Markus Mühle natuurgetrouwe hondenvoeding.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Monique, Benji & BoykeMonique, Benji & Boyke 3 doggies

honden foto van Monique, Benji & Boyke

Ik ben erg tevreden over Markus Mühle, besteld bij zoo plus, vandaag besteld is morgen in huis ;-) . Mijn beide hondjes vinden het heerlijk en ze zien er goed uit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Markus Mühle natuurgetrouwe hondenvoeding." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vanessa & KitaVanessa & Kita 3 doggies

honden foto van Vanessa & Kita

Ik geef ook Markus Mühle en de honden van mijn ouders krijgen dat ook. Momenteel gaat dit goed.

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Ben ook sinds vandaag bij mijn puper ook overgestapt op Markus Muhler om de zelfde reden als jij. Ik wil straks het jonkie en het oudje hetzelfde voer gaan geven. Mijn oudje heeft nog wat van haar oude voer over, wat ik eerst op wil maken, dus met haar ben ik er nog niet mee begonnen.

Omdat ik er vandaag pas mee begonnen ben kan ik niet vertellen hoe het bevalt, maar ik wil je wel iets anders mee geven. Mijn oudje is namelijk gecastreerd en krijgt nu een geexpandeerde brok. Zij krijgt hiervan met haar 48 kg maar 2 maal daags 155gram. De energetische waarde van haar huidige voer en het Markus Muhler voer is gelijk, dus dat betekend dat ze hier ook 155gram van nodig heeft. Alleen omdat het een geperste brok is die veel zwaarder is, krijgt ze nu in volume veel minder, zelfs niet meer als een hand vol. Ik moet nog even kijken of dit voor haar wel haalbaar is want ik wil niet dat ze de hele dag met honger rond loopt.

joske (Gast)

Ik was eens aan het nakijken wat de ervaringen zijn van markus muhler want mijn hondje staat er sind enkele weken ook op. Ik ben er echt super tevreden van!! Vooral een goede energie (zonder hyper te zijn) en een mooie vacht, ook goede stoelgang.
Trouwens ik lees hier dat er graan in zou zitten maar dat klopt niet ... is op basis van rijst en mais maar geen tarwe! Dus tarweglutenvrij en dat vind ik belangrijk!
Ik heb een heel goeie uitleg gekregen van de mensen die bij markus werken, echt heel behulpzaam en zij vertelden me ook dat er LUPOSAN bij hen in dezelfde molen gemaakt wordt. Is volledig glutenvrij (op basis van aardappel).
Jessica, van die Luposan hebben ze ook ne light en die kan eventueel interessant zijn voor uwe gecastreerde hond. Daar kan je denk ik dan wat meer volume van geven.
Enfin, ik ben er echt heel tevreden van. En ik geloof echt wel dat ne koudgeperste brok veel beter is dan die klassieke korrels die op hoge temperaturen gemaakt worden! En dat zie ik dan toch nog meer zitten dan elke dag van dat vers voer.

honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

rijst en mais.... dat zijn granen!
Dus het klopt wel, het is op basis van graan.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Ik vind al dit soort brokken bio chemische rotzooi. Ik heb mijn honden op farmfood he gezet, maar als resultaat hartstikke goren drollen en daarna zelfs diarree. Ik heb ze er onmiddelijk vanaf gehaald. Happy dog exact hetzelfde. Het is allemaal rotzooi.

joske (Gast)

ja dat klopt natuurlijk wel als je het zo bedoeld, rijst en mais zijn ook granen. Maar tarwe is echt wel niet ok voor hondjes. Over mais had ik ook men twijfels maar bij mijn hondje gaat het goed. Vandaar ook het alternatief Luposan op basis van aardappel (dat is dan volledig granenvrij ;-) en van dezelfde molen (fabrikant).
Maar Farmfood daar zit wel tarwe in (en ook rundsvlees) maar of dat verklaart of de honden van Marieke het er zo slecht op deden weet ik niet. Maar er zit in ieder geval gene chemie in! Daar heb ik echt wel vertrouwen in (ze moeten het er trouwens opzetten hé!. Er zitten geen cijferkes bewaarmiddelen in of zo ... wat je bij de klassieke brokken wel veel hebt. En bij sommige kvv's trouwens ook! Maar ik geef mijn hondje ook 1 x per week vers hoor (wel carnibest)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

@Marieke, als je je honden wilt overzetten op FF (of een andere geperste brok wat dat betreft) moet je eerst een week voeding met vuile pens geven om hun darmflora goed te krijgen.
Die is namelijk naar de vaantjes van gewone brokken............ :'(
Doe je dit niet dan is rare ontlasting en breiïg geen wonder. ;-)
Ik heb mijn honden indertijd op de aangegeven manier overgewend en geen enkel probleem hier, bij geen van de drie. :-)

gernoasje (Gast)

Ook onze woeferkes overgezet op Markus en ben er zeer tevreden van. Doch wij geven 's avonds Markus en 's ochtends Dibo.

Dibo is rauw vlees diepgevroren voor honden, katten en fretten. Het is net geen Barfvlees daar het geen karkassen zijn, doch het vlees is ook niet gemalen als bij kvv. Het zijn kleine stukjes restvlees. Ze hebben er verschillende soorten van. Zo zit er bvb in lam zowel orgaan als vlees. Bij kip zitten er voornamelijk magen in. Bij rund dan weer veel pens, enz.

De reden waarom Markus apart wordt gegeven van Dibo is dat de samenstelling anders is. Waarom we beide geven is makkelijk. In Markus zit volgens ons niet genoeg vlees (vis & kip) wat een hond wel nodig heeft want het zijn immers carnivoren. Vandaar Dibo 's morgens.

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

@gernoasje : ik geef intussen helemaal geen brok meer :-)

Paco eet KVV en een beetje barf, net als Salta en "halfbroer" Sam :-)
Verder groente, vis en eitjes.





Gio K-9 KNPV MWD internationale hondentrainer (Gast)

Markus muhle is het beste voer tot nu toe wat we gevooerd hebben Voeren onze Mechelaars en Duitse herders die in een volledige politie of militair honden programma er mee zelfs onze pups krijgen het.
Volgens mij is er nu niets beter in de handel.Wel geven we een keer per week natuurlijke verse pens aan onze honden erbij...
Markus Muhle heeft ons ervan overtuigd dat het,het beste hondenvoer is zonder chemische troep die in ander voeder ztr .zonr BHT en andere toxice stoffen... En geen granen.Een paard voer je toch ook geen biefstuk.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Rijst en mais zijn ook granen.

Nathalie De Jaegere (Gast)

Wij gebruiken nu al een hele tijd Biofood. Het is een hele goede voeding! Ze hebben ook snoepjes van schapenvet en deze geven onze honden, border collis, een prachtig glanzende vacht. Voor ons niets anders meer, noch voor de honden, noch voor de poes, gewoonweg super. Ook zeer gemakkelijk, door Perro-Perro aan de deur geleverd, kan besteld worden via hun webshop www.perro-perro.com. Daar komt ook nog bij, en toch ook belangrijk volgens ons, dat het een superieure voeding is tegen een zeer goede prijs.

Boxervriendje (Gast)

Ik gebruik het nou al dik tien jaar(koop het altijd in duitsland) Er zijn bij mij nu al vier honden die het gehad hebben of krijgen 2 boxers 12 en 14 jaar geworden en nu een boxer van drie en een yorkshire van 14 jaar. En zelfs het bezoek is er wild op als snoepje. Met andere woorden voor mij het beste voer.Ik had eens een zak met veel poeder en gruis even een emailtje en ik kreeg een nieuwe zak met wat verzorgingsspul erbij thuis gestuurd.

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ik voer intussen geen brok meer, geef al een dik jaar KVV.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

" Ik voer intussen geen brok meer, geef al een dik jaar KVV.
"


Haha, ik dacht al: Nou ja, zij voerde toch Lotgering? Maar toen zag ik de datum;-)

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi 3 doggies

honden foto van Fiona en Rossi

Hoort dit topic niet onder brokken????

Gio Badjou (Gast)

Beste beterweters,

Wij trainen Mechelaars en Duitse herders middels het KNPV programma,
Na bijna van alles uitgeprobeerd van Royal Canin tot Flatazor.Is onze definitieve keus gevallen op Markus Muhle,een geperste brok.Met een goed eiwitgehalte en gezonde toevoegingen,zonder BHT en nog meer zogenaamde goedgekeurde EG nummers.
Enkel voeren we extra er bij om het energie gehalte voor onze werkhonden op te voeren ,krijgt ieder hond na zijn werken een blikje SARDINES in olie erbij.
Onze honden doen het uitstekend op dit voer en werken zonder moeite het complete KNPV programma .
Zelf hebben we de proef op de som genomen,.En zijn zelf naar in het Westerwald geweest om te kijken of .inderdaad het productie proces zoals omschreven op hun site en voerzak plaats vind…De mensen aldaar hebben ons geheel overtuig van het productie proces en mochten overal kijken en rondlopen..echte professionals daar met een heel duidelijke uitleg zijn we huiswaarts gekeerd.
M.A.W Markus Muhle is Super Premium voer ook voor ook actieve honden…alleen wat Sardientjes in olie toevoegen..
.
.

Reactie door Giok-9 international Police and miltair Doghandler Trainer — augustus 11, 2011 @ 6:32 pm

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Dit is al een (heel) oud topic :-)

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

inderdaad, heel oud topic, van toen ik nog geen "beterwetende versvoerder" was O-)

Gelukkig bedriegen mijn ogen me niet en zie ik hoe goed mijn honden het op hun huidige voer doen :-)
Iedereen moet maar gewoon voeren waar hij/zij achterstaat en waar zijn honden het goed op doen.

Liliane (Gast)

even geleden dat er nog iemand iets over gezegd heeft.
hond van mijn moeder moest regelmatig ingespoten worden tegen een jeukende huid. anders likte hij zijn poten open. Ik heb haar geadviseerd om van voeding te veranderen. Ze geeft nu Markus Muehle. De jeuk is nu al veel minder hij likt bijna nooit meer aan zijn poten.
Mijn hond (volwassen dwergpoedel) krijgt ook dit voer samen met 70 gr gekookte kip. Hij doet het goed. Wil je van voer veranderen doe dit dan geleidelijk. eerst oude voer met nieuwe mengen en steeds minder van oude gebruiken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Markus Mühle natuurgetrouwe hondenvoeding." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: goede witte herder fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^