Allergieën

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gladys , Tyson (RIP) & Ace Gladys , Tyson (RIP) & Ace

Hoi allemaal,

Het is erg lang geleden dat ik hier een bericht heb geplaatst. Maar wellicht kunnen jullie me helpen.

Mijn hond Ace is allergisch.. Maar ik weet niet meer wat te doen. Na 2 verschillende soorten voer geprobeerd helaas geen verandering. Rond augustus toch maar even naar de dierenarts gegaan. Dierenarts gaf aan het is een voedingsallergie of omgevingallergie. Kunnen heel veel testjes voor uitgevoerd worden maar heb ik niet voor gekozen op dat moment. Ik kon gaan experimenteren met anallergene voeding maar daar had ik niet voor gekozen. De prijzen voor die zakken zijn ontzettend duur. En mijn hond weegt geen 20 kilo ????

Dus uiteindelijk zelf maar een beetje onderzoek gedaan naar voer. Toen ben ik uitgekomen op Jarco Insect een hypoallergeen voeding met maar 1 eiwitbron. Vanaf begin september met het voer begonnen. Na 2 weken waren zijn rode plekken weg, huidschilfers weg en had hij veel minder jeuk. Ik dacht yess, eindelijk een goeie voeding gevonden. Tot 2 weken geleden. Meneer heeft weer huidschilfers, rode plekken (die wel minder rood zijn als voorheen), jeuk. Maar er is nog iets bijgekomen. Hij stink namelijk enorm. Ondanks een rit door de wasstraat (2x) en een fris schoon kussen. Het is echt een heftige geur en niet te harden eigenlijk. 

Moet ik nu weer een anders soort eiwitbron proberen maar van hetzelfde merk? Ik weet dat me waarschijnlijk vers vlees wordt aangeraden. Echter wil ik eerst proberen om het op te lossen met brokken. En moet mij eerst nog even goed inlezen op vers vlees. 

Is dit nog steeds voedingsallergie of moet ik toch verder onderzoek gaan doen bij de dierenarts? 

Hopelijk hebben jullie tips voor me!

Groetjes! 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan een allergietest laten doen.

Dit is een mogelijkheid:

Je dierenarts neemt bloed af bij je hond en stuurt dit op naar nextmune in Lelystad (nextmune.com)

Daar wordt er uitgezocht op omgeving allergieën , maar ook mogelijkheid op voedingsallergie (hoewel dit nooit helemaal 100 % betrouwbaar is, maar heb je wel een soort richtlijn).

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja een allergietest laten doen ….een voedingsallergie kan je elimineren de voeding, daar kan je dierenarts dermatoloog mee helpen…omgevings allergie kan getest worden, bloed afnemen en dat kan je dierenarts dermatoloog opsturen naar lelystad…daar kijken ze waar je hond allergisch voor is, zou wel naar een dermatoloog gaan met je hond.  Hier ook gedaan, niet vergeten verzorging van atopie is levenslang. Vandaar ga naar een dermatoloog die jouw hond onder controle kan houden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kijk eens op de site van specific. Ik geloof hy cdd en nog een andere voeding. Klein gemaakt eiwit op basis van vis.  dit kan je gebruiken om te kijken of het voedingsallergie  is. Mijn hondje deed het er super op. Specific geeft goede informatie en antwoord op vragen. Zegt ook dat deze voeding helpt bij omgevingsallergie. 

Omgevingsallergie kan je laten testen dmv bloedonderzoek. Volgens ,mijn internis, nou ja vd hond, is voedingsallergie alleen door eliminatie aan te tonen. En lang op een voeding, dan gaat de hond ook daar vaak op reageren. Meestal op de dierlijke eiwitten. Op kleingemaakte eiwitten, gehydrolyseerd, reageert een hond niet met allergie. 

 

Soms ontkom je niet aan dieetvoeding, al is het maar tijdelijk. De merken die dit maken hebben veel onderzoek gedaan.  En ja het is duur, maar stukken goedkoper dan telkens andere voeding proberen, voer weggooien en de dierenartskosten. Ik spreek uit ervaring. Heel veel succes.

 

 

honden page profiel DagmarDagmar

Allergieen aanpakken op eigen houtje is bijna onmogelijk, het is meer dan zomaar voeding veranderen immers en vaak speelt er meer dan enkel de allergie op zich.

elimineren op brok is daarbij bijna onmogelijk door de vele kruisreacties.


Een goedkoop traject wordt het helaas niet. 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

Zelf aan de slag gaan met allergieën is erg tricky en moeilijk.

 

Ik zou toch aanraden een test te doen rond welke allergieën wij hadden ook erge problemen met jeuk, stinken ( waren de oren ivm ontstekingen) , ontlasting etc. 

Bleek ze allergisch te zijn voor dierlijk eiwit, nu voeding aangepast op haar dieet en geen problemen meer.

 

Dus echt een aanrader  via de dierenarts of specialist laten onderzoeken om zo het juiste dieet te kunnen zoeken voor de hond.

honden page profiel RJRJ

1 tip,

 

trap aub niet in het alternatieve gedoe, dat is vaak schieten met hagel en niet wetenschappelijk onderzocht/onderbouwd en vaak ook duur en weggegooid geld....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Allergieen is vaak een heel lastig en complex onderwerp. Dan is er ook nog het verschil tussen allergieen, en overgevoeligheden en hoe die zich opbouwen. 

Ik zou zelf in elk geval een gediplomeerd voedingsdeskundige raadplegen, zodat je een goede basis hebt, een goede darmflora is essentieel.

Als het goed is kan diegene je ook verklaren hoe allergieen/overgevoeligheden ontstaan en hoe je je hond het best kunt ondersteunen hierin.

 

 

 

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Meten is weten. Als de hond er zo'n last van heeft, zou ik het toch gaan testen en onderzoeken bij de da. 

Volgende forumvraag: Overstappen naar vers vlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^