mijn ouders willen geen hond en ik wel!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Guusje (Gast)

Hallo mensen,

ik zou graag een hondje willen in huis omdat ik dan een echte vriend heb. Maar mijn ouders willen het niet! ik snap echt niet waarom. Mijn vader zegt dat hij allergisch is maar dat verzint hij omdat hij geen huisdieren in huis wilt. Ik heb al eens 2 cavia's gehad maar die waren bang voor mij dus heb ik ze weggedaan.

Mijn leven in 1 dag:

Ik word om 7 uur wakker,
ga dan me aankleden enzooo :-)
dan moet ik naar school meestal ben ik rond 3 uur thuis ofzo.
op maandag heb ik na het eten piano/zangles tot 8 uur
en op dinsdag om half 5 theaterschool tot 8 uur.
voor de rest van de week heb ik niet iets wat ik elke week heb. ;-)
ik woon in een villa met verderop een meertje waar je je hond mag laten lost lopen in het park. Ik heb een grote tuin en heel luxe huis van binnen omdat mijn ouders alles strak willen hebben.

Mijn opa en oma van mijn vaders kant hebben ook een hond.
Mijn nicht en neefje hebben 2 honden en 1 paard.


Weet iemand wat voor soort hond er bij mij in huis kan? en hoe ik zulke moeilijke ouders kan overtuigen?

Ik zat zelf te denken aan een Westie of een Mopshond.

X alvast bedankt! O-) :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn ouders willen geen hond en ik wel!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

hoe oud ben je?
een hond is een hele verantwoording en die heb je niet voor even maar voor het hele leven.
als je ouders het niet willen wacht dan tot je later opjezelf woont en je er de tijd en geld voor hebt om de hond te verzorgen.
het maakt niet uit of je groot/klein etc woont het gaat erom krijgt de hond genoeg liefde,aandacht,zorg etc.

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

ALs je ouders het niet willen, zal dat lastig worden. Aangezien je naar school moet en verder ook dingen te doen hebt, zullen je ouders er toch echt helemaal achter moeten staan, omdat een hond tussendoor ook uitgelaten moet worden. Zeker als je een pup wil, zal deze zeer regelmatig naar buiten moeten om zindelijk te kunnen worden. Bovendien zal de hond ook verzorgd moeten worden als je straks wil gaan studeren of het huis uit gaat en (nog) geen plek hebt voor de hond

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

En vergis je echt niet in de tijd die in een hond gaat zitten! het kost heeeeel veel tijd om een hond goed op te voeden en om het dier de aandacht en beweging te geven die het nodig heeft ;-)

Guusje (Gast)

ik ben 13 jaar.
maar ik zou het niet erg vinden om een uurtje eerder op te staan om mijn hond uit te laten en na het eten kan ik ook mijn hond uitlaten.
voor de rest heb ik een oma en opa die vaak langs komen en zelf een hond hebben ze weten heel veel er over.

X

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Je ouders zullen er toch volledig achter moeten staan,
want anders werkt dat net hoor,
een groot deel van de opvoeding zal van bij hun moeten komen jij er niet altijd bent,
dus voor je over een kopen begint zal je toch eerst met je ouders tot een overeenkomst moeten komen,
en anders wachten tot je ouder bent en op je zelf woont ...
Grtz,

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

ik zou zeggen NEEM GEEN HOND je ouders willen het niet en nee dan gaat het niet werken... jullie moeten het er allemaal mee eens zijn.ik wou altijd een hond heb vaak gezeurd maar altijd was het antwoord nee dus toen ben ik er gewoon mee opgehouden! op een dag kwam mijn moeder en zei je zal het wel niet geloven astrid maar dit weekend gaan we naar ons nieuwe hondje kijken... toen hadden mijn moeder en vader het besproken en wij wouden het ook en je wilt toch niet dat je wel een hondje hebt maar niet goed terecht komt bij jullie wat moet je hondje dan bij jullie doen als jij weg bent is je moeder wel thuis?? gaat zij met het hondje wandelen want elke hond moet mee gewandeld worden...


waarom wacht je niet gewoon een paar jaartjes weet niet hoe oud je bent tot dat je op je zelf woont en dan kijk je of je dan een hond kan nemen..

Guusje (Gast)

ik wil gewoon nu een hondje snap je?
mijn vriendinnen hebben er ook een! :-D
en mijn moeder is af en toe thuis, mijn vader is bijna nooit thuis.
maar hoe heb je ze dan overtuigt astrid?

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

je kan het wel willen maar blijf eerlijk tegenover een hond en een hond willen omdat je vriendinnen er eentje hebben dat is niet de goede manier.
Jouw woonsituatie is misschien heel anders dan die van je vriendinnen............

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

misschien een idee om een hondje uit de buurt te gaan uitlaten..........

honden page profiel Mariska en JipMariska en Jip

honden foto van Mariska en Jip

Hoi Guusje,

Ik begrijp heel goed dat je het graag wilt, maar uiteindelijk zal een groot deel van de zorg voor het hondje ook op de schouders van je ouders terrecht komen..want in de tijd tussen 0700 uur 's ochtends en 15.00 uur 's middags moet er toch ook met de hond gewandeld worden en hij heeft ook aandacht nodig, dus bedenk je goed waar je aan begint..
Probeer anders eerst eens een weekje voor de hond van je oma en opa te zorgen, dan zal je zien wat er allemaal nog bij komt kijken!
;-)

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Ik kan me voorstellen dat je graag een hond wil, maar het niet eerlijk tegenover de hond om hem aan te schaffen, terwijl jullie vaak weg zijn. Zo'n diertje wil ook graag aandacht en mensen om hem heen en als je moeder slechts af en toe thuis is, je vader bijna nooit en jij naar school gaat, naar muziekles, theaterschool en waarschijnlijk ook met je vriendinnen af wil spreken: wie zorgt er dan voor de hond??

Ik denk echt dat het beter is om nog even te wachten tot je er wel genoeg tijd voor hebt. Alleen 's ochtends en na het eten een rondje lopen is niet genoeg.

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

klinkt misschien lullig: maar als je straks opjezelf woont kun je zoveel honden nemen als je wil ;-) !

Tot die tijd kun je misschien een advertentie ophangen bij de supermakrt dat je wel met iemands hond wil wandelen na school, soort honden oppas? Dan kun je uitproberen hoe dat voelt, en je hoeft niet heel vroeg je bed uit :-D

Als je 13 bent, ben je, denk ik, toch nog wel een beetje te jong voor een verantwoordelijkheid.

Wil je graag een hond omdat je verder niet zoveel vrienden hebt?

Guusje (Gast)

Ik heb ook nog een broertje van 10 jaar die al heel erg zelfstandelijk is. En die is elke dag om kwart voor 12 uit en dan kan hij nog even een klein rondje lopen voor dat hij weer naar school moet en op woensdag is hij 12 uur uit en heeft hij de hele middag om voor het hondje te zorgen. Ik moet morgen naar mijn opa en oma die dus een hond hebben ik zal vragen of ik voor die hond mag zorgen.

rick (Gast)

hee
je moet inderdaad gewoon wachten tot je ouder bent
want als je moeder maar af en toe thuis is hebt ze ook geen tijd en een uurtje eerder opstaan is niet genoeg
nu vind je het leuk tot dat het vriest regen enz. dan moet de hond er ook uit
en je moet ze kunnen onderhouden.
als je een langhaarige hond hebt dan moet je borstelen het is bijna een hele dag taak

Guusje (Gast)

Ik spreek echt nooit af met vriendinnen alleen heel af en toe op een vrijdag middag. Maar mijn vriendinnen vinden het niet erg om even mijn hondje uit te laten samen met mij. En inderdaad! ik heb niet echt vrienden of echte beste vrienden. Ik heb 2 tot 3 vriendinnen op school waar ik bijna nooit mee afspreek. En ik dacht een hondje kan je lekker mee knuffelen, verzorgen,wandelen en uitlaten, spelen...

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

he guusje

ik snap het best wel maar gewoon wachten tot je zeker weet dat je ook het beste plekje hebt voor je hondje

en omdat je vriendinen er een hebben hoef jij er toch geen ga gewoon lekker met je vriendinnen wandelen hou hun hondje vast en dan heb je een oppas hondje...

ik ben gewoon opgehouden met zeuren mijn moeder dacht het is toch wel leuk mijn vader vond het goed en wou ook wel een hond wij wonen nu in denenmarken en we weten nu zeker dat sita het hier goed heeft...
hang een briefje op dat je op anderen mensen hondjes kan passen en wandelen..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een hond kan wel 15 jaar oud worden. Straks krijg je het veel drukker met school en ga je studeren, misschien wel op kamers. Je broertje van 10 jaar is echt niet oud genoeg om de verantwoordelijkheid te krijgen over het wandelen met de hond.
Jullie zijn ook best vaak weg, dat is geen goede basis voor een pup/hond. En je ouders willen het ook niet. Ik zou lekker de honden van je opa en vriendinnen gaan uitlaten, daar beleef je ook veel plezier aan. In de tussentijd kun je je gaan verdiepen in hondenrassen, welke je leuk vindt en bij je passen. En als je later op jezelf woont en tijd genoeg hebt, kun je zelf een hondje nemen.

honden page profiel Mariska en JipMariska en Jip

honden foto van Mariska en Jip

Als je ouders het echt niet willen/ er geen tijd voor hebben, dan houdt het echt op.. hoe spijtig dat ook is, maar het lijkt me een heel goed idee om honden uit de buurt uit te gaan laten en die van je opa en oma inderdaad, dan zien je ouders in elk geval dat je het heel graag wilt en er de verantwoordelijkheid voor neemt...wie weet..
Maar, denk er niet te licht over, het beestje kan inderdaad wel 15 jaar worden en nu lijkt het allemaal nog heel leuk, maar als het regent, sneeuwt en stormt, wil hij ook heel graag uitgelaten worden...het is echt een gezinslid wat erbij komt!
Veel succes!

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

zal ik heel eerlijk zijn over honden? het zij geen mensen (al lijkt dat in films en op tv wel vaak zo). Ze denken ook heel anders dan mensen.
Een hondje ziet je niet als vriendje, maar als roedellid (dat is echt heel iets anders!) en kan daarom ook nooit echt je vriendje worden zoals een mensen-vriendje/ vriendinnetje.
Het is en blijft een huisdier. jammer he?

De honden van je opa en oma uitlaten en met ze spelen na school vind ik echt een super oplossing! Want weetje, als je veel met de honden van een ander wandelt en speelt dan worden het ook een beetje jouw honden omdat ze aan je gewent raken! Je kunt ze misschien zelfs trucjes leren?

honden page profiel ******

honden foto van ***

Ja lieve Guusje,zolang jij nog thuis bent en nog zo jong bent zijn de mama en papa baas he!nog effen geduld en wie weet krijg je er snel eentje?Ik hoop het in ieder geval voor jou Liefs Rina & Alexander likje en pootje van Turbo en Diezel :-D

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

aah Lieve guusje

een hondje is niet alleen leuk spelen,uitlaten en knuffelen :-) ,maar ook veel zorgen als ze ziek zijn,en zindelijk maken,wie ruimt al de poep en plas op als jullie naar school zijn :-D
Als je ouders er zo op tegen zijn,dan kan je beter nog even een paar jaartjes wachten

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Guusje,

Het is heel jammer voor jou dat je ouders geen hond willen. Zou misschien de hond van je opa en oma eens een keer mogen logeren? Misschien dat je ouders dan wel zien hoe leuk een hond is.

Verder kan een hond niet 8 uur per dag alleen zijn. Dat is heel zielig! Een hond moet er zeker 4 keer per dag uit. 's morgens, tussen de middag, einde van de middag en 's avonds voor het slapen.
Hoe wil jij dit doen als je naar school gaat? En als je straks iets ouder bent gaat studeren? Een hondje kan wel 15 jaar worden, dus het hondje kan wel zou oud worden dat jij 28(!) bent! Dus dat is heeeeeel erg lang.

Als je ouders geen hondje willen, dan zul je je er toch bij neer moeten leggen. Wat je wel zou kunnen doen is hondjes van buren of zo uitlaten. Misschien kun je een briefje ophangen bij je in de buurt dat je graag met een hond gaat wandelen?

Groetjes

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik zou zeggen GEEN. Hoe spijtig ook. Je hebt al 3 dagen van de 7 lange dagen buitenshuis. Daarnaast komt er ook nog eens huiswerk bij en dan is er plots geen tijd meer voor de hond op de dagen dat je dat nu wel zou hebben.

Koester de droom en wacht tot je op jezelf woon en tijd hebt om een hond te geven waar hij recht op heeft.
Ik wilde vroeger ook een hond en mocht dat ook niet, nu heb ik er 2! :-D

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

heej Guusje,

Ik ben ook 13 en ik wil heel graag een hondje.
Eerst wouden mijn ouders het allebei helemaal niet. Maar ik heb heel lang gezeurd en nu wil mijn vader er toch misschien een nemen. Mijn ouders zijn gescheiden en mijn moeder wil het nu nog steeds niet. Maar dat is geen probleem omdat mijn vader de hele dag thuis is en de hond dus altijd bij mijn vader zou kunnen zijn. En alleen als mijn moeder het af en toe goed vind kan hij ook bij mijn moeder zijn. En als ik thuis ben bij mijn vader ga ik alle aandacht aan het hondje besteden (als ik volgend jaar miss een hondje heb) Maar bij jou klinkt het wat moeilijker aangezien je ouders het echt willen, ik weet niet of je hun kan overtuigen tot dat ze het ECHT willen. En je zegt dat je ouders niet veel thuis zijn. Hoeveel uur werken ze dan?? Want je kan niet helemaal in je eentje voor een hond zorgen.


Gr. Yara :-D

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Het moest natuurlijk zijn:
Aangezien je ouders het echt NIET willen

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Als aanvulling: Een hond is geen vervanging van een vriendje en ik vind het ook geen reden dat anderen ook een hond hebben.

Vraag je ook eens af of de hond op basis van jouw leven wel gelukkig zal zijn op een hondse manier?!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Nou je hebt al veel reacties Guusje, daar staan best wel wijze dingen tussen waarom het nu verstandiger is om geen hond te nemen.

Er is 1 ding wat me wel direct opviel.
Je schrijft het volgende;

Ik heb al eens 2 cavia's gehad maar die waren bang voor mij dus heb ik ze weggedaan.

Dat vind ik heel rot om te lezen. Weet je dieren zijn geen wegwerpartikelen, ook cavia's niet. Wat nou als het hondje bang voor je is, of anders is dan jij verwacht, moet de hond dan ook weer weg?
Je bent 13, dus ik vind dat ik je hier best op aan mag spreken.

Als je kiest voor een dier dan ga je die verantwoording aan voor langere tijd. Je kunt niet bij de minste of geringe tegenslag opgeven. Het is soms hard werken en gaat misschien niet altijd precies zoals je wilt, maar je krijgt er ook veel liefde en plezier voor terug.

Ik denk dat het goed is dat je nog wat jaren wacht totdat je echt met heel je hart en ziel kunt kiezen en de verantwoordelijkheid kunt dragen.

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Ik denk inderdaad dat het beter is om te wachten aangezien je ouders heel weinig thuis zijn. En een hond kan je niet alleen nemen om jezelf beter te voelen (of omdat je dan een speelkameraad hebt) maar het moet ook leuk zijn voor het hondje. Als je ouders denken dat het niet kan heeft dat een reden. Net als dat mijn vader het eerst niet wou omdat hij dacht dat dat gwn een hyp was maar ik bleef aanhouden. En we wachten sowieso ook nog tot volgend jaar met een hond nemen omdat mn vader er nog goed over wil nadenken.

Gr. yara

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

hihi je had twee cavia's die bang voor je waren? En die heb je WEGGEDAAN! Geloof me, dat komt niet zo goed over hoor....Hoe krijg je cavia's bang en wat kan je dan je hond aandoen?
Ik ga gewoon heel kort door de bocht vertellen dat een hond niet een knuffel is. Echt niet! Veel honden vinden het wel eens leuk om aangehaald te worden. Maar zijn zelfstandig voelende dieren. Waar je echt niet de hele tijd aan mag zitten klieren!
Zolang je ouders het niet willen heb je gewoon pech. Een hond is niet goedkoop.
Als je met dieren bezig wil zijn kan je op paardrijden gaan. Op de manege kan je vast al je energie,tijd en knuffels kwijt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn ouders willen geen hond en ik wel!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^