Vegan hondenvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katrienkatrien

Is het aan te raden om een hond vegetarisch of veganistisch te voeren? Ik ben zelf veganistisch owv dierenleed en die vraag speelt nu toch al enkele maanden mee. De meningen zijn verdeeld. De ene zegt dat een hond een carnivoor is, de andere een omnivoor. Ik hoor dus graag wat jullie meningen of ervaringen hierover zijn voor ik een beslissing neem.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is in theorie mogelijk om je hond veganistisch te voeden, maar het is niet aan te raden. Tekorten van voedingsstoffen zoals ijzer, calcium en zink liggen te veel op de loer. Het is daarentegen wel mogelijk om je huisdier vegetarisch hondenvoer te geven, aangezien deze tekorten minder snel optreden.          Vegetarisch kan dus wel maar hou de voedingstekorten dan goed in de gaten.     Het is heel tegenstrijdig de een zegt ja de ander nee.   Honden kunnen overstappen op een vegetarisch dieet, blijkt uit recent onderzoek. Er bestaat plantaardig voer dat alle benodigde voedingsstoffen bevat en net zo gezond is als vlees.5 okt 2023

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk hier even daar wordt het goed uitgelegd….   Dierenarts.nl.      https://www.dierenarts.nl/vegetarisch-voor-hond-of-kat-kan-dat/.       

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Er zijn hier zeker mensen die hun hond vegetarische voeding geven en die het er super op doen. Een hond is een omnivoor, eet meer dan alleen vlees. Maar anderen zeggen een carnivoor omdat het grootste deel uit vlees bestaat. Inmiddels is de hond zover geëvolueerd dat hij plantaardige voeding goed kan verteren. Sterker nog, de meeste allergieën bestaan uit een overgevoeligheid of allergie voor dierlijk eiwit. , 

 

Maar ook in dit forum zijn de meningen hierover verdeeld, en ieder zal zijn eigen mening hebben.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind het voor een gezonde hond absoluut geen goed idee en het strookt in mijn ogen dan zeker ook niet met een vegan idee om zo goed voor dieren te zijn. 
een vers vegan dieet voor een hond uitwerken is bijna onbegonnen werk, en dan is het nog steeds maar de vraag hoeveel voedingsstoffen ze daadwerkelijk kunnen benutten. Er komt daarnaast ook nog eens een hoop suppletie aan te pas om het te vervolledigen.

 

dus nee, ik vind het niet kunnen en je ontzegt er je hond een hoop mee. Ik ga het ook niet uitwerken. Zelfs vegetarisch is op het randje en werk ik niet uit voor gezonde honden.

 

geef dan brok, het aandeel vlees daarin is al ontzettend laag. Maar zo krijgen ze toch iets binnen.

 

en ja, er is vegan hondenvoer op de markt (zelfs kattenvoer, nóg erger). Maar je kunt ook vrij sigaretten, drugs, fastfood,… kopen. En mensen die dat benuttigen, leven ook.

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Hi! Wij voeren vegan/ vegatarisch aan de hond. Wel voor andere redenen dan jij ( ze is allergisch voor dierlijk eiwit) maar dat maakt niet uit.

Er zijn best wat brokken/Blikvoer merken die vegan of vegetarisch zijn dus het is uitzoeken wat bij je hond past hier reageerde ze namelijk op de ene niet zo goed = dunne ontlasting geen last van andere problemen terwijl op degene van nu ze perfect reageert. 

 

Door haar allergieën had ze telkens jeuk, diarree en oorontsteking. En nu is dit niet het geval, draait 1 x per dag een nette goede drol. Geen jeuk en extreem krabben meer, geen rode huid of oorontsteking meer. 

 

Voor ons was het dus echt wel de perfecte oplossing. Ze krijgt ook gewoon Koekjes en snacks die vegan en vegatarisch zijn dat wordt dus niet weggelaten al was dat moeilijker zoeken dan de Brokken is er een hele fijn site voor. 

Er zijn ook wel wat onderzoeken naar gedaan  die positief zijn.

Als je vragen hebt stuur gerust laughing

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna, onze herplaatser uit Polen is nu 16 a 17 jaar, (schat de dierenarts, ze is gevonden, dus we weten het niet precies), en eet inmiddels zo`n 5 jaar vegan. Ik kook zelf voor haar, ze eet zo`n beetje met de pot mee, het kan zeker dat een hond geen vlees, vis en eieren eet. Als je zelf vegan eet zul je je wel ingelezen hebben waar je op moet letten zoals bijv. b12.

Als ik eens weg moet krijgt ze brokken van V-dog.

Er zijn idd studies over bijv:

How farming changed the dog | Science | AAAS

Diet adaptation in dog reflects spread of prehistoric agriculture | Heredity (nature.com)

Like a dog with a bean ... vegan diets found to aid canine health | Dogs | The Guardian

Bramble de bordercollie is op een vegan diet ook erg oud geworden.

Bramble’s secret to living over 25 years! (freshwoof.com)

Volgende forumvraag: botten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^