gelukkig moeten alle honden voor 2011 gechipt zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jojo

honden foto van jo

ik ben blij dat die wetgeving er eens door is.
elke hond gechipt in nederland.
zo kunnen de menden niet meer rommelen met de honden.
of zomers als mensen opeens op vakantie moeten hondjes aan de bomen enzo.
dat alles zo duur is bijvoorbeeld da enzo komt dat we ook voor zwerfhondjes enzo eigenlijk betalen als we bij de dierenarts zijn moet toch allemaal betaald worden.
ik vind heb je een hond ben je er ook verantwoordelijk voor dus chippen perfect vooral ook als je hond vermist is komt die toch altyd bij de eigenaar terug en niet meer dan van die overvollen asielen enzo. :-)

groetjes joke en dr hondjes :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gelukkig moeten alle honden voor 2011 gechipt zijn." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

Hoe willen ze dat realiseren? Stel er wordt een nestje geboren bij een 'hobbyboer' en die beestjes worden niet geënt maar gewoon zonder wat ook verkocht. De nieuwe eigenaar laat de hond ook niet enten...
Volgens mij krijg je het nooit voor elkaar élke hond gechipt te krijgen.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Ik verwacht ook dat het een hele klus zal zijn om iedere hond gechipt te hebben/krijgen! Wie gaat dit controleren? De DA zal er blij mee zijn, want voor hun is het extra inkomsten. Het is wel een goed idee, maar of het helemaal uit te voeren is??? Ben bang dat dit nooit 100% gaat slagen, maar goed het aantal ongechipte honden zal door deze maatregel wel minder worden! Dat is dan zeker weer een voordeel. ;-)

Groetjes Monique

honden page profiel

Ben benieuwd of het gaat lukken vind wel goed dat het er door heen is. maar ja mensen die zomaar een nestje hebben en ze zo verkopen, dan moeten mensen ook die puppen niet kopen die niet gechipt zijn, word nog wat om ze dus allemaal gechipt te krijgen. Maar als iedereen nou meewerkt en het dan doet. moet het geen probleem geven ;-)

In iedergeval goed dat het er door is. ik chip sowieso mijn pups.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Kyra is ook gechipt. Maar het blijft een lastige klus om elke pup te chippen. maar stel je hond wordt gestolen het gebeurt,was laatst hier in Enschede nog het geval eigenaar was in de supermarkt bindt zijn hondje aan een paaltje gaat de winkel binnen komt terug hond weg, en dan wat voor nut heeft het chippen dan als de hond naar een dierenarts moet dan moet de dierenarts standaard vindt ik bij elke consult kijken of die hond werkelijk van die persoon is. Het blijft ingewikkeld

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

heb altijd mijn honden laten chippen vindt ik wel zo respeckt vol tegen over je huis dier kan hij lekker weer terug als hij ineens er tussen uit glipt :-D

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Bij mij zijn ook al mijn beesten gechipt hoor.
Alleen Storm nog niet, maar die wil ik ook nog laten chippen binnenkort.

Ik denk wel dat het aantal achtergelaten honden hierdoor wat minder zal worden, maar ik weet niet of dit ook veel minder zal zijn.

Het is inderdaad wat de andere al zeggen een flinke klus, wie kan dit nou controleren?

Maar ik vind het zeker wel een goed iniatief!

honden page profiel barkybarky

honden foto van barky

Nou dat wordt een hele klus, maar het is wel erg goed. De kans op achtergelaten honden wordt minder, tenminste dat hoop ik.
Bark is ook gechipt, al was dat nadat hij was weggelopen.
Maar goed, we hopen maar het beste
Groetjes Amanda

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

ben benieuwd of het te realiseren is hoor lijkt me idd ook een hele klus.Van de honden hier is er een gechipt de andere niet en van de 4 katten is er maar een gechipt de andere zou ik ook niet laten doen.Ja wat als een van de katten weg zou lopen wat ik niet hoop hoor maar omdat ze er wat apart eruit zien ben ik bang dat ik ze niet zomaar terug zou krijgen ook al zouden ze gechipt zijn...hebben het aan onze dierenarts voorgelegd als hij iemand in zijn praktijk krijgt doet hij dan standaard naar een chip zoeken niet dus dat zijn er maar weinig die dat doen.Dus ik denk dat het niet veel zin heeft dat chippen heb laatst al een keer gehoord dat ze bij de hond de chip er gewoon uit hadden gesneden en voor dood achter hadden gelaten dus ik weet het niet hoor ik laat de mijne niet chippen besteed dat geld liever aan andere dingen zoals bv castratie of weet ik veel wat...
greetz monic

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Wat een stom idee zeg. Chippen is ook niet alles! Een mooie stijlvolle penning, is toch veel beter dan zo'n dure chip in je vlees?! Alle honden gechipt zeg.. de eigenaar mag toch best zelf weten of hij/zij zijn hond chipt? :'(

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Hoi,

Hier in België al een tijdje verplicht dat alle honden een chip moeten hebben en mensen ik kan gerust zeggen de problemen met achtergelaten honden is er niet op verminderd, of bij honden welke van eigenaar zijn veranderd. BV: persoon één verkoopt hond - persoon één en twee veranderd niks aan de hondenpas en meld niks aan de databank dus.....van wie is de hond bij nalatigheid of ongeval enz. enz.
Eerst bij een bezoek aan de DA zal het misschien opvallen als de DA het inentingsboekje wil invullen.
Tenminste wanneer men juist de Da uitzoekt wie de hond kent, dit moet dan al een goot toeval zijn.
Natuurlijk een chip is niet zo gemakkelijk te verwijderen als een tatoeage of penning.
Onze Toshi is ook gechipt en onze vorige waren dat ook
want in Duitsland is dat al vele jaren, maar toch zijn er nog welke door de mazen van het net vallen.
Er is nooit een volledig sluitend middel om alle mogelijke poortjes te sluiten, maar men kan ze wel met bepaalde middelen beter beveiligen.

Pasty

m@rijke (Gast)

vele mensen vergeten dat je hond die gechipt is te melden bij de databank! Ik heb verleden jaar een hondje gevonden was wel gechipt maar niet geregistreerd :'( op de site van Nederlandse Databank gezelschapdieren kan je zien of je hond daar is aangemeld zoniet dan moet je even een formulier daar opvragen ;-)

honden page profiel jojo

honden foto van jo

meestal worden ze bij de ngd gemeld hier teminsten.

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Ja,weer een verplichting erbij,en of het helpt is een tweede,zoals al gezegd is,als je ze niet zelf aanmeld staan ze ook niet geregistreerd in de Databank,zal dan ook wel veranderd worden,en wordt het natuurlijk weer verplicht,dat de dierenarts de honden zelf moet gaan aanmelden.

Ook is het makkelijk voor de hondenbelasting,dan is het een kwestie van informeren bij de Databanken,waar ze eerst de dierenartsen voor op wilde laten draaien.

Ik heb het ook eens aan mijn dierenarts gevraagd,als er iemand komt met een volwassen hond die u niet kent,scant u de chip dan,zei zij nee :'( Nou,mijn mond viel open,je bent dan je hond gewoon kwijt,als de DA niet scant,heb ik natuurlijk even duidelijk kenbaar gemaakt ;-)

Misschien zie ik het te zwart,wit,maar veel verplichtingen die erbij komen is altijd eigen belang,of om de staatskas vullen hier in Nederland,en niet omdat ze zo bezorgd zijn om onze honden.

Groetjes
Johanne
pootjes
Jimmy,Daisy,Sjenna

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Registreren en daardoor de baas sneller kunnen achterhalen vind ik een goed ding.
Hoe dat allemaal in de praktijk gaat, dat vraag ik me ook wel af.
Mensen kunnen dan misschien hun hond niet meer zomaar achterlaten.. ik hoop dat dit dan een reden is om toch geld te betalen voor het asiel, in plaats van andere maatregelen die geen geld kosten..

Groetjes, Margje

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik ben wel benieuwd hoe dit in Duitsland zijn uitwerking heeft.WOrden daar idd minder honden gedumpt in vakantietijd.
En worden er idd meer hondjes naar hun baasjes terug gebracht als e zijn weg gelopen.

En dat over die hondenbelasting,dat denk ik ook.Dat gaan ze zeker doen dat chippen als controle word gebruikt.
Als het voor de dieren echt voordeel heeft is dat prima vind ik.
Maar ik denk ook niet echt dat het chippen echt voor het dierenwelzijn is bedacht.Jammer genoeg wonen we niet echt in een land waar dierenrecht hoog staat.

Maar hopelijk heb ik daar heel erg ongelijk in.

Groetjes Marianne

Tony (Gast)

ik ben namelijk dierenvanger in belgie en ik zie meer en meer honden die een chips hebben.zelf hebben we een toestel dat de nummer dadelijk kan lezen en dan wordt de nummer door geven naar het politiekantoor en van daar uit wordt de eigenaar gebeld en er zijn heel veel eigenaar die super blij zijn dat de dierenvanger de hond gaan ophalen is en meestal binnen de 24uren of beter gezegd de zelfde dag komen de baasje hun hond terug ophalen en een zeer blij gevoel.het komt minder en minder voor dat ik de hond naar een dierenasiel moet brengen en dat is zeer goed voor de asiel zelf natuurlijk ook wand die hebben zeker meer steun nodig voor al de dieren op te vangen en dan gaat het niet over honden alleen maar ook andere dieren vooral katten dat is een groot probleem geworden
die komen heel veel in asiel terecht en dat is nu ook niet de bedoeling.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Dat honden gechipt zijn wil niet zeggen dat ze automatisch bij je terug komen.
Kheb bijvoorbeeld vaker gehoord dat doodgereden dieren gewoon opgepakt worden en er vaak niet naar de chip gekeken word.
En als je van je hond af wilt..lukt je dat toch wel..met of zonder chip..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "gelukkig moeten alle honden voor 2011 gechipt zijn." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^