zwanger worden en hond ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos

honden foto van brenda en xantos

Beste mensen,

Me vriend en ik gaan proberen zwanger te worden. Nou had ik een vraagje hoe kan je je hond al een beetje laten wennen op het moement dat je zwanger bent. En wie heeft er ervaring met eerst een hond dan kinderen ???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zwanger worden en hond ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Vanaf het begin de hond er bij betrekken en laat de hond er even aan ruiken zodat het vertrouwd wordt

honden page profiel eefeef

honden foto van eef

hier nooit geen probleem geweest,hadden al drie honden toen de pleegkids kwamen.het ging vanzelf de kids waren geen honden gewend dus hielden vanzelf wel wat afstand en de honden waren wel kids gewend dus zochten toe nadering.gewoon zelf niet te veel stressen en het laten gebeuren wel er altijd bij blijven.

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos

honden foto van brenda en xantos

okeej dan ja vind het best spannend allemaal !!

:-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

oww ja, super spannend zeg :-) ja, als je hem vanaf het begin laat mee doen met alles dan komt het wel goed.
sommige mensen houden hun hond juist weg van de baby omdat ze bang zijn dat de hond iets gaat doen... maar oke, je moet hond en baby niet alleen laten. maar de hond mag wel kennis maken, even snuffelen, bij de wieg zitten.

ann willems (Gast)

en als de kleine geboren is een pamper of gedragen kleding meegeven kan hij al wat wenene aan de geur wil ook helpen

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha

honden foto van Haike & Acha

Als je dan zwanger bent al laten wennen aan eventueel speelgoed van de baby en knuffels ( hij mag er niet aankomen) ook de geluidjes af en toe aansteken...

succes met het zwanger worden!

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

geen idee maar toen ik zwanger was had ik nog geen hond maar wel 2 katten en die voelde het gewoon aan!
Wilde nooit op schoot en toen ineens steeds op mijn buik liggen.....heel lief

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

overal en zoveel mogelijk bij betrekken.
laat hem zeker niet jaloers worden en hem aan zoveel dingen laten ruiken.
veel geluk toegewenst :-D

honden page profiel LisetteLisette

honden foto van Lisette

toen ik in verwachting was heb ik er nooit iets speciaals om gedaan, het hoorde er nu eenmaal bij, we maakten het niet bijzonder of weet ik veel wat, het was er nu eenmaal en klaar, wij hebben er verder nooit problemen mee gehad.
Sakura was een enorme goedzak dat moet ik wel zeggen, maar jij kent je hondje het best, en niemand hier kan je voorspellen hoe het gaat.
Een kennis van ons hadden een enorme lieve hond, en toen kwam de baby alles voorbereid de hond voorbereid, en die hoorde de baby en kroop weg in de bijkeuken en als de baby langs hem ging, ging hij grommen.
het is altijd afwachten.

honden page profiel YvetteYvette

honden foto van Yvette

Tijdens mijn zwangerschap hebben we de hond er niet echt bij betrokken..... je kunt wel tegen 'm aanpraten, maar dat snapt ie toch niet.

Uiteindelijk hebben we wel het kamertje laten zien, snuffelen aan alle spulletjes en ook een aantal weken van te voren de box al op de plaats gezet... is ook een verandering in de woonkamer !

Thuisgekomen met onze zoon, maxicosi op de grond en onze (toen nog) Westie laten snuffelen !
En natuurlijk als de baby er eenmaal is, hond niet vergeten, die wil nog steeds dezelfde aandacht en verzorging !

Greetzz
Yvette

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker

honden foto van The tibbies on tour

Ik zou hem overal aan laten ruiken de kinderkamer enzo en als het kindje er eenmaal is dan hem overal bij betrekken zeker niet bij weg houden :-D :-D

Groetjes sandra

honden page profiel IvanneIvanne

honden foto van Ivanne

Misschien heel raar, maar onze (toenmalige) hond wist dat ik zwanger was. De dag dat mijn vliezen braken was hij niet bij me weg te slaan, hij kroop zowat in me. S'avonds begon hij te loeien, en dat had hij nog nooit gedaan, zo apart!
Wij hebben een kledingstuk laten ruiken wat Morris gelijk na de bevalling aan had (voor zijn eerste badje). Daar zat dus nog geur aan van mij en van Morris. Ging gelijk supergoed tussen die 2!

Wel spannend voor jullie hoor! Hoop dat het snel "raak" is! O-)

honden page profiel JaneJane

honden foto van Jane

er goed over nadenken wat er voor de hond gaat veranderen als de baby er straks is. dus bijvoorbeeld: ga je op andere tijden met hem uit (want een baby controleert de eerste tijd JOUW tijd ;-) ), mag hij straks dingen niet meer die nu wel mogen (boven komen of zo), krijgt hij straks een ander vast plekje voor zichzelf (omdat daar de box moet komen of zo).... allemaal dingen die straks voor je viervoeter gaan veranderen. ga daar tijdens je zwangerschap al mee aan de slag (dus dan al eens op andere tijden wandelen, zet al spullen in de kamer die er straks ook komen te staan), kortom wen hem al ruim voor de komst van de baby voor de veranderingen die komen gaan. want als de baby er eenmaal is is dat al verandering ineens genoeg.
en denk ook eens aan simpele dingen als de geluiden van een babyfoon, typische babyspeeltjes, wandelen MET kinderwagen.... ik heb tijdens mijn zwangerschap vaker met Eras en Luna al gewandeld met een lege kinderwagen, gewoon om ze daar al aan te wennen. moet ik er wel bij zeggen dat dat natuurlijk behoorlijke grote en sterke honden waren, waarmee ik geen risico kon lopen als die zouden beginnen te trekken of springen tegen de wagen als de baby erin zou liggen...
en dan ligt het een beetje aan het karakter van de hond hoe zijn reactie op jouw zwangerschap is. Eras liet het allemaal koud, maar Luna was enorm beschermend tegenover mij toen ik zwanger was. hou er dus ook rekening mee dat het gedrag wel eens iets anders kan zijn dan je gewend bent.

en als de baby komt: gewoon overal bij betrekken en dan heb je de grootste kans dat alles gewoon goed gaat! is hier tenminste wel zo gegaan, gelukkig :-)

en je kunt ook nuttige tips hiervandaan halen:
http://www.kinderenendieren.nl/
klikken op "ouders" en dan op "kind en hond". hier staan ook wat tips over voor, tijdens en na de bevalling

enne...succes, maar vooral plezier met zwnager worden, hahaha

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

overal bij betrekken.
niet weghouden en zeker niet als er met de tijd een kindje is.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

Ik zal niet te vroeg beginnen met het wenen aan. Doe dat maar pas als je echt zwanger bent. Want tja het moet ook nog lukken he, en dat kan wel jaren duren (hebben wij ook gehad, maar we kunnen dan ook geen kinderen krijgen, niet zonder hulp, alhoewel die kans ook zeer klein is).

Is je hond nog een pup? kan je hem al laten wenen aan kinderen, misschien een oppaskindje?

en zo zijn er nog zat dingen die je kan doen, maar die zijn hier al wel genoemt.

Heel veel succes, en ik hoop dat het voor jullie een succes verhaal wordt.

Groetjes Bianka

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos

honden foto van brenda en xantos

Dankej wel dit zijnbrukbare tips. In principe gaat die nu nal niet altijd opm dezelfde tijd uit want dan gaat die er aan wennen en op de bank mag die al niet. Verder zijn er geen dingen die gan veranderen volgens mij. Bruikbare tips heel blij mee :-D!!

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

hier hebben we ook nooit iets speciaals gedaan eigenlijk, het was gewoon zo klaar. Toen ik thuis kwam hebben we de hond nooit afzijdig gehouden en heeft hij net zo veel aandacht gehad als voor de baby er was, nooit geen problemen gehad

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik heb er zelf geen ervaring mee, wel gezien in mijn omgeving. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat de hond voelt dat er weliswaar iets veranderd is, maar dat hij nog altijd geliefd en belangrijk is voor jullie.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou ook even nadenken hoeveel tijd je nog voor de hond hebt... Zeker als je hond aan het puberen is en je heel moe bent. Ik zou zelf ervoor zorgen dat de hond nog steeds evenveel aandacht krijgt als hij nu heeft en evenveel wordt uitgelaten. Misschien dat je mensen in je omgeving hebt die je daarbij kunnen helpen. Het komt heel vaak voor dat de hond minder wordt uitgelaten, er nauwelijks meer met de hond wordt gespeeld omdat de baby voor gaat en de hond gaat dan vaak probleemgedrag vertonen omdat hij zijn energie niet kwijt kan.

honden page profiel brenda en xantosbrenda en xantos

honden foto van brenda en xantos

ja dat gaat wel goed komen hoor. Ben zoiezo een type die goed nadenkt over me beslisingen en de hond hoort ook bij het gezin dus krijgt net zoveel aandacht.

gr

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier ook nog een leuke link:

http://www.devrolijkeviervoeters.org/tips.htm

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zwanger worden en hond ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: het is begonnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^