je hond herplaatsen via welke weg?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

Ik kom even terug op een ander topic bij marktplaats waarin ik vermeldde dat ik uberhaubt nooit een hond op marktplaats zou aanbieden. Nu las ik dus dat sommige dit wel zouden doen ipv als andere optie het asiel.
Maar er zijn tegenwoordig toch genoeg herplaatssites en forums waar je terecht kunt.Ik zou in eerste instantie toch echt op zoveel mogelijk forums op zoek gaan naar een baasje, je weet gewoon dat je daar de meeste kans maakt op een geschikt baasje.

Waar zal jullie keuze naar uit gaan als je niet bij de fokker terug terecht kunt en je echt om wat voor reden dan ook een nieuw baasje zou moeten zoeken ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "je hond herplaatsen via welke weg?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik vroeg en kreeg toestemming van het moderatorteam om hier een oproep voor Kyra te plaatsen ,Kyra is niet via het forum geplaatst maar ik kreeg wel heel veel tips waaronder dus marktplaats. we hebben daar dus ook een oproep geplaatst maar ik ben ook gaan kijken naar "gevraagd" op marktplaats , zo heb ik dat prachtige gouden mandje voor haar gevonden , Kyra én haar nieuwe baasjes zijn nog steeds dolgelukkig met elkaar :-D :-D :-D

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ik zou nooit een hond op marktplaats zetten. Je weet nooit wat daar op af komt.
Als je een nieuw thuis voor je hond moet zoeken, kun je het beste in je kennissenkring beginnen

honden page profiel eefeef

honden foto van eef

heb altijd alle opvang honden via marktplaats herplaatst.ging wel altijd zelf opzoek naar een geschikte baas en altijd met contrakt.al de honden zijn nooit terug gekomen of weer door verkocht en we praten dan over 20 honden inmiddels.
het kan dus maar wel goed doen.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

ik zou alles doen om ze een goed huisje te geven. dus ook marktplaats want je bepaald zelf met wie je ze mee geeft.zal niet de eerste optie zijn.verder wat je zelf al zegt, forums eventueel rasverening andere fokkers bellen of ze miss nog iemand weten

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

als ik niet bij de fokker terecht zou kunnen dan eerst familie kan dit ook niet dan een herplaatssite/forum.
niet op mp je hoort vaak zulke vreemde verhalen en vaak staat je hond dan ineens weer op mp om door te verkopen. :'(
in het asiel stoppen zou ik ook niet doen.
je kan ze daar wel op een lijst zetten(niet daar plaatsten)als er dan een geschikt baasje gevonden word belt het asiel naar je toe.


hopelijk hoef ik hier nooit gebruik van te maken en nog lang kunnen genieten van mijn hondjes.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zou mijn honden niet via marktplaats verkopen, omdat ik niet denk dat ik daar geschikte mensen voor een aussie zou vinden.

ik zou mijn dames via de aussie rescue fund laten herplaatsen, een speciale stichting voor het herplaatsen van aussies

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Ik heb totaal geen moeite met marktplaats. Is net als andere sites toch gewoon een medium?! Al dat geteut.. niet de hele wereld is slecht hoor.. je hebt het 100% zelf in de hand aan wie je je hond meegeeft.. Ik houdt het liever zelf in de hand via zo'n site dan dat ik hem in een asiel stop en zij iets voor hem zoeken. Niemand kent zijn eigen hond beter dan de vorige baasjes.....

honden page profiel Sharon & BinkSharon & Bink

honden foto van Sharon & Bink

Zat toevallig gisteren te denken...Heb altijd paarden gehad. En hoewel ik het soms moeilijk vond, verkocht ik er af en toe 1, stopte ik een jaartje en kocht er weer 1.

Met Bink moet ik er niet aan denken om hem weg te doen, als dat toch zou moeten denk ik dat ik weinig genoegen neem met 'zomaar' iemand...

Denk niet dat het site gerelateerd is, maar hoe secuur je bent met je keuze. Op MP zitten leuke nieuwe bazen net als op hondenforums

Al denk ik wel dat je op een hondenforum gerichter kan zoeken en dat op marktplaats ook veel mensen komen die te weinig van honden af weten...

Maar goed, heb Bink ook via marktplaats (welliswaar vanaf de fokker en zijn we wekelijks langs geweest, maar toch)

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Tuurlijk ga je eerst in eigen omgeving zoeken naar een geschikte baas. Daarna ga je via andere mediums zoals internet op zoek. Ik denk niet dat het site gerelateerd is, je bepaalt uiteindelijk zelf of iemand een geschikte baas voor je hond is. En marktplaats is geen vreemd medium,niet iedereen daar is kwaadwillend... Liever via MP zelf een goede baas zoeken dan mijn hond het asiel in. Ik heb zowel Bo als Bobby via MP.

Groet,

Ralph

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

Maar zou dan je voorkeur niet eerst naar hondenforums en hondenherplaatssites gaan Ralph?

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik zou er niet over denken een hond op markt plaatst te zetten of te kopen je kunt indedaad beter kijken voor herplaatsing en bij familie via kennissen

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Nou op eerste plaats vindt ik dat hier over het algemeen veel te negatief over MP gedacht en gekeken wordt. En ja er is leed te vinden, maar langzamerhand wordt hier van alle reacties samen een beeld van MP geschetst alsof MP alleen maar in en in slecht is...

Ja tuurlijk gaat mijn voorkeur uit naar de forums en herplaatssites, en daar heb ik zeker wel op gekeken toen ik zoekend was naar een hond, maar tegelijkertijd keek ik ook op MP want jij noemt hondenherplaatssites, en daar valt MP ook onder... Tenminste in mijn ogen wel, niet iedereen weet de hondenforums en hondenherplaatssites te vinden en die honden belanden vaak op MP.

Als ik in mijn direct omgeving geen nieuw baasje zou vinden dan zou ik via de forums, herplaatssites en via marktplaats op zoek gaan naar een nieuw baasje.

honden page profiel SuusBGSuusBG

honden foto van SuusBG

Ik zou (als het niet via de fokker kon) via de rasvereniging, of zo'n rescue site van het ras proberen. En verder idd op honden forums (zoals HP), heb het idee dat je daar gwn geschiktere baasjes zult vinden dan op marktplaats. Ik zelf zou m'n hond nooit op marktplaats zetten, heb ik gewoon geen fijn gevoel bij.
Verder zijn er ook asiels waar je je hond op kan laten zetten als zijn 'bemiddeling', je hond blijft gwn bij jou maar staat toch op de site ;-) Hoeft dus niet naar een asiel toe:-D

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

Ik ben op zich niet negatief over marktplaats alleen zou mijn eigen voorkeur toch in eerste instantie uitgaan naar ander sites die meer hondgericht zijn.
Ik ben in principe een groot fan van marktplaats en kom er ook dagelijks maar heb toch ook al met een hoop vreemde figuren te maken gehad.
Ik ben alleen niet zo'n fan van de dierenrubrieken op marktplaats, omdat daar teveel broodfok op wordt aangeboden.
Maar ook mijn pup heb ik via marktplaats hoor. Zou er dus ook zo een herplaatshond hond weghalen, maar met aanbieden daar heb ik persoonlijk dus wat meer moeite. Misschien als laatste optie ;-) Gelukkig is het hier niet aan de orde, ben erg blij met mijn kanjers

honden page profiel ******

honden foto van ***

Ik zou nooit een hond herplaatsen!!!als je een moeilijk kind hebt herplaats je dat toch ook niet?Dus een hond ook niet;Maar elk heeft zijn redenen dus ik geef geen kritiek zeg juist mijn gedacht :-D Liefs Rina & Alexander likje en pootje van Turbo en Diezel :-D

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

@Rina
Maar er zijn toch ook mensen die ernstig ziek worden worden ofzo dan heb je toch weinig keuze?? ook voor je kind niet.Ik noem maar een zijstraat.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

als ik een van mij hondjes zou moeten herplaatsen gaat dat in samenwerking met de fokkers.
ten alle tijden zij zetten een warme mand advertentie
en zoeken samen met hem een geschikte baas wij zelf nemen ten alle tijden een beslissing.
hij geeft advies.
de tweede optie is de teckelclub die heeft ook een site voor herplaatsers.

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna

honden foto van Joy & Luna

Ik heb een keer de herder van mijn opa herplaatst via marktplaats. Mijn opa was overleden en mijn tante die er zogenaamd zoveel om geefde wilde hem niet.
Ze wilde hem laten inslapen. Ik heb asiels gebeld, verschillende sites geprobeerd niemand wilde hem zelfs niet van die soort tehuizen voor oudere dieren!!!
Ik heb toen via marktplaats mensen gevonden die hem op wilde vangen. Ik ben met hem naar Limburg gereden (het beestje had bijna nooit in een auto gezeten).
Als ik hem niet had kunnen herplaatsen had ie uiteindelijk hier in de flat moeten zitten (wat echt de laatste optie was). Het was een heel lief beest alleen ik had de ruimte niet en een vriend die bang is van grote honden, hij was niet gewend heel de dag alleen te zitten, was een buitenhond die zou gek zijn geworden. Nu we over een paar maanden naar ons nieuwe huis gaan heb ik wel zoiets van nu had ik hem nog een paar fijne jaren kunnen geven. Ik heb me best schuldig gevoeld toen Joy en Luna kwamen zo van hun wel en hij niet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Een 'voordeel' als je een hond uit een asiel hebt is dat je je hond daar altijd moet aanbieden als je er niet langer voor kan zorgen.

honden page profiel The tibbies on tourThe tibbies on tourgoedgekeurde fokker

honden foto van The tibbies on tour

Ik zou denk ik niet zo gauw een hond op marktplaats aanbieden maar naar een asiel zou ik hem ook niet willen brengen.
Ik zou eerder bij een rasvereneging kijken of ze hem daar kunnen herspaatsen

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Zeg nooit dat je nooit een hond herplaatst. Je omstandigheden kunnen dusdanig veranderen dat je geen keuze hebt. Zo is Vincent ook bij ons gekomen. De eigenaren hadden nog nooit een huisdier herplaatst. Totdat het baasje overleed..., Vincent is dus terug gekomen bij de fokker.
Als Lumi niet terug zou kunnen naar de fokker dan zou er overlegd worden met de fokker wat een oplossing is. Ook zou ik in mijn omgeving iemand benaderen en anders via de rasvereniging.

honden page profiel Anita.Langen.Anita.Langen.

honden foto van Anita.Langen.

Ik moet zeggen dat ik heel blij was dat er leuke hondjes aan werden geboden op Marktplaats.Anders had ik nooit onze Cismo gekregen en voor zijn oude baasje was dit ook niet zo makkelijk om te doen.Want de fokker nam hem met zijn 3 en halfe mnd ook niet terug .Groetjes Anita.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik zou in eerste instantie de fokker informeren hoewel de fokster van mijn honden niet meer actief is vind ik dat zij het als eerste moet weten. Voor hetzelfde geldt wil zij 1 van hen zelf opvangen. Dan zou ik mijn dierenarts informeren en vragen of hij geschikte mensen weet. Daarnaast heb ik nog veel contact in het wereldje van de fokkers en de liefhebbers van het ras en mogelijk weten die betrouwbare mensen (bv die al eerder een hondje van hun hebben gehad of nog hebben)

Mijn voorkeur zou uitgaan naar mensen die ik ken, maar ik heb zelf ook een herplaatshyves opgezet voor dit ras dus als het echt nodig is kan ik daar ook een bericht plaatsen.
Marktplaats kan net zo goed, zou net zo met de aanmelders daarvan omgaan als andere vreemde mensen. Het gaat om vragen, vragen, vragen en dan uiteindelijk vertrouwen krijgen en geven.

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Of ik een hond via marktplaats zou herplaatsen weet ik niet.. je gaat natuurlijk niet met de eerste de beste in zee...
Benji heb ik wel van marktplaats.. heb nooit problemen met hem gehad ofzo..
Tuurlijk zijn er oplichters en oneerlijke mensen op marktplaats.. maar ik denk dat je dat op elke site wel hebt.

honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy

honden foto van Felien & Buddy

wij hebben Buddy via een advertentie in de winkel, dat is natuurlijk ook niet altijd te vertrouwen. Maar ik zou het best via marktplaats doen alleen , ja je hebt kans dat er iets is met die hond maar dat kan altijd wel. ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik zou het echt verschrikkelijk vinden en ik kan het me in de verste verte niet voorstellen.
Maar mocht er zich echt een uitzichtloze situatie voordoen, waardoor ik genoodzaakt ben de honden te herplaatsen zou ik een goede stichting of herplaatssite zoeken (waarbij mogelijk ook bemiddelt/gecontroleert wordt tussen aanbieder en zoeker).
Ook een herplaatsoproep bijvoorbeeld hier op het forum zou ik mogelijk overwegen.
Ik zou mijn honden niet op marktplaats aanbieden.

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Ik snap dat marktplaats niet als beste optie gezien wordt, maar toen ik op zoek ging naar een hondje was marktplaats wel 1 van de sites waar ik veel op keek, naast de asiel-sites. Ik wist niks af van herplaatssites of dat je via fokkers ook herplaatsers kon vinden.

Uiteindelijk via marktplaats een hondje gevonden. Als eigenaar kan je toch heel goed bepalen of je je hond aan iemand toevertrouwd of niet.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Ik ben lid van de airedale terrier club Nederland en die willen altijd voor je bemiddelen. Herplaatsers worden ook op de site gezet.

Gelukkig heb ik goed contact met beide fokkers van mijn honden en ook die zetten de honden op die site als herplaatst moeten worden.

Marktplaats is voor mij geen optie

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mocht er iets gebeuren met ons dat wij niet meer voor Lola kunnen zorgen dan gaat ze naar mijn vriend zijn zus.
Mocht er iets met haar ook gebeuren, dan gaat ze terug naar de stichting die haar dan herplaatsen.

Marktplaats zou voor mij ook geen optie zijn, ook al zal je er ook wel goede mensen/honden vinden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "je hond herplaatsen via welke weg?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Is het wel goed voor hem?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^