bijna zeker van drachtige teef?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel shiboladyshibolady

honden foto van shibolady

hoihoi,

ik ben nieuw hier op deze hondenpage :-)
zal me even snel voorstellen O-)

mijn naam is danielle en heb een lieve man en 2 kindjes (2 en 4 jaar).
wij hebben een x tussen een pekineesje en een chiwuaua (lady) en sinds vorige week een bordeaux dog van nu 12 weken oud(shibo).

nou ga ik maar eens met mijn vraag beginnen :-D
we hebben onze lady laten dekken op 2 feb. ze zal dan nu 31 dagen zijn. nou merk ik dat ze van boven gezien toch wel behoorlijk aan t groeien is, ze is verder heel erg aanhankelijk en begint zich langzaam plekjes op te zoeken die echt van haar zijn en dan wilt ze rust, dit respecteer ik en ik laat dan de kinderen en shibo uit de buurt.

ik weet nu dat de vraag al 1000x gesteld is dus ik zal maar niet gaan vragen of lady zwanger is. wel wil graag weten hoe de pups beginnen te groeien tussen de ribben of in de onderbuik? en ook is ze sinds een anderhalve week misselijk en geeft ze over kan dit ook met een zwangerschap te maken hebben?
misschien dat iemand hier iets meer over weet>?

gr danielle

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijna zeker van drachtige teef?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

hallo Danielle !

we weten zelf sinds gisteren met zekerheid ddat ons teefje zwanger is (zie topic, Esha 5 weken geleden gedekt)en ik kan me dus voorstellen hoe spannend dit allemaal voor jullie is momenteel ! ;-) misselijk zijn en braken kan inderdaad met de dracht te maken hebben, sommige teefjes vertonen dit gedrag, anderen weer niet...
Op deze "zwangerschapskalender" kan je een beetje volgen hoe het er daarbinnen in dat buikje allemaal aan toe gaat...Veel plezier ! groetjes Fabke

Evolutie foetus:


Dag 1 - 14 januari 2009 " Eerste dag van de dekking"

48 uur na de eerste dag van de dekking, het teefje weer bij het mannetje plaatsen om te paren. Verder zet je ze meerdere malen over eenzelfde tijdsperiode bij elkaar om de kans op bevruchting te vergroten.De spermatozoïden migreren door de baarmoederhals.




Dag 2 - 15 januari 2009

Het sperma zoekt naar een gerijpte eicel.






Dag 3/4 - 16 januari 2009

De spermatozoïdes bereiken de eitjes in de eileiders.




Dag 5 - 18 januari 2009

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoder met de eierstokken verbindt.




Dag 6 - 19 januari 2009

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die de baarmoder met de eierstokken verbindt. De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryos mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes.




Dag 7 - 20 januari 2009

De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryos mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes.




Dag 8 - 21 januari 2009

De migratie gaat door om gelijke plaatsen voor de embryos mogelijk te maken. Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes.




Dag 9 t/m 13 - 22 januari 2009

Tijdens deze migratie zullen de eitjes groeien tot blastocystes.




Dag 14 t/m 16 - 27 januari 2009

De blastocystes planten zich in de baarmoederwand.
Daar groeien ze uit tot embryos.




Dag 17 - 30 januari 2009

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen.




Dag 18/19 - 31 januari 2009

De kiemblaazen (blastocyten) nestelen zich in de baarmoeder ze vormen Embryonale blazen. De tepels van het teefje worden zichtbaar groter.




Dag 20 - 2 februari 2009

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Ochtendmisselijkheid is mogelijk door de normonale veranderingen of door het uitzetten en vervormen van de baarmoeder. Het teefje kan lusteloos lijken. Het kan zijn dat ze minder eet voor een tijdje en af en toe braakt.




Dag 21/22 - 3 februari 2009

De teef kan een taaiachtig slijm afscheiden uit de vulva. Dat is het eerste teken dat de dekking is gelukt.




Dag 23/24 - 5 februari 2009

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Inspannende activiteiten kunt u beter nu vermijden. De eiwitten in het voer kunnen verhoogd worden. Het teefje meerdere malen per dag voeden kan helpen.




Dag 25 - 7 februari 2009

Een ervaren persoon (een fokker of een dierenarts) kan zeggen door voorzichtig te voelen of ze zwanger is of niet. De ogen en zenuwbanen in het ruggenmerg zijn aangelegd. In dit stadium zijn de embryo's zeer gevoelig voor afwijkingen. Het teefje meerdere malen per dag voeden.




Dag 26/27 - 8 februari 2009

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Het teefje meerdere malen per dag voeden kan helpen.




Dag 28/29 - 10 februari 2009

Gedurende de volgende 2 weken zullen de belangrijkste organen zich ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje zwanger is want de embryos hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellen.




Dag 30 - 12 februari 2009

Geef het teefje meer eten. Tanden, snorharen en nagels beginnen zich te ontwikkelen. Nu is het de beste periode om te voelen of het teefje zwanger is want de embryos hebben de grootte van een walnoot en zijn gemakkelijk te tellen.




Dag 31 - 13 februari 2009

Geef het teefje meer eten. Maar niet te veel, overgewicht moet vermeden worden.




Dag 32 - 14 februari 2009

De foetus is nu een volledig ontwikkeld tot een miniatuurhondje. Niet te veel eten geven, overgewicht moet vermeden worden.




Dag 33/34 - 15 februari 2009

Het gewicht van de teef gaat toenemen en de welpen gaan zich draaien, het opzwellen van de vrouwelijke delen wordt merkbaar. Let nu op het gewicht, overgewicht moet vermeden worden. De hartslag is niet langer hoorbaar omdat de hoeveelheid vruchtwater sterk toeneemt.




Dag 35 t/m 43 - 17 februari 2009

Het teefje haar buik wordt dikker. Zorg ervoor dat de teef alvast aan de werpkist gaat wennen. Laat de teef desnoods alvast slapen in de werpkist.




Dag 44 t/m 46 - 26 februari 2009

Het ontwikkelen van de organen is klaar, de welpen zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald, de huidskleur begint zich te ontwikkelen. De hartslag van de welpen is nu met een stethoscoop te horen. De tepels van de teef worden donkerder en zwellen op. Het is heel gemakkelijk om de puppies te voelen nu, tellen kan iets moeilijker zijn.




Dag 47/48 - 1 maart 2009

Het teefje spendeert meer tijd aan zelfverzorging. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water, je kan het haar dat de tepels omringd wegdoen, zodat de puppies makkelijker aan de tepels kunnen zuigen.




Dag 49 - 3 maart 2009

De skelet van de pups begint steviger te worden. Je kunt de pups nu af en toe voelen maar ze zijn niet te tellen. De haren vallen uit van de buik van de teef en haar melkklieren raken opgezwollen.




Dag 50/51 - 4 maart 2009

De teef neemt veel tijd voor het verzorgen van haar eigen lichaam. De tepels zwellen nog meer.




Dag 52/53 - 6 maart 2009

Haar melkklieren raken opgezwollen. De teef wordt onrustig en zoekt een plaats om te bevallen. Zorg er voor dat de plaats waar de teef moet bevallen zo prettig mogelijk is voor haar. Na gelang het ras kan men de teef nest materiaal geven dat kan van handdoeken tot lakens zijn de teef kan daar dan mee een nest maken in de werpkist. Het is beter om verschillende kleinere maaltijden over de dag te verspreiden. Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen.




Dag 54 - 8 maart 2009

Je kan nu goed het bewegen van de pups waarnemen. Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water, je kan het haar dat de tepels omringd wegdoen, zodat de puppies makkelijker aan de tepels kunnen zuigen.




Dag 55/56 - 9 maart 2009

Tepels en buitenste schaamlippen zouden voorzichtig schoongemaakt moeten worden met warm water, je kan het haar dat de tepels omringd wegdoen, zodat de puppies makkelijker aan de tepels kunnen zuigen.




Dag 57 - 11 maart 2009

Er kan melk uit de tepels komen.




Dag 58/59 - 12 maart 2009

Je kan elke ochtend en avond de temperatuur van het teefje meten.




Dag 60/61 - 14 maart 2009

De normale temperatuur schommelt (afhankelijk van het ras) tussen 37,5 en 39,4 graden. Het is nu handig om de normale temperatuur van de teef te kennen (gemeten in de zevende week). Wanneer de temperatuur 1,5 graad zakt worden de pups binnen de 6 -24 uur geboren. Afscheidingen uit de vagina dienen schoongemaakt te worden.




Dag 62 t/m 65 - 16/19 maart 2009

Verwachte datum waarop het teefje zal bevallen. Maar natuurlijk is dit een gemiddelde. Het welpen kan plaatsvinden tussen de 59e en de 65e dag. Puppies die geboren worden voor de 58e dag zijn meestal te jong om nog te overleven.

honden page profiel shiboladyshibolady

honden foto van shibolady

dank je wel fabienne voor de informatie.
ik heb het lijstej even doorgelezen en kan dus indd zijn dat ze doet ovegeven i.v.m een zwangerschap.

ze begint nu dus indd wat dikker te worden en dit zie je vooral van bovenaf. van de onderkant merk je vooral dat het verschil tussen ribben en buik met de dagen kleiner word (het word meer een geheel zal ik maar zeggen) je ziet niet meer zo goed die inham van ribben naar buik, dit zal dus toch wel zeggen dat de onderkant wat dikker word. vandaar dus mijn vraag waar de pups zich ongeveer bevinden en groeien. ook is de buik best wel hard (niet dat ik er de hele dagop zit te drukken dit durf ik helemaal niet!)

gr danielle

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hoi Daniëlle,

Ik raad je aan zo snel mogelijk een goed boek over de bevalling en dracht van honden te kopen. Op internet vind je ook wel info, maar de één zegt dit, en de ander zegt dat. (En om eerlijk te zijn, heel veel info had je naar mijn idee al moeten weten voor je je teefje liet dekken, want dan weet je ook wanneer iets niet goed is en wat de risico's zijn. Vooral bij een (kruising) chihuahua is dat heel belangrijk om te weten ), omdat die bij een bevalling altijd meer risico lopen.

Een boekje wat hier op het forum veel aangeraden wordt is "Rond de werpkist". Google het maar eens, het is alleen via de schrijver zelf te bestellen volgens mij.

honden page profiel shiboladyshibolady

honden foto van shibolady

hoi nienke

bedankt voor je reactie........

ten eerste wil ik graag zeggen dat ik hier niet zomaar aan begin, we hebben lady laten inenten en laten ontwormen ruim voordat ze loops werd. ook hebben we de da uitvoerig ondervraagd hoe dit allemaal in zijn werk gaat en hoe een bevalling in zijn werk gaat. de da heeft mij verzekerd dat hij mij bij de bevalling zal gaan begeleiden mocht het moeizaam of verkeerd gaan. ik heb bij toeval een bevalling gezien bij een rotweiler (mijn nicht belde in paniek op want ze wist niet eens dat haar hond zwanger was) ik ben dr meteen heen gegaan en heb mijn da gebeld en hij heeft mij hierin begeleid via de telefoon (uiteraard deed mijn micht het werk, want ik ga niet bij een vreemde hond tijdens een bevalling :-D )
hierdoor weet ik al hoe het in zijn werk gaat en door de samenwerking met de da weet ik dat ik op hem kan rekenen. het enige wat ik me afvroeg ik hoe de groei van de buik begint (boven of onder) ik ga natuurlijk niet voor aales bellen naar de da.
ik ben nog in afwachting van het slijm O-) dan weet ik het zeker natuurlijk, als ik volgende week nog twijfel laat ik waarschijnlijk een echo maken (week 5)

gr danielle

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Dat slijm zie je nog lang niet, dat komt meestal pas rond de 6e week, op zijn vroegst.
En dat zijn allemaal dingen die je in die boekjes heel goed na kan lezen. Elke bevalling is namelijk weer totaal anders dan een andere.

Ik zou toch maar even zo'n boekje bestellen, het is een kleine moeite en je hebt er veel aan.

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

Deze heb ik ook heeeeeeeelemaal overgeschreven in mijn agenda..en met een dag verschil klopt het eigenlijk wel.

http://www.dechihuahua.be/asp/Whelping_.asp

Ik heb ook een halve chihuahua en ze zit nu op dag 47 ..of 45 afhankelijk van de 1e of 2e dekking.

Kijk ook op mijn topic of in mijn profiel..heb een echo en buikfoto's tot nu toe

succes!

honden page profiel shiboladyshibolady

honden foto van shibolady

@ nienke, bedankt voor de tip, zal het boekje indd even gaan googelen en bestellen

@luna handige link, vooral omdat de datum erbij staan kan je het precies bij houden! vanaf volgende week begint haar buik pas echt goed te groeien, als ik dan nog twijfel zal ik ook een echo gaan maken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijna zeker van drachtige teef?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^