Mijn vader mag niet meer op Brownie passen!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Mijn vader die nog nooit een hond zelf heeft opgevoed meent dat ie beter weet hoe hij met honden moet omgaan dan de rest van de wereld.

Vorige week had ie met Brownie (10 weken was ie toen) toen hij even op m moest passen veeeeel te ver gewandeld. Ik boos en zei dat je met een pup nog niet zo ver mag wandelen, maar ik mocht meneer niet vertellen hoe hij mijn hond op moest voeden, dat wist hij zelf wel beter.

De keer erop dat ie MAAR EEN STUKJE ging wandelen vroeg ik hem om Brownie bij de stoep met oversteken eerst te laten zitten. Waarop meneer zei dat hij niet voor schut wil staan en ik dat zelf maar moet doen als ik met m ging wandelen.

Nu deze week was ik echt razend op m! Hij moest weer even op Brownie passen en was met m gaan wandelen naar de winkels toe. Vertelt ie vol trots dat ie even een winkel in moest en hij Brownie buiten aan een paal had vastgebonden!!! En dat Brownie toen hij terug kwam nog zo mooi op zn kontje zat!!! Nou.... ik kon m wat aan doen hoor, echt waar! Ik zeg: Wie laat nou een pup van 11 weken alleen buiten? Wat als ie gestolen was? Mijn vader lachen. Ach wel nee joh! Ben je gek. Die stelen ze niet. Mam, het bezoek (bij pap en mam)en ik probeerde hem te overtuigen van wat ie gedaan had en wat er had kunnen gebeuren. Het enige wat hij zei: Jullie hoeven mij niet te vertellen hoe je met een hond omgaat hoor. Waarop ik er achteraan zei: MIJN hond zul je bedoelen!

Ik breng Brownie niet meer naar hem toe. Gelukkig kan Brownie nu zonder te janken een paar uurtjes alleen in de bench blijven. Dus dat probleem is ook weer opgelost! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn vader mag niet meer op Brownie passen!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MelikeMelike 3 doggies

honden foto van Melike

je hebt best wel een koppige vader :-D maar zulke mensen zijn volgens mij ook leuk, maar zoals je zegt dat buiten laten terwijl hij winkel binnenstapt moet je maar nooit niet meer laten doen, kan dramatisch aflopen
een dikke knuffel voor Brownie :-D

honden page profiel 3 doggies

Oei dat vind ik nou niet zo hele slimme zet van je vader, ik zet mijn dames nog niet eens bij de winkel buiten en die zijn al 7 en 8 stel je voor dat er wat gebeurd. of dat ze gestolen worden. nu gaan die van mij niet zo met iemand mee. maar kunnen ook andere dingen gebeuren.

Gelukkig zat je hond er toen je terug kwam. vind het helemaal raar dat hij dat met jou hond doet, als hij dat met zijn eigen hond zou doen moet hij weten, maar zo iets doe je niet met iemand anders haar hondje.

maar ja gelukkig is er niks gebeurd, Je hebt groot gelijk dat je Brownie daar niet meer heen brengt. wel erg jammer natuurlijk, maar ja zit ook niet lekker op je werk denk ik als je hondje daar is.

Nou veel succes met je eigenwijse paps :-D :-D :-D

honden page profiel   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * 3 doggies

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Zo'n situatie zou ik dus ook niet tegen kunnen, ik vind als ze op iemand anders hun hond moeten passen dat ze zich ook mar aan de regels van de eigenaar moeten houden ...

En een pup van 11 weken buiten aan een winkel laten wachten vind ik niet kunnen, er worden al genoeg hondjes gestolen, zodat het ook niet gezocht moet worden ...

Grtz,

honden page profiel bettiebettie 3 doggies

honden foto van bettie

Hoi,
Ja ik moest gelijk aan mijn eigen vader denken toen ik jou verhaal las.
Alles wat ik niet wilde met mijn hond deed hij wel.
En ook ik kreeg dan te horen dat hij jaren honden had gehad en dat ik hem niet hoefde te vertellen hoe je een hond op moest voeden.
Maar een hond met zijn neus in z'n eigen pies duwen,nadat hij er peper op had gestrooid noem ik niet goed opvoeden.
Als kind heel veel strijd gehad met mijn pa over de hond.De beste man is nu 94 en komt regelmatig bij mij logeren,maar nu heb ik het voor het zeggen over mijn hond en laat ik hem zien dat het ook anders kan.
Mijn hond was binnen 14 dagen zindelijk en dat zonder peper.
groetjes Bettie

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Tsja, niet makkelijk. Dit soort dingen kom je ook tegen als je kinderen hebt en opa en oma zien de opvoeding 'anders'. Je mag best op je strepen gaan staan en grenzen aangeven. Beslis daarin zelf hoe ver je gaat. sterkte!

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Herken het wel vroeger gingen ze toch anders met honden om.

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Nou gelukkig werk ik niet en was het vanwege een afspraak waar ik met een uurtje alweer van terug was. Dus zo vaak kwam het ook niet voor, maar toch...

Verder heeft hij zelf nog nooit een hond gehad.

Maar het ergste is dat hij in het begin zei dat ik consequent met m moet zijn (wat ik al wist), maar wat als het een onhandelbare hond word, omdat andere mensen niet consequent met m zijn dan wijst de vinger wel naar mij hè? En geloof me dat pap de eerste zal zijn met die wijzende vinger! Haha!

Ach... achteraf kan ik er wel om lachen en heb ik mijn lesje geleerd. Niet meer met pap alleen laten! :-)

Hij doet het ook met mn kinderen hoor. Ik hou steeds mn hart vast als hij terug komt met de kids wat er nu weer gebeurt is. Hij heeft het wel eens klaar gespeeld de jongste terug te brengen die van top tot teen onder de modder zat terwijl de schat zn beste kleren aan had. Hihi. Kan gelukkig in de was, dus niet zo erg als een pup alleen buiten laten staan. :'(

honden page profiel moniquemonique 3 doggies

honden foto van monique

ja dat is echt niet leuk dat hij zomaar je lieveling buiten aan een paaltje vastmaakt(zou ik ook absoluut niet willen)
langs de andere kant je vader doet het toch maar om op je hond te passen, hij doet zelfs de moeite om ermee te wandelen Moet er toch maar niet zo boos op zijn hoor hij bedoelt het vast goed!! :-D

liefs monique en toke

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Jeetje juut
Wat heb jij een eigen wijze vader
jammer dat die zo doet en niet naar jou luisterd
Groot gelijk hoor dat je hem hier niet meer naar toe brengt
Liefs joke

honden page profiel ****LIAN ***SENNA********LIAN ***SENNA**** 3 doggies

honden foto van ****LIAN ***SENNA****

ik geef je groot gelijk!!!!

mooi zelf doen!!! :-D

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Dat is hier heel anders geweest. Toen mijn ouders nog leefden en wij Micky net hadden (nu ruim 8 jaar geleden) nam ik hem een keer mee naar het Kruidvat. Daar mocht Micky niet binnen dus ik had hem (heel onwetend) aan een fietsenrekje vastgemaakt. Kon hem ook steeds in de gaten houden en hij zat nog keurig toen ik terug kwam. Dus ik vertel dat thuis heel trots tegen pap. En ik krijg me toch op mijn donder, ik had Micky nooit daar alleen mogen laten zitten, ook al kon ik hem dan in de gaten houden dan nog ... er kon van alles gebeuren en wat dan? Pap was echt boos op mij toen ... ik heb het later ook nooit meer gedaan :-D Inmiddels ben ik ook veel wijzer en zal ik het ook nooit meer doen ... maar toch, die ene keer ben ik nooit vergeten. Wat was ik trots en pap boos.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik kreeg ooit de wijze raad dat ouders zijn als een natuurverschijnsel. Je kunt hooguit op tijd gaan schuilen als er een buiaankomt. Ik vond dat wel een goeie O-)

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Hahaha! Hetty toch! Grappig om te lezen dat het ook andersom kan. :-)

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Ohw... ik zie dat ik een foutje had gemaakt. Brownie is nu 12 weken. Hihi, maar dat doet er niet aan af dat het niet erg is. :-D

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Ik herken het wel... Alleen was ik niet de eigenaar van Dobber op dat moment. Maar op een gegeven moment werd mijn vader helemaal gek van mijn goedbedoelde maar soms ontactisch gebracht tips dat hij op een gegeven moment zei: Nou dan neem jij Dobber toch???? Dus dat heb ik gedaan :-). Nu ineens is het zo van 'jaaa, maar Dobber is niet echt van jou hoor'. Nou, ik kan alles voor haar betalen etc. dus ze is echt wel van mij. Mijn vader kijkt alleen als ie gaat roken even naar haar en dat is het. Dussuh... (hij is verder wel gek met haar hoor, kom niet aan Dobber want dannn!!!)

Maar weer even on topic: mijn vader is dus ook niet zo consequent (al doet ie soms wel pogingen daartoe wat ik dan wel weer goed vind). Enfin, Dobber is nu van mij dus ik bepaal wat er gebeurd. Bovendien is er niemand die met Dobber gaat wandelen dus dat probleem heb ik ook niet ;-). En voordat iedereen helemaal kwaad is: het is een buitenhond dus ze is altijd buiten aan het struinen door de tuin of ze ligt lekker in het stro te slapen.

honden page profiel SonSon 3 doggies

honden foto van Son

Jeetje......

Ja een eigenwijze pappa.....

Ze willen laten zien, wat zij kunnen en durven doen.....en gelukkig is er niets gebeurd !

Dan zeggen ze "zie je er is toch niets fout gegaan "

Breng je hondje er maar voorlopig niet , als je er een andere oplossing voor hebt.

Niet boos zijn op je vader.....ik heb de mijne niet meer ( was ook een eigenwijsie..) maar ik mis hem zo, en denk dan "kon hij nog maar eens zo eigenwijs zijn...."

Groetjes Son

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Ja Son, dat laatste heb je ook wel weer gelijk in.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

ik geef je groot gelijk

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

yep... pappa's... die hebben jou ook opgevoed en jij hoeft hun dus niet te vertellen hoe je opvoeden moet...

Mijn vader is nogal streng naar honden toe. En als ze op visite zijn, moeten Puzzle en Pim dus ook 'zit' en 'af'. Alleen wordt dat op een manier gezegd alsof ze door het leger gedrild worden :-)

Dit werkt dus averechts bij Bostons. Ze kijken eerst zo van: wat doe jij nou? Gaat me vader door, dan gaan de oren plat en sluiten ze zich af. Ze doen dus echt niets dan.

Zeg ik zacht: 'Puzzle, zit'. En mevrouw ploft snel op haar kontje ;-)

Opvoeden is altijd een heikel punt, of het nu op honden of kinderen gaat. Ik vind wel dat jouw vader jou opvoeding dient te respecteren en anders... geen oppas meer...

Succes!

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

tja, wat zal ik zeggen ,ik heb ook zo'n eigenwijze papa ,en ik ben dolgelukkig dat ik hem nog heb ,maar...mijn honden zijn echt van mij en ik vind dat hij zich aan mijn regels moet houden, zo ben ik erg fel op wat ze te eten krijgen ,elke keer weer strijd omdat hij koekjes,stukjes brood, plakje worst en zo gaf ,mijn stelregel is "als het niet voor een hond gemaakt is , krijgen ze het niet" om die strijd op te lossen heb ik een trommel met verantwoorde hondenkoekjes bij hem neergezet O-)
jouw vader zal het ook vast goed bedoeld hebben , maar ow ow wat kunnen ze toch stom doen :'(

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

ja,wat moet je met zo'n eigewijze vader O-)




gr liesbeth

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Als jij consequent naar Brownie bent en je vader niet..
Weet hij dat..
Hij zal dan naar jou wel blijven luisteren hoor *dit op je reactie van onhandelbare hond*

Dit is ook afhankelijk bij wie de hond op dat moment is.

Storm luistert naar mij een stuk minder dan dat hij naar mijn vader doet..
Omdat hij gewoon consequent is..en ik dat veel meer zou moeten doen.

Maar goed..
Ik snap goed dat je de hond niet meer naar je vader brengt...
Je wil toch dat je hond veilig is..een keer langer lopen is niet erg..maar wel als dit vaker gebeurt.

maar ja..heb je nu geen oppas adres meer dan?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wat jammer dat je vader zo reageert. Je vader is natuurlijk anders opgegroeid met honden. Ik zou m'n vader wel weg houden bij je hond, want jij bepaalt hoe de hond wordt opgevoed. Als hij dit niet respecteert of het zelf beter denkt te weten, is het maar goed dat hij niet meer kan zorgen voor Brownie.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Je moet er idd wel mee oppassen dat je vader je hond geen verkeerde dingen aanleert. Toen Dobber nog jong was mocht ze van mijn vader altijd opspringen (nu nog) want dat was mijn vader zijn interpretatie van Dobber haar genegenheid voor hem zeg maar... Als ik kom mag Dobber niet springen, maar ik krijg het er niet helemaal uit ben ik bang. Dus je moet altijd oppassen dat je hond geen dingen leert die je eigenlijk niet wilt dat ie leert...

honden page profiel claessens jokeclaessens joke 3 doggies

honden foto van claessens joke

Die van mij weten perfect wat ze bij wie kunnen. Bij mijn schoonvader mogen ze opspringen (zo moet hij minder bukken) Dat ze dat dan ook doen als hij zijn nette kleren aanheeft is zijn probleem O-) Dat doen ze hier bij niemand anders. Als hij gaat zitten in de zetel zit ons Luna onmiddellijk op zijn schoot.Als mijn schoonmoeder kookt zitten de hond dicht bij haar in de buurt ,want regelmatig krijgen ze wel iets. Hier blijven ze netjes en de woonkamer als er gekookt wordt.Bij mijn moeder eten ze hun droge brokken niet ,want als ze even zielig kijken krijgen ze er misschien wel soep over. ;-)
En van dat zitten voor het oversteken. als hij niet weet hoe hij het juist moet aanleren om mooi te gaan zitten,kan hij het beter achterwegen laten.

honden page profiel Sandra, Lady Dana & Sir EddieSandra, Lady Dana & Sir Eddie 3 doggies

honden foto van Sandra, Lady Dana & Sir Eddie

Ik zou mijn hond nooit buiten laten, hoe oud hij ook is.

Inderdaad wat als ze hem stelen, maar ook... wat als ze hem pesten of slaan? Een trauma voor het leven... zou het mezelf nooit vergeven.

Jouw vader is wel heel erg koppig, dus ik liet mijn hond daar ook niet meer. Hij heeft geen respect voor jouw mening en wil het ook niet anders doen voor jou. Al deed hij het maar voor jou denk ik dan.

Groetjes
Sandra

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Verschrikkelijk hé als mensen zo eigenwijs zijn?

honden page profiel millymilly 3 doggies

honden foto van milly

erg he en dan nog gelijk willen hebben

honden page profiel happyjan*happyjan* 3 doggies

honden foto van happyjan*

als een hond in het gezin komt. willen jullie dan ook proberen aan 1 lijn te trekken .ten goede van de hond ik zou eens een goed gesprek voeren met alle inwonende en zeker met vader. ps toepoels puppywijzer is een goed boek

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn vader mag niet meer op Brownie passen!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: recente foto's armani
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^