ruiperiode of toch allergie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Sam verliest sinds een week veel haar. Nu begin ik mij zorgen te maken.
Verleden zomer heeft hij heel de zomer veel verhaart en op het einde van de zomer kreeg hij uitslag. Volgens de dierenarts was het mogelijk een allergie, maar hij raadde aan dat omdat het allergieseizoen bijna gedaan was, hem gewoon te behandelen met een speciale shampoo. Na een paar weken was de uitslag weg, en hij heeft de hele winter bijna niet meer verhaart.
Zijn er nog honden al aan't verharen of zou het toch een allergie zijn? Hij heeft enorme jeuk. Ik borstel hem om de dag en daarna gebruik ik een vochtige handdoek om de losse haren te verwijderen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ruiperiode of toch allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel bets-bean&raiderbets-bean&raider 3 doggies

honden foto van bets-bean&raider

Ja kan zijn door verwarming dat ze een beetje rare huid krijgen .
of toch het eten klein beetje sla olie er op voor de huid.
op het eten dan he.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is rui tijd, de winter heeft lang geduurd, dus de jassen gaan eruit, de ene hond heeft jeuk van de verharing de andere hond niet.

wat ik je aanraad is, de biofoodbonbons en dan de zalm bij voorkeur, niet duur en heel goed.

zalm olie is er ook van biofood, toch prijzig ? dan wat olijfolie over zijn eten, iedere dag. of een lekker rauw eitje.

nu het rui tijd is, inderdaad de jas moet er uit. flink de borstel erover, een dag laten rusten, en binnen twee drie weken moet zijn jas echt eruit zijn.

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Hartelijk dank voor de reacties. Sam krijgt al geruime tijd Velcote tegen verharing en jeuk. Hij is er de hele winter goed met geweest. Tot nu...
Ik ga eventjes afwachten, kan misschien in de tussentijd dat rauw eitje eens proberen.
Ik heb vroeger ook eens schapenvet bonbons geprobeert, maar die at hij niet op. Als het binnen 3 weken nog niet beter is, denk ik dat we best een allergietest laten doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jeske, geef het de tijd, verharen duurt meestal een week of drie. en bonbons ? niet lusten ? doe dan een beetje olie door zijn eten heen, een theelepel is voldoende. dat kan veel helpen.

en allergie is er niet van de ene dag op de andere, als hij de hele winter geen last heeft gehad, en nu de verharing er is wel, dan de jas uithalen, kan je zelf een boel aan doen. pas op dat je niet te grove kam gebruikt dat je niet de huid beschadigd, want dan gaat tie juist jukken, voorzicht de haren eruit halen. met een fijne kam, jouw hond is niet zo heel langharig, en heeft niet zo,n hele dikke vacht. als ik dat zo bekijkt op de foto van je profiel.

zemmen in schoon water wil ook de losse haren laten verdwijnen. ook een optie misschien voor je hond ?

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Nee, Sam heeft niet zo'n lange haren. Hij is nog maar 2 en wat ik vernomen heb, komen de langere, dikkere haren meestal pas tegen dat ze een jaar of 4 zijn.
De olie ga ik eens proberen!

Zwemmen is nogal moeilijk hier in de omgeving. Spijtig, want Sam is er gek op! ;-) Schone plassen weet ik hier nergens zijn. En de zee is op 1,5uur rijden.

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

hier geef ik af en toe sardientjes in zuivere olijfolie op hun eten, en ze hebben een prachtige vacht, heb ook een fuminator gekocht en alle losse haren komen er goed uit. Gebruik éénmaal in de week een gewone borstel, want téveel borstelen is ook weer niet goed.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ruiperiode of toch allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Joey sloom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^