Hond met heel veel energie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar

" Er worden heel veel tips gegeven maar TO reageert met elke post 'geen energie voor'. Tja, dan snap ik die reacties wel. "

Inderdaad. De mens kiest ook voor een hond, niet omgekeerd. Maar verwacht wordt wel dat de hond zich aanpast naar de wensen van de mens.

Dat gaat in merendeel van de gevallen goed, maar soms is er die ene die gewoon niet op zijn plaats zit.

Sommige honden hebben nu eenmaal meer stimulatie nodig dan kusjes en knuffels en rondjes rennen in de tuin. De hond die kans ook geven, vind ik van veel meer liefde getuigen dan maar op te sluiten in een bench omdat je er geen energie voor over hebt.

 

Wat niet past, dat past niet. Herplaatsen is in het verleden al goed uitgepakt voor deze hond trouwens, dus dit kan prima nog eens beter uitpakken.

 

Of je investeert er zelf meer in natuurlijk, maar dan zal je toch wel iets actiefs moeten ondernemen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Er worden heel veel tips gegeven maar TO reageert met elke post 'geen energie voor'. En hondenactiviteiten vindt ze niet leuk. Het komt over alsof ze zelf niets extra's voor wil doen, maar wil weten hoe ze de batterijen eruit kan halen. Tja, dan snap ik die reacties wel.  "

C'est le ton qui fait la musique.

honden page profiel DanielleDanielle

" C'est le ton qui fait la musique. "

Nou, voorbeeld? Ik lees vooral goedbedoelde, vriendelijke berichten. Misschien niet wat TO wil horen/lezen, maar dat is een ander verhaal. 

honden page profiel lindalinda

Mee naar het werk kan bij beiden helaas echt niet. 

Dank iedereen voor de tips. We gaan aan de slag. Weet dat er vanuit ons een investering moet zijn qua energie en tijd. Deze zullen we samen moeten gaan vinden als we aan de behoefte van de hond willen voldoen. 
Een 4e adres voor het beestje lijkt me niet wenselijk. Vraag me oprecht af wat er dan van hem overblijft als hij steeds verplaatst wordt. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Mee naar het werk kan bij beiden helaas echt niet. Dank iedereen voor de tips. We gaan aan de slag. Weet dat er vanuit ons een investering moet zijn qua energie en tijd. Deze zullen we samen moeten gaan vinden als we aan de behoefte van de hond willen voldoen. Een 4e adres voor het beestje lijkt me niet wenselijk. Vraag me oprecht af wat er dan van hem overblijft als hij steeds verplaatst wordt.  "

Is er op redelijke afstand ook een omheinde hondenspeeltuin? Daar maak ik zelf nog wel eens dankbaar gebruik van als ik wat minder energie heb.

 

Moeten er wel sociale honden komen natuurlijk.

honden page profiel lindalinda

" Is er op redelijke afstand ook een omheinde hondenspeeltuin? Daar maak ik zelf nog wel eens dankbaar gebruik van als ik wat minder energie heb.
 
Moeten er wel sociale honden komen natuurlijk. "

Ja die is er en daar gaan we ook regelmatig naartoe. Hij heeft daar een nare ervaring gehad en sindsdien wil hij er alleen in als er verder niemand is. Is er al een hond dan wil hij het hek niet door. Is hij in de weide en er komt een andere hond aan den rent hij naar het hek om weer te gaan. 
Voor die ervaring was dit inderdaad ideaal. Balletjes gooien, rondrennen met andere honden maar helaas…krijg hem er niet meer in als er al een hond is. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ja die is er en daar gaan we ook regelmatig naartoe. Hij heeft daar een nare ervaring gehad en sindsdien wil hij er alleen in als er verder niemand is. Is er al een hond dan wil hij het hek niet door. Is hij in de weide en er komt een andere hond aan den rent hij naar het hek om weer te gaan. Voor die ervaring was dit inderdaad ideaal. Balletjes gooien, rondrennen met andere honden maar helaas…krijg hem er niet meer in als er al een hond is.  "

Ah dat is jammer zeg, maar wel fijn dat er 1 is. Misschien op termijn eens samen met een bekende hond er heen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

We gaan aan de slag. Weet dat er vanuit ons een investering moet zijn qua energie en tijd. Deze zullen we samen moeten gaan vinden als we aan de behoefte van de hond willen voldoen. 

Steek met z'n allen de hoofden eens bij elkaar. Kijk of er energie&tijd-vreters zijn zoals social media, gsm gebruik, games, verplichtingen of vereisten in het huishouden die niet écht nodig zijn,... Dingen waar je dagdagelijks meer tijd insteekt dan eigenlijk noodzakelijk is.

Hoe oud is jullie oudste kind trouwens? Misschien kan die ergens al een beetje bijdragen (huishoudelijke taakjes bijvoorbeeld, zoals opruimen, was sorteren, afruimen, stofzuigen,...)? Zo krijg je zelf wat meer tijd vrij voor de hond.

En bekijk hoe je de wandelingen anders kan invullen. Als er mooie bossen in de buurt zijn: trek daar es naartoe, natuur geeft ook aan de mens energie, ademruimte, het maakt je hoofd leeg (en je hart vol hp-heart). Ook als je moe bent, kan een wandeling in het bos deugd doen. 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Niemand wil je een rotgevoel geven, wel wil iedereen hier het beste voor de hond. Wij zijn op dit forum allemaal hondenliefhebbers, jij zit hier ook op dit forum omdat je vast en zeker ook heel erg van honden houdt. Daar twijfel ik niet over. Het is alleen de vraag of je de hond kunt bieden wat ie nodig heeft. Het belang van de hond staat voorop. 
 
Een hond nemen als opvoedtool voor je kinderen of om hen te entertainen is nooit een goed idee. Een hond kost veel tijd, energie, geld, toewijding. Elke dag opnieuw. Daar moet jij (en een evt) partner volledig achterstaan en bereid zijn om die toewijding te bieden. Bovendien is niet elke hond op die manier geschikt voor kinderen dus je weet nooit of je daar uithaalt wat je hoopt.
 
Er zijn al veel tips gegeven hoe je je hond kunt tegemoetkomen, maar elke post kom je weer met dat je de tijd/energie niet hebt. Dan houdt het op. Dan moet je de keuze maken om een hamster te nemen als je toch 'iets' wil voor je kinderen. Maar goed, bij elk dier moeten de volwassenen in het gezin volledig achterstaan, ook met een hamster. Of je wacht tot de kinderen ouder en zelfstandig zijn. Maar ook dan moet je de energie hebben om na het werk aan de slag te gaan met de hond.  "

Zou ook zeker geen hamster etc aanraden want ook daar gaat het vaak mis. Kleine kooi geen scaping, voor kinderen gekocht maar kijken er niet naar om etc. Of kinderen gaan er te ruig mee om en ga maar door.

honden page profiel Fine Fine

Los daarvan worden er wel vaker (onredelijke) felle opmerkingen gemaakt. Gelukkig meestal niet naar af en toe wel.

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Beste Linda,

 

Zo te lezen heb je echt een energiebommetje in huis. Je hebt hem al anderhalf jaar in huis en al heel veel dingen goed met hem gedaan, waaronder zijn zelfvertrouwen enorm opgekrikt. Toch heeft hij energie 'over' en lijken jullie niet volledig aan zijn eisenpakket (mentaal/fysiek uitdagen) te kunnen voldoen.

Ik lees helemaal geen onwil of gebrek aan liefde. Hij is immers al een heel tijdje bij jullie en het is niet dat je niets geprobeerd hebt (ook een gedragstherapeut erbij e.d. wat waren de adviezen die je had meegekregen?).

Als je beschrijft dat de opvang hem ook extreem druk vindt, geloof ik dat meteen. Het is blijkbaar een heel energiek manneke. De ene hond is de andere niet. Behaalde resultaten uit het verleden (andere hond) bieden geen garantie voor de  toekomst wink

 

Bij een terrier denk ik aan mentaal uitdagen op het gebied van graven/tunnels/muizen vangen. Is er een weiland in de buurt waar hij 'aan het werk' kan?

Denkspelletjes kan je ook proberen.

Hier ook een hond die fietsen niet zo leuk vindt. Fietsen is een goede manier van bewegen, maar meestal krijgen honden hier nog een betere conditie van, dus die energie ben je daardoor niet per se mee kwijt.

Ik vind het niet zo gek als je 's avonds geen zin meer hebt om allerlei dingen te gaan ondernemen. Dat vind ik heel normaal. Hier is het avondrondje ook het kortst. Hij moet tijdens zijn eerdere wandelingen zijn ei kwijt kunnen, niet 's avonds.

 

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Gaan jullie er elke dag op uit? Lukt het om bijvoorbeeld de hond ook mee te nemen naar de hobby's van de kinderen of zo?

Hebben hier ook 2 jonge kinderen(bijna 4 en bijna 7 jaar) + paard, hond en papegaai. Elke dag (tenzij het te hard regent), krijgt de hond een wandeling. Dit doe ik heel vaak met de kinderen. Ook gaat de hond regelmatig ook mee met uitstapjes, op bezoek enz...

Het is natuurlijk een heel ander iets; een senior VS een jonge hond qua energie level. Heb in het begin ook 2x per week hondenschool gedaan en daarbij de dagelijkse wandelingen. Hij had energie voor 10 :-).

Denk dat jullie best even samen kunnen zitten en bekijken wanneer de hond bv met jullie mee kan. Is goed voor de onderlinge band en geeft hem ook weer mentale prikkels. Ook misschien wandelingen combineren met de kinderen? Dan hebben ze er beiden iets aan.

 

 

 

honden page profiel lindalinda

We zijn vreselijk in dubio. Gaan we een ander huisje voor hem zoeken waar hij wel z’n energie kwijt kan, waar hij zich niet verveeld? Of gaan we ons stinkende best doen om hem alles te geven wat hij nodig heeft? Waarbij dat laatste ten koste gaat van ons zelf  

Afgelopen dagen wel actiever met hem geweest. Meer gespeeld, gefietst, grotere rondes gelopen en het lijkt iets of wat te helpen. Maar wat het beste helpt? Als ik niet op de bank zit! Deze week ipv op de bank aan tafel gezeten (aan het werk) en gisterenavond was mijn man alleen thuis. Het gevolg was dat de hond de hele avond op de bank gelegen heeft en geen enkele keer van de bank af is gegaan. Hoe dan?

Tegelijkertijd heb ik deze week twee ochtenden aan tafel gezeten in overleg en toen kon ik eigenlijk geen fatsoenlijk gesprek voeren. Hij staat te dribbelen, te piepen en te blaffen. Negeren had geen effect. Plus dat hij zoveel lawaai maakte dat ik mijn gesprekspartner niet meer kon verstaan. 

Maar het lijkt dat hij dit vooral doet wanneer ik in de ruimte ben. Hij is sowieso erg op mij gericht. Ik weet niet wat ik anders doe dan mijn man. Daar is hij echt rustiger dan bij mij. 

honden page profiel Fine Fine

Het feit dat je hier je vragen stelt geeft toch aan dat je echt begaan bent met je hond en het beste wilt voor hem..Zelf zou ik ervoor gaan maar dat is natuurlijk mijn mening. Zou zelf alles doen om hem wat meer aan zijn trekken te laten komen. Lukt het dan alsnog niet dan heb je alles geprobeerd. Succes en ook sterkte met je beslissing en trek je niet te veel aan van nare reacties. Ik trek wel echt de conclusie dat je hart hebt voor je hond. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Pak een papier , deel het vertiicaal in 2en zet links alle voor en rechts alle tegens.

Ik zeg altijd jullie moeten plezier vd hond hebben, maar de hond moet ook plezier bij jullie hebben. Klopt dat niet dan is het voor beide kanten beter een ander huis te zoeken. Wie weet wat een rust voor jullie en wat wellicht een feest voor de hond die het energie niveau in goede banen kan leiden.

Well8cht is het dan een optie,,hondenherplaatsing, hhin.nl  of verhuisdieren.nl

Heel veel sterkte met de beslissing.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Afgelopen dagen wel actiever met hem geweest. Meer gespeeld, gefietst, grotere rondes gelopen en het lijkt iets of wat te helpen.
Maar wat het beste helpt? Als ik niet op de bank zit! Deze week ipv op de bank aan tafel gezeten (aan het werk) en gisterenavond was mijn man alleen thuis. Het gevolg was dat de hond de hele avond op de bank gelegen heeft en geen enkele keer van de bank af is gegaan.
Hij is sowieso erg op mij gericht. Ik weet niet wat ik anders doe dan mijn man. Daar is hij echt rustiger dan bij mij.  

Kijk. Dat is al mooi, dat je gaat letten op verschillen, hoe klein ook. Want zo kan je een aantal dingen ontrafelen, inspelen, ombuigen, enz.

Je hebt het nu over enkele dagen, waarop je hier en daar verschillen ziet. Dat is natuurlijk nog maar een hele korte tijd. Het zal vast nog wat. langer duren om jullie balans te vinden. Maar de eerste stappen zijn gezet. hp-smile

 

Honden zijn erg gevoelig voor energie.

Emoties, gemoedstoestanden, gedrag van mensen hebben een grote invloed op hun eigen gedrag. Dus als je merkt dat bij jou de hond dramt en zeurt en stuitert en bij je man heel rustig kan zijn, dan is dat weer iets wat je verder kan bekijken. Misschien was jij tot nu toe diegene die steeds op zijn gedrag reageerde (en dat hoeft niet letterlijk qua handeling te zijn, het kan ook reactie in emotie zijn zoals onrust, ergernis,...) Of misschien ben je vanuit jezelf een onrustiger persoon dan je man, ben je alerter, zorgender, bereikbaarder,... 

Ook de setting heeft invloed: als je op de bank zit (vrijetijd?) is de hond feller dan wanneer je aan tafel zit (aan het werk). Ook hier weer: er is vast een verschil in jouw stemming of jouw. focus wanneer je op de bank of aan die tafel zit. En dat heeft invloed op de hond. Hij pikt dat op. 

 

Dus ook al lijken het kleine verschillen, ze kunnen je veel vertellen en ik zou zeggen: doe zo voort! Probeer te kijken naar wat er speelt, waarom het soms beter gaat en soms niet, hoe je je zelf voelt, wat eraan vooraf gaat, hoe de stemming in huis is, enz. hp-thumbsup

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Linda, misschien kun je nog even aangeven hoeveel/hoe verspreid over de dag jullie met de hond wandelen/actief zijn? Wellicht valt daar iets in aan te passen/verschuiven. Sommige honden doen het beter op meerdere kortere wandelingen dan één lange, andere juist andersom. Of de lange wandeling het liefst 's ochtends voor het werk - of juist 's middags in de pauze. De een wordt doodop van een rondje door de woonwijk slenteren en alle input daar verwerken, de ander doet het beter in het bos. Etc etc.

 

En werken jullie beiden fulltime of ook parttime? Op eventuele parttime dagen kun je wellicht compenseren voor de dagen dat jullie allebei veel moeten werken. Als je op die dagen gaat trainen/sporten/extra lange wandeling doen, dan zijn de andere wellicht wat rustiger.

 

En in het weekend samen met de kinderen en de hond op pad! Zeker nu het mooier weer wordt zijn er ook heus mogelijkheden waarbij jij wat rustiger aan kunt doen. Ga bijvoorbeeld op een strandje bij een rivier/zwemplas zitten en laat de kinderen en hond lekker samen rausen terwijl jij een boek leest. Of op een andere plek waar de hond veilig los kan en de kinderen lekker kunnen spelen. Of ga samen met 1 of 2 kinderen iets trainen met de hond (als de kinderen oud genoeg zijn), bijvoorbeeld leer de kinderen hoe ze de hond trucjes kunnen leren. Als jij maar toezicht houdt.

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Beste Linda,

Wat een bekend probleem! Met mijn drie jarige witte herder heb ik precies het zelfde probleem. Als vanaf de allereerste dag dat ik haar had viel het me op dat de overdag nooit sliep en dat is nog steeds zo. De hele dag moet ze bewegen, mijn andere herder pesten/ bijten , spelen, doelloos door het huis lopen. Ik wandel minimaal een uur per dag met haar en heb de afgelopen jaren getest met juist meer doen (wandelen, fietsen etc) , minder doen, hersenspelletjes, negeren, haar eigen rustige plekje geven enz enz . Daarnaast hebben we een grote tuin van 40 m diep waar de honden ook kunnen rennen. Na een wandeling slaapt Bente hooguit 20 minuten en dat was het voor overdag. Als je haar apart zet gaat ze liggen kijken, nooit slapen. Om mijn andere hond Nuvak/ Chodsky Pes 5 jaar, die wel normaal gaat slapen na te wandelen of spelen zijn rust te geven zit Bente een best groot deel vd dag apart in de gang, als Nuvak aangeeft dat hij wel wil slapen . Met traphekje zodat ze ons wel kan zien/ deur dicht wel aandacht als ze gaat blaffen, geen aandacht. (Dat heeft ze een keer zes uur volgehouden dat blaffen terwijl ik geen aandacht gaf!) Ik ben ten einde raad en klaar door de fokker een nieuw baasje te laten zoeken voor haar. Zeker ook omdat ik alleenstaand ben en de kwaliteit van leven voor mijn andere herder en mijzelf ver te zoeken is. Hij is te lief en zal nooit eens van zich afbijten als Bente hem bijt om dan zo maar mijn aandacht te krijgen. 

Volgens de dierenarts is ze ' gewoon' een van die honden die altijd AAN staat zoals hij het noemde. Ik heb zelfs wel eens gedacht dat ze misschien niet kon slapen maar van 23.00- 7.00 slaapt ze prima! Daarnaast zijn we sinds drie maanden verhuisd naar Woudrichem in Branbant waar in de buurt NIETS is waar de honden veilig los kunnen. DAT heeft de situatie erg verslechterd.  Er is een parkje waar een soort lopende band aan honden loopt, compleet met 'bellende, laat ze maar vechten, en Oh ik zag niet dat je hond mijn hond niet leuk vindt' baasjes. Een nachtmerrie. Ik loop nu dagelijks op een industrie terrein waar nog ook heeeeel veel meer mensen dan maar hun hond uitlaten of naast een autoweg in de berm....Ik durf bij beiden niet meer met twee honden tegelijk te wandelen voor je t weet zit je onder een auto... Ik haat inmiddels de dagelijkse wandeling en begin er ziek van te worden. Dat misselijke gevoel in de ochtend als je weer ' gezellig ' met je honden gaat wandelen die dag...... Daar heb ik geen honden voor genomen. Ik heb 20 april nog maar eens een afspraak met een hondentrainer hoewel ik niet zo goed weet wat die voor me kan doen. Hij zou me misschien kunnen leren met twee honden tegelijk te wandelen EN loslopende aanvallende honden af te weren waarvan het baasje zijn of haar hond niet gewoon bij zich houdt? Echt absurd dit maar oke. Ik hou zielsveel van Bente en ga dood als ik haar weg moet doen maar net als  bij jou Linda vraag ik me af of ik wel het goede baasje voor Bente ben? Misschien iemand die een op een met haar gaat wandelen en geen andere hond waar ze niet vanaf kan blijven is beter. Ik hou het niet vol om 2,5 uur per dag, 7 dagen per week met iedere hond apart ( 45 min lopen per hond) met de auto er heen rijdend (industrie terrein of weg naar slot loevestein langs de berm) te leven. En dan de rest vd dag een NOOIT slapende onrustige hond. Dat heb ik de afgelopen drie mnd gedaan omdat ik dacht dat ik heus wel een leuk wandelgebied zou vinden als ik hier wat beter bekend zou zijn. Gaat niet gebeuren in de buurt althans.

Mocht een van jullie ergens in de buurt van Woudrichem iets weten waat je in ieder geval zonder verkeer veilig je hond uit kunt laten hoor ik dat graag. Het is niet ideaal maar dan moet ik maar een stuk met de auto voor de dagelijkse wandeling. Maar Linda, honden die nooit rust hebben bestaan en fokkers, dierenartsen en alle goed bedoelde tips (gewoon op een rustig plekje apart etc) maakt geen enkel verschil bij deze honden. Moeilijk en verdrietig.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat in mij opkomt. Welke voeding krijgen deze honden. Tegenwoordig zijn er hondenvoedingen die enorm hoge eiwitpercentages hebben, dat kan hypergedrag veroorzaken...... bij natte voeding zeker even omrekenen naar percentages van eiwit en vet, naar de droge stof, dan is het vaak schrikken hoeveel,er in zit,

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Beste Ientje,

Daar zeg je iets waar ik nog nooit over nagedacht heb (of als tip meegekregen!) ......Ik geeft droogbrokken van Rocco een Duits merk met een hoog vlees percentage. De herders zijn lastige eters maar dit merk lusten ze heel graag. Daardoor doe ik soms een kuipje vlees ( Cesar) als ze echt niet willen eten in de ochtend  .Ik kan het natuurlijk gewoon tot s avonds laten staan of meerdere keren per dag aanbieden maar ze spugen eerder gal dan dat ze op sommige dagen eten. En heel bizar, vers vlees lusten ze beiden niet echt graag !!!! (soms wel rundergehakt) En Rodi worst vinden ze geweldig. 

Weet je een merk wat een lager eiwitpercentage heeft?

Daphne

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat is heel moeilijk. Er zijn zoveel voeders. Je kan eens op voerwijzer kijoen. Daar staan veel brokken en natvoer op en alles uitgespecificeerd. Daar wordt veel eiwit asngeraden. Maar het kan dus averechts werken.

Als ik even google, rocco lam 23% eiwit dat is niet te hoog. 

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Ik heb zelf een boerenfox van 2 jaar. Over het algemeen vind ik haar vrij rustig, maar zij kan ook wel een stuiterbal zijn. 

Er zijn al heel veel goeie tips gegeven. Ik zou ook proberen toch wat meer energie in de hond te stoppen, dat verdient hij ook. Wij gaan bijvoorbeeld elke dag na het werk samen een uur met de hond lopen en bespreken dan ook de dag door. Misschien dat jullie dit als gezin in jullie routine kunnen implementeren? In plaats van Evi haar eten in haar bak te geven, laat ik haar ervoor “werken” door trucjes te doen of in een snuffelmat of puzzel te geven. Ook ga ik een paar keer per week met haar hardlopen. Je geeft aan dat jullie hondenactiviteiten niet leuk vinden, maar hebben jullie al eens ergens een proefles gedaan? Evi en ik doen sinds kort aan agility en ik word er zo blij van als ik zie hoe leuk ze het vindt. 

wij gaan ook elk weekend ergens in een nieuw gebied wandelen en daarna ergens een drankje doen. Misshcien vinden jullie zoiets leuk? Een nieuwe plek ontdekken met z’n alle. 

Hopelijk komen jullie er uit!

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Ik ga zeker kijken op voerwijzer. Alles is t proberen waard natuurlijk :)

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik ga zeker kijken op voerwijzer. Alles is t proberen waard natuurlijk :-)
  "

Rocco heeft normale eiwit percentages, niet torenhoog., dus als je hond het daar verder goed op doet....

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Beide honden doen het prima op Rocco.....Ik zal met toch wel meer in voeding en gedrag verdiepen. Dat is een invalshoek die ik nog nooit geprobeerd heb.

En, ik voel me trots haha Ik ben vandaag voor het eerst ooit met beiden honden tegelijk in de Drunense duinen hier 25 min vandaan gaan wandelen! Ik maakte eerste een fout door onwetend een parkeerplaats op te rijden van een honden losloop gebied. (Ik ken dat hele bos niet en kwam daar voor te eerst. Hoe groot is de kans dat je toevallig een losloopgebied kiest? :))) Ik kwam daar achter toen ik zo n 100 meter vd auto was en er een busje van een hondenuitlaatservice naast mijn auto ging staan......Horror, paniek, stress :))))) Beide honden volop in hun lijn.

Dat busje gaat open en er komen 8 of zo loslopende honden uit gestormd....... Echt he?... dan probeer je voor t eerst in je leven met twee honden tegelijk te wandelen. Kon me nog net aan een boom vasthouden maar gelukkig renden de groep honden de andere kant op ppppffft. Toen weer in auto en stukje verder gereden tot fietspad met sloot aan beide kanten. Daar opnieuw poging...en het ging geweldig !!!! Oke, eerst beide honden trekken, nerveus enz maar na meer dan ander half uur wandelen had ik twee vermoeide honden aan slappe lijnen. Naar huis....en Bente heeft twee uur liggen slapen !!!!!!!! Ongehoord en super. Dit moet onze (bijna) dagelijkse routine worden. Uur in de auto totaal en uur of meer wandelen maar dan met de twee honden. Kost het me nog steeds 2,5 uur maar heb ik wel twee vermoeide honden en leuk zelf gewandeld in een mooie omgeving. Het was een feest om voor t eerst sinds we in t nwe huis wonen (drie mnd)in de natuur en niet naast een autoweg te lopen. Ik heb grote hoop. En dan komt ook de hondentrainer nog helpen.....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ach wat schrikken met zo'n club honden naast je, maar verder toch super!!! 

honden page profiel DaphneDaphne

honden foto van Daphne

Dat was het zeker Kees :))) Zeker omdat het me best wat zelfoverreding koste om dit te gaan doen. Nuvak de reu is erg vechterig naar andere reuen dus voor hem moet ik goed opletten en vandaar dat ik meestal de honden apart uitlaat. En...vandaag weer geweest en het ging al iets makkelijker.... De aanhouder wint.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hulphond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^