waarom negatief praten over een husky?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Sinds ik klein was zijn Husky's al 1 van mijn favoriete rassen.
En sinds ik in het asiel als vrijwilligster werk zijn ze nog meer 1 van mijn favoriete rassen geworden !!!
Ik kan niets, maar dan ook echt niets negatief over hen zeggen.
Het zijn echte mooie en lieve honden !!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom negatief praten over een husky?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mario KoezemaMario Koezema

honden foto van Mario Koezema

Een stuk onwetendheid wellicht. Als een Husky genoeg aandacht en beweging krijgt, dan heb je er echt weinig werk van. Okay, wanneer de Hus in de rui is misschien. :-)

Als een kind niet genoeg aandacht en liefde krijgt, dan wordt die ook vervelend, zo is het bij een Husky ook. Wanneer je bijvoorbeeld niet van lopen houdt, dan moet je gewoon geen Husky nemen.

Ik heb genoeg negatieve dingen over een Husky gehoord, toen ik vertelde dat ik ene Husky wou hebben. Nu krijg ik heel veel leuke reacties.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Mensen gaan af op wat ze zien. Ze lijken op de wolf en dat is natuurlijk stoer om in huis te hebben. Vervolgens blijkt dat men geen idee heeft hoe ze ermee om moeten gaan. Een kennis van mij had er een en de buren hadden geen kippen en konijnen meer. Toen die kennis zelf ook nog eens kittens kreeg werd het helemaal leuk in huis.
De hond is herplaatst en ze krijgt regelmatig foto's van de hond. Hij woont nu op een grote boerderij.
Nu heeft ze een zenuwachtig Caveliertje, hahaha.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Negatief of realistisch? Er zijn nu eenmaal husky's met een flinke portie jachtpassie. Als je er op voorbereid bent, ga je er beter mee om. Nee, ik laat de mijne niet snel los. Ligt ook aan de hond en de omgeving. Maar met de gemiddelde chihuahua kan je niet gaan skijoren ;-)

Je moet gewoon eerlijk zijn over de raskenmerken. Wat wel vaak gebeurt is dat mensen jachtpassie verwarren met valsheid. Zo is onze eerste husky Chenak ooit ontsnapt, heeft een konijnenhok open gemaakt en het beestje opgegeten. Toen zeiden ineens mensen, maar wat als hij dat met een kind doet. Tja, dan moet je weten dat wij ooit bezoek hadden met een peuter van nog geen jaar die bovenop hem viel terwijl hij op zijn kussen lag. Kind kreeg een lik en ik een blik, "kun je hem wel even van mij afhalen?" Chenak was een hele sociale hond, alleen de wereld was in twee delen verdeeld; prooi en geen prooi. Overigens liep hij in Noorwegen wel los, en daar bleef hij bijna altijd wel in de buurt, op die ene keer na dat hij bijna 20 km terug liep naar de vorige hut ipv mee te gaan naar de volgende....

Mireille



honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Vond deze nog wel leuk, uit net artikel "hard to train" van Suzan Clothier

In a deliciously ironic twist, our deliberate selection for certain behavioral traits in purebred dogs has led to the development of breeds who, more strenuously than others, insist on interesting, well thought out answers to the two primary life questions. For example, a Border Collie might ask "Why?" and be perfectly satisfied with an answer of "Because I told you to." Driven by a nearly insatiable desire to do anything - even busy work - a Border Collie questions no further. On the other hand, a Siberian Husky receiving such an answer might simply cock his head and gaze at his handler with barely contained amusement. (Every Siberian worth his salt knows that "Because I told you to" is not an acceptable answer.) And the dialogue begins.

  Handler: You should do this because you love me.
  Siberian (truthfully): Love is a feeling, not a reason.
  Handler (a bit pompous): It is important that you do this.
  Siberian (with great wisdom): Humans give importance to the wrong things.
  Handler (growing angry): If you don't do this, I'll punish you.
  Siberian (with dignity): Then I may have no choice but to comply. But I can choose not to trust or like you.
  Handler (calmer, trying another approach): I'll make it fun for you.
  Siberian (interested): How much fun?
  Handler: So much fun that you'll beg for more!
  Siberian: On that basis, I'll try it. But remember, I'm easily bored. This better be good.

  Now, if the handler was trying to get this Siberian to run, the dialogue would be much different:

  Handler: I want you to run like the wind.
  Siberian: I'm already gone!

Volledige artikel te vinden op de websitehttp://flyingdogpress.com/content/view/39/97/

Groet, Mireille

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Dat heeft bijna ieder ras wel, die vooroordelen.
Hetzelfde met de beagle, die zouden ook nooit kunnen loslopen en eigenwijs zijn terwijl er zat individuen zijn die dat wel kunnen.
Mechelse herders zijn gestrest, bijterig, jagen fietsers en joggers op terwijl wanneer je je herder goed opvoed en er goed mee om gaat het hele relaxte, vriendelijke honden kunnen zijn.
Jack russels zijn irritante hakkenbijtende keffertjes terwijl een goed opgevoede jack gewoon een vriendelijke sportieve gezinshond is border collies daar moet je uren per dag mee werken en kunnen allemaal kunstjes terwijl de borders die zich relaxt gedragen die ik ken juist niet te veel mee gedaan wordt en degene die van alles moeten leren, waar veel druk op gelegd wordt en die veel moeten bewegen probleem gedrag vertonen en gestrest zijn.

Iedere hond kan eigenlijk wel een rotkarakter ontwikkelen en probleem gedrag vertonen als die bij de verkeerde eigenaar zit. Husky's zijn leuke honden maar hebben wel een bepaald soort eigenaar nodig die weet met hun karakter om te gaan, net zoals andere honden van deze rasgroep. Helaas kan een merendeel dit niet en zullen veel mensen die geen goede husky eigenaar kunnen zijn, deze honden aanschaffen omdat ze mooi zijn, op een wolf lijken enz.
Ik vind ze bijv. ook mooi maar ik zou er nooit een nemen gewoon omdat ik eerlijk ben en weet dat dit geen goede match zal zijn. Net zoals akita's die vind ik geweldig maar we passen niet bij elkaar ;-)

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

de husky is zoals zijn eigenaar moet zijn. Gevoelig,assertief,energiek maar ontzettend zorgzaam . ze zijn frappant maar gereserveerd. ze zullen nooit een mens zomaar pijn doen. ze doen niks zonder een reden.

ze spreken een eigen taal. de lichaamsstaal van een husky is niet standaard. hij is duidelijk en direct als een zonnestraal die doorbreekt. en als je deze taal leert lezen of nog beter,hem zelfs leert spreken. dan heb je een hond die niet alleen mooi is van buiten maar het mooiste is van binnen .

husky's zijn zoals een ongepolijste diamant . niet te breken maar wel te slijpen. als je niet goed met de husky spreekt. zal hij nooit bij je blijven en al helemaal geen respect naar je tonen . voor mij zijn husky's meer dan alleen honden . voor mij zijn ze mijn familie.

honden page profiel mariscamarisca

honden foto van marisca

Husky's zijn prachtige honden en idd niet de allermakkelijkste maar welke hond is dat eigenlijk wel??? mensen ook niet en idd het ligt aan de baas hoe een hond is en word maar ook aan de karakter van een hond en zijn verleden en daar moet je de juiste weg in vinden.
Ben vanaf kleins af aan opgevoed met honden bouviers, maltezers, yorske terriers, labrador en hollandse herder en allemaal hebben ze hun 'ding' elke hond heeft een andere manier van opvoeden nodig verdiep je van te voren goed in het ras maar ga er ook niet vanuit dat het ook voor jou hond geld het is een richtlijn en niet alles hoeft te kloppen. de ene hus kan los de andere niet de een is een echte jager die 'doof' word zodra hij een prooi ziet en de ander hoort je wel nog en komt misschien wel terug en dan daarbij nog je eigen opvoeding erbij

heb zelf een husky gehad en ja niet voor lang niet door ontwetenheid wat het inhoud mijn neef had er 10 en deed er slede wedstrijden mee hele lieve goed opgevoede honden voor buiten! en er ook een goede discussie mee gehad dat ik er 1 had jaja dat is zielig en totaal niks mee te beginnen en dan nog binnen ook dat kon niet volgens hem.... Merendeels klopte het want buiten was hij lief luisterde hield mij in de gaten speelde met andere honden en kwam terug als ik hem riep kende zijn comando's totaal geen problemen met eten wil jij het oke neem maar ik ga wel zitten tot ik weer wat krijg maar in huis huilen als ik de kamer uit was slopen niet meer zindelijk als je even weg was (terwijl de buitendeur open stond) alles slopen en stelen hij at zelfs sokken en ondergoed op! pure verveling in huis dus! beweging kreeg hij genoeg lekker wandelen naar het bos of grote park en dan daar lekker paar uur zitten en met andere honden spelen ff lekker mee de stad in en als we thuis kwamen ging meneer heerlijk slapen voor een uurtje en dan begon het slopen weer het werd duidelijk meneer had een maatje nodig.... aangezien wij een baby hebben, mijn vriend afgekeurd is om te werken en ik werkloos was konden we een 2e hond er niet bij hebben dus voor de hond zijn geluk gekozen om hem weg te doen naar een 'kennis' die een maatje zochten voor hun super actieve labrador het gaat beter met hem huilt niet sloopt niet maar nu is hij ineens een wegloper en bang voor andere honden???? de sokken eet hij overigens wel nog steeds op. Nou is het zo dat wij hem ovegenomen hadden van mensen die hem in een impuls aankoop genomen hadden en allebij 40 uur werkte! hij werd weer terug naar de fokker gebracht en van daaruit kwam hij naar ons al best veel meegemaakt voor een pup van 11 weken! 

Nou is het zo dat ik hem onwijs mis en weet van mensen dat ze een husky alleen hebben en dat het prima gaat mijn liefde voor husky's is alleen maar groter geworden sinds dat hij bij ons was en willen wij in de toekomst ook zeker weer een husky alleen denken we er iets beter over na! een echte goede fokker, geen doorgeef hond en het liefste eerst even alleen een 2e hond erbij is totaal geen probleem alleen 2 pups opvoeden van dezelfde leeftijd lijkt me nogal wat! dus liever ietsje later een maatje erbij
hoe doen/hebben jullie het gedaan met 1 husky in huis?

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Husky,s niet echt mijn rasom zelf te houden maar heb er wel goede ervaringen mee. toen ik nog goed uit de voeten kon .liet ik s,zomers voor een oude invalide man zijn husky uit. de man had een ongeluk gehad en kwam zelf zonder hulp van anderen niet meer buiten toen hebben zijn buren de taak overgenomen om drie maal daags de hond uit telaten. gingen ze de eerste jaren zelfs niet op vakantie de husky was belangrijker. toen de man van dit echtpaar ziek werd besloten ze om zolang het ging op vakantie te gaan ze vroegen mij of ik de hus wou uitlaten .dat heb ik toen gedaan deze husky kon loslopen luisterde perfect .ik mocht alleen niet langs de duiventil lopen dan werd ze dol en was niet meer te houden dus liep ik om naar het park in het park mocht ze los ging achter geen eend of gans aan ook de duiven daar werden met rust gelaten ,maar owe de duiventil als ze daar langs kwam dan bleef ze gillen en springen. ja husky,s ik heb er fijne herinneringen aan . Hein.

honden page profiel HuHuHuHu

honden foto van HuHu

Ik ken de vooroordelen.
Van de week heeft er ook een husky schapen dood gebeten hoorde ik. En ja, daar gaat natuurlijk weer mega negatief over worden gepraat..

Ik ben het met een aantal vooroordelen wel eens: het meerendeel van de honden kan niet loslopen,  zeer zelfstandig en veel beweging nodig.
Volgens mij is dit ONTZETTEND afhankelijk van de opvoeding als puppy, en geloof absoluut ook niet dat het voor allemaal geld. Ik heb ervaring met een minder goed opgevoedde hond..Mijn vriend en ik hebben een Alaskan malamute moeten herplaatsen vanwege het jachtinstinct, die kon dus ook niet loslopen, ontsnapte e.d. Hier ben ik erg van afgeschrokken. Mijn kruising husky is weer totaal het tegenover gestelde (komt natuurlijk ook door de kruising)
Toch willen we uiteindelijk wel zo'n soort hond weer. Denk dan wel vanaf puppy af aan, en dan bekend maken met alles en iedereen, dus ook andere dieren en dergelijke.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik heb bij baylee heel veel intensief moeten werken . niet aan commando's maar aan haar vertrouwen in mensen . ze is de klap die ze bij de vorige eigenaren  gekregen had in haar 8ste week nog niet vergeten . naar mij luisteren de honden beter dan naar mijn vriend. maar baylee is wel mijn vriends knuffelmeisje. het is hoe je je zelf opstelt, je moet soepel zijn in je denken en laten , en grenzen trekken . maar niet je hond beperken . dat frustreert m alleen maar.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik vind husky's mooie en lieve dieren. Heb vaak met mensen gewandeld die husky's hadden en dat ging altijd prima. Maaaar, heb er ook veel negatieve dingen over gehoord, zoals idd het doodbijten van schapen, katten en ook kleine hondjes...nu ik Kiya heb (kleine hond), ga ik eigenlijk niet meer mee met een wandeling met husky's. Heel slecht wellicht, maar heb al verschillende verhalen gehoord en ben eigenlijk een beetje bang geworden,(niet voor de hond zelf, maar dat ze kiya iets aandoen) terwijl er met Taiko nooit wat is voorgevallen. Ik weet niet wat dat is, denk omdat Taiko groter is, vel haar heeft en van zich af kan bijten en Kiya niet...

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

dat een husky een andere hond zou doorbijten is klinkklare lariekoek . en husky zal nooit een andere hond doodbijten . of hij moet echt heeeeeeeeeeeeeeel ernstig verpest zijn . husky's zijn wat honden betrefd echt allermands vriendjes .

honden page profiel AnonieAnonie

Ik heb dit topic met grote verbazing gelezen.Nooit geweten dat er zo vaak negatief geoordeeld wordt over husky's.

Ik ken in mijn wijk ook wel een paar husky's en zo ver ik weet vindt iedereen het vooral mooie honden.

Ik vind zelf eigenlijk alle honden die wel iets op een wolf lijken mooi. De husky is er één van.

honden page profiel SuzeSuze

honden foto van Suze

Nee het zijn zeker geen honden die voor iedereen weg gelegt zijn. Maar dat is elk ras. Een bordercollie zou bijvoorbeeld bij mij finaal verkeerd zitten.

Ik heb 2 hussen op t moment en hopelijk in de toekomst meer. Ik sport met ze en ze zijn mijn passie, super lief naar mij, en erg lief en duidelijk naar elkaar toe. T zijn eigenwijze hondjes en wat ze willen dat willen ze, maar toch lopen ze allebei vrijwel altijd los, en gaat dat gewoon goed. Mijn eerste, Nukka, heb ik vanaf pup en heb ik t zelf geleerd van jongst af aan, mijn 2e, Grafitty kwam bij mij op 4 jarige leeftijd en kwam uit een kennel waarin hij in een roedel leefde en altijd los liep maar dan in een weiland wat omheind was wat van de eigenaar zelf was. Ik heb hem via een 10 meter lijn leren los lopen en eigenlijk gaat dat super goed.

Nee, makkelijk zijn ze niet, maar geen enkele hond is op te voeden met niks.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom negatief praten over een husky?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Verrek, bloed!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^