Berner Sennen of Golden: verzorging

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShibaShiba

hoi allemaal,

we zitten al eventjes te denken of we een golden of berner sennen moeten kopen.
De vraag is nu welke van deze twee eigenlijk minder verzorging nodig heeft aan vacht, dit dus ivm kammen en vooral trimmen/scheren.
De borstelbeurten gaan sowieso moeten gebeuren, maar of er ook trimbeurt nodig is weet ik niet.

Zijn er mensen die me hierover willen inlichten,

Alvast bedankt :-D :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Berner Sennen of Golden: verzorging" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Volgens mij is regelmatig borstelen (vooral de broek en bij de oren waar gauw klitten ontstaan) belangrijk. Misschien bij de voetjes wat haar wegknippen... Dit zou je bij een trimsalon kunnen doen, maar kun je ook prima zelf doen.
Een berner is wel iets groter dan een golden, dus daar ben je misschien meer tijd mee kwijt.

honden page profiel eddyeddy

honden foto van eddy

een berner moet je alleen maar kamen en rond de poten snijden,en geod de oren kuisen wij doen dit zelf maar een berner verliest wel veel haar dit ondervinden het zelf maar wij hebben er geen probleemen mee.

honden page profiel roosroos

honden foto van roos

Ik denk dat de golden minder vachtverzorging nodig heeft dan de berner sennen en omdat de berner sennen ook groter is ben je er langer mee bezig ookal hoef je hem of haar alleen maar te borstellen :-)

Mocht je een bernersennen hond kopen of een goldenretriever. Let dan wel goed op of je niet voor een broodfokker hondje kiest want anders zijn de hondjes misschien wel hel erg ziek dus zorg er voor dat je een hondje van een goedde fokker koopt of eentje van een fokker die bij een rasvereniging ingeschreven staat :

Kijk anders nog even op deze site om je goed voor te lichten : http://pupspuppy.come2me.nl/http://www.broodfokker.nl/

honden page profiel ShibaShiba

Dank jullie voor antwoorden,

nou denken we toch dat het een golden wordt, maar hoop dat het niet te moeilijk zal worden met de trappen naar de living (beneden garage met klein tuintje)

@ Roos: ja hoor daar gaan we zeker op moeten letten, er zijn er zoveel slachtoffers :'( maar we wonen in Belgie, heeft dat belang of we het van nl kopen?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je moet zowel in Belgie als in Nederland goed oppassen natuurlijk. Ga altijd bij een rasvereniging informatie inwinnen en daar in aanmerking komen voor pupbemiddeling. Of je zoekt zelf een fokker die volgens de regels van de rasvereniging fokt. In ieder geval is het belangrijk dat pups bij moederhond in de woonkamer opgroeien en dat de ouderhonden zijn getest en vrij zijn bevonden op erfelijke aandoeningen. IN het geval van Golden retriever gaat het om HD, ED en oogafwijkingen (zie site rasverenigingen).

Een hond optillen en naar beneden/boven dragen is best pittig. Als de pup wat ouder is, kun je wel voorzichtig de hond trap laten lopen. Tree voor tree, de hond begeleiden naar beneden.

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Wij zelf hebben een berner, hij word hier heel regelmatig geborsteld en dan valt het allemaal nogal mee ...
Met een golden denk ik dat je net iets minder werk hebt maar heel veel verschil zal het niet uit maken ...

Zyko is zo'n schat van een hond dat ik dat er graag bij neem ...

Grtz,

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Een Golden heeft min of meer de zelfde vachtverzorging nodig als een Berner..
Het zijn "bijwerk" honden.. O-)

Voetjes/teentjes/onderkant voetjes..
De hals, onder de oren, op de oren/de oren zelf..
De vlaggen, de broek, de staart..

Dat zijn de plaatsen - waar na een poos - dermate haargroei komt dat er eens door een prof.iemand de hond onderhanden genomen moet worden..
Dan blijft de hond er verzorgt uitzien.. ;-)

Weet wel dan als je een hond met zo'n type vacht ooit steriliseert er een mega haargroei komt overal..
Dan krijgen zij een castratenvacht..

Lieve groet, Ilja

honden page profiel roosroos

honden foto van roos

Dit is wat heb kunnen vinden over de bernersennen hond en de golden retriever.


De bernersennen hond:-De vacht van de berner Sennenhond vraagt niet bijzonder veel aandacht. Doordat de snuit en poten glad behaard zijn, en het haar niet erg snel klit, is hij redelijk gemakkelijk in het onderhoud. Eenmaal per week een flinke borstelbeurt is voldoende om hem netjes te houden.


golden retriever : Vachtverzorging: gemiddeld, eventueel 1 á 2 ker peer jaar naar trimmerVerzorging van de Golden Retriever
De Golden Retriever heeft een makkelijke, functionele vacht. Met twee keer per week goed uitborstelen en kammen kun je die vacht goed onderhouden. Hiervoor kun je een borstel met pinnetjes gebruiken waarbij aan de uiteinden bolletjes zitten, zodat de huisd niet beschadigt wordt.Ook een metalen kam komt goed van pas. Omdat de Golden er van nature niet tegenop ziet om vuil te worden, wil dit ook nogal eens voorkomen. Als de hond "stijf onder de modder" thuiskomt, gewoon afspoelen met lauw water en afdrogen met een handdoek, de hond verder laten drogen, lekker de borstel erdoorheen en de Golden is weer piekfijn!

Pimm (Gast)

De berner sennen verhaart wel heel erg, maar kleine haartjes van de golden krijg je nergens uit die van de sennen wel ;-)
En de berner sennen heeft uit ervaring een exelent karakter O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

allebei goeie karakter honden.....en verharen ? goede voeding geven , verharen ze normaal twee keer in de jaar, meer niet, behalve teven die willen nog wel eens een hormonale verharing hebben, maar voor de rest is een goede voeding van belang voor het verharen.

honden page profiel ShibaShiba

bedankt voor de info :-D

@pim: is dat echt waar? krijg je die haartjes nou nergens weg, hoe doen de bezitters van Goldens dat dan?? dit doet me even denken hoor O-)

monique (Gast)

Wij hebben een Berner en regelmatig een Golden te logeren.

Mijn ervaring is dat het helemaal niets uitmaakt welke hond je hebt.
De Berner ligt graag buiten en de Golden maakt zich inderdaad graag vies :-)
Als je tegen het verharen opziet moet je misschien voor een heel ander ras kiezen. Een die niet verhaard.
Als je voor het karakter kiest ( en dat moet eigenlijk de reden zijn) dan zijn het beide lieve, zachtaardige karakters.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb een Golden en weinig last van de haartjes. Maar ja, ik heb ook geen vloerbedekking en geen bank. Wel luie stoelen, van leer en daar blijft geen haar op zitten.

Het enige probleem is dat als ik Dobby zijn fleece kleed in de was doe, ik de was erna haren aan mijn baddoeken heb. *zucht* Nou ja, twee keer de baddoeken uitslaan en het meeste is daarvan ook weer weg.

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

De Berners en Goldens die ik hier uit de buurt ken hebben een soortgelijk karakter, alhoewel de Berners misschien iets eigenzinniger zijn?..
En ik heb idd het idee dat de Berner meer en een wat langere vacht heeft.

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Qua verzorging ben ik bij onze berner niet lang bezig. Ze zal nu wel meer gaan verharen, omdat het warmer buiten wordt, maar tot nu toe vind ik erg weinig haar. Met 3 jonge kinderen stofzuig ik zowieso erg vaak. Issa's haar heb ik nog nooit ergens uit moeten halen, dus het zal inderdaad haar zijn wat niet blijft steken :-D
Echt vies maakt ze zich eigenlijk ook niet.
Ik ben alleen hé-le-maal weg van haar karakter... smelt! Voor mij geen ander ras meer (... maar ik ben een beetje bevooroordeeld... ;-) )

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Berner Sennen of Golden: verzorging" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Broccoli en bloemkoolstronken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^