Valt het je wel eens tegen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je heel eerlijk bent zullen we allemaal wel eens momenten hebben waarop we het 'even niet meer trekken'. Jij hebt een slechte dag, of de hond, of alletwee.

Maar als je terug kijkt, denk je dan wel eens 'dat viel toch tegen'?

Dobby werd voorgesteld als een veel makkelijkere hond door het asiel. Hij kon loslopen (ja ja), hij was een beetje druk, en kon wel alleen zijn maar ging dan de vuilnisbak plunderen.

Druk is hij, maar niet in huis. Juist buiten. En dát was niet gezegd. Loslopen, vergeet het maar. Alleen zijn, tja... hij piept, blaft of jankt niet, maar gaat lopen ijsberen en plundert inderdaad de vuilnisbak. Dat laatste kan ik nog inkomen. Eerst bij mamma weg, dan naar de 1e eigenaar, dan het asiel en dan ik. Daar zou ik ook onzeker van worden.

De rest van de probleempjes heb ik er gratis en voor niets bijgekregen, zonder daarvoor echt gewaarschuwd te zijn. En dat viel tegen.

Als ik terug denk, heb ik best een zware tijd achter de rug. En dan ook nog de druk van de cursusssen. Dobby reageert daar niet zo goed op, en dat is best lastig. Hij is zo snel afgeleid dat we eerder 10 keer per dag 3 minuten oefenden dan de voorgestelde 6 keer per dag 5. Sinds we gestopt zijn met cursus gaat het dus ook 300% beter, raar maar waar.

Kortom, ik vind dat het asiel een betere inschatting had moeten maken van het karakter van Dobby. Ja, natuurlijk ga ik stug door, Dobby is geweldig. Maar ik had het op prijs gesteld als ik beter had geweten wat de problemen zouden zijn. En omdat ik dat niet wist, viel en valt het soms vies tegen.

En die arme Dobby? Die kan daar niets aan doen natuurlijk. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Valt het je wel eens tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Overigens viel het me al eerder wel eens tegen, maar dan legde ik de schuld bij mezelf. Nu ik wat afstand kan nemen, nee, ik ben het probleem niet, maar gebrekkige info van de vorige eigenaar en/of het asiel.

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Ik heb dat wel eens met het feit dat we 2 honden hebben. Ik zou ze geen van twee kwijt willen hoor maar momenteel wandel ik alle keren apart met ze vanwege het puber gedrag van Finn en dat is best vermoeiend. Dat was met 1 hond toch wel makkelijker geweest. Maar ik weet ook dat dit weer voorbij gaat als Finn door deze periode heen is. In de regel verliest een airedale zijn wilde haren als hij 3 is dus dat is nog 1,5 jaar te gaan dan. hihihihi.

honden page profiel sandersander 3 doggies

honden foto van sander


Helaas vertellen de meeste eigenaren niet wat de hond ken
en niet ken

ken ie los lopen ja en je komt er achter van niet ze

sommige mensen willen van hun huis dier af is te veel of
ze hebben achter af tot minder tijd voor het beestje.

honden page profiel SproetSproet 3 doggies

honden foto van Sproet

Ja, het valt wel eens tegen. Ik heb me zeker goed voorbereid op de komst van Sproet, maar je loopt toch wel tegen dingen aan die je anders had verwacht of die je niet had voorzien. Af en toe heb je er gewoon een slechte dag of wandeling tussen zitten, maar over het algemeen genomen heb ik geen spijt van hem. ;-)

honden page profiel martinemartine 3 doggies

honden foto van martine

tja, het valt mij ook wel tegen ja, (zie mijn topic)
maar dat heeft niet echt met mojo te maken, maar gewoon door de gezinssituatie,maar dat gaat steeds beter!
en mojo? mojo geeft me een hoop liefde! en dat valt nooit tegen :-D

honden page profiel SuusBGSuusBG 3 doggies

honden foto van SuusBG

Met Ginger heb ik eigenlijk nog nergens spijt van. Zijn haast geen slechte dagen hier :-). In het begin kon ik soms wel moe worden van haar angstige gedrag buiten (bij de hockey en voetbal en rugby). Want ik wist gewoon niet wat ik ermee aan moest.. Deed zo m'n best maar hielp weinig. Nu gaat het super goed wat dat betreft, er is al veeeeel vooruitgang geboekt :-D
Dus over het algemeen geen problemen met Ginger ;-)
Maar idd bij elke hond heb je wel eens van die wandelingen/dagen dat je echt denkt 'wat moet ik ermee?!'.
Met Boogie heb ik dit vaker gehad (toen hij in de puberteit zat), dan heb ik wel eens gedacht 'waar zijn we aan begonne?!' 'als dit zo blijft..'. Maar ook dat is helemaal goed gekomen ;-)
Heb dus absoluut geen spijt van onze vorige en huidige hond ;-) :-D

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

ja het probleem is herkenbaar hier bij Taz.
Ik kende taz vanaf dat hij 1 jaar was. Hij is toen hij 3 was naar België verhuisd en dus tot en met zijn 8e leeftijd heb ik gemist.
Ik wist wel ongeveer wat hij wel en niet kon, maar toch heeft het een jaartje ,ongeveer, geduurd voordat ik heel zijn gebruiksaanwijzing ken en nog leren we allebei nog bij.
Ja het is niet altijd even makkelijk, maar ik zou hem toch echt niet willen missen! ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Natuurlijk dat heb je allemaal weleens we hebben bijna ons hele huwelijk al honden meestal 3 maar nu heb ik er een in de pupertijd en er was gister echt niets mee te beginnen zelfs bij de training gisteren of hij het even niet meer wist.Hij deed alles zo leuk en nu niet af blijven enz.Maar dat gaat ook weer over je houd toch veel van ze. :-)

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Ik heb dat gehad toen we Darcey kregen.
Hij was 7 maanden en er werd gezegd dat hij zindelijk was en de basiscommando's kende.En op zich best wel goed luisterde.

Helaas niets van dit alles, hij was niet eens zindelijk met z'n 7 maanden.
Commando's wat was dat??
Heb toen een hele poos gehad dat het behoorlijk tegenviel, ook omdat Darcey dus een verschrikkelijke angst heeft voor mannen !!

Ben dus met hem begonnen alsof hij een pup was.
Nu bijna 6 jaar later, zou hem voor geen goud meer willen missen, maar het is en zal ook wel altijd een hond met een behoorlijke gebuiksaanwijzing blijven.

Oh ja, wij hadden hem opgehaald in een gezin.

honden page profiel IvanneIvanne 3 doggies

honden foto van Ivanne

Ik heb weleens een dag dat ik denk pffff..... maar dat is dan meer alles bij elkaar ipv alleen de honden.
Eerst moet ik mijn energie in mijn werk steken, dan in mijn zoon en de hondjes (met liefde hoor!), dan mijn huishouden, mijn vriendinnen, familie... whaaaaa!!!
Dus als ik dan s'avonds zit en de doggies zijn druk denk ik, moet dat nou echt??? Of als er weer een vuilniszak geplunderd is als ik net klaar ben met opruimen (mijn eigen schuld, ik weet 't ;-) )Maar als ik dan naar die koppies kijk en ze komen later lekker tegen me aanliggen is dat snel weer over hoor, hahaha!

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

:-) o bij kaatje werd ik er gek van! Blaffen,eindeloze energie, piepen,zeuren,poep eten, alles van straat eten,en in huis plassen en poepen (nog steeds) weglopen weglopen weglopen...Nu is ze drie en nog steeds tomeloze energie maar verder geweldig! Al het geduld, van marian hoor, want ik werd regelmatig woedend, heeft geholpen.
En nu mijn eigenste pup. Ik kan veel meer van der hebben denk ik omdat ikzelf de oplossingen (verse voeding,wassen,plukken in bed, boos, of niet boos, cursus of geen cursus) mag bedenken. Het valt me nog zo ontzettend mee hoeveel tijd ik aan binnen spelen en aandacht en wandelingen kwijt ben.
Maar ik ga het nog krijgen met haar ras als jachtdiertje. Daar heb ik genoeg over gelezen. De fokster heeft alleen maar positieve ervaringen met haar vader en moeder. Dus hihi als ik gek word ga ik de fokster ook beklagen hoor:-)

Trouwens volgens mij is het heel moeilijk om goed de hond in te schatten in een asiel. En door gesprekken met ex eigenaren. Die willen niet te onsociaal overkomen: we doen hem heus niet voor niets weg! Maar ook hun hond niet afvallen: het is een goed beessie hoor: anders zijn zij niet goed geweest he

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Ondanks het feit dat wij altijd asielhonden en nodopvanghonden hebben opgevangen hebben we nooit geen spijt gehad. Juist door die keus zo bewust te maken hebben we er geen spijt van kunnen hebben. Het was immer een hele bewuste, weloverwogen keus om een hond met een gedeukte achtergrond op te nemen. Natuurlijk doen ze dan wel eens dingen waar je minder blij mee bent, maar geen spijt.
Ik ben alleen heel erg trots op ze hoe goed ze het, ondanks een slechte start, nu doen...

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Gelukkig ken ik dat gevoel (nog) niet. We hebben twee relatief makkelijke honden, hebben heel bewust tijd vrij gemaakt, ik werk vanuit huis (wel veel uur, maar flexibel), we hebben genoeg financiële ruimte en mijn vriend en ik staan helemaal achter elkaars beslissing m.b.t. de honden. We staan beide sterk in de schoenen en we kunnen de honden genoeg uitdaging geven.

Wat ik eigenlijk nog het moeilijkst vind, is ze een avond alleen laten. ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

ook bij mij valt het weleens tegen heb drie herplaatsers teckels dat valt soms tegen maar aan de andere kant als ik zie hoe ze nu zijn en zeker onze boris dan vallen de zware dingen toch wel weer op tegen de leuke dingen.
en saartje ach die is zo makkelijk

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 3 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Eerlijk gezegd heb ik dat nooit, ik ben altijd blij met mijn honden, en warneer ik een slechte dag heb maken hun mijn dag juist weer goed als ik thuis kom.
En mijn honden hebben zelf nooit een slechte dag, zijn altijd vrolijk.
Nee, niks is me tegen gevallen aan mijn honden, vind het juist heerlijk 2 van die honden kinders om me heen.. zou ze voor geen goud willen missen.

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ik ken dit probleem niet gelukkig :-D
ik geniet dagelijks van ze en als ik niet in mijn vel zit vrolijken zij me weer op :-D :-D

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Eigenlijk nooit echt een moment gehad door hem.
Wel heb ik bij de zoveelste aanval van een andere hond op Mexx het soms wel gehad.
Elke week is het geheid 2x raak, dat hij echt aangevallen wordt uit het niets. Nou train daar maar eens tegenop.

Elke keer zijn we weer een stapje vooruit en hoppa weer een JH die hem naar de strot vliegt en weer een klap voor Mexx die net ervoor ontspannen een keeshondje besnuffelde.
2 stappen terug...

Hij kan er niets aan doen, hij heeft zich helemaal ingesteld op een aanval bij elke ontmoeting met een wat vreemde hond en wordt daardoor juist nog vaker gegrepen.
Soms denk ik, hup castreren dan zijn ze minder geneigd hem aan te vallen, maarja dat is nog niet echt een mogelijkheid..


Maar ik ben ook wel super blij dan als ik hem bv op de show en cursus met zoveel meer vertrouwen zie rondlopen en contact maken, daar zien we het effect van het trainen en hersocialiseren wel.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo 3 doggies

honden foto van Sanne & Bo

Ik heb dit ook (nog) nooit gehad.
Bo is gewoon heel makkelijk.
Kan nog veranderen natuurlijk.

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen. 3 doggies

honden foto van Anita.Langen.

Ook ik heb dat met Cismo nog nooit gehad.
Wel dat ik het jammer vind dat zijn oude baasje nooit heeft gezegt dat hij niet los kon.Want volgens hun luisterde hij wel naar het woord kom hier..Nu hebben wj zelf iets erop gevonden hij moet altijd wachten met over steken en dat doet hij ook netjes.Dus nu als hij los is en weer niet reageert op mijn kom hier dan roep ik luid en duidelijk wachten,hij blijft dan 9 van de 10 keer mooi staan.De rest maakt hij mijn echt blij als ik het slecht heb ,vrolijkt hij me wel weer op.Elke dag geeft hij mijn wel iets waardoor ik heel erg hard moet lachen.En door mijn ziekte zit ik vaak thuis en moet er iemand mee als ik verder met hem ga lopen dus elke middag.en daar geniet hij van en ik ook.Want nu durf ik het gewoon te vragen wie er met mijn mee wil heerlijk toch..Maar ik kan me het van jou heeeel goed voorstellen hoor.Groetjes Anita.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Tegenvallen nooit, wel eens een slechte dag.
Dan voel je je al niet zo lekker, de honden zijn wat dwarser, de wandeling verloopt minder leuk, op het werk een tegenvaller gehad, rottelefoontje, het regent. Ik noem maar wat, en als je zo'n dag hebt kan het bij mij gebeuren dat ik liever onder de deken op de bank zou gaan liggen dan iets met de honden doen. Maar dat is er niet bij, want ik zorg meestal alleen voor ze. En dat is maar goed ook, want ze halen me altijd uit de put, simpelweg door zichzelf te zijn en van me te houden :-D

Trouwens, als ik echt een mindere dag heb, zorg ik dat ze op een andere manier aan hun trekken komen. Dan bouw ik bijvoorbeeld een heel 'zoekparcours' op en zijn hun lekker bezig terwijl ik even iets voor mezelf ga doen dat ik op een betere dag misschien niet gedaan zou hebben omdat ik uren met hen zou gaan zijn wandelen. Zij blij, ik blij :-D

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Woeps, ik zie dat je topic eigenlijk gaat over het achterhouden van info door een vorige eigenaar en/of asiel.
Ik heb ook een herplaatser, Promise. Haar oude eigenaar is de fokker waar ze geboren is. Door omstandigheden is ze op 5-jarige leeftijd herplaatst bij ons. Ze is dus geen echt 'probleemgeval', toch vind ik haar een veel en veel grotere gebruiksaanwijzing hebben dan onze Duuk, die na 8 weken bij ons is komen wonen.
Ik heb niet het idee dat ze (bewust) iets voor me achtergehouden hebben, maar ik vind Promise in sommige opzichten wel moeilijk. Al heeft zij dat ook wel gezegd, maar ik ben er gaandeweg achter gekomen wat hiermee bedoeld werd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee ben het nooit zat geweest, nooit, nog geniet ik iedere dag van bamse, ook van haar streken.
vind het jammer dat bamse gesetteld raakt, de pup en puberteit streken mis ik wel eens, ze luisterd nu als de beste. ze wordt volwassen.
tuurlijk is dat ook prettig, maar het pup zijn mis ik.

en als je met je hond blijft oefenen voor die dingen die wat tegen zitten, krijg je er alles voor terug dat het kwartje gaat vallen, dat ze beseffen , he dat moet ik toch maar niet meer doen. :-D

nou is bamse niet mijn eerste hond, dat scheelt ook een hoop. en ik zou niet zonder hond door het leven willen gaan.

honden page profiel

Ik ben het ook nooit zat geweest, maar kan Tom wel met regelmaat achter het behang plakken O-)
Hij heeft een pittig karakter en als ik afgeleid of mijn dag niet heb neemt hij gelijk een loopje met me, of probeerd dat in ieder geval...Och het gaat weer voorbij, straks als ie groot is ( O-) ) dan lach ik erom ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Valt het je wel eens tegen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: aporteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^