pup wil geen seconde alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anna (Gast)

Hoi,
De opvoeding van onze 12 weken oude pup gaat redelijk goed. Er is alleen een groot probleem met het alleen zijn. Ik kan nog geen seconde (letterlijk) de gang inlopen zonder dat hij gaat janken en blaffen. Het lastige is dat ik dus niet even naar de wc kan gaan. Verder is het nu super moeilijk om het hem aan te leren. Ik kan niet eerst een paar seconde weg gaan en het rustig opbouwen, want zelfs dat gaat al niet. Het negeren helpt wel, maar het duurt wel even voordat hij stil is, gevolg dat ik bij elke keer dat ik even iets buiten de woonkamer moet doen lange tijd in de gang moet wachten tot dat hij weer stil is.

Als ik boodschappen ga doen dan is hij wel stil als ik weer thuis kom. Het probleem doet zich gek genoeg in de nacht niet voor. Ik laat hem altijd om 12 uur nog een plasje doen en dan gaat hij zelf weer in de bench en kan ik voordat hij weer slaapt weg gaan zonder dat hij een moment piept.

Als mijn man thuis is dan gebeurt het zelfde, maar dan kan hij hem nog wel afleiden.

In de eerste weken heeft hij dit probleem niet echt gehad, het leek alsof het ineens is ontstaan.....
Kan het zijn dat ik iets te veel aandacht aan de hond heb besteed en dat hij daardoor niet meer alleen kan zijn? Hoeveel tijd is goed om normaal intensief met een pup bezig te houden (spelen, trainen, etc)? En hoelang zou hij zichzelf moeten kunnen vermaken?

hebben jullie tips voor mij?

Gr,
Anna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup wil geen seconde alleen zijn " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kell Von LKell Von L

honden foto van Kell Von L

wij hadde er ook last van verlatings angst
toen zijn we begonnen met klikker training eerst aan de klikker laten wennen klik koekje klik koekje zo gaan ze snappen dat een klik een koekje betekent

toen zijn we alsvolgt te werk gegaan
shanty i nde bench stapje op zei stil klik koekje niet stil geen koekje
het heeft aardig gewerkt nu zit ik op de bank ziet ze me niet en is gewoon stil
tis wat werk maar je krijgt er wat voor terug

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Je vraagt hoeveel tijd normaal is intensief met je pup bezig te zijn. Wat doe je nu dan kan de rest een beter advies geven of het teveel is. Al denk ik niet dat het probleem daar door komt.

Elke hond is anders je moet kijken welke aanpak bij jou hondje past. Als je weggaat en je pup piept dit negeren en pas terugkomen als de pup stil is en zeggen dat was braaf of iets in die richting. Het alleen laten opbouwen, met een klikker werken kan ook. Ik zou er alleen nooit extra aandacht op leggen op het weggaan en terukomen (door uitvoerig afscheid te nemen en weer heel erg blij en druk doen tegen je hond als je terug bent) Het is de normaalste zaak van de wereld misschien gaat je hondje dat dan ook zo zien.

Senna kon met 9 weken 5 minutjes alleen en nu uiterlijk 3 uurtjes alleen ze is nu 16 weken oud wij doen haar in de bench als we weggaan en negeren totaal. Als je pup piept of jankt mist hij zijn roedel want hij is alleen en dat is niet natuurlijk. Daarom is opbouwen zo belangrijk.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Ten eerste moet je hond een vaste plaats in huis krijgen, het beste kun je met een benche werken.
Die bench moet hij leuk gaan vinden. Leg er dus knuffels in, een kong met leverworst erin, balletjes (in ieder geval dat hij het leuk en gezellig vind en zich vermaakt. die bench is zijn vaste plek, dus daar moet hij ook in wanneer jij thuis bent. af en toe natuurlijk eruit halen om te spelen, eten etc. Die benchtraining in alleen zijn gaat als volgt: je maakt er een spelletje van en gaat dit uit bouwen in het alleen zijn. Koop wat kaas en snijd die af in hele kleine stukjes. Pak een bakje/trommeltje en doe daar alles in. Dan gooi je een kaasje in de bench en is het de bedoeling dat je pup dan in de bench gaat. Dan laat je hem eruit en begin je weer opnieuw. Dit herhaal je een aantal keren in een minuut tijd. Dan doe je ook een keer het deurtje dicht en direct weer open. Gaat dit goed, dan laat je hem even in de bench zitten en zet je het bakje met lekkers zichtbaar voor hem neer. Hij moet weten dat als hij stil is iets krijgt (het is een soort van hou vast voor een hond). Dan pak je wat kaasjes in de hand, zet het bakje voor hem neer en zet een pas naar achter. gooi van daaruit wat kaasjes in de bench die hij moet zoeken en zet weer een pas vooruit. dan 2 passen etc etc. Dan strooi je wat kaasjes in de bench en loop je even de kamer uit met de deur open en kom je direct terug (als hij jankt, niet direct komen, pas als hij een moment stil is) en zo ga je door. Ook dit met deur open, deur dicht. Voordeur of achterdeur open en dicht. En je bouwt dit op met enkele minuten tot 10 - 20 - 30 min. enzovoort. Je moet ook rituelen gaan doorbreken. Niet altijd eerst sleutels pakken, dan jas aan. Doe het ook eens andersom. Ga eens de jas pakken en ff zitten enzo. Hij mag niet de rituelen door gaan krijgen van het weggaan. alleen zijn op. Reageert hij heel heftig, pak dan een lange lijn (je bevestigd die aan de halsband van de hond en haalt die door de bench heen) jij houdt die lijn continue vast. Wanneer hij gaat janken, trek je daar aan als correctie. Deze training moet je wel 5 keer per dag doen, hoe meer, hoe sneller hij het leert en hoe beter het gaat. en hoe langer je weg kunt zonder dat hij zich alleen voelt.
Tijdens deze therapie mag de hond eigenlijk niet langer alleen zijn dan dat hij aan kan. Het kost 1 tot 2 weken tijd, voordat hij 1-2 uur zonder problemen alleen kan zijn. Dus je moet bij hem thuis blijven of iemand in huis halen tijdens of oppas regelen. Het kan zijn, dat hij hier heel goed op reageert en dat het veel sneller gaat. Dat hoop ik.
Ik hoop ook dat je dit kunt opbrengen en die tijd in hem wilt investeren?

Veel succes

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Anna.. je eerste stap is NIET om een paar seconden weg te gaan..
Je eerste stap is om richting deur te lopen.. klink even vast pakken.. loslaten en belonen met een lekker kaasje.. dit doe je meerdere malen.. net zo lang totdat goed gaat..
Hierna maak je de deur even open en sluit hem weer..
Hierna loop je even naar een andere ruimte en komt meteen weer terug.. en dan ga je langzaam opbouwen.. maar niet te snel..!
Ik heb/had exact hetzelfde probleem als jou.. door de aanpak die ik hier net omschreef kan ik al rustig een half uur boven blijven en zelfs al even naar buiten..
Maar vooral niet terug komen als hij jankt..

Voorheen kon ik nog niet eens naar de WC of douche.. hij ging altijd met me mee.. en dit kan inderdaad ontzettend lastig zijn..
In deze situatie is geduld een schone zaak.. vooral niet te snel willen gaan..
En jankt hij dan toch een keer.. de volgende keer gewoon iets minder lang weg blijven..
Succes!

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Oh.. zie dat Marieke ook al heeft geantwoord..
Zij is een expert.. ;-)

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

ja Veronique, ik heb al veel mee gemaakt.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik zou voor een andere aanpak kiezen en zeker die aanpak van Marieke vergeten..

Van correcties leert de hond nu namelijk helemaal niets behalve dat de baas niet leuk is. ..
De hond heeft het al meoilijk geneog in dit geval..

Daarbij kiezen wij hier op deze site voor een diervriendelijke methode..
Fysieke correcties horen hier niet bij..
Wij wijzen deze methode af..

Ik kom later met een methode die wel kan werken..
Je kunt ook avast zoeken in de encycopedie..
Het is beslist niwet de eerste hond niet niet goed alleen kan zijn en ook niet de laaste..
Ook onder het kopje opvoeden staat geneog info. over dit onderwerp..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Marieke je hebt een pb ontvangen ..

Vriendelijk groet, het MOD team..

honden page profiel DouglasDouglas

honden foto van Douglas

Hallo Anna

leg een oude weker bij de hond denkt die dat het de hartslag van de moeder is is al heel oud trukje maar werkt altijd en doe er dan ook een kruikje bij die lauw is

suc6 Douglas

honden page profiel MelleMelle

honden foto van Melle

hoi Anna,
Mijn pup is nu ruim 7 maanden en ze liep me ook overal achterna. in de bench begon ze al te piepen als ik het deurtje vastpakte om dicht te doen! Zelf de douche deur dicht terwijl ze op de badmat ernaast zat (ik heb een glazen douche deur, dus ze zag me gewoon!) gaf een piep en jank concert!
Ik heb het heel voorzichtig opgebouwd. Net zoals de anderen ook zeggen. Ik heb het zo gedaan; pup in de bench en met mijn rug naar haar toegekeerd erbij gaan zitten. Telkens als het piepen e.d ophield heb ik me omgedraaid en even contact gemaakt. Begon het piepen weer, meteen rug toe draaien. Zodra ze stil was meteen weer het deurtje open. Ik heb echt geoefend met een paar minuutjes. Dit duurde een tijd hoor. Mijn hond is heel aanhankelijk. Op een gegeven moment was ze steeds langer stil. Dan kon ik even weglopen. Totdat ik echt even de kamer uit kon. Als ik haar uit de bench laat dan doe ik niet heel blij. Ik doe gewoon. Alsof ik non-verbaal zeg; het is heel gewoon dat je even alleen bent en niet piept en het is ook heel gewoon dat ik weer terug kom.
Verder hebben we de bench leuk gemaakt. Snoepjes erin, soms haar eten erin, doekjes uit het nest, zachte fleece dekentjes, nieuwe speeltjes erin en zo. Ze ging op een gegeven moment zelf in de bench liggen en beschouwde het als haar plekje.
Maar dit alles vergt heeeeeel veel geduld. O ja, wat ikzelf verkeerd deed was dat ik haar ging knuffelen als ik weg ging omdat ik het zielig vond. Dat was niet zo handig omdat ze dan van heel veel aandacht naar helemaal zijn ging.

Heel veel succes en ik hoop dat je wat aan alle tips zult hebben!

groetjes
Melle

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Ik heb hele toffe coulante buren, vinden het niet tof als Daan als bij elkaar gilt, maar hebben er wel begrip voor!

Wij zijn nog steeds bezig, maar het is ook een stukje theater wat je naar je toe geslingerd krijgt door je hondje.. :-D ;-)

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Hallo,

Ik had hierboven een reactie gegeven op de vraag van het alleen zijn. Schijnbaar mogen hier geen adviezen gegeven worden die de honden negatief kunnen beinvloeden. Alleen wist ik dus helemaal niet dat dit een negatief advies was. Sorry hiervoor.

Toelichting op mijn reactie (is weggehaald en staat een pijl bij): deze aanpak is me geadviseerd door mijn gedragstherapeute van tinley. Dit heeft mij 180 euro's gekost, dus dan is het blijkbaar weggegooid geld. Maar goed. Die riemcorrectie slaat alleen op het gedrag van de hond wanneer die jankt of blaft. Het is als waarschuwing bedoeld. En daarbij moet dan ook zeker beloond worden wanneer hij weer stil is. Maar vergeet deze riemcorrectie maar.

buiten deze riemcorrectie is het wel degelijk een zeer goed advies om je hond te trainen met een trommeltje lekkers, ik heb er al veel mensen mee kunnen helpen. Allemaal met succes!

Marie (Gast)

Tip: als hij/zij van voer houdt voer de hond dan en loop weg (2 sec ofzo).
Tip: Doe je hond in de bench. Loop 2 meter weg. Gaat het goed (ik kort het nu af met ghg) dan ga je nog een meter weg. ghg dan 4 meter. ghg dan 5 meter. Oplaatst ben je bij de deur. Eerst in deuropening. Dan kwart deur dicht. Nog 1 kwart. Nog 1 kwart. Dan helemaal dicht. Vergeet niet tussen door te belonen

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Dit kon je in de encyclopedie vinden over alleen in een bench leren zitten ..
Hoop dat je er wat aan hebt..

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php

Ray (Gast)

Met deze opbouw ben je zeker 1 maand bezig.
Aangezien niet iedereen zolang vakantie heeft moeten er ook andere altanatieven zijn. Of zijn honden alleen geschikt voor werkloze?

honden page profiel bassiebassie

@Ray
Er zijn zeer zeker alternatieven. Wat dacht je bijvoorbeeld van geen hond nemen. Of misschien een een Sony Aibo. http://support.sony-europe.com/aibo/

Helaas is er voor sommige dingen GEEN QUICK FIX. Daar is gewoon tijd voor nodig.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Anna, hartstikke positief dat je al even boodschappen kunt doen zonder dat je pup gaat janken of blaffen! Mijn pup is al 4,5 maand en vindt het ook nog moeilijk als ik in huis in een andere kamer ben. Ik kan gerust een uur of 3 a 4 weg, maar als ik ga douchen geeft hij soms nog een klein concert.

In het begin heb ik ook vaak in de gang gezeten, wachtend tot het meneertje stil was. Hij ging al janken als ik even naar de wc ging of de post ging pakken. Met veel geduld (steeds wachten tot hij stil was en dan pas naar binnen) zijn we nu zo ver dat ik rustig even wat anders kan doen in huis. Het moet hem alleen niet te lang duren O-) .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup wil geen seconde alleen zijn " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Spelen afleren na het eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^