Andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fine Fine

Omdat mijn jonge hond van 1,5 nog niet los kan lopen hou ik haar netjes aan een lange lijn. Als er een andere hond aankomt houd ik kort en snuffelen mag maar ik bepaal. Echter..kom ik een baas met loslopende grote hond tegemoet dus ik al in de startblokken, lijn kort en rust bewaren want de mijne is nogal een energieke hond. Maar de hond loopt los, luistert totaal niet naar zijn baas, rent op mijn hond af en die begint natuurlijk te stuiteren. De andere hond gromt en ik roep al ' vond dit een beetje eng' maw haal de hond even weg hier. En de baas snauwt terug dat zijn hond alleen maar wil spelen. Tja. Ik vind het gewoon apart dat je een hond los laat als die totaal niet luistert en daarbij, mijn hond vindt alles en iedereen leuk en dus ook een grommende hond. Waarom doen mensen dit? Was ook aan een weg en alles is vies en glibberig. Later nog een keer een loslopende reus, die was wel lief maar snap niet dat mensen niet bedenken dat niet iedere baas daarop zit te wachten. Maar kan ook aan mij liggen?

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" En de baas snauwt terug dat zijn hond alleen maar wil spelen. Tja. Ik vind het gewoon apart dat je een hond los laat als die totaal niet luistert en daarbij, mijn hond vindt alles en iedereen leuk en dus ook een grommende hond. Waarom doen mensen dit? Was ook aan een weg en alles is vies en glibberig. Later nog een keer een loslopende reus, die was wel lief maar snap niet dat mensen niet bedenken dat niet iedere baas daarop zit te wachten. Maar kan ook aan mij liggen? "

 

Het ligt niet aan jou, veel mensen zijn helaas gewoonweg erg dom, onverschillig en/of egoistisch.

 

 

Of, zoals Albert Einstein het al formuleerde:

 

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

honden page profiel Fine Fine

Je gaat toch bijna twijfelen aan jezelf. Maar ik hou mijn hond aangelijnd met een reden en andere loslopende honden kunnen gewoon voor heel vervelende situaties zorgen. Adem in ....

Oh ja was ook heel vervelend toen ze loops was.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Zo herkenbaar! ;-) ;-) Ik heb in de afgelopen weken al 2 keer languit in de blubber gelegen vanwege soortgelijke situaties. En dan krijg je als commentaar: "Gaat het?" Ik, chagrijnig: Ö ja, het gaat fantastisch!!" Of: "Kan ik iets doen?" "Ja, doorlopen!"(Kreeg de neiging om andere bewoordingen te gebruiken ;-) )

honden page profiel Fine Fine

" Zo herkenbaar! ;-);-) Ik heb in de afgelopen weken al 2 keer languit in de blubber gelegen vanwege soortgelijke situaties. En dan krijg je als commentaar: "Gaat het?" Ik, chagrijnig: Ö ja, het gaat fantastisch!!" Of: "Kan ik iets doen?" "Ja, doorlopen!"(Kreeg de neiging om andere bewoordingen te gebruiken ;-) ) "

Precies dat! Ik weet dat mijn jonge hond stuitert, dat is prima want ik heb haar onder controle. Maar in de blubber een loslopende hond die het gemunt heeft op mijn hond dat trek ik echt slecht. Want de mijne gaat dan als een dolle. En dan deed die hond ook nog lelijk. Ook daar trekt de mijne zich niks van aan die vindt alles leuk. En als je dan aangeeft dat het niet prettig is nog zeggen dat ie alleen wil spelen. Zucht . 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ja, echt een gevalletje betonnen plaat voor z'n kop ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Onmacht van die andere eigenaar, en legt dan de onmacht bij jou, hoort niet en is heel naar en vervelend…wanneer je hond losloopt en je weet dat tie naar een andere hond loopt die aan de lijn zit , gaat de hond ook aan de lijn of sla een andere weg in…helaas gebeurt dit veel.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Mijn uitgangspunt is altijd dat mijn honden mijn hobby zijn en dat nooit iemand anders daar last van zou moeten hebben. Als iedereen er zo in zou staan dan zou het denk ik een stuk makkelijker worden in een drukbevolkte samenleving. Helaas willen veel mensen wel een hond (of ander dier/hobby) zonder daar de volledige verantwoordelijkheid voor te nemen. Ik vind dat persoonlijk eerder egocentrisch dan onmacht, een foutje door een jonge hond die bijvoorbeeld iets geks doet dat kan onmacht zijn maar stelselmatig overlast veroorzaken en doen alsof het niet bestaat vind ik eerder asociaal. Dus nee, dat ligt niet aan jou. Soms werkt het om iets te zeggen in de trant van:"O, dat is niet handig, mijn hond heeft momenteel erg veel vlooien/een besmettelijke ziekte." Dan kunnen ze hun hond vaak wel komen halen.

honden page profiel Fine Fine

Het is ook, als je hond niet luistert en hij gaat los rennend op mijn hond af (die jong is en volop pubert en alle kanten op springt en daarom aan de lijn)  en dan ook nog eens gromt meerdere keren. En ik dan zeg dat ik dit niet zo fijn vind degene dan zegt dat '  ie alleen maar wil spelen'. Uhm ik loop bij een weg, uw hond luistert niet, maakt mijn hond bijna onhoudbaar omdat ze het geweldig vindt en dan nog ook nog lelijk doen. Ik kan daar heel slecht tegen .Was bijna beledigd omdat ik iets zei over dat grommen. 

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

" Mijn uitgangspunt is altijd dat mijn honden mijn hobby zijn en dat nooit iemand anders daar last van zou moeten hebben. Als iedereen er zo in zou staan dan zou het denk ik een stuk makkelijker worden in een drukbevolkte samenleving. Helaas willen veel mensen wel een hond (of ander dier/hobby) zonder daar de volledige verantwoordelijkheid voor te nemen. Ik vind dat persoonlijk eerder egocentrisch dan onmacht, een foutje door een jonge hond die bijvoorbeeld iets geks doet dat kan onmacht zijn maar stelselmatig overlast veroorzaken en doen alsof het niet bestaat vind ik eerder asociaal. Dus nee, dat ligt niet aan jou. Soms werkt het om iets te zeggen in de trant van:"O, dat is niet handig, mijn hond heeft momenteel erg veel vlooien/een besmettelijke ziekte." Dan kunnen ze hun hond vaak wel komen halen. "

 

:-D

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Bij mij in de wijk  woont een vreemde dame (ouder fotomodel of zoiets) met een dikke stabij. Die loopt altijd los, terwijl de vrouw bezig is met haar telefoon.

De hond komt met een noodgang op Pepijn af en loopt hem  bijna omver. Vervolgens besnuffelt hij nogal heftig.  Vind ik  niet fijn. De vrouw roept de hond even tussendoor en loopt door.  De hond reageert daar niet op. Als ik daar iets van zeg ben ik 'dom, want honden moeten socialiseren'.  Tegenwoordig negeer ik de vrouw en maak dat ik uit de buurt kom, dan hoor ik iets als 'ach dat arme hondje mag niet snuffelen'.   Laatst hield ik in, omdat ze een eind voor me liep.  Dat had ze in de gaten, dus toen keerde ze om!

Sommige mensen.... je zou ze...!   Grrrrrrr.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Bij mij in de wijk  woont een vreemde dame (ouder fotomodel of zoiets) met een dikke stabij. Die loopt altijd los, terwijl de vrouw bezig is met haar telefoon.
De hond komt met een noodgang op Pepijn af en loopt hem  bijna omver. Vervolgens besnuffelt hij nogal heftig.  Vind ik  niet fijn. De vrouw roept de hond even tussendoor en loopt door.  De hond reageert daar niet op. Als ik daar iets van zeg ben ik 'dom, want honden moeten socialiseren'.  Tegenwoordig negeer ik de vrouw en maak dat ik uit de buurt kom, dan hoor ik iets als 'ach dat arme hondje mag niet snuffelen'.   Laatst hield ik in, omdat ze een eind voor me liep.  Dat had ze in de gaten, dus toen keerde ze om!
Sommige mensen.... je zou ze...!   Grrrrrrr. "

Woon je heel toevallig in Arnhem? 

honden page profiel TomTom

Dat heb ik ook heel vaak meegemaakt toen ik mijn hond net had en haar nog niet los liet lopen. Het is voor een hond aan de lijn niet prettig als een andere hond erop af dendert en voor de baas ook niet. Iedereen zou dat moeten snappen. Ik doe mijn hond aan de lijn als ik zie dat de andere hond ook is aangelijnd. 

 

Wel kan het soms vervelend zijn als iemand met zijn hond aangelijnd door een losloopgebied gaat lopen waar een heleboel andere honden druk aan het spelen en rondrennen zijn. Dat is gewoon niet handig. Maar dat is een andere situatie.

honden page profiel BlondieBlondie

Mijn honden lopen meestal aan lange flexlijnen omdat op de meeste plekken hier aanlijnplicht geldt. Maar bij loslopende honden of honden aan lange lijn die ons tegemoet komen roep ik mijn honden altijd naast. Lijkt mij een duidelijk teken voor een andere eigenaar dat ik geen contact wil laten maken met zijn honden, anders had ik die van mij ook wel lang gelaten.

Toch moet ik 9 van de 10x aangeven dat ik geen contact wil laten maken. Heel veel mensen vinden dat vervelend, kunnen hun eigen hond niet terugroepen of de honden vallen uit. Vaak commentaar "zijn ze zó agressief dan?!"

Ik ga daar vaak maar niet meer op in. Het idee al om je hond naar 3 aangelijnde te laten vliegen vind ik al gewoon dom.

Kan een keer gebeuren bij jonge honden, maar vaak zijn het dezelfde mensen die het altijd weer laten gebeuren. Vaak nog patsertjes ook, ik zit daar gewoon niet op te wachten.

-

Omlopen doe ik niet zo snel, dan blijf ik van route moeten veranderen. Als ze van achteren komen en ik hoor al veel opgewonden gehijg of een baas hoor corrigeren, dan stap ik opzij en laat ik passeren. Van voren schat ik situatie in, geef een wat duidelijker commando aan mijn honden en houd ik het tempo erin en met geluidjes en praten ga ik er langs. Die aandacht blijven vragen is met name nog erg nodig bij Glory onze jongste, die vind het vaak én interessant én spannend omdat negen van de tien hier dus naar hun uitvallen en dat maakt haar onzeker maar ook op een bepaalde manier rebels omdat zij dus het idee heeft dat haar niets kan gebeuren met grote broer en zus naast haar foot-in-mouth, en daar wil ik voor waken uiteraard dat die twee anderen inderdaad ook defensief gaan worden.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Woon je heel toevallig in Arnhem?  "Hannah & June

Nee, heel toevallig niet.  Maar er zijn ongetwijfeld meer nare mensen op deze aarde!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat ik deed als zo een homd op mijn spets afdenderde en de baas riep, hij doet niets hoor, dan riep ik terug, maar de mijne bijt, nou dan waren ze heel snel om de hond op te halen, overigens beet mijn spets niet, maar hij kon wel grommen.

 

Vorig jaar had ik een jonge golden die mijn kleintje zeer ruw begroette, die hond heb ik in zijn nekvel gegrepen en overgedragen aan de baas die om mij heen stond te springen, want de hond kwam niet, ondanks dat hij bleef roepen, bello hier bello hier bello hier, tja dat helpt niet. Ik ben erg sterk als ik boos ben.  Overigens heeft de man toen de hond aangelijnd, ik zei nog, geen dank hoor, ik was echt kwaad,  we zeggen elkaar  nu iedere ochtend beleefd goedemorgen, geen probleem, maar hij houdt zijn hond nu wel vast bij mij . Ik greep dus in.

 

Ook toen er een keer een duitse herder bovenop mijn zeer bejaarde spets sprong, die heb ik ook van mijn hond afgehaald,  hond wilde mij toen ook grijpen, maar ik gaf hem een enorme schreeuw. baas stond op tig meter te roepen, hij wil alleen maar spelen...... de dh , grommend en hij had de bek al om mijn hondjes nek heen, echt niet speels. Had ik niets gedaan dan had ik grote gaten in mijn hond gehad, mijn hond was aangelijnd.Toen ik niet lief voor zijn hond bleek te zijn, werd de baas nijdig op mij. Jammer dan. Ik stond ook te trillen op mijn benen. Deze dh is later afgemaakt omdat hij een kind had gegrepen. 

 

Waarmee ik zeggen wil, mensen hebben hun honden vaak niet onder appel, weten niet wat een hond is, en hebben geen fatsoensregels. Een aangelijnde hond, benader je met een aangelijnde hond. Helaas zal dst nog heel lang duren. 

 

Je bent niet de enige......

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Dat heb ik ook heel vaak meegemaakt toen ik mijn hond net had en haar nog niet los liet lopen. Het is voor een hond aan de lijn niet prettig als een andere hond erop af dendert en voor de baas ook niet. Iedereen zou dat moeten snappen. Ik doe mijn hond aan de lijn als ik zie dat de andere hond ook is aangelijnd. 
 
Wel kan het soms vervelend zijn als iemand met zijn hond aangelijnd door een losloopgebied gaat lopen waar een heleboel andere honden druk aan het spelen en rondrennen zijn. Dat is gewoon niet handig. Maar dat is een andere situatie. "

Hoezo is dat niet handig? In het algemeen geldt in losloopgebieden de regel dat honden enkel los mogen als ze onder controle staan en honden die onder controle staan stormen niet op andere honden af en vallen aangelijnde honden niet lastig. Doet een hond dat wel? Dan hoort hij gewoon niet los.

 

Vroeger liet ik Penny eigenlijk overal los waar het veilig was. Penny staat perfect onder controle, luisterd altijd en direct maar zal als ze een keertje niet luisterd alsnog nooit zomaar een andere hond benaderen.

Inmiddels ben ik toch van mening dat zelfs met een hond die onder controle staat het los laten lopen in aanlijngebied niet netjes is. Daarom loopt Penny nu eigenlijk altijd aan een lange lijn en zoek ik vaker losloopgebieden op zodat ze even lekker kan rennen. Dat ik daar ben betekend echter niet dat ik haar zomaar met iedere andere hond in contact wil brengen. Ze is oud, kwetsbaar en heeft er geen zin in. Zelf zou ze dus nooit zomaar een andere hond benaderen, maar om duidelijk te maken dat ik geen contact wil lijn ik haar aan of hou ik haar onder commando. Als mensen dan toch hun hond laten benaderen, vind ik dat vervelend en alles behalve netjes.

Een losloopgebied is een gebied waar honden los mogen, daarvoor hoeft een hond niet met andere honden contact willen hebben of willen spelen. Sommige honden willen gewoon lekker alleen rennen of samen met de eigenaar bezig zijn en zolang die onder controle staan hebben die ook recht op toegang tot het losloopgebied.

 

Verder zijn loslopende honden die op een aangelijnde hond af stormen inderdaad heel vervelend. Ik ben tegenwoordig heel duidelijk en roep op afstand al dat ze hun hond niet moeten laten benaderen. Doen ze dat toch? Dan laat ik de hond in geen geval bij Penny, ik blokkeer met mijn benen en mijn lichaam en pak bij drukke honden de halsband of het nekvel (laat Penny eventueel los als ik twee handen nodig heb, Penny blijft toch staan). In gevallen van een hond die door blijft drammen en niet stopt gebruik ik pet corrector en als er agressief gedrag wordt getoond ben ik ook niet bang om te schoppen.

Je maakt er geen vrienden mee, maar het is wel effectief.

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Hoezo is dat niet handig? In het algemeen geldt in losloopgebieden de regel dat honden enkel los mogen als ze onder controle staan en honden die onder controle staan stormen niet op andere honden af en vallen aangelijnde honden niet lastig. Doet een hond dat wel? Dan hoort hij gewoon niet los.
 
Vroeger liet ik Penny eigenlijk overal los waar het veilig was. Penny staat perfect onder controle, luisterd altijd en direct maar zal als ze een keertje niet luisterd alsnog nooit zomaar een andere hond benaderen.
Inmiddels ben ik toch van mening dat zelfs met een hond die onder controle staat het los laten lopen in aanlijngebied niet netjes is. Daarom loopt Penny nu eigenlijk altijd aan een lange lijn en zoek ik vaker losloopgebieden op zodat ze even lekker kan rennen. Dat ik daar ben betekend echter niet dat ik haar zomaar met iedere andere hond in contact wil brengen. Ze is oud, kwetsbaar en heeft er geen zin in. Zelf zou ze dus nooit zomaar een andere hond benaderen, maar om duidelijk te maken dat ik geen contact wil lijn ik haar aan of hou ik haar onder commando. Als mensen dan toch hun hond laten benaderen, vind ik dat vervelend en alles behalve netjes.
Een losloopgebied is een gebied waar honden los mogen, daarvoor hoeft een hond niet met andere honden contact willen hebben of willen spelen. Sommige honden willen gewoon lekker alleen rennen of samen met de eigenaar bezig zijn en zolang die onder controle staan hebben die ook recht op toegang tot het losloopgebied.
 
Verder zijn loslopende honden die op een aangelijnde hond af stormen inderdaad heel vervelend. Ik ben tegenwoordig heel duidelijk en roep op afstand al dat ze hun hond niet moeten laten benaderen. Doen ze dat toch? Dan laat ik de hond in geen geval bij Penny, ik blokkeer met mijn benen en mijn lichaam en pak bij drukke honden de halsband of het nekvel (laat Penny eventueel los als ik twee handen nodig heb, Penny blijft toch staan). In gevallen van een hond die door blijft drammen en niet stopt gebruik ik pet corrector en als er agressief gedrag wordt getoond ben ik ook niet bang om te schoppen.
Je maakt er geen vrienden mee, maar het is wel effectief.
 
  "

Wat is petcorrector?

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

" Wat is petcorrector? "

Dat is een busje met lucht wat lawaai maakt als je er mee sprayet. Het is volledig veilig aangezien er alleen lucht en geluid uit komt en ik heb er hele goede ervaringen mee. De meeste honden schrikken ervan en nemen direct afstand zonder volledig in paniek te raken of te vluchten. Verder hoef je geen fysiek contact te maken dus is het voor jezelf ook veilig.

In geval van agressie schijnt het minder effectief te zijn, maar ik heb er met die spray wel voor kunnen zorgen dat een akita een gevangen eend los liet terwijl de hond eerder ook al door de eigenaar werd geslagen zonder effect.

 

Voordat het gebruikt wordt moet de eigen hond natuurlijk aan het geluid gewend zijn, anders kan je eigen hond ook schrikken

honden page profiel TomTom

" Hoezo is dat niet handig? In het algemeen geldt in losloopgebieden de regel dat honden enkel los mogen als ze onder controle staan en honden die onder controle staan stormen niet op andere honden af en vallen aangelijnde honden niet lastig. Doet een hond dat wel? Dan hoort hij gewoon niet los. "

In het losloopgebied waar ik naartoe ga, is een grote open plek waar altijd wel een groep honden aan het spelen is. Als een gek rondjes rennen, je kent het wel. De meeste mensen met een aangelijnde hond lopen daar omheen, maar soms wil iemand er doorheen of vlak langs, en dan moeten we het spel onderbreken. Dat vind ik jammer. Ook zijn er vaak heel jonge honden bij, die in hun enthousiasme door het spelen niet meteen luisteren, en toch op de aangelijnde hond af denderen. Dat vind ik voor die aangelijnde hond dan zielig en niet handig van de baas. Juridisch heb je gelijk dat honden niet los mogen in het losloopgebied als ze niet luisteren, maar in de praktijk is het ook wel handig als het baasje niet met een aangelijnde hond op een doldrieste boel afgaat. Ik bedoel niet dat jij dat doet, maar dit is zo'n situatie die ik niet handig vind. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Dat is een busje met lucht wat lawaai maakt als je er mee sprayet. Het is volledig veilig aangezien er alleen lucht en geluid uit komt en ik heb er hele goede ervaringen mee. De meeste honden schrikken ervan en nemen direct afstand zonder volledig in paniek te raken of te vluchten. Verder hoef je geen fysiek contact te maken dus is het voor jezelf ook veilig.
In geval van agressie schijnt het minder effectief te zijn, maar ik heb er met die spray wel voor kunnen zorgen dat een akita een gevangen eend los liet terwijl de hond eerder ook al door de eigenaar werd geslagen zonder effect.
 
Voordat het gebruikt wordt moet de eigen hond natuurlijk aan het geluid gewend zijn, anders kan je eigen hond ook schrikken "

Nooit van gehoord. Ik ga eens googlen waar ik dat kan bestellen.

honden page profiel PennyPenny

honden foto van Penny

@Tom: Op andere honden af gaan met een aangelijnde hond is inderdaad niet handig en klinkt ook een beetje als uitlokken. Dat doe ik zeker niet en wat dat betreft ben ik het ook met je eens.

Ik loop zelf met een grote boog om andere (loslopende) honden heen, zeker spelende groepen. Het losloopgebied waar ik vaak door heen loop heeft ook zo'n grote plek waar iedereen altijd verzameld en als daar honden zijn loop ik er over het fietspad (officieel buiten het losloopgebied) om heen.

Mocht ik wel door een groep (spelende) honden heen moeten wacht ik tot ze weg zijn of draai ik om en kies ik een andere route.

 

@Ientje: ik bestel het altijd bij medpets. Het is heel handig om bij je te hebben, ook als je het niet wil gebruiken om loslopende honden weg te jagen kan je het altijd nog gebruiken in geval van een aanval of gevecht

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" @Tom: Op andere honden af gaan met een aangelijnde hond is inderdaad niet handig en klinkt ook een beetje als uitlokken. Dat doe ik zeker niet en wat dat betreft ben ik het ook met je eens.
Ik loop zelf met een grote boog om andere (loslopende) honden heen, zeker spelende groepen. Het losloopgebied waar ik vaak door heen loop heeft ook zo'n grote plek waar iedereen altijd verzameld en als daar honden zijn loop ik er over het fietspad (officieel buiten het losloopgebied) om heen.
Mocht ik wel door een groep (spelende) honden heen moeten wacht ik tot ze weg zijn of draai ik om en kies ik een andere route.
 
@Ientje: ik bestel het altijd bij medpets. Het is heel handig om bij je te hebben, ook als je het niet wil gebruiken om loslopende honden weg te jagen kan je het altijd nog gebruiken in geval van een aanval of gevecht
  "

Dank je, ga het bestellen.

Volgende forumvraag: Loopsheid en angstig gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^