Zoë is erg lief, maar...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel taerektaerek

honden foto van taerek

Hallo Allemaal!

Ik ben Taerek, 22 jaar en ben trotse eigenaar van een schapendoes. Zoë word in april 10 jaar, en is in mijn ogen erg verwend.

Ze is enorm lief, en heel erg trouw maar ik heb toch een aantal vraagjes.

Ik ben bezig met haar 'opvoeding' (ja, nu pas ;-) ) en probeer haar nu te leren dat haar mand (die we net nieuw hebben aangeschaft) háár plekje is. Dit omdat we 2 nieuwe bankstellen hebben gekregen, en ze daar niet meer op mag liggen (dit doet ze ook niet) maar ik wil graag dat ze in haar nieuwe mand gaat liggen wanneer wij gaan eten, of dat ze, als ze gewoon lekker wilt liggen daar gaat liggen.

Nu vraag ik mij af, hoe kan ik dat haar het beste aanleren. Heb al gelezen om bij haar te zitten, met snoepjes (ik breek Frolic-brokjes in 4-en) en haar in haar mand te laten zitten/liggen en haar daarbij te belonen. Ze blijft al mooi lang zitten, en ook als ik de kamer verlaat, blijft ze trouw in de mand. Maar ik heb het idee dat ze de mand niet fijn vind. (of ik moet meer geduld hebben O-) )
Hebben jullie hier goede tips en tricks voor?

Ook vraag ik mij af, waarom ze niet beneden durft/wilt slapen. In de zomer hebben wij de achterdeur altijd open staan en kan ze wanneer ze wilt achterthuis zijn. Zo ook 's nachts. Maar wanneer de afgelopen winter kwam, ging de deur dicht, en kon ze niet meer naar buiten. Als er iemand thuis is was dat geen probleem, maar als we weg gaan, wil ze weer naar buiten en/of niet alleen blijven. Als we naar bed gaan, en Zoë blijft beneden, wil ze mee naar boven en slaapt ze nu bij mij vader of broer op de kamer (bij mij komt ze er niet in!) Wat kan dat zijn? En hoe kunnen we haar dat weer afleren?

Alvast bedankt voor de reacties!

MVG Taerek!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zoë is erg lief, maar..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra

honden foto van Martine & Terra

Tearek, ik heb niet de oplossingen voor je, maar op deze manier even een upje voor je bericht. Er zijn zoveel mensen hier op het forum die je heel veel goede tips kunnen geven... volgens mij zijn ze je per ongeluk vergeten! Dus iedereen: kom maar op met je tips voor Tearek! :-)

honden page profiel Ingrid Ingrid

honden foto van Ingrid

Wij hebben in onze achterdeur een kattenluik gemaakt, idiaal onze honden kunnen altijd naar buiten.
Misschien iets voor jou?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Die mand leuk maken zou je misschien net op dezelfde manier kunnen doen als benchtraining. Dus iedere keer als de hond niet kijkt iets lekkers er in, zodat ze fijn en leuk gaan associëren met de mand? Er staat meer over benchtraining in de encyclopedie in het lijst links <<.

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

Een hond van 10 jaar kan je echt wel nog alles leren , maar op die leeftijd houden ze wel vast aan hun gewoontes, en ze worden ook aanhankelijker met ouder worden.

honden page profiel taerektaerek

honden foto van taerek

Bedankt voor de reacties!

Ik weet dat ze aan gewoontes vast zit, maar ze vind het nog steeds altijd leuk om dingen te leren, dus daar zit ik me niet over in.

1 van de katten gaat zojuist in de mand zitten. Een hoop geblaf om de kat uit 'haar' mand te krijgen! dus dat is een positief punt.

Heeft iemand nog een uitleg over het probleem dat ze boven wilt slapen, bij iemand op de kamer? (gelukkig komt de zomer er weer aan, en kan ze mooi buiten blijven.)

honden page profiel Paméla, Rik  & Laure de labPaméla, Rik & Laure de lab

honden foto van Paméla, Rik  & Laure de lab

Heeft boven slapen niet iets te maken met rangorde bepaling???
Ben hier niet zo een kei in maar heb die ooit eens ergens gelezen geloof ik. :-D

honden page profiel taerektaerek

honden foto van taerek

Hoi Paméla, Rik & Laure de lab,

Dat zou maar zo kunnen, mijn broer lapt al die "regels" aan zijn laars, en vind alles prima. Daarom wil ze vaak graag bij hem slapen. Bij mij wil ze ook wel..maar dat mag ze niet.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Wat je ook kunt doen is dit: Neem een klein (schoon) dekentje of een groot badlaken en leg dat ónder het onderlaken van je eigen bed. Slaap daar dan 'n nachtje op, dan krijgt het dekentje helemaal jouw geur.

Leg dat dan de volgende dag in de mand, en waarschijnlijk gaat je hond de mand dan wél als haar slaapplek gaat gebruiken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zoë is erg lief, maar..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^