Ik zoek een goede GT in België

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Het gaat helemaal fout met mijn 2 reutjes.
Onze jongste (maltezer) is 1 januari 1 jaar geworden en de oudste (chihuahua) is 3 geworden op 14 februari.

Het zijn nooit echt dikke vrienden geweest, maar ze dulden elkaar wel. Als het toch even te heet werd onder hun voeten was het even een grom en een snauw en het was weer opgelost.
en ging ieder opnieuw zijn eigen weg.
Nu gaan ze steeds vaker vechten en het begint er steeds grilliger uit te zien.

Ik heb hen nooit laten uitvechten, maar haal hen telkens meteen weg van elkaar en stop hen dan even in de bench voor een time-out.

De oudste kan helemaal niets meer verdragen van de jongste. De jongste moet nog maar voorbij lopen of de oudste staat al mijn zijn tanden bloot te grommen en blijft maar staren.
Voor het grootste deel reageert de jongste hier helemaal niet op en doet hij gewoon verder waarmee hij bezig is, maar als hij wel reageert door even op te kijken of naar de oudste toe te stappen beginnen ze te vechten.
ALs ik zie dat de oudste zich fixeert op de jongste zeg ik "foei" en roep hem bij mij.

Er zijn tot nu toe nog geen gewonde gevallen omdat ik er altijd meteen tussen kom, maar ik denk mocht ik ze het laten uitvechten dat er wel bloed zou vloeien zoals de gevechten nu gaan.
Na de time-out negeren ze elkaar weer (zoals ze altijd doen)

Ik wil er dus voor zorgen dat de gevechten stoppen voor het echt te erg word en dat mijn 2 reutjes leren om met elkaar om te gaan.
Ik ben er zeker van als ik nu niet ingrijp dat het helemaal escaleert en ik 1 van de 2 zou moeten herplaatsen.
Dat zie ik echt niet zitten want onze jongste heeft een moeilijke handleiding.

Hij was een pupje uit een nestje van 3 en hij werd door de moeder verstoten en is dus grootgebracht met de fles.
Al vanaf de eerste dag dat hij bij ons kwam zag ik dat hij anders is dan andere honden. Een pup hoort normaal te spelen en vrolijk rond te huppelen en het enige wat hij deed was de hele dag achter zijn staart aanlopen soms zolang tot hij gewoon op de grond viel van vermoeidheid.
Hoe langer hij hier was hoe meer vreemde dingen ik opmerkte. Ook nu heeft hij nog vreemde trekjes. Hij speelt bevoorbeeld erg weinig met onze 2 andere honden, maar loopt alleen maar de hele dag met zijn knuffeltje rond te dollen en racet dan van in de tuin naar de living en terug.
Ik moet hem echt bijna elk uur even in de bench zetten zodat hij zichzelf rustig houd en hij heeft een tik nerveux waardoor hij constant in zijn achterpoten bijt.
Hij pikt heel erg moeilijk dingen op en heeft helemaal geen concentratie.

Ik ben al meermaals met hem bij de dierenarts geweest en de dierenarts zegt dat dit gedrag aangeboren is en dus altijd zo zal blijven.
Dus jullie begrijpen wel dat het echt geen optie zou zijn om hem te herplaatsen. Het is geen makkelijke hond, maar ik hou erg veel van hem en kan mij gewoon niet inbeelden dat hij niet meer bij mij zou zijn. En ik wil ook niet dat hij bij andere mensen terecht komt die hem niet begrijpen.

De oudste zou ik ook nooit kunnen opgeven. Hij is ons eerste hondje en met hem heb ik de sterkste band. Het is niet dat ik hem liever zie dan de andere 2 hondjes, maar ik kan moeilijk beschrijven wat ik bedoel.

Dus ik wil zo snel mogelijk met een GT aan de slag zodat de ruzies gestopt kunnen worden.

Ik heb er al over gesproken met mijn dierenarts, maar volgens hem zou onze oudste de jongste niet kunnen verdragen omdat deze (dit zijn echt de woorden die de dierenarts gebruikte) "mentaal labiel" is. O-)
Als ik de dierenarts moet geloven is hier niets aan te doen en is het onbegonnen werk om dit gedrag te proberen verhelpen.
Zijn advies luide dan ook "Ofwel houd u beide honden en riskeert dat er ooit een dag komt dat ze helemaal niet meer samen kunnen en ze apart gehouden moeten worden, ofwel herplaats u 1 van de 2"


Ik weet wel dat een dierenarts geen GT is, maar dit vond ik nogal een voorbarig advies. Ik heb de DA dan ook meteen laten weten dat ik het er niet mee eens was om zomaar op te geven.

Mijn hondjes horen bij het gezin, en ik wil ook dat ze erbij blijven horen zonder problemen.
Alleen lukt het mij niet en ik wil dan ook de hulp inschakelen van een 3de persoon.
Het maakt niet uit dat ik enkele uurtjes moet rijden, als ik maar een goede GT vind die mij echt kan en wil helpen en niet te snel zegt dat een hond herplaatst moet worden (die zijn er jammer genoeg ook).

En bestaat het dat een hond aangeboren mentale problemen kan hebben? Volgens de dierenarts moet je een pup die word verstoten door de moeder laten inslapen omdat er iets fout is en bij ons maltezertje zou dat dus een mentale afwijking zijn.
Ik weet wel dat een moederhond weet dat een pup een fusieke afwijking heeft, maar een moederhond kan toch onmogelijk vanaf de eerste minuut voelen dat een pup mentaal niet helemaal inorde is? O-)

Ik wil wel even zeggen dat ik zeker niet aan de slag wil met Geert de bolster. Deze persoon is het in mijn ogen niet waard om een GT genoemd te worden. Hij pakt vele situaties verkeerd aan en het laatste wat ik nodig heb is een GT die dit probleem fout aanpakt.

Verder ken ik hier in de buurt geen GT, wel enkele hondenscholen maar ik denk niet dat deze bij deze situatie kunnen helpen (of zie ik dat verkeerd?)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zoek een goede GT in België" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Hoi Kelly,

Moeilijke situatie voor je. Heb je een pb gestuurd.

Groetjes,
Sandra

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Ik heb je een pb gestuurd.

honden page profiel Janneke van BommelJanneke van Bommel

honden foto van Janneke van Bommel

Hallo Kelly,

Ik weet niet waar je woont in Belgie, maar Geert de Bolster is een hele goede! Typ even in bij Google...

Succes, met alles.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een moeilijke situatie, het is ook moeilijk te beoordelen waaran het ligt, veel reuen kunnen niet samen, veel teefjes ook niet, dat zal dan of goed begeleid moeten worden of de honden apart houden (bij mijn vriends ouders hadden ze 2 chow chow teefjes die buiten wel, maar binnen niet met elkaar konden en moesten hun hele leven uit elkaar gehouden worden, wat niet makkelijk is en altijd opletten of er niet iemand een deur open laat staan.

Ik weet niet of je dierenarts gelijk heeft waarom de oudste zo doet, het zou best kunnen, maar aan de andere kant je hebt nog een hond en die laat hem gewoon met rust? Ik denk dat je nooit zeker kan zijn met zulke uitspraken. Het kan waar zijn, maar misschien ook niet, belangrijk is het op te lossen en ik hoop dat de GT je hierbij kan helpen.

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Ik denk dus dat ik het probleem ken van de reutjes die vechten. Ons teefje is loops en ik denk dat ze daardoor zo naar elkaar reageren.
Zou dit kunnen?

Ik zie bij het teefje sinds vandaag pas dat ze loops is, maar de reutjes vertoonden als sind een 5 dagen raar gedrag.
Dus ik denk dat ze het op voorhand ruikten ofzo?

Ik hoop dat dat het probleem is en dat als de loopshied voorbij is de rust hier terug keert. Of kan het zijn dat de reutjes elkaar nadien dan ook niet meer kunnen verdragen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik zoek een goede GT in België" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: beagle huilt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^