Owwwjeee...Waar ben ik aan begonnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik ben nu al zo'n 4 maanden om Sasja actief te trainen.
Daarvoor heeft ze nooit echt een opvoeding gehad.

In het begin ging het best goed, maar nu sins ongeveer 3 maanden begint Sasja ook te veranderen.
Ze begint meer hond te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen.

(Toen ze 1,5 jaar was, kwam ze bij mij en mn vader in huis en in die tijd was ze flink mishandeld en heeft nooit een opvoeding gehad..daardoor was ze ook oostindisch doof.)

Nu is dat juist het probleem wat me helemaal zorgen maakt.
Ze weet nu hoe sterk ze is, hoe snel ze is en haar hondeninstict begint weer actief te worden.
Ze wilt nu overal de baas zijn bij elke hond..ze jaagt op eenden (joggers, vogels en voetgangers zijn veilig hoor ;-) )

Oei...waar ben ik aan begonnen? :'(
Ik zit nu ook op traing met haar (Elementraire gehoorzaamheid)
Ik heb daar het advies gekregen om juist Sasja strenger aan te pakken (Ik ben zelf juist iets te soft op haar)
Ook gebruik ik nu een halfchek ipv een halsband tijdens het trainen.
Het werkt wel, maar ik moet nu echt trainen met haar want anders mag ik niet meer mee doen met de curses.
Ze is aan de lijn ineens zo agresief naar andere teven tijdens de lessen.???? raar!!!

Ik liet net ook Sasja even uit.
Er liep een klein hondje verderop aan de lijn.
Ik had Sasja los van de lijn.
Sasja ziet die hond..schiet er achteraan.
Ik achter Sasja aanschieten en wil Sasja scheiden van die kleine hond (Die trouwens in paniek rondjes aan het rennen was aan de lijn)
Dat lukt gelijk en ik drijf Sasja verder naar achteren met een drijgende lichaamstaal.
Sasja gaat ineens onderworpen liggen.
(Op de rug en de poten licht omhoog om zich over te geven)
Het baasje van die kleine hond begint ineens te preken tegen me..dat haar kleine hond inmens bang is voor Sasja en dat ik Sasja eigenlijk aan de lijn moet doen.
Ik heb haar ook gelijk gegeven..Sasja kan de komende tijd niet meer loslopen totdat ze beter gaat luisten en het jagen over is.

Phoe...nu vraag ik mezelf af waarom ik uberhoubt hiermee begonen ben.
Maar ik hou het doel in zicht want ik wil met Sasja uiteindlijk Agilety doen als hobby.
Maar dat er zoveel werk in ging zitten? Help!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Owwwjeee...Waar ben ik aan begonnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

dan zal je idd nog wat werk hebben O-) zeker voor agility, want daar moeten de honden toch wel luisteren en hun oefeningen doen, of ze lopen naar elke andere hond, maar zou zeggen volhouden hoor, dat komt wel met goede training in orde.
en voorlopig mss aangelijnd houden ipv los, maar aan de andere kant een hond is veel zekerder als de baas hem aan de lijn heeft.

Succes

honden page profiel annetannet 3 doggies

honden foto van annet

goedemorgen! Ten eerste wat knap dat je er zoveel tijd en aandacht aan besteed! Kun je misschien op een positieve manier belonen? Dus steeds proberen af te leiden? En ik dacht omdat jou hondje zo'n verleden heeft kun je misschien beter een honden school zoeken die eventueel wat kleiner/cq meer op haar probleem gericht is? Ik weet dat het soms allemaal erg moedeloos is, ik heb hier ook een herplaatser waar ik nog een lange weg mee te gaan heb! Succes en het komt vast goed

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nou ik vind het ook super van je hoor, hoe je met je hond bezig bent, een opvoeding op wat voor leeftijd ook, is altijd goed voor jou en je hond. is je hond wat ouder dan is het altijd leuk, om samen met je hond wat te doen.
en dan spelender wijs opvoeden, dat kan je tot hoge leeftijd blijven doen.
een hond heeft altijd een leidende hand nodig, daar moet je eigenlijk altijd mee bezig blijven, oefen dagelijks spelender wijs de kleine dingetjes. en belonen hoort daar natuurlijk ook bij.
en zelfs ik met bamse, ach ik word ook wel eens moedeloos hoor, als ze zo uit de band springt. niets bijzonders, blijf kalm, en begin gewoon weer even van voor af aan, binnen een week is dat gedrag dan weer over. blijf conseqwent, en geduldig, dat komt jouw hond ten goede, en voor jou ook.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hier ook een hond (uit een asiel, waar ze 4 jaar zat), waar we er nog niet zijn.

Ik doe het ook met voorzijn en afleiden, elke hond, mens, fiets, hardloper, kind, buggy etc. betekend naar mij toe komen, gaan zitten en wachten tot de hond etc voorbij is en beloond worden met wat lekkers.

Vanaf het begin hebben we het zo gedaan en ze doet dit nu al uit zichzelf.

Ik denk dat je hond toch nog teveel stress voelt buiten, ze hoeft niet streng aangepakt te worden maar juist positief, consequent en rustig. Ik zou haar voorlopig even niet met andere honden laten spelen, zeker niet met kleintjes, totdat er wat meer rust inzit bij jullie beiden.

Het is niet makkelijk maar super dat je deze taak op je genomen hebt en het gaat vast goed komen, rustig, consequent en positief zijn de sleutelwoorden.

honden page profiel Lydia & BobbieLydia & Bobbie 3 doggies

honden foto van Lydia & Bobbie

Hoi,
ik sluit me helemaal bij Willemijn aan. Goed dat je er zo intensief mee bezig bent.
Bobbie heeft op dit moment ook een terugval met netjes aan de lijn lopen en goed terug komen bij het loslopen. Niets ernstigs, maar ook niet leuk. Dus weer een stapje terug en veel oefenen en veel duidelijkheid. En ik moet zeggen, als het dan goed gaat, hou je er ook gelijk weer een goed gevoel aan over!

Mijn advies: gewoon stapje voor stapje doorgaan. Nog niet teveel vooruit kijken naar het einddoel, maar blij zijn met de kleine successen! :-D
En als ik het zo lees ben je hartstikke goed bezig. :-D

Groetjes Lydia. :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat ze niet zoveel zelfvertrouwen heeft, maar dat ze nog steeds onzeker is. Een hond die geen opvoeding heeft gehad en is mishandeld, daar moet je heel voorzichtig mee zijn en niet teveel druk op leggen. Of behendigheid haalbaar is, is nog maar de vraag. Het is niet raar dat ze uitvalt, deze hond heeft een trauma en uit angst is ze iedereen voor die haar maar mogelijk pijn zou kunnen doen.
Neem voldoende afstand, vermijd een hoop honden en doe het heeeel rustig aan met haar.

Ik ben het niet eens met de trainer om haar hard/streng aan te pakken. Deze aanpak werkt niet bij honden met angstagressie. Juist een hele geduldige, zachte aanpak werkt. Duidelijkheid en structuur is wel belangrijk. Houd de omgeving voorspelbaar en veilig, een vaste structuur en altijd dezelfde regels hanteren. Probeer goed te letten op de signalen van je hond, met name de stresssignalen. Kalmeer de hond met kalmerende signalen (Turid Rugaas heeft hier een boek over geschreven), probeer niet verder te gaan als de hond stress laat zien. Bied de hond voldoende rust om zijn gauw overprikkelde koppie alles wat ze heeft meegemaakt te verwerken.

Ik hoop dat met veel trainen (lees: jaren) dat het elemaal goed komt met Sasja. Misschien dat prive-training of een GT die met kalmerende signalen werkt een betere optie is dan de hondenschool waar je nu zit.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik moet zeggen dat ik het al heel wat vind dat je met haar naar een hondenschool kan,ik zou dat voor Lola veel te stressvol vinden en behendigheid, nee dat zal voor haar nooit een optie zijn, daarvoor is ze te "honds", en zal daar het nut niet van inzien.

Ik ga mee met Angel een andere hondenschool zoeken die verstand heeft van honden zoals Sasja, evt. ook een gt die werkt met kalmerende signalen.

honden page profiel Marion  en DjangoMarion en Django 3 doggies

honden foto van Marion  en Django

hoi..ik vindt t enorm knap dat jij hem gered hebt, om t maar zo te zeggen..als hij nooit opvoeding heeft gehad is het best moielijk soms lijkt mij..het enige rare aan je verhaal vindt ik dat je mischien niet meer naar de cursus mag..dat snap ik niet..zeggen ze dat op de curus bij jou???als dat zo is zou ik een andere hondenschool zoeken..ik vindt namelijk dat ze je moeten helpen..of ik begrijp je helemaal verkeert hoor..ik wens je heel veel succes en volhouden zou ik zeggen..ik denk dat je er wel komt..

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Allemaal bedankt voor jullie snelle reactie's.
En allemaal zo hartstikke steunend.
Ik vind het fijn dat er zoveel mensen er zijn die me even een hart onder de riem willen toesteken.

Bij de hondenschool waar ik nu zit heb ik een fijn gevoel over hoe ze me willen helpen.
Ze weten daar dat ik zelf ook een beperking heb en houden er rekening mee.
De leiding is gewoon goed.
De Begeleiding heeft me geadviseert om een (hoe noem je zo'n persoon?) een soort van gedragsdeskundige van honden te raadplegen.
Ik heb verteld dat ik dat best wil doen, maar dat de kosten voor mij te hoog zijn.
En nu gaat mijn begelijdster zelfs navraag doen of er binnen de vereneging mischien geen tussenweg is om de kosten te drukken.
Dat vind ik nu echt tof..ze denken echt met je mee.

En dat strenger aanpakken?
Het klinkt erger dan dat het is.
Ik ga er zelf vanuit dat als een hond zich niet goed gedraagt de schuld (meestal) bij de eigenaar licht.
En in dit geval is dat ook wel.
Ik ben te onduidelijk naar Sasja.
Daardoor snapt ze me niet..dus die extra aandacht die ze nu krijgt is om de comunicatie tussen mij en Sasja extra sterk te kijgen.

Ze vind het fantastisch want ze word beloond met hondensnoepjes..ze wilt iedere keer mee..ze begint meer en meer op mij te letten.
En ze luisterd ook beter.
Ik werk heel veel met hondenkoekjes en positieve aandacht.

En ik vind dat Sasja een goede opvoeding verdient.
Ze heeft het niet makkelijk gehad.
En juist door haar vanaf nu goed op te voeden..kan ik haar vaker meenemen..en kan ze nog meer van het goede leven genieten.

bv vandaag luisterde ze zo goed dat ik haar meegenomen heb naar de Drunense Duinen..kan ze lekker rond sjeezen en rennen.
Het leukste vind ze als ik meeren.
Echt appart.
Vanavond heb ik nog een trainingsrondje met haar gelopen..en dat ging ook redelijk goed.
Ik had haar nu continu aan de lijn en ze heeft maar 2 keer uitgevallen naar andere honden die aan de lijn liepen.
De andere 3 heeft ze goed kunnen negeren door de koekjes die ik voer om de aandacht af te kunnen leiden.


honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Oei, wat vervelend voor jullie zeg! Ik heb niet echt een antwoord of advies, maar ik wil je wel succes wensen. Mijn tante is ook altijd wel een beetje een softie, maar haar hond maakt daar heel slim gebruik van. Zodra je 't net even wat handiger aanpakt, roedelregels volgt en wat strenger word. Heeft de hond wat meer houvast, structuur en met wat consequentie blijft het een tophond. Want je doet keihard je best, en alleen daarom verdien je al een pluim!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Owwwjeee...Waar ben ik aan begonnen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^