Bemoeials..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Even een vraagje..

Zijn er onder jullie ook mensen die last hebben van bemoeials!!
Nou ik wel! Ik wordt helemaal gek van mijn schoonmoeder!!
Zij heeft zelf een labrador uit het asiel, het arme beest is de grootste goedzak die je maar kan bedenken maar wordt altijd aangevallen en heeft altijd wel iets met zijn gezondheid..

Nu hebben bijna al haar kinderen ook een hondje en deze worden regelmatig bij haar ondergebracht omdat de andere allemaal full time werken..

Nu is het zo dat ze onze Boris de leukste pup vind. Alleen ziet ze hem niet zo vaak omdat wij zelf onze hond willen opvoeden. Maar als ze hem een keer ziet zit ze constant te zeuren en te zagen dat wij alles verkeerd doen!! :'(

Hij is veelste mager want je ziet zijn ribben.. Nou het beestje is 4,5 maand en weegt 19 kilo! Volgens de fokker is ie goed op gewicht en volgens de dierenarts ziet ie er ook goed en gezond uit! Hij krijgt 4 keer op een dag 120 gram brokken. En soms vervangen we 1x brokken door een combo van brokken met vlees.

Verder is hij zielig omdat we hem in de bench doen als we weg gaan.. (De andere honden hebben allemaal al een bank, een electrische stoel, glazen salon tafel enz gesloopt. Boris nog niets!)

En we zijn opgelicht want Boris is helemaal geen Engelse bulldog. Hebben we haar al 10 keer uitgelegt dat het inderdaad geen Engelse is maar een old english. Dat dit een heel ander ras is. Nu blijft ze maar volhouden dat er toch iets mis is gegaan en dat Boris een BOXER is! Nou ik heb niets tegen boxers hoor zijn mooie lieve beestjes maar Boris heeft gewoon een stamboom waar duidelijk op staat dat het een old english bulldog is!

Sorry voor het lange verhaal maar wordt er knettergek van!

Vanavond moeten we er weer heen vanwege haar verjaardag. En Boris moeten we meenemen. Nu al geen zin in. Gaat ze hem constant snoepjes e.d. voeren! Laatst had ze hem 3! tandenpoets kluiven in een half uur gegeven! En boos worden helpt niet! Trekt ze zich niets van aan! :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bemoeials.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel saint stephaniesaint stephanie

honden foto van saint stephanie

Ow jeetje!
Zou ik ook niet leuk vinden hoor! DAt is net als bij kindjes, anderen moeten zich niet bemoeien met je manier van opvoeden!
Veel succes vanavond!!

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

o wat iri dat is echt vervelend. kan me goed voorstellen. Kun je niet iets verzinnen waardoor hij geen snoepjes mag?

honden page profiel roxanne & balouroxanne & balou

honden foto van roxanne & balou

haha sorry moest er wel even om lachen dat ze zei dat jullie zijn opgelicht.
maar kan mij voorstellen dat je het niet ;leuk vind
vooral niet omdat ze hem de heletijd zit tevoeren.
ik zelf heb er gelukkig geen last van.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Mijn hele familie is zo..

Mijn hondje is slecht opgevoed, is vals en dat bedelen dat kan echt niet(terwijl ze het zelf stimuleren door steeds wat te geven)

Ik hoorde ook dat kaily een kruising is en geen echte border.. want die hebben geen 3 kleuren.. maar zijn zwart wit..

En mijn schoonvader weet ook alles beter.. die voert mijn hond trouwens ook alles terwijl ik niet wil dat ze dit krijgt. Gelukkig bemoeit mijn schoonmoeder zich er dan mee want naar mij luisterd hij niet.

En ik heb nog steeds geen verstand van honden of andere dieren.. terwijl ik toch echt een diploma heb waar op staat dat ik dat wel heb!

Het maakt allemaal niets uit.. tot je iets doet wat het leven van het hondje red bv..

Ik heb mijn tante nu geadviseerd om op KVV over te stappen omdat haar hondje veel te mager is en niet wil eten. Maar ja hij krijgt vieze brokken en zelfs blikvoer.. Ja daar word hij niet dikker van.. maar ja nu luisteren ze opeens wel omdat ik haar hondje kan helpen..

dus misschien komt het ooit nog goed..

honden page profiel ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

MIsschien geeft ze hem geen snoepjes als je stiekem zecht dat je pup allergisch is voor graan en bijna alle veel voor komende honden snoepjes zit graan in haha.
Dan kom je misschien wel er van af dat ze zomaar veel snoepjes geeft. :-)

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

tja misschien toch echt een leugentje om bestwil?

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ach gut! Volgens mij is het jullie hond en als 'oma'haar kleinhond wil verwennen dan is 1 kluif voldoende. Misschien is het handig om Boris aan een lijntje naast je te houden zodat je kan zien wat er gegeven wordt en dat ook kan afnemen.

En wanneer moet je weer naar de dierenarts met Boris? Vraag haar dan mee, zal ze vast leuk vinden en vraag ter plaatse waar zij bij is aan de dierenarts wat hij/zij vindt van Boris zijn gewicht. Dan neemt ze het misschien wel aan.

Wacht maar tot Boris de breedte in groeit dan ziet ze vanzelf dat het geen Boxer is. :-D

Gelukkig ziet ze hem niet zo vaak dus leg het naast je neer hoe moeilijk ook maar jouw tijd komt nog wel.
En zo te lezen weet jezelf heel goed wat het beste is voor hem. Daar hoef je niet onzeker over te zijn of te worden.

Mijn moeder vond de positieve opvoeding maar niets, vroeger deden wij dat toch ook anders en luisterde de honden toch ook? is haar relaas.
Maar men vergeet wel dat de honden vroeger luisterde uit angst om op hun kop te krijgen als ze niet luisterde (en waren erg ongelukkig) en met positieve opvoeding luisteren ze omdat het ook hun gelukkig maakt! Dus ja ik herken het maar het gaat wel in grote mate over als de hond groter is en ze zien dat het goed gaat.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Inderdaad dat is echt irritant, en lastig. Ik zou het gewoon eerlijk zeggen dat je hem op je eigen manier wilt opvoeden en zeggen dat hij net heeft gegeten en dat je niet wilt dat hij helemaal volgestopt wordt met snoepjes omdat hij anders zijn eten niet opeet. Het is jouw hond en ook jouw manier van opvoeden. Als je het aardig en eerlijk vertelt dan komt dat wel goed. En als ze het stom vindt, dan is het haar probleem! Toch?
Succes vanavond!
Groetjes Wendy

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

Dank jullie..

We hebben al vanalles geprobeerd..
Geef hem expres te eten net voor we naar haar toe gaan.. Zodat zijn buikje dan wat voller is en ze niet zo gaat zeuren over mager zijn.

En al heeft het beestje serieus diarree en we zeggen dat, geeft ze hem alsnog vanalles te eten! Dan gaat ze hem eierkoeken en brood zitten voeren!

Boris aan de lijn houden vind ik sneu omdat de andere hondjes ook los lopen.. En mijn jongste schoonzusje brengt de hond daar ook niet meer want die heeft een zwakke maag en als ie daar geweest is gaat ie altijd overgeven.

Mijn vriend heeft haar ook al een vergelijking gegeven toen ze die 3 kluiven gaf, hij zei toen dat hij vroeger ook geen drie repen chocolade achter elkaar kreeg dus dat onze hond dat ook niet mag!

Het meest vervelende is nog wel dat ze het ook heel sneaky doet! Ze heeft overal wel lekkers liggen dus de honden volgen haar overal omdat ze al doorhebben dat ze dan vanzelf wel wat krijgen. Zegt zij nee hoor ze doen dat omdat ze honger hebben.

En sjah ze weet al dat ie geen allergien heeft.

En nog een probleem is dat Boris echt mega schrokt. Zij denkt dat dat een teken is dat hij niet genoeg krijgt thuis.. :'(

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

waarom neem je hem dan in hemelsnaam mee daar naartoe??????
dan doe je het toch zelf?zeg maar dat hij moet oefenen om alleen thuis te blijven,dus dat jullie maximaal een uurtje kunnen blijven,omdat je hem niet te lang alleen wilt laten.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Gewoon niet meer meenemen.
Als ze vraagt waarom niet dan zeg je dat hij elke keer thuis overgeeft als hij bij hen is geweest omdat ze hem steeds iets toestopt.
En dat als zij niet jullie regels opvolgt dat hij dat niet meer mee komt.

honden page profiel PietsjePietsje

honden foto van Pietsje

Wat dat betreft is het bij ons juist het tegenover gestelde wat ons stoort, onze ouders hebben niks met onze pup.
Is geen prettig gevoel,maar bij jou is het ook geen prettige situatie.
Bij ons zijn het juist de andere gezinsleden die ik constant moet corrigeren,we hebben 4 kinderen die al ouder zijn en haar allemaal graag te vriend houden/maken.
Dus als ik het niet in de gaten houd heeft ze ook veel te veel snoepjes te pakken op een dag.

honden page profiel Fam. van EFam. van E

honden foto van Fam. van E

Als ze niet zich willen aanpassen aan jouw mening, dan niet meenemen! Je maakt het jezelf en de hond erg moeilijk en het kan ook een signaal zijn naar hen toe.
Met mijn schoonouders hebben wij ook diverse meningsverschillen gehad. Eerst over de kinderen (haha, honden verschillen in dat opzicht niet zoveel hoor!) en nu ook over de hond.
We nemen haar niet mee als we daarheen gaan. Ze nemen zelf hun bernerpup wel mee naar ons, maar houden zich dan gelukkig wel aan onze regels.

honden page profiel M@rijkeM@rijke

honden foto van M@rijke

als mijn schoonfamilie zo was dan bleef ik met de hond thuis, dan ging mijn man maar alleen naar die verjaardag ;-)

honden page profiel ChantalChantal

Inderdaad niet meenemen of een keer in alle rust met haar praten hierover.
Of wat iemand schreef, neem haar mee naar de dierenarts en bespreek daar alle punten die er tussen jullie in staat mbt de hond.
Maar goed, zal een gezellig boel worden als ze een keer op het forum leest wat je allemaal schrijft (of als een ander haar verteld wat er op het forum over haar staat).

Evengoed een fijne avond, wie weet valt het mee.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Vindt ik ook niet mee nemen en waarom zeggen wat Loes al zei dan voelen ze het maar een keer

honden page profiel IvanaIvana

honden foto van Ivana

Ja hoor mijn moeder zegt tegen mij waarom begin je aan een hond je hebt al katten.

Gelukkig zijn de ouders van mijn vriend wel mee gaant die zeggen ja dan kom je ook vaker buiten en je bent onder de mensen en is nog goed voor de lijn ook :-D :-D

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Ken het gelukkig niet want als wij naar mijn ouders gaan die wonen in Goes dus dan blijven we ook slapen die zijn juist KWAAD als Cyra niet mee komt!!

En mijn schoonouders zijn gek met Cyra

honden page profiel GaelleGaelle

honden foto van Gaelle

Ik zou ook zeggen gewoon thuis laten! Ik neem mijn honden ook niet mee op bezoek.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je het uitlegt en ze doet het toch dan lijkt me het ook een goede oplossing om hem thuis te laten. Dan kun je rustig uitleggen waarom de hond er niet bij is.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

begrijpelijk dat je er gek van word.ik zou ook tureluurs worden. O-) ik vind ik maak toch echt wel zelf uit hoe ik jazzy opvoed.wij moeten met elkaar leven.omdat hij veel verhaard,en ik vermoed dat het zijn puppyharen zijn moet ik hem ander eten geven.nou hij eet gewooon euro premium small.hij krijgt geen gekke dingen en 1 keer in de week krijgt hij vlees.
mensen bemoeien zich overal mee.gek word je er van.
ik luister al niet eens meer en zolang jazzy gezond is en een goed gewicht heeft laat ik die mensen maar lekker blaten.je moet gewoon doen wat goed is voor boris.ik weet hoe je je voel het is vreselijk irritand.maak je niet al te druk.er is gezegd van jazzy is een jack russell dus heeft hij hdhd.pfffffffff kijk lekker naar je eigen denk ik dan.
20000000 keer moet ik herhalen van jazzy is een kruising die mensen luisteren niet en hebben hun oordeel al klaar.nu zeg ik alleen maar oja? en loop verder.


groetjes noor en een pootje van jazzy

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Thuis laten is zeker ene optie en dan heb je ook een excuus om niet zo heel lang te blijven ;-)

honden page profiel DaisyDaisy

honden foto van Daisy

We laten hem meestal ook thuis maar dan gaat ze daar weer over zeuren.. Want ze ziet hem echt heel weinig.

En ik vind het sneu om hem heel de dag alleen te laten.. Wij werken beide op zaterdag.
Ik ga dan tussendoor twee keer naar huis om hem uit te laten.. Vind het dan sneu om hem 's avonds ook weer alleen te laten.

Het is gister redelijk goed gegaan. Had mijn vriend al gewaarschuwd dat ik flink uit mijn slof zou schieten als ze weer zo raar zou gaan doen..

We waren nog niet binnen en hij kreeg al een stuk hondenworst.
Toen terwijl wij zaten te eten kreeg hij een grote lam-rijst kluif.. Heb ik haar even duidelijk gemaakt dat wij willen dat Boris na ons eten krijgt. En vervolgens kwam ze weer met worst maar toen kreeg ze van iedereen te horen dat ze de honden niets meer mocht geven en toen deed ze het ook niet meer.

Wij nemen hem daar ook mee naar toe omdat het voor zijn socialisatie erg goed is. 4 honden bij elkaar.. Maar heb mijn plicht weer gedaan dus voorlopig is het weer goed.. :-D

Enne ik ben niet bang dat ze dit leest of hoort hoor.. Ze weet hoe ik erover denk! En ze mag mij toch al niet.. O-)

honden page profiel Toos (en boxer Kiara)Toos (en boxer Kiara)

honden foto van Toos (en boxer Kiara)

Gelukkig heb ik niet zo een schoonmoeder....
Die houd zich wel aan onze regels...

En er word eerst aan ons geraagd of ze iets mag hebben, en dan zijn het ook nog alleen dingen die ook voor de hond bestemd zijn.

En in haar huis gelden haar regels.

Bij ons mag Kiara op de bank, bij haar niet...

En dat heeft ze daar ook nooit geprobeerd...


Groeten van Toos

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou ook duidelijke regels maken en zeggen dat de hond pas meegaat als de regels worden gevolgd. Je hondje wordt zo "verpest" omdat zij hem verwend. Dan is hij straks aan de diarree omdat hij constant dentasticks krijgt! Arm beest :'(

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

Ik zou daar heel simpel in zijn: als je niet met mijn hond kan of wil omgaan zoals ik dat wil (het is tenslotte mijn hond) dan komt de hond niet meer mee, en als de hond niet mee komt dan ik ook niet.

Zij kan hem lekker zitten voeren maar jíj zit straks met de rotzooi.

Als je elkaar toch al niet mag lijkt het me duidelijk toch...?
Voor de veiligheid en gezondheid van Boris, eens flink uit je slof schieten, echt flink en anders niet meer langsgaan.

Iemand anders bepaalt toch zeker niet hoe er met jouw hond omgegaan word??

honden page profiel Kaya en KodaKaya en Koda

honden foto van Kaya en Koda

Oooow nou Daisy ik weet precies wat je bedoelt,ik heb zo'n bemoeizuchtige buurvrouw.

Mens spoort niet ,is alcolist en zit me echt alijd dwars.Als ze dan gedronken heb en ik kom haar toevallig tegen met me honden ,is ze altijd aan het zuchten en mopperen.

Ik had hiervoor een oud hondje ,en ze bemoeide zich er echt altijd mee.Dat ik met hem naar het bos moest gaan en dat ik niet goed voor hem was,hij is 16 geworden en kon geen trappen lopen meer ,moet ik met dat beestje naar het bos gaan ;-)
Toen heb ik haar een keer de waarheid vertelt en nu zegt ze dus niets meer ,alleen dat zuchten en mopperen dan ;-)
Eigelijk moet je er gewoon boven staan.Jij weet toch dat je het goed heb met je hondje ,laat ze maar lekker praten joh.Gewoon je ene oor in en de andere meteen weer eruit ;-)

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ojee zeg! Ik zou hem echt thuislaten hoor! Waarom denken mensen toch zo vaak dat ze zich mogen bemoeien met regels van anderen? Ik weet dat mijn oma altijd tegen mijn moeder zei dat ze mij niet goed opvoedde.
Ik ben daar eens als baby 1 dagje geweest omdat mn moeder wegmoest en toen heeft mn oma mij uren laten huilen en geen eten gegeven omdat ik moest leren stil te zijn.

Daar is mn moeder nog steeds kwaad om. En ik kan me goed voorstellen dat jij hier ook kwaad om bent. Het is jouw hond! ALs ie ziek wordt van al die rotzooi betaald zij dan ook de kosten?

Ik zou hem lekker thuislaten :-D

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

nou ja inderdaad maar niet alleen thuis hier op het forum zitten er ook genoeg

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bemoeials.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^