ik ga niet zeggen dat ze het makkelijk hebben. En dit is 1 asiel dat ik toevallig ken.

Wat ik wel wil verduidelijken is dat ik niet zeg dat broodfok asielen doet vollopen. Dat doen de mensen die niet nadenken..

Wat ik me wel afvroeg is of er sneller naar een broodfok hond wordt gegrepen als die nagenoeg hetzelfde kost. Dat zeg ik omdat mijn buurvrouwen dat gedaan hebben na een bezoek aan een asiel en toen ze prijs hoorden voor een hond zijn ze naar de dichtsbijzijnde dierenwinkel gereden. Snap je? Als zij dat doen, gaan er wel meer zo denken.

Maar goed, een mentaliteitsverandering onder de mensen is niet zo makkelijk te bereiken, maar wel broodnodig. Daar ligt het probleem, bij onszelf vooral.

honden page profiel MeisjesMeisjes 3 doggies

honden foto van Meisjes

met die crisus kijkt met goed hoe duur iets kost...dus als men ergens goedkoper een pupje kan kopen, ipv een herplaatser,wat meestal geen pup meer is en meer voor word gevraagt...dan is het logisch dat men voor de pup gaan!
pup kan je naar je eigen opvoeden...en een herplaatser heeft al een opvoeding of juist niet gehad...en je weet nooit precies wat het heeft mee gemaakt!
begrijpelijk dat men wel voor pupje gaat die wat goedkoper is dan herplaasde hond uit asiel!
je kan al ras honden pupje voor 155 euro ongeveer krijgen,wat zou jij doen?
honden die in asiel komen...waarom komen die daar? omdat mensen niet weten hoe ze een hond moeten opvoeden en trainen...en komen problemen van...dus moet hond weg! ASIEL IN :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenasielen, een zegen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Berner sennen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^