Fientje plast niet buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

Hallo allemaal! Ik heb sinds maandag een maltezertje van 6 maanden geadopteerd uit het asiel, haar naam is Fientje. Ze heeft de eerste 4 maanden van haar leven bij een opvanggezin gewoond. Ze was nog niet 100% zindelijk, maar deed meestal haar behoefte in de tuin. Wandelen kende ze niet echt. Ik heb zelf geen tuin, maar ik ben al regelmatig met haar naar graspleintjes geweest waar ze rustig kan rondsnuffelen en we hebben ook al wandelingen gemaakt, maar ze doet gewoon niets buiten. Ze kan het blijkbaar ook lang ophouden, want ze doet het dan wel binnen, maar slechts 1x per dag. Het is moeilijk om het haar te leren als ze het nooit buiten doet, want zo kan ik haar ook niet belonen. Heeft er iemand tips hoe ik dit verder kan aanpakken? Verder is ze een fantastisch hondje, ze voelt zich direct thuis, eet goed, speelt veel, slaapt ‘s nachts in de bench zonder problemen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gewoon geduld hebben, en mocht ze per ongeluk een x buiten plassen dan belonen. Komt vanzelf als ze goed gewend is is mijn ervaring.

 

En als ze niks gedaan heeft, naar binnen gaan en direct weer naar buiten naar een váste plek dichtbij. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat het toch wel heel goed gaat. De enige tip die ik kan geven; zorg dat je dat plasje net voor bent.

Naar binnen en toch even de focus op haar houden, ontspant ze en wil ze gaan zitten, dan hop gelijk weer naar buiten.

Blijf een tijd gewoon buiten laten plassen op dezelfde plek, zorg dat het haar gewoon wordt en ze de omgeving leert vertrouwen en dat ze daar ontspannen haar ding kan doen.

Lekker uitgebreid laten snuffelen.

Wandelen is helemaal niet zo belangrijk, de omgeving leren vertrouwen en daar kunnen ontspannen wel.

 

Vraag niet teveel, kijk naar wat je hondje nodig heeft en ga daar op in.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat een schatje is Fien, Inez.

Heb geduld, je hebt  haar pas twee dagen in huis.  Haar leven is totaal veranderd.  Ze moet nog aan alles wennen.

Gewoon regelmatig met haar naar buiten (zodra ze wakker wordt, als ze gegeten heeft enzovoorts). Je treft het dat het lekkerder weer  wordt.  Komt echt goed hoor!

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

Bedankt voor de reacties. Ik heb zeker geduld met haar, maar net weer 20min in de regen gestaan en niks frown… binnen voorlopig ook nog niet en ze is al meer dan een uur wakker. Ze wil liever spelen! Ik durf haar geen minuut uit het oog te verliezen, want dan mis ik misschien weer het moment dat ze dan toch ineens moet. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor de reacties. Ik heb zeker geduld met haar, maar net weer 20min in de regen gestaan en niks … binnen voorlopig ook nog niet en ze is al meer dan een uur wakker. Ze wil liever spelen! Ik durf haar geen minuut uit het oog te verliezen, want dan mis ik misschien weer het moment dat ze dan toch ineens moet.  "

Dat zul je nog wel vaker hebben, minutenlang in de regen buiten staan en ze doet niks.

Als ze op mijn wijlen Maltezer lijkt, die had een gruwelijke hekel aan natte pootjes. Dat was met regen: jasje aan, optillen en naar buiten dragen en op de plaats voor het plassen weer neerzetten en dan geduldig in de regen wachten tot mevrouw de moed had gevonden om de pootjes te verplaatsen door het natte gras.

 

Ga even lekker het spel aan, probeer haar in het spel toch even mee te nemen naar buiten voor een plas, misschien dat ze dan wel even ontspant en gaat plassen.

 

Een hond van 6maand hoeft natuurlijk niet meer zo vaak als een pup van 2 maand. 

Maar het blijft nog wel opletten, soms zijn de signalen dat ze wat moeten heel miniem of een signaal dat je niet verwacht (de mijne begon dan ineens met heel ruw en hard spel en zo ineens ging haar bibs aan de grond voor een plas), maar als je die eenmaal door hebt, dan ga je t sneller zien en ben je de plasjes binnen wel voor.

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

Ja en dat vind ik ook helemaal niet erg… ik vind het vooral beetje erg voor haar. We zijn ondertussen al 10.30u en ze heeft sinds 19u gisterenavond niets meer gedaan, ook niet binnen frown. Ik ben al 5x buiten geweest. Ik blijf proberen! De aanhouder wint (hopelijk!)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja en dat vind ik ook helemaal niet erg… ik vind het vooral beetje erg voor haar. We zijn ondertussen al 10.30u en ze heeft sinds 19u gisterenavond niets meer gedaan, ook niet binnen . Ik ben al 5x buiten geweest. Ik blijf proberen! De aanhouder wint (hopelijk!) "

Inderdaad gewoon maar blijven proberen, meer kun je niet doen.

 

Probeer zelf wel rustig te blijven, geen stress opbouwen. Misschien (als t droog is) maar even een kopje koffie en een klapstoeltje meenemen. Kan je rustig gaan zitten en dt hondje mooi dr gang laten gaan.

 

Maar misschien verstandig om haar ook op blaasgebied even te laten nakijken door de dierenarts? Dan weet je zeker of er wel of geen medische problemen zijn.

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

Ik heb eens gebeld naar de dierenarts, die stelden voor om met pads en spray te proberen. Voorlopig moest ik me nog geen zorgen maken ivm medische problemen, maar ik moest het uiteraard wel in het oog houden. Bedankt voor de feedback! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat bedoel je met pads en spray proberen? 

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

" Wat bedoel je met pads en spray proberen?  "

Puppypad aan de buitendeur leggen en altijd opschuiven om haar zo te stimuleren om buiten te plassen. Ze heeft het ondertussen weeral binnen gedaan, 1 seconde niet opgelet surprised

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Nou, puppypads worden eigenllijk afgeraden, want het is moeilijk om haar daar weer vanaf te krijgen.

Fien moet gaan begrijpen dat het buiten moet gebeuren.

Hou vol, ga heel regelmatig met haar naar buiten, misschien met een ander aardig hondje samen, die het voordoet?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is ze een snuffelaar ? Anders eens van jezelf urine opvangen en als ze smorgens als eerste naar buiten moet, urine op een paar grasplekjes neer gooien, wie weet gaat ze dan toch er overheen plassen….klinkt gek maar ervaring mee.

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

" Nou, puppypads worden eigenllijk afgeraden, want het is moeilijk om haar daar weer vanaf te krijgen.
Fien moet gaan begrijpen dat het buiten moet gebeuren.
Hou vol, ga heel regelmatig met haar naar buiten, misschien met een ander aardig hondje samen, die het voordoet? "

Met een andere hond hebben we ook al geprobeerd, helaas undecided

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

" Is ze een snuffelaar ? Anders eens van jezelf urine opvangen en als ze smorgens als eerste naar buiten moet, urine op een paar grasplekjes neer gooien, wie weet gaat ze dan toch er overheen plassen….klinkt gek maar ervaring mee. "

Bedankt voor de tip! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Met een andere hond hebben we ook al geprobeerd, helaas  "

Ooo wat jammer…. Toch vaak buiten zetten, op een gegeven moment miet ze, doet ze niets, dan naar huis en snel toch weer naar buiten, als ze maar een x buiten geplast heeft komt de rest vanzelf, je kan ook eens een keer met dr naar een veilige plek gaan waar je ze los kan laten lopen en zo alert zijn  of ze wat doet….een x plassen op de dag is niet goed natuurlijk…

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Honden kunnen het heel lang ophouden als ze willen, meer dan 24 uur. 

 

Met geduld hebben bedoel ik echt meer in weken dan in dagen. 

 

Beschouw het gewoon als een pup. Die tip van de da vind ik echt niet slim. Binnen plassen kan ze wel, ze moet zich buiten veilig gaan voelen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe gaat het met Fientje?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Om mijn pup zindelijk te maken heb ik ook gewerkt met puppypads.

Van zodra er op geplast werd, schoof ik deze naar buiten en legde deze in het gras. Na een dag of 2 had hij het al door en plaste toen gewoon op het gras.

Gewoon rustig doen en erg belonen van zodra ze toch een plasje buiten doet :-).

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

" Hoe gaat het met Fientje? "

Met ups & downs, ondertussen doet ze ‘s morgens na de 2e of 3e keer buiten gaan wel buiten pipi en kaka en dan beloon ik haar uiteraard enorm wink. Ik denk dat de mensen mij op straat soms voor gek verklaren, maar dat maakt me niet uit haha. De rest van de dag is het binnen, ook al ga ik soms 2x een goede wandeling met haar doen. Als ze een “playdate” heeft met een ander hondje in de namiddag, doet ze het wel buiten undecided. Buiten dat, ben ik helemaal gek op haar en is ze het liefste hondje hp-heart

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mooi dat er vooruitgang is! 

Ach ja, laat de mensen maar denken haha.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Met ups & downs, ondertussen doet ze ‘s morgens na de 2e of 3e keer buiten gaan wel buiten pipi en kaka en dan beloon ik haar uiteraard enorm . Ik denk dat de mensen mij op straat soms voor gek verklaren, maar dat maakt me niet uit haha. De rest van de dag is het binnen, ook al ga ik soms 2x een goede wandeling met haar doen. Als ze een “playdate” heeft met een ander hondje in de namiddag, doet ze het wel buiten . Buiten dat, ben ik helemaal gek op haar en is ze het liefste hondje !  "

Mooie vooruitganghp-thumbsup.

Blijf zo door gaan samen. 

Natuurlijk is ze het liefste hondje.

 

Weet je, ik beloonde vrijwel altijd mijn hondje als ze wat buiten deed. Als pup was het uitbundig natuurlijk, maar later was het gewoon even; goed zo, plasje gedaan of goed zo, hoopje gedaan.

 

Binnen de plas of poep gewoon opruimen zonder mopperen of zuchten. Niet teveel aandacht negatief of positief aan schenken. 

honden page profiel InezInez

honden foto van Inez

" Mooie vooruitgang.
Blijf zo door gaan samen. 
Natuurlijk is ze het liefste hondje.
 
Weet je, ik beloonde vrijwel altijd mijn hondje als ze wat buiten deed. Als pup was het uitbundig natuurlijk, maar later was het gewoon even; goed zo, plasje gedaan of goed zo, hoopje gedaan.
 
Binnen de plas of poep gewoon opruimen zonder mopperen of zuchten. Niet teveel aandacht negatief of positief aan schenken.  "

Ja idd, ben gewoon al blij dat ze het nu al af en toe buiten doet, we komen er wel smile. Ik zeg niets als ze binnen doet, want als ik gewoon nog maar met een zachte stem zeg van dat mag niet, dan kruipt ze al een beetje weg, dus ergens beseft ze het precies wel. 
Wat ik me ook afvroeg, het is de eerste keer dat ik een teefje heb, mijn vorige hondjes waren mannetjes… markeren teefjes ook? Misschien als haar hormonen meer beginnen te ontwikkelen, dat ze dan makkelijker buiten gaat plassen? Om haar geur achter te laten? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^