Darf, Bandit of Carnibest EKO

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi allemaal,

Zoals ik wel eerder heb genoemd krijgen Sire en kat Djingiz Carnibest EKO. Het is de enige biologische KVV die in Haarlem verkrijgbaar is dus veel keus hebben wij niet. Op zich zijn wij tevreden met Carnibest. Kat Djingiz heeft nogal een verleden en kon alleen Koolvis, hart en Hills I/D binnenhouden en dan ook nog met behulp van maagzuurremmers. Hij krijgt nu nog maar 1x daags zitac (maagzuurremmer) en doet het heel goed op Carnibest EKO. Hij heeft echt een prachtige vacht en is een bonk energie.
Sire doet het ook goed op Carnibest, hij geeft bijna geen gal meer over en vindt het heerlijk. Toch is zijn vacht niet mooier of ontlasting minder geworden dan toen hij RC kreeg. Zijn vacht is mooi en wij krijgen veel complimenten, maar dode vacht blijft wel lang hangen.

We gaan dinsdag lekker een dagje naar A'dam, daar wil ik een natuurdierenwinkel bezoeken. Naast Carnibest Eko hebben zij ook Bandit en Darf voor de hond. Darf vind ik het beste overkomen. Wat raden jullie aan? Weten jullie of Darf ook te doen is voor kleine hondje. Dat gezaag is echt een nadeel van Carnibest. Sire eet 125 gr per dag.

Nog een vraagje over een van onze katten, als het mag. Roodje is een oude kater van ca. 17 jaar. Hij heeft blaasgruis en het is ons tot nu toe nog niet gelukt om hem te enthousiasmeren voor KVV. Van Prins moet hij helemaal niets hebben. Carnibest Lam wil hij nog wel eten maar dan met gekookt water en niet een heel bakje. Omdat Rood zijn medicijnen Metacam en Prednoral in zijn voer krijgt, willen wij dat hij alles eet. Hij is mishandeld geweest dus hem dwingen zijn medicijnen te nemen is wat ons betreft geen optie. Bij de natuurdierenwinkel hebben ze de volgende merken KVV voor katten:
Diepvries vers vlees voeding: Carnibest, Bandit, Prins, proodieren. Wat is het beste denken jullie?

Een heel verhaal!
Bedankt,
Fanny, Sire, Rood & Djingiz

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Darf, Bandit of Carnibest EKO" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marion  en DjangoMarion en Django 3 doggies

honden foto van Marion  en Django

hoi
even over je kat..onze kat heeft ook blaasgruis..ze krijgt 3x per dag eten waarvan 1x per dag een half blikje shiny cat(van gimpet) daar doe ook een beetje water bij..en het afgelopen jaar hoefde wij niet meer naar de dierenarts..bij haar helpt dat water echt..en zo weet ik dat ze sowieso genoeg water binnen krijgt..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Darf vind ik een betere KVV, volgens de Barf-methode. Bandit is ook een goede KVV, maar er zit wel rijst in. Maar beiden kun je kopen, misschien ook om te zien welke je hond/kat het lekkerst vinden. Ik denk dat het zagen altijd lastig is, omdat het bevroren is. Bandit-verpakking is ongeveer 500 gram, Darf in porties van 250 gram. Misschien dat je dan beter Darf kunt geven, dan hoef je het maar in 2 stukken te zagen.

Je kunt trouwens bij Darf ook voer laten maken specifiek afgestemd op wat jij wilt voor je hond/kat. Je moet dan wel minimaal 50 kilo afnemen, ik weet niet of je een grote vriezer hebt?

http://www.darf.info/html/page1.html

Voor Roodje (arme schat) zou je misschien van alles wat kunnen uitproberen, om te kijken wat Roodje het lekkerste vindt.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Shiny cat, volgens mij geven mijn schoonouders dat hun katten weleens, dat zijn toch van die miniblikjes? Het zag er wel heel goed uit. Hun katten zitten nu door ons op Carnibest :-)
Ik zal eens kijken of Rood dat wil. Ik zag net dat Bandit ook speciale KVV voor katten met blaasproblemen heeft. Ik denk dat we die en de vismaak gaan proberen. Misschien vindt hij dat lekkerder dan vlees. Hij zou nu aan de Hills C/D moeten maar dat geven we liever niet. Ze worden er ook zo snel dik van.


Wauw, Darf klinkt echt geweldig. Het is ook nog de goedkoopste van de drie. Carnibest mag je 2 dagen in de koelkast bewaren dus dan zouden we helemaal niet hoeven te zagen. Betere prijs, betere kwaliteit en beter te verdelen.

50 kg is echt te veel, Sire eet maar 4kg per maand dus zouden we meer dan een jaar over doen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

O oeps, dat is wel heel veel ja voor zo'n klein hondje... Ik had het me niet zo gerealiseerd hoe lang je dan over die 50 kilo doet...
Maar idd die Darf kun je ook 2 dagen in de koelkast houden, daar had ik nog niet eens aan gedacht. Mooie oplossing en het is supervoer.

:-D

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ben sinds 2 weken overgestapt van carnibest naar Darf.
Voornaamste redenen voor mij zijn dat het makkelijker te doseren is, het is goedkoper en nog completer.
Was overigens ook tevreden over Carnibest, daar deed Charlie het ook goed op. :-)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoe reageerde Charlie op de overstap?
Ja geweldig hè hoe weinig Sire eet. Voer kost niets.

Het kan eigenlijk best dat zijn vacht en ontlasting niet veranderden omdat hij regelmatig Rodi door zijn RC-brokjes kreeg. Wij wisten toen niet zoveel over voer.

Ik ben benieuwd hoe hij het vindt. Erg fijn dat je vier verschillende soorten eiwit in een voer hebt.

Darf kan ook gewoon aan pups worden gegeven toch?

Hopelijk vinden we iets voor Roodje anders moet hij toch aan de Hills C/D. Rood is grote fan van brokjes.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Overstap van carnibest naar darf ging zonder problemen.
Charlie vindt het allebei lekker. Z'n ontlasting is nu iets lichter en nog minder.
Hij krijft ook nog 2 dagen per week farm food.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja hoor, pups mogen dat ook!! Juist heel gezond omdat ze in de groei zijn!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Vanwege het weer heb ik zijn wij woensdag ipv dinsdag naar Amsterdam gegaan.
Voor de katten hebben wij Bibi en verschillende smaakjes Bandit
gekocht! Volgens de DA daar was Applaws en Feline Porta blikvoer ook goed voer mocht Rood de KVV blijven weigeren.
Voor Sire hebben wij 5 kg Darf, beloningsworsten van Darf en een pakje Farmfood gekocht.

Ze hadden zoveel, net luilekkerland! Ze hadden ook veel kluifjes en beloningsvoertjes. Het was goed dat ik moest werken anders was ik er uren gebleven en hadden wij de winkel leeggekocht!

Voor de mensen uit Amsterdam eo. is dit een echte aanrader:
http://www.natuurlijkgezondedieren.nl/voeding.html
Het is ook goed met de tram te bereiken iig. vanaf Centraal en het Spui. Ze bezorgen ook in de omgeving. Ze willen binnenkort misschien ook in Haarlem gaan bezorgen!

Ze hebben het nog niet gehad. Rood krijgt zo Bandit. Ik hoop zo dat hij het gaat eten. Dan kunnen wij de katten ook goed betaalbaar biologisch voer geven. Het ziet er tot nu toe veelbelovend uit. Toen we thuiskwamen staken drie geïnteresseerde mannetjes hun snuitjes in de tassen voer!

Arme Sire krijgt vanavond pas. ;-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik voer mijn honden Darf. Het is idd heel prettig te doseren, niet te duur en vooral: het ruikt het best. Ons teefje eet bijvoorbeeld heel veel andere kvv merken niet, maar bij Darf eet ze keurig haar bakje leeg.

We geven daarbij als extra tractatie vers vlees bij de slager vandaan (hartjes, levertjes, maagjes, kippennekken, eendennekken etc).

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik ben benieuwd hoe ze het vinden :-D

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Vanmorgen kreeg Rood voor het eerst Bandit (de blaas versie). Hij vond het wel aardig. Ik heb hem de laatste beetjes met een vorkje gevoerd. Hij heeft de hele dag tevreden op de bank gelegen. En vanavond at hij in een keer zijn bakje nagenoeg leeg! (had er wel wat gekookt water op gegoten en 5 brokjes doorheen gemixt) Echt vooruitgang, nog even afwachten hoe hij er op reageert!

Sire vond de Darf wel okee. Hij heeft het eerst allemaal uit het bakje gehaald en toen hapje voor hapje opgegeten. Dus minder lekker dan Carnibest wat hem betreft maar hij vindt het niet vies zoals Carnibest Eend! Misschien moest hij ook wennen. Nu maar kijken hoe hij het erop doet. Ik hoop op minder drollen!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Nou dat is toch positief :-). Alles is opgegeten. Het kan goed zijn dat ze even moeten wennen. Als Bodhi iets nieuws krijgt, gaat hij ook eerst likken en ermee spelen...

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Nog even een update. Sire doet het geweldig op Darf. Geen overstap problemen, hij is nu meer aan de smaak gewend, en zijn ontlasting is beter. Eerst moest hij 3x daags nu 2x daags, maar het is een stuk minder.

Rood eet wat meer nu, maar is nog steeds niet enthousiast.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi Fanny,

Geef Rood nog wat de tijd. Ons teefje ziet ook altijd wat o haar bakje heen te draaien als ze nieuw eten heeft. Ze eet het wel met veel smaak, bij alle andere soorten voer stopte ze nadien met eten. Ik voer ze nu zo'n drie maanden Darf en ze blijft er goed van eten!

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

het klinkt iig veel belovend.
Nu maar hopen dat Rood blijft eten..

theo de brock (Gast)

even een kattebelletje:
in IJmuiden is volop Darf verkrijgbaar.
bij de dierenwinkel op de kennemerlaan

Anoniem (Gast)

Heb het vandaag aangeschaft in IJmuiden (toevallig ;-) ) ben benieuwd hoe het bevalt, het ziet er in ieder geval goed uit.

Kim (Gast)

dit vond ik op internet:
Merk hondenvoer Soort Kosten per kilo Reactie commentaar
Royal Canin vlees €5,75 ++ Duur voer maar zeer goede kwaliteit.
Eukanuba vlees €3.57 ++ Goed voer en prijzig.
Hills vlees €3,33 ++ Goed voer en goeie prijs.
Pedigree Pall vlees €1,78 + Goed voer en niet duur.
Smolke vlees €2,13 ++ Goed voer voor een redelijke prijs.
Bonzo vlees €1,39
+ Aardig voer met goeie voer.
Cesar (blikvoer) kip €7,00 + goed voer maar prijzig.

Groetjes Kim

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Waar komt die lijst vandaan. Want de samenstellers lijken weinig kennis te hebben, en alleen de meest commerciele merken staan er op.

Wat bedoelen ze met vlees? Blikvoer? Brok?
Geen van die voeren zou ik aan Sire geven vanwege het vele graan (een hond is een carnivoor, dus graan is geen geschikt voedsel) en conserveringsmiddelen. Royal Canin gebruikt conserveringsmiddelen die kankerverwekkend zijn en niet in producten voor menselijke consumptie mogen, en dat zou topvoer zijn. Royal Canin is verder niet duurder dan Hills of Eukanuba in mijn ervaring.

Bonzo en Pedigree zijn ook niet goed voer, veel te zout en weer heel veel conserveringsmiddelen.

Eukanuba staat trouwens bekend om zijn wrede dierproeven.

Vergelijk de ingredientenlijsten van dat soort voer maar eens met die van Darf:

* 50% biologische kipkarkassen ( vlees bot verhouding 50-50)
* 10% biologisch rund spiervlees
* 10% biologisch lams en geitenvlees
* 10% biologische lamslong en lamspens
* 10% biologische groenten
* 5% biologisch runderhart
* 5% biologische rund lever & nieren

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Kim al die merken zijn helemaal niet kwalitatief, zeer slecht voer zelfs. Lekkere marketing om dat soort merken aan te prijzen als 'goed voer', maar ze behoren toch echt tot de slechtste hondenvoeders die er bestaan.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Hoi,

Vandaag voor de tweede keer naar de "dierennatuurwinkel".
Wat een feestje :-).
Voor Sire weer Darf gekocht, want het bevalt heel goed. Hij vindt het lekker, de prijs is goed, het is biologisch, het is in handige blokken verdeeld, en het bevat goede ingrediënten. Ook Sire doet het er heel goed op. Het enige nadeel is dat hij zo weinig ontlasting heeft dat als ik het wil opruimen het echt zoeken is. :-D

Ook Djingiz doet het goed op KVV. Sinds kort bestaat er ook DARF voor katten. Vanavond krijgt hij het eerste stuk, ik ben benieuwd.Het is echt verbazingwekkend hoe goed Djin het op KVV doet. Ik vergeet soms helemaal dat hij problemen had. Vorige week een stuk kipfilet gegeven, en het was gelijk weer raak :'( Zijn maag was zo van slag dat hij 5x in een week had overgegeven :'(. Ik had ook kluifjes voor de kat van Carnivoer gekocht. Die mocht ik ook van het kleed afschrapen :'( (waarom altijd op het kleed?!) Zijn goede reactie op KVV is echt een klein wonder.

Rood wordt wat enthousiaster. Toch hebben we speciale (anti) struviet brokjes voor hem gekocht. In het weekend krijgt hij wel KVV. Wij hebben besloten hem rustig te laten wennen. Daarnaast hebben we ook nog een proefzakje van Fish4Cats gekocht voor Roodje, dat lijkt mij echt goed voer. Hij heeft al een paar brokjes op, het is een succes!

Toen ik wilde afrekenen, zag ik ook nog het boek Blafgedrag van Honden van Turid Rugaas liggen. Daar was ik al een tijd naar opzoek. Het was weer een leuk tripje naar A'dam.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Oeps vandaag moet gisteren zijn.
Had gisteravond tot laat training in Den Haag, ik ben helemaal uit mijn ritme :-D

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi Fanny, fijn dat het zo goed gaat met de kvv voeding, voor zowel kat als hond. Wist je dat Darf ook kosteloos thuisbezorgd bij een afname van 100 euro? Wel wat veel in 1 keer, maar misschien wil er iemand met je mee doen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Fijn dat het zo goed gaat!! :-D
Roodje langzaam laten wennen, prima...

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

hoeraaaaaaa in de rijnstraat...op weg naar mijn tuin! (anders kom ik nooit in de rivieren!) Je linkje pakte hij niet maar
www.natuurlijkgezondedieren.nl

ik ben helemaal enthousiast.
Van de week maar eens loeren!

mooie tip

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

o en we hebben bij de albert kuyp direct aan het park ook nog een hele biologische dieren winkel! eummmm die heet....eummmm nou kom der nog wel op.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Bedankt Leoniek, dat wist ik niet. Er past maar voor 30 euro Darf in de vriezer :-) We gaan toch regelmatig naar Amsterdam, en het is niet ver (van deur tot A'dam CS 25 minuten). We hebben gister voor iets van 6 weken ingeslagen :-)

Ja Wendy, het is een echte aanrader!

Djingiz kreeg toen net voor het eerst Darf. Hij heeft zijn portie binnen een minuut opgegeten. Dus het bevalt, hopen dat het ook goed valt. Schrokbeest.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Haha, ik kreeg vandaag een mailtje dat ze nu ook in Haarlem bezorgen. Bij een bezorging van boven de 75 euro zelfs gratis :-)

Roodje vindt de nieuwe anti-struviet brokken van Porta 21 echt een feestje. Zo schattig met zijn Hills brokjes moest hij een half uur opgesloten worden (vanwege de andere pikkedieven), met KVV een uur, en met zijn nieuwe brokjes heeft hij binnen een kwartier zijn bakje leeg.

Ondanks zijn schrokken heeft Djingiz Darf binnengehouden. Echt geweldig. Ik doe het voer nu wel in twee kopjes zodat hij het er uit moet vissen en minder kan schrokken.

Wendy, ik dacht te lezen dat je wilde gaan Barfen? Daar hebben ze ook vanalles voor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Darf, Bandit of Carnibest EKO" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^