hebben jullie dit nu ook?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annetannet

honden foto van annet

Hallo Allemaal,

Hebben jullie dit nu ook? Wij hebben sinds 3 weken een nieuw hondje erbij( ik zelf had al een hond kai ) maar snoopy is een hondje met wat probleempjes. Dus nu lees ik van alles, bekijk van alles om de honden ze goed mogelijk op te voeden. Met als gevolg dat ik me vriend gek praat :-D maar die heeft me nu een spreekverbod over honden gegeven haha :'( maken jullie je partners ook zo gek soms hihi :P.. Nou moet ik er wel bij zeggen dat mijn vriend ook gek is op de hondjes maar soms wat anders over opvoeding denkt ect.

Groetjes Annet en mijn lieftallige hondjes hihi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hebben jullie dit nu ook?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

meningsverschillen..

tja daar kan ik over mee praten hoor! je bent niet de enige.
gaat over opvoeding, maar bij mij thuis vooral over voeding..

sterkte ermee..

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

wij zaten in de begin tijd van honden hebben ook niet op 1 lijn, en dat ging op een bepaald moment wel fout, als je er een wat moeilijkere hond bij hebt is het belangrijk 1 lijn te trekken, hetzelfde wel en hetzelfde niet goed te vinden.

verbaal ben ik wel de hondenpraatjesmaakster :-) , gevoelsmatig en in de praktijk zijn we er allebei even gek mee, en stemmen we wel duidelijk af wat de regels zijn

herkenbaar hoor :-)

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 3 doggies

honden foto van Dobber!!!

Heel herkenbaar... Niemand hier luistert naar mij als het over honden gaat. Behalve mijn moeder. Die is dan nog wel eens consequent hoor! Ik ben ook heel consequent en ik heb wat over honden gelezen. Maar de rest bij mij thuis ziet de hond bijna als een echt mens... "Ach nee, Rico moet een dekentje hebben voor in zn mand hoor. Hij ligt nu altijd op bed omdat het daar zacht is. En toen pakte ie laatst mijn kussen af dus hij wil gewoon een warm plekje voor in de mand" (ALdus mijn broer-lief.)Even achterin het hoofd houden dat Rico een ongelofelijk dominante reu is he... Maar als ik hem dingen uit wil leggen over dominantieverhoudingen en over het feit dat ie Rico niet zijn eigen bank moet geven waar dat beest op kan liggen, dan hebben we het nog niet gehad! Nou ja, we zien het inmiddels bij wie Rico tijdens het wandelen niet trekt en bij wie wel ;-).

honden page profiel annetannet

honden foto van annet

ik ben altijd heel erg snel vol van iets dan ga ik alles door spitten en mijn vriend die doet dat minder. Die kijkt heel erg na hoe zijn ouders vroeger de honden opvoeden. Tja en dat botst soms maar hij doet meestal wel wat ik zeg hoor. En doet hij het niet heeft hij een probleem zoals hij al eens gemerkt heeft. Ik wil het nu gewoon graag goed doen, want ja ik moet eerlijk zijn ik ben wat te makkelijk omgesprongen met mijn eerste hond daar ben ik te lief voor geweest.

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Meningsverschillen hebben we niet vaak over de honden. Wel over hun winterjasjes. Ik zou ze veel sneller aandoen dan mijn man. Ik ben bang dat ze het koud hebben en hij vindt dat ik ze niet te veel moet verwennen :-)
Verder ben ik diegene die veel leest en informatie opzoekt en ik overlaad hem dan ook vaak met allerlei hondenweetjes. Ik denk wel dat hij soms blij is dat ik zwijg ;-)

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna 3 doggies

honden foto van Joy & Luna

Hier ook zo een. Als ik over mijn honden begin hou ik niet meer op :-D
Vaak heb ik iedere dag wel weer iets nieuws wat ik mijn vriend kan mededelen. Die rolt eens met zijn ogen en luistert geduldig tenminste zo ziet het eruit wie weet waar ie met zijn gedachten zit ;-)

honden page profiel annetannet

honden foto van annet

haha wat leuk dat ik niet de enige ben hier :-) tja mijn vriend zegt al je mag me wel wat vertellen als het maar niet over de honden gaat haha..

honden page profiel ellen & zinoellen & zino 3 doggies

honden foto van ellen & zino

:-D :-D hihi zo herkenbaar O-)

honden page profiel SonSon 3 doggies

honden foto van Son

Hi hi hi !!!

Ja hoor, ik kom ook steeds aan met "Mijn vrienden op het hondenforum.....zeggen dit / dat "

En toen ik die andere 2 hondjes had, hadden we geen pc en wist ik niets van honden.....Desondanks heb ik ze best goed opgevoed ( nooit cursus gedaan)wist niets van puberende honden ( nooit iets van gemerkt O-) )

Maar nu verdiep ik me via Hp des te meer .....Leuk en leerzaam !! :-D

Bye Son en Montie

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Herkenbaar hoor!
Over de basiszaken zijn we het eens,
maar af en toe denken we een beetje verschillend.

honden page profiel annetannet

honden foto van annet

Ja de basis dingen zijn we het wel eens, maar bijv met snoopy die is erg schattig en klein en hij weet niet op de bank maar wat doet mijn vriend soms toch op de bank dan ben ik het boze baasje die meneer er weer van af moet sturen;-) Maar dat is echt heel af en toe voor de rest zijn we over de basisdingen wel eens.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Heel, heel herkenbaar! En ik dacht nog wel dat ik de enige was!
Mijn vriend is (meestal) 5 dagen per week van huis. 5 hele dagen rooien we het hier dus met z'n drietjes. Het gaat dus ook op mijn manier, en ik moet zeggen dat ik daar ook erg dwingend in ben. Hij heeft minder interesse in honden in het algemeen en wat minder 'verstand' van de huidige manier van aanpak. Het positieve dus. Begrijp me niet verkeerd, hij is niet van de lijfstraffen en is gek met die 2, maar heeft gewoon minder inzicht/motivatie/interesse. Maar ik ben ook zeker niet voor de poes, dat weet ik ook. Hij heeft het maar moeilijk hier met die 2 handen en 8 poten op één buik.
Waar ik hier ook tegenaan loop, is dat áls hij thuis is, ik het soms wel lekker vind als hij er even met ze op uit gaat of iets met ze doet. Anderzijds is het dan nog niet snel goed bij me omdat ik dan vind dat ie óf niet lang genoeg gewandeld heeft, óf niet genoeg spelletjes/training gedaan heeft. Dus voor mij is het accepteren dat hij het dan op zijn manier doet, of er zelf weer met ze op uit trekken. Vaak kies ik voor het laatste, maar soms heeft mijn luie ik dan toch de overhand. Ach, de honden zijn hier een prins en een prinses, dus een dagje wat minder specifieke aandacht moet kunnen denk ik dan altijd maar.

honden page profiel annetannet

honden foto van annet

hoi dewi! Nou of je mijn verhaal vertelt zo is het hier precies! Ik vind dat hij s'avonds de honden wel kan uitlaten maar idd dat is vaak niet naar mijn maatstaven hi hi! Hij is ook echt dol met de dieren maar wel op zijn voorwaarden hi hi! Ben blij dat er meer zijn die dit herkennen!

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

waarom denk je dat ik hier al mijn verhalen en vragen kwijt wil :-) O-)

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's 3 doggies

honden foto van Sanne en doggy's

zoooo herkenbaar hahaha
Ik maak niet alleen mij man gek O-) (maar gelukkig is die het wel altijd met me eens) maar ook mijn vriendinnnen of vienden met een hond...

Vorige week was ik bij mijn zwager op visite, en hij heeft een hond en deze wordt opgevoed met de slipketting (daaaaaaar ben ik al een fel tegenstander van en dat weet hij) en toen zij hij tegen mijn man :"
als jullie de pup krijgen dan moet je hem wel gelijk duidelijk maken wat wel en niet mag (alsof ik nog nooit een hond heb gehad), gewoon goed in de NEK pakken....grrrrrrrrr :'( dat leverde een hele vette discussie op.
14 jaar geleden wisten we niet beter, maar nu anno 2010 gaan wij het heel anders doen en die discussie...
Heb ik gewonnne.........
denk ik O-)

honden page profiel Lydia & BobbieLydia & Bobbie

honden foto van Lydia & Bobbie

Mijn vriend en ik denken gelukkig hetzelfde over de opvoeding.
En ik zoek alles op (vooral hier op HP) Mijn vriend vindt het juist heel fijn wanneer ik dingen uitpluis en het fijne er van wil weten.

het enige waar mijn vriend wel eens van baalt dat ik me te snel zorgen maak over Bobbie. Bij kwaaltjes, maar ook bij loslopen en dat 'ie dan te ver van ons vandaan gaat. Mijn vriend heeft eerlijk gezegd wat meer vertrouwen in alles. Tja. (kan ik ook nog wel wat van leren..!)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Hahaha Annet! Ben echt blij dat dit verschijnsel dus vaker voorkomt. Was al streng voor mezelf door me krampachtig in te houden over de honden tegenover mijn vriend. Maar dat ga ik dus niet doen, want ik weet nu dat het normaal is ;-)
Zal hij blij mee zijn als ik zeg 'Op HP zeggen ze....' Ik zie hem al rollen met z'n ogen :-)
Lydia; ook het zorgen maken ken ik. Dat heb ik ook heel lang gedaan. Inmiddels maak ik me niet meer zomaar zorgen, maar daar is best veel tijd overheen gegaan. Denk dat jij ook steeds losser zult worden.. Ik hoop het ook voor je, want het zorgen maken heeft bij mij nog nooit ergens toe geleid. De oplossing diende zich altijd wel aan en bovendien gaat het nooit zoals je denkt dat het zal gaan.

honden page profiel GonnieGonnie

honden foto van Gonnie

Héél herkenbaar hoor!! :-D O-)

honden page profiel annetannet

honden foto van annet

ha ha moest wel lachen om je antwoord :-)! Hier gaat het echt exact zo! Misschien het verschil tussen man en vrouw! Ik kan me daar héél druk over maken doe ik het wel goed enz en mijn vriend heeft zoiets van het zal wel ha ha! Overigens leest de smicht nu mee hi hi

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

UUUUU ;-) zo herkenbaar :-D

Wij zijn nu bezig met het aanscahffen van een hond en ik ben van alles aan het opzoeken en winkels in en uit ;-)
Veel contact met de 'fokker'.
en mijn mond staat niet stil als hij thuis is ;-)

Soms praat hij wel mee, maar vaak..... dan luisterd hij half hoor ;-) En als ik dan vraag of hij idd half luisterd, geeft hij het eerlijk toe O-)

Hij vindt die voorpret niet zo belangrijk, het hondje is immers nog niet geboren hihi...

honden page profiel annetannet

honden foto van annet

ha ha ook dat is héél herkenbaar toen mijn pupje kai kwam! En inderdaad het zijn ook mensen om me heen die ik gek praat hi hi! Een vriendin van mij heeft nu ook een labradorpup en soms vind ik dat ze er wat on wetend mee omgaat! Wel leuk om te zien dat zoveel van jullie dit herkennen

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik heb een hondentrainer ooit het volgende horen zeggen:
"Het enige waar twee hondentrainers het over eens zijn, is dat een derde hondentrainer het fout doet."

Hier valt het wel mee. Vriendje mag soms van mij wel wat positiever zijn en minder ruw spelen. Maar over het algemeen staan we redelijk op een lijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hebben jullie dit nu ook?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^