Aromatherapie (Gewrichten+Spierpijn)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

? (Gast)

Ben benieuwd of er een middeltje (olie) verkrijgbaar is bij een willekeurige reformwinkel voor gewrichten en eventueel spierpijn, vooral bij de heup en achterpoten wordt het steeds minder.
De da heeft de laatste keer Previcox 57mg meegegeven, een sterke pijnstiller. Die heeft ook goed geholpen maar nu komt het steeds terug. Heb toen 10 pillen meegekregen, 5 voor de 5daagse kuur en 5 voor slechte dagen. Als ik weer merkte dat hij pijn had en niet meer de trap op en af wilde mocht ik elke keer 1 pilletje toedienen en verder was er niks voor te doen zei hij. Vandaar mijn vraag, weet iemand of er iets verkrijgbaar is bij de reformzaak of zo tegen deze aandoening. Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aromatherapie (Gewrichten+Spierpijn)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Die aroma's kunnen nooit die werking hebben als klass. homeopathie

Misschien is het een idee om een consult aan te vragen bij een klass. veterinair homeopaat..
Ik laat mijn hond al meer dan 20 jaar door een klass. vet. homeopaat behandelen, kom nooit bij een dierenarts..
Ik had voor mijn oude collie ook een geweldig middel voor haar stramme spieren en peesjes.. ;-)

Die middelen zijn op natuur basis en gepotensieerd, zijn zonder de bijwerkingen die allopatiese middelen wel hebben..

Wil je hier een adres van, dan mag je mij altijd een pers. berichtje sturen met je regio of je postcode dn zoek ik voor jou ede dichtbijzijnde klas.veterinair homeopaat..

Sterkte met je hond..

Groet, Ilja

honden foto van *Laurette & Xena & Boomer ** Ares & Biggels R.I.P

sorry Ilja...maar je weet niet wat aromatherapie allemaal doet... :-D

ik ken geen homeopathie, en zal er ook geen negatieve oordeel overdoen.

Weet je dat er 2 strekking zijn in Aromatherapie zo heb je de Franse waar ik over spreek en de Engelse die op het gevoel verder gaan.

De term ‘Aromatherapie’ werd voor het eerst in 1928 gebruikt door de Franse Apotheker Rene-Maurice Gattefossé. Aromatherapie duidt het gebruik aan van essentiele oliën, afkomstig uit aromatische planten, om ziekten te behandelen en gezondheid en welzijn te verbeteren. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt maakt aromatherapie geen gebruik van geuren, maar van aromatische stoffen, meerbepaalde aromatische planten waar de essentiele oliën betrekt.
Op dit ogenblik boekt aromatherapie overal ter wereld grote successen. De reden zijn zijn talrijk:
Biochemische getypeerde en geconcentreede essentiele en etherische oliën zijn doeltreffend, op verschillende gebieden. Dat geldt voor virale, bacteriele en parasitaire infecties, ongeacht hun locatie; ontstekingen of pijnlijke aandoeningen van de spieren, pezen of gewrichten en alle aandoeningen in verband met een slecht functionerend zenuwstelsel. Voor deze aandoeningen kunnen essentiele of etherische oliën toegediend worden door verstuiving, langs de huid of door orale inname. Ze kunnen tevens in elke verhouding in plantaardig oliën of andere vetten excipientia zoals crèmes of was verdund worden.

De idee van ‘terug naar de natuur’ roept eveneens nieuwe behoeften op. Aromatherapie ontsluit in dit verband een kunst die reeds meer dan duizend jaren oud is en over de hele wereld bekend is.
Essentiele oliën bevatten veel activerend bestanddelen. Ze geven nieuw elan aan mensen die door sleur en allerlei externe agressie van hun pit en weerstand zijn beroofd.
Het gaat in dit werk niet alleen om kwalen en de in te zetten middelen; het biedt ook herkenbare behandelervaringen. Deze natuurlijk manier om de gezondheid en het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen moet tot in de kleinste details begrepen worden om de doeltreffendheid en de onschadelijkheid van de etherische oliën te garanderen.
Helaas zijn artikelen of werken over aromatherapie al te vaak doorspekt met vaagheden en zelfs fouten. Juist omdat de mensen die onbekend zijn met de kracht van de etherische en essentiele oliën schade kunnen ondervinden.

De term ‘Aromatische Geneeskunde’ is uitstekend gekozen voor gebruik van etherische en essentiele oliën. Bijgevolg kunnen enkel competente wetenschappelijke deskundige op een objectieve manier informatie en voorbeelden geven om u en u dier te begeleiden bij uw gezondsheidproblemen…
De fyto-aromatherapie is de oudste behandeling ter wereld. Deze behandeling heeft altijd bestaan omdat de planten altijd werden gebruikt als kruiden of geneeskrachtige planten.
Etherische oliën zijn natuurlijke producten die een grondige wederopleving van het organisme begunstigen.
Ze zijn eu-biotische, dwz ze maken deel uit van het leven.

Krachtige doordringend en selectief vermogen : alle etherische oliën dringen door de huid, onze eerste”verdedigingslinie”, heen maw etherische oliën worden door het lichaam (h)erkend als lichaamseigen.
Alle etherische oliën werken in mindere of meerdere mate ontgiftend, zuiverend, en stimuleren de uitscheiding van afvalstoffen.
Stimulerend en regulerend vermogen, bijv anijs, citroen, lavendel stimuleren het hart; basilicum borneokamfer, niaouli stimuleren de bijnierschors; salie reguleert de bloeddruk en kan dus zowel bij hoge als bij lage bloeddruk gebruikt worden.
Bevorderd de spijsvertering.
Hormoonachtige activiteiten : heel wat etherische oliën bevatten stoffen die chemische gezien sterk lijken op hormonen bij de mens.
Regulerend vermogen voor het centraal zenuwstelsel; etherische oliën kunnen zenuwachtige mensen kalmeren, en depressieve mensen oppeppen…
Ze zijn Antisepticum, bacterie dodend, remmen de bacteriegroei,antbioticum, antiviraal. Deze eigenschappen danken zij enerzijds aan het rechtstreeks bacteriedodend vermogen van de etherische olies, maar anderzijds ook aan het feit dat zij een krachtige stimulans vormen voor het natuurlijk afweersysteem van de mens.

De etherische oliën waar wij mee werken zijn kwalitatief heel hoog, omdat wij altijd een analyse aanvragen voordat we ermee verder gaan qua kwaalgericht voor mens en dier. De link voor kwalteitsnormen van etherische oliën voor gebruik ervan
http://www.aromatheek.be/kwaliteitseisen.php
voor gebruik ervan http://www.aromatheek.be/gebruik.php
En hoe ze worden gedistilleerd http://www.aromatheek.be/distillatie.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aromatherapie (Gewrichten+Spierpijn)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^