Grommen na dag in hondenopvang

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JenniferJennifer

Hoi,  

Onze hond is grommerig na dagje opvang. Met brengen wil hij wel erheen. Kunnen we hier iets uit opmaken?

Gr Jen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Teveel geweest voor de hond misschien?

Wat vraag je allemaal nog van de hond nadat je 'm hebt opgehaald?

honden page profiel JenniferJennifer

Ja dat vragen we ons af misschien overprikkeld. Het is best wel een "kat uit de boom kijk type die van rust houdt". Het is daar toch hele dag buiten met andere honden. Lekker in warme woonkamer met mand of op de bank wat hij heerlijk vindt is daar niet.

We vragen niks van hem. Als de kinderen enkel langslopen (Gewoon rustig) gromt hij naar hen. Toen straks keek hij even naar me op en wilde hem zachtjes aaien en ook grommen. ????

Laten hem juist met rust en doen alleen nog kleine poep en plas rondje zo rond 22.30 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe vaak gaat je hond naar de dagopvang?

Is het nog een jonge hond of al ouder?

honden page profiel JenniferJennifer

1x per week. Soms 1x per weken. Deze week eenmalig 2x geweest dinsdag en vandaag. 

Hij is 14 maanden. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Normaal zou je hond een groot deel van de dag slapen. Bij de opvang in een groep krijgt hij daar de kans niet voor.

Ik vermoed dat hij doodmoe is als hij thuiskomt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Doodmoe van een hele dag opletten en opletten omdat hij zich daar niet veilig voelt?  Je zegt kat uit de boom kijker, daar geef je al aan wat je hond dus in de opvang doet.......Rust zal hij daar totaal niet krijgen, of zit hij alleen in een kennel? Misschiennis dat een mogelijkheid? Niet in de groep maar met een of hooguit twee honden samen of alleen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De opvang bestaat uit: de hele dag buiten met andere honden.

Wat houdt dat precies in? Is daar ook supervisie of zoeken de honden het zelf maar uit? Komen die honden wel goed overeen? Heeft een hond ook de mogelijkheid om afstand te nemen van de anderen? Enz.

Er kan vanalles aan de hand zijn met die opvang, wat uit je tekst niet duidelijk wordt: misschien wordt je hond belaagd (en leert hij te grommen of erger: van zich af te bijten), misschien is het te uitputtend, misschien zit ie nog in een opgefokte vibe, misschien wordt hij daar door de mensen niet zo fijn behandeld,...

 

Wat ik zou doen is zeker achterhalen wat daar gebeurt of voor een nandere opvang kiezen. Tenslotte kan dit het gedrag van je hond ernstig beïnvloeden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja dat vragen we ons af misschien overprikkeld. Het is best wel een "kat uit de boom kijk type die van rust houdt". Het is daar toch hele dag buiten met andere honden. Lekker in warme woonkamer met mand of op de bank wat hij heerlijk vindt is daar niet.
We vragen niks van hem. Als de kinderen enkel langslopen (Gewoon rustig) gromt hij naar hen. Toen straks keek hij even naar me op en wilde hem zachtjes aaien en ook grommen. ????
Laten hem juist met rust en doen alleen nog kleine poep en plas rondje zo rond 22.30  "

Misschien er ook voor zorgen dat de kinderen niet langs kunnen lopen?

Weet niet hoe groot je huis is en of die mogelijkheid daartoe bestaat?

Of evt. wanneer je hond terug is, even een hekje om de slaapplek heen zodat de kinderen niet te dicht er langs kunnen. Dan kan de hond tot rust komen.

 

Daarnaast moet je je ook gaan afvragen of de opvang wel de juiste plek is voor je hond. 

Als je hond op deze manier terug komt van de opvang, dan gaat het er ergens voor hem veel te druk. Nu blijft het 'enkel' bij grommen, maar hij kan uiteindelijk ook overgaan tot bijten als zijn koppie zo enorm vol zit.

 

Misschien zijn er andere mogelijkheden. Er zijn vast mensen in de omgeving voor enkel uitlaten, of de hond willen opvangen in huis.

Er zijn diverse sites waar je oppas kunt vinden.

honden page profiel JenniferJennifer

We hebben zelf ook het gevoel dat het komt door de opvang. Het is wel een opvang met begeleiders en staat goed aangeschreven. Misschien is de roedel te intens/groot voor hem. Bestaat uit 80 - 100 honden maar wel veel ruimte en meerdere velden.

Het is hondenopvang haarlemmermeer Boesingeliede.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

80 à 100 honden samen op een veld??? Allemaal verschillende karakters, verschillen in communicatie, lichaamsbouw, energie,... Hoe kan dat ooit goed gaan, denk ik dan. surprised

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" We hebben zelf ook het gevoel dat het komt door de opvang. Het is wel een opvang met begeleiders en staat goed aangeschreven. Misschien is de roedel te intens/groot voor hem. Bestaat uit 80 - 100 honden maar wel veel ruimte en meerdere velden.
Het is hondenopvang haarlemmermeer Boesingeliede. "

Persoonlijk had ik mijn hond daar weggehaald.

 

Zoek naar of iets kleinschaligs, of iemand die wil komen uitlaten of iemand die de hond gezellig opvangt in zijn/haar huis.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Stichting oopoeh zou ideaal z8jn voor jullie. Google maar eens

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" 80 à 100 honden samen op een veld??? Allemaal verschillende karakters, verschillen in communicatie, lichaamsbouw, energie,... Hoe kan dat ooit goed gaan, denk ik dan.  "

Helemaal mee eens. Verdienmodel in het groot denk ik dan. Zoveel honden is niet te overzien , hoeveel begeleiders zijn er, stuk of 20? Maar dan nog kan daar zomaar behoorlijk wat dreiging zijn voor je hond.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Helemaal mee eens. Verdienmodel in het groot denk ik dan. Zoveel honden is niet te overzien , hoeveel begeleiders zijn er, stuk of 20? Maar dan nog kan daar zomaar behoorlijk wat dreiging zijn voor je hond. "

Bestaat uit 80 - 100 honden maar wel veel ruimte en meerdere velden.

Ze zijn dus wel verdeeld over meerdere velden.

Maar mijninziens nog veel te grote groepen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Voor mij zou een groep van tien of meer, honden, ze kennen elkaar niet he, de groep zal vaak wisselen, veel te groot zijn. En zijn daar dan tien hele grote velden? En lopen ze daar de hele dag, geen momentje rust? Koppie leegmaken? Steeds buiten? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Op de website staat dat het terrein 6000 vierkante meter is. Ik heb zelf een veldje van 5000 vierkante meter. Dat is een mooi terrein om enkele honden even op te laten lopen, maar met 100 honden op zo'n halve hectare? Woooooooooh, nee, dat zijn echt veel te veel honden op een veel te kleine oppervlakte. Bovendien zeggen ze dan: we lopen samen met de honden (als wandeling) over het terrein in de ochtend, maar dat kan je toch écht geen activiteit noemen, op een minuut ben je rond het veld gelopen. foot-in-mouth

Het klinkt misschien allemaal mooi op een site, maar in realiteit zou ik me hier toch grote vragen bij stellen.

honden page profiel BlondieBlondie

Nou ik ook als ik ook dit lees " Dit is ook de tijd dat we vaak consulten hebben op het terrein en de honden die dat leuk vinden kunnen hierbij assisteren."

Wordt dat overlegd met de eigenaren die hun hond in dagopvang hebben, of worden er willekeurig honden voor gebruikt die bijvoorbeeld als afleiding voor hond agressieve honden ingezet worden?

Daarbij zie ik op die filmpjes enorme groepen door elkaar lopen.

Ken wel mensen die hun hond ook in dit soort opvang deden, meer ook onder mom van socialisatie. Fijner met andere honden om leren gaan, of juist minder angstig worden .

De dieren kwamen overprikkeld thuis, bekaf en moesten dagen herstellen na zo'n dagje opvang. En de ene werd angstiger omdat ze blijkbaar continue op de huid gezeten werd, terwijl ze juist behoefte had aan rust en graag haar eigen ding wilde doen. De ander was een grote hond, die vanuit terughoudendheid en wat angstig zijn ineens ging ontdekken dat ze groter en sterker werd en dat bij een bepaalde houding andere honden bang voor haar werden. Dat gedrag zette zich dus thuis en buiten door.

Zou zelf een andere setting zoeken, of bekijken of het nu écht nodig is dat de hond naar de opvang moet. Ik heb vroeger perioden gehad dat de honden wat langer thuis waren, en vooraf goed uitlaten en bij thuiskomst direct weer met ze weg en 1 a 2 dagen in de week op cursus.

Een lange tijd ook wel tussen de middag naar huis gegaan, maar op een bepaald moment/leeftijd leverde dat tussentijds even weg en dan weer een paar uur alleen meer onrust op dan wat langer alleen thuis (met evt. de mogelijkheid om ook in de tuin te liggen)

honden page profiel Jara_26Jara_26

Wat vervelend! Ik zou ook zeggen overprikkeld en moe, misschien wordt hij niet met rust gelaten als hij probeerde te slapen? Het is lastig hoor, een goede opvang te vinden. Onze dame (bijna 14 maanden) gaat ook soms een hele dag naar de opvang, maar ik weet ook dat ik haar daar niet per se een plezier mee doe. Ik probeer het dan ook te vermijden, maar soms ontkom ik er niet aan. Soms gaat ze weken/maanden niet, maar nu er tijdelijk een gat is gevallen bij mijn vaste familie-oppas gaat ze nu iets vaker (zeg 1 of 2 keer per maand). Ze is vaak overprikkeld als ik haar ophaal en een beetje van slag, ze is ook een hondje dat goed gaat op rust i.p.v. uren spelen met andere honden. Thuis kan ze echter wel goed slapen daarna en merk ik in het algemeen ook geen verandering in haar gedrag. 

 

Een hondenuitlaatservice zou ik zelf ook overwegen. Toch meer aandacht voor de hond, gewoon lekker een stuk wandelen en daarna weer uitrusten in de eigen omgeving. Ons nadeel is dat onze dame maar een uur of 2 alleen thuis kan zijn, daar zijn we nog mee bezig om uit te bouwen. Is dat voor jou wellicht een optie? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heb je wat aan alle opmerkingen Jennifer?

honden page profiel BlondieBlondie

Wel weer jammer dat er verder weer niet op wordt gereageerd door TS

honden page profiel BlondieBlondie

x

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het heette vroeger hondenopvang Anniek Winters zie ik op een filmpje....dusss nee daar zou ik snel weg gaan. 

honden page profiel JenniferJennifer

Hoi,

Ja TS is er weer maar drukke tijden.

Bedabkt voor de tips! We hebben hem niet meer naar de opvang gedaan. Mijn schoonouders zijn met pensioen en hebben altijd een hond gehad maar vinden zichzelf nu te oud voor een nieuwe (zijn 69 jr) dus win win situatie. Hij vindt het daar een stuk fijner en ze wonen in hetzelfde dorp. 

Zou hij genoeg hebben aan af e toe spelen met andere honden uit de buurt ?

 

Groetjes

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Hele goede beslissing, fijn dat het kan. Wij denken dat een hond net als een kind speelkameraadjes moet hebben. Eens een keertje lekker rennen met een even grote hond is wel fijn. Maar je zal merken dat naar mate je hond volwassener wordt dit steeds minder gaat worden. Mijn hondje heeft een vakantie vriendje. Een hondje dat hier in de schoolvakanties zo nu en dan is. Het eerste jaar spelen en rennen, lol. Inmiddels zien ze elkaar, zeggen elkaar daf, je ziet dat ze het leuk vinden elkaar weer te zien, maar echt spelen doen ze niet meer. 

 

Misschien kan je op een cursus gaan ,met je hond, dan komen er ook honden in de buurt, goed voor de sociale omgangsvormen onderling. En ja als je zo nu en dan een speelkameraadje ziet, perfect. Beter dan een hele horde die zich op hem stort. Maar bekijk hoe ze omgaan met elkaar en grijp in als er eentje steeds op zijn kop krijgt. En heel belangrijk, graag een beetke gelijke grootte.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hoi,
Ja TS is er weer maar drukke tijden.
Bedabkt voor de tips! We hebben hem niet meer naar de opvang gedaan. Mijn schoonouders zijn met pensioen en hebben altijd een hond gehad maar vinden zichzelf nu te oud voor een nieuwe (zijn 69 jr) dus win win situatie. Hij vindt het daar een stuk fijner en ze wonen in hetzelfde dorp. 
Zou hij genoeg hebben aan af e toe spelen met andere honden uit de buurt ?
 
Groetjes "

Mooi dat je een andere oplossing hebt kunnen vinden.

 

Spelen met andere honden, soms is dat leuk maar vaak ook helemaal niet.

Wat hebben vreemde honden aan elkaar? Zie het alsof jij op iedere wandeling verplicht met andere mensen een spelletje moet spelen, daar zit je vaak ook niet op te wachten.

 

Als je perse met andere honden contact wilt, zoek dan een klein select groepje wat goed gaat en laat het daarbij.

Vaak is samen wandelen leuker dan stilstaan.

honden page profiel JenniferJennifer

Ja het is een select aantal honden ( op 1 hand te tellen) waar hij weleens mee speelt. Merk nu al dat het al wat minder wordt of selectiever, hij is 15 mnd. Heerlijk vindt hij het om te snuffelen. 

Wel fijn om dingen te kunnen delen op dit forum.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja het is een select aantal honden ( op 1 hand te tellen) waar hij weleens mee speelt. Merk nu al dat het al wat minder wordt of selectiever, hij is 15 mnd. Heerlijk vindt hij het om te snuffelen. 
Wel fijn om dingen te kunnen delen op dit forum. "

Dan daar mooi bij laten als dat goed gaat.

 

Ja, soms kom je door mensen met een andere kijk zelf ook tot andere inzichten.

Soms denk je; daar kan ik wat mee en soms denk je; dat past niet bij me.

Volgende forumvraag: Niet meer eten en drinken uit bak
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^