teef of reu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

leuk hoor een boomertje! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teef of reu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Wat leuk, een pup!

Ik heb een reutje en een teefje.

Het teefje is wat feller, kan goed van zich afsnauwen als een hond te opdringerig is, maar is niet dominant en kan dus goed met andere honden overweg. Ze heeft heel veel werklust en heeft veel aandacht voor ons.

Ons reutje is wat meer met de omgeving bezig, is nog jong maar wel al wat dominant. Hij is echter wel heel vriendelijk en zacht. Hij doet alleen geen stap aan de kant voor andere reuen ;-)
Hij heeft veel minder werklust, maar is wel heel aanhankelijk.

Wat het plassen betreft: dit leer je hem zelf aan. Bij ons mag hij in het bos en losloopgebied plassen wat hij wil. Maar binnen en op ons terras niet. Dit kan je ook aanleren met tuinen. Als hij aan de lijn loopt mag hij 2 keer een plas doen en daarna is het klaar. :-D

Reu of teef is erg afhankelijk per ras, maar ook erg karakter-gebonden. Een goede fokker kan al aan het nest zien wat de dominante reutjes en teefjes zijn. Wij hebben gevraagd naar een zachtaardige reu, omdat ons teefje heel gevoelig is en de fokker heeft de perfecte pup geselecteerd!

honden page profiel MadeliefMadelief

honden foto van Madelief

Fijn, al die reacties! We moeten er maar goed over nadenken... En misschien wordt het gewoon 'de leukste' ongeacht het geslacht..

honden page profiel Thera & BartjeThera & Bartje

honden foto van Thera & Bartje

Is misschien wel net zo goed om af te gaan op de leukste en die waar je het beste gevoel bij hebt.

Ik had zelf een reu, voordat ik zelf een hond had, had ik 2 leasehonden van een vriend van me. Een (gecastreerde) reu en een teefje. De reu was behoorlijk dominant, maar het was ook een rotweiler. Het teefje is niet dominant, eerder timide, maar wel een schat van een beest. Heel lief en zacht van karakter. Het beestje heeft van de reu wel de gewoonte overgenomen om een poot op te tillen bij het plassen. Voordat de reu overleed (ouderdom en kanker), kwam er nog een teefje bij in het huishouden van die vriend van me. Dit beestje (malthezer/ shi-tzu) kan, als je niet oplet, behoorlijk dominant zijn, verder heeft ze ook de gewoonte overgenomen om haar poot op te tillen bij het plassen. Verder wel een heel knuffelig en speels karakter.

Mijn hond, reu, kon ook wel dominant zijn naar andere honden toe. Hij heeft het ook wel bij mij geprobeerd toen ik hem net had, maar dat heb ik snel de kop ingedrukt door hem op de grond te zetten. Verder was hij heel aanhankelijk, knuffelig en vriendelijk naar mensen toe. Met mannen die bij mij in huis kwamen had hij wel moeite, maar dat was meer waaksheid.

Ik denk dat het voor iedereen persoonlijk is, ik heb niet echt een voorkeur voor een reu of een teefje. Met een reu moet je misschien iets meer rekening houden met dominantie.

Veel succes met de keuze, maar ik las in een ander topic dat je nog even een tijdje geduld moet hebben. Ga gewoon bij je keuze op je gevoel af, denk dat dat je beste raadgever is bij het kiezen van een hond.

Gr. Thera

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@Ilja
@Mexx
Bedankt, het was zeker iets wat mee speelde bij de keuze van m´n hond dat het me toch bezwaarlijk leek wanneer ik een restaurant binnen ga, m´n hond z´n poot nog eerst even op zou lichten tegen de bloembak voor de deur. Zijn ze meestal toch niet zo blij mee :-)

@Angela
Ik bedoelde natuurlijk niet ergens binnen :-) dat zou helemaal de bloody limit zijn.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

:-D Haha

honden page profiel theathea

honden foto van thea

nou onze bram had dat pas gedaan bij mijn vriendin
ik schrok me lam gelukkig had ik hem net uitgelaten en kwam er niks uit maar ik zat niet meer op mijn gemak

honden page profiel JacquelineJacqueline

Mijn eerste hond was een teefje. Ik was niet zo tuk op een reutje omdat ik er al verschillende had gezien die gewoon op je been komen rijden; plassen tegen muurtjes en paaltjes. Dat was de enige reden.Toen mijn 2de hondje er aan kwam vond ik dat ik er geen reutje kon bijnemen. En zo zijn het altijd teefjes gebleven tot nu toe. Hun loopsheid geeft mij echt niet veel problemen. Baarmoederontsteking is natuurlijk een op de hoek loerend gevaar. Maar bij reutjes zullen er wel andere problemen kunnen rijzen hé. Tja, dat is ieder zijn goesting. Veel succes in jouw zoektocht. ;-)

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Ik heb niet alles gelezen, dus het zal wel eerder genoemd zijn.

Onze ervaringen zijn dat een reu vaak stabieler is, minder last heeft van de hormonen.

Als een teef loops word/is kan ze behoorlijk chagarijnig zijn.

Over het algemeen zijn teven wat feller, eerder chagarijnig.

Het overal tegen aan plassen van een reu kun je ook afleren.

Als je maar een hond hebt/krijgt zou ik persoonlijk voor een reu gaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teef of reu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^