Castratie: hoe lang voordat er verandering is

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LillyLilly

Ook wij hadden een angstige hond buiten mensen,fietsen,auto’s alles was eng.. wij zijn op advies van iemand juist de drukte op gaan zoeken. Een zaterdag de stad in hond kort naast me en lopen lopen lopen
Eerste kwartier was er complete paniek maar genegeerd en nar dat kwartier liep hij dapper tussen de mensen en fietsen door !na 3 uur weer naar huis en het gaat nu zoveel beter! Hij is nog wel bang voor schreeuwende kinderen en drukke mensen buiten maar hij loopt er wel langs
Weet niet of jou hond er iets aan heeft maar wie weet

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

Wat lief dat jullie in de verdediging schieten wink. Dit soort commentaar zegt altijd meer over degene die het plaatst dan over de persoon of situatie waarop gereageerd wordt, dus ik had er niet eens aandacht aan willen besteden. (Ik zie dat het inmiddels al verwijderd is trouwens)

Ik had even willen afwachten op iets meldenswaardigs voordat ik zou reageren (anders wordt dit topic 400 pagina's lang). Ik had de comment over het voer nog gelezen, dat is zeker iets waar we in de toekomst nog mee aan de slag gaan. De enige reden dat het nog niet gebeurd is, is dat we elke keer maar 1 ding tegelijk kunnen veranderen om te kijken wat het voor effect heeft. En gezien de puinhoop duurt dat wel even.
Het uitval gedrag is trouwens ook echt het probleem niet, maar lief dat je probeert mee te denken lilly. De stappen die we daarin gemaakt hebben lijken niet voor niks geweest te zijn, maar dat gaat gewoon in de ochtend beter dan in de avond omdat zijn emmertje dan nog niet overloopt.

We geven hem nu sinds woensdag (ongeveer 4 volle dagen) een homeopathisch middel. Als hij officieel Hyperkinesie (beter voor te stellen voor ons als ADHD) heeft dan wordt het daar beter van. Heeft hij het niet, dan zijn we hem de natuurlijke variant van Amphetamine aan het geven en dan merken we dat hopelijk snel genoeg. Nadeel aan homeopathie is dat er maar weinig ervaringen over specifieke middelen te vinden zijn dus we weten weer heel even niet zo goed waar we aan toe zijn. Enige houvast is dat "we binnen 3 weken eigenlijk duidelijk verschil zouden moeten merken" aldus de arts. Chester zet de boel nog niet op stelten, dus so far so good. Misschien dat er zelfs stiekem al wat positieve dingen aan te merken zijn, maar vaak wil je ook graag dat het wat doet dus dat wachten we nog even af.

Ik zal de komende weken even blijven updaten. Voor ons is het het belangrijkste dat die prikkelgevoeligheid wat minder wordt, dan redden we ons wel weer.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Topic opgeschoond. Bij vervelende activiteit graag een modmelding maken en de plaatser negeren. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ja. Excuses. Had niet door dat dit d.e was. Ik reageer nooit op hem of haar.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Heel eerlijk gezegd Chester? Of je nu de voeding veranderd, chemisch, gecastreerd of iets meer moedeloze(hihi snap het helemaal hoor wink) training input geeft erbij? Blijft het er ingebakken zitten bij sommige. Heb er hier ook eentje zitten, ballen zijn weg maar heeft nog steeds dat kerelse gedrag.

 

Ik doe veel trainnen erop om zo snel mogelijk een situatie te negeren en is het weer loopsheid tijd? Doorsleuren met die riem tongue-out Vaak helpt het om een beetje weg te lokken met wat lekkers, ff de focus op wat anders, kan ook een bal zijn of zoiets.

honden page profiel LillyLilly

Nou ons hondje was ook redelijk onzeker en bang buiten maar gaat nu goed. Ook hij word woensdag gecastreerd maar alleen omdat hij erg pijn heeft in zijn testikels. Dierenartsen weten niët wat het is. Hij piept heel hard en kan er ook niet goed bij. Het is iets van de laatste weken van alles al geprobeerd anaalklieren , antibiotica, schacht nagekeken en gespoeld maar het komt echt van zijn testikels af dus helaas….. ik hoop ook dat hij niet terug valt naar zijn onzekerheid

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Nou ons hondje was ook redelijk onzeker en bang buiten maar gaat nu goed. Ook hij word woensdag gecastreerd maar alleen omdat hij erg pijn heeft in zijn testikels. Dierenartsen weten niët wat het is. Hij piept heel hard en kan er ook niet goed bij. Het is iets van de laatste weken van alles al geprobeerd anaalklieren , antibiotica, schacht nagekeken en gespoeld maar het komt echt van zijn testikels af dus helaas….. ik hoop ook dat hij niet terug valt naar zijn onzekerheid "

Chemisch gecastreerd? Het teruggroeien doet veel pijn.

honden page profiel LillyLilly

Nee niet chemisch gecastreerd niet door ons iig en hij was 8 maanden toen we hem kregen

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Succes met de operatie.

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

" Heel eerlijk gezegd Chester? Of je nu de voeding veranderd, chemisch, gecastreerd of iets meer moedeloze(hihi snap het helemaal hoor ) training input geeft erbij? Blijft het er ingebakken zitten bij sommige. Heb er hier ook eentje zitten, ballen zijn weg maar heeft nog steeds dat kerelse gedrag.
 
Ik doe veel trainnen erop om zo snel mogelijk een situatie te negeren en is het weer loopsheid tijd? Doorsleuren met die riem Vaak helpt het om een beetje weg te lokken met wat lekkers, ff de focus op wat anders, kan ook een bal zijn of zoiets. "

Inderdaad, soms is het inderdaad ook meer een kwestie van "aangeleerd gedrag". Een beetje het non-stop gras eten van Chester, waar we langzaam aan beginnen te twijfelen of dat nog wel een maatstaf is van hoe t met hem gaat, of ondertussen gewoon aangeleerd gedrag is. Maar ik kan het niet helpen om ook de dingen te zien waar wel verandering in zit afhankelijk van wat we doen. De jeuk en het kapot knabbelen van pootjes en dergelijke bijvoorbeeld. Ik heb dan een beetje moeite met loslaten hp-angel, ook al drijft het me soms tot wanhoop. Voor ons is het best te doen, maar Chester is er de dupe van dat hij amper wat mag eten want allergie, hij constant honger heeft waarvan we nog steeds niet weten wat het is, hij niet te ver kan wandelen want zijn emmertje stroomt over en noem maar op.

Hoe vaak ik al niet gedacht heb, "misschien is het ook wel gewoon goed zo". Maar ik kan het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om hem er dan maar mee te laten zitten.

honden page profiel LillyLilly

Dankjewel ??

honden page profiel ChesterenfamChesterenfam

honden foto van Chesterenfam

" Nou ons hondje was ook redelijk onzeker en bang buiten maar gaat nu goed. Ook hij word woensdag gecastreerd maar alleen omdat hij erg pijn heeft in zijn testikels. Dierenartsen weten niët wat het is. Hij piept heel hard en kan er ook niet goed bij. Het is iets van de laatste weken van alles al geprobeerd anaalklieren , antibiotica, schacht nagekeken en gespoeld maar het komt echt van zijn testikels af dus helaas….. ik hoop ook dat hij niet terug valt naar zijn onzekerheid "

Bij castratie en wat het doet is het altijd heel erg afhankelijk van waar het probleem ligt in het gedrag van de hond. Als hij de extra zekerheid die hij nu heeft haalt uit het testosteron in zijn lichaam, dan heb je kans dat je er wat van gaat merken. Echter merk ik bij Chester dat het testosteron op dat vlak weinig voor hem heeft gedaan. Twee dagen geleden kwam hij nog redelijk kort in de buurt van een auto najagende Border Collie die ook nog op hem blafte zonder te reageren, terwijl als er één ras was dat permanent van hem van de aardbol mocht verdwijnen dan is dit het wel. In de onzekerheid heeft het blijkbaar niks gedaan bij hem, enkel in zijn prikkelgevoeligheid.

Maar dat is voor iedere hond natuurlijk verschillend. Ik hoop voor jullie dat het niks doet in zijn onzekerheid in ieder geval!

honden page profiel LillyLilly

Ja hij was echt heel bang het eerste jaar nu nog onzeker hij loopt met staart omhoog lekker door maar als er mensen aankomen zie ik dat hij niet zo goed weet wat hij er mee aan moet en dan gaat hij toch in de ik wil er niet langs stand. Ik ga er wel langs maar geef hem wel de ruimte zodat hij er met een boog omheen kan. Ik hoop dat hij in e toekomst mensen nog leuker gaat vinden

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ja hij was echt heel bang het eerste jaar nu nog onzeker hij loopt met staart omhoog lekker door maar als er mensen aankomen zie ik dat hij niet zo goed weet wat hij er mee aan moet en dan gaat hij toch in de ik wil er niet langs stand. Ik ga er wel langs maar geef hem wel de ruimte zodat hij er met een boog omheen kan. Ik hoop dat hij in e toekomst mensen nog leuker gaat vinden "

Met een boog om iets of iemand heenlopen is ook normaal voor een hond, better safe than sorry, voorzichtig zeg maar. Op die manier kunnen ze de lucht opnemen van iets of niemand of een hond en zo inschatten is het veilig. Mijn hond doet dat bij andere honden of mensen ook. Is ze bang, nee, maar wel voorzichtig. Ik heb dit gedrag liever dan uitval gedrag uit onzekerheid . Ik geef haar ook de ruimte hiervoor, dwing haar niet. 

honden page profiel LillyLilly

Ik dwing hem zeker niet maar na een jaar niet eens naar buiten willen heb ik hem echt wel een x moeten dwingen en eerlijk gezegd is hij daar wel van opgeknapt hij kreeg door dat er helemaal niets gebeurd. Nu laat ik hem lopen en als hij opzij wil prima

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ziekte/tumor!?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^