Met mijn handen in het haar…

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky is inmiddels 11 jaar oud, ben niet actief hier met schrijven, maar met lezen wel.

 

Sinds de komst van onze dochter ruim 2,5 jaar geleden, is Binky veranderd van een relaxte hond naar een onwijs gespannen hondje. Bij iedere piep of kreun van onze peuterdochter raakt hij compleet in spanning. Wat zich uit in overmatig hijgen, heen en weer lopen, constant achter ons aan lopen, hij sprong laatst in de vensterbank, plast in huis etc etc. Inmiddels is het niet meer alleen wanneer onze dochte reen mindere bui heeft, maar ook in haar gewone vrolijke aanwezigheid, is het verre van zichzelf. De enige momenten dat hij relaxed is, is als ze slaapt of elders is. 

Nu ik in verwachting ben van de tweede, die zich begin september zal aandienen, zie ik als een berg tegenop hoe dit dan weer gaat. Hij krijgt gewoon de dagelijkse aandacht, gaat mee wandelen (niet zo lang meer omdat hij het niet meer volhoudt) krijgt z’n knuffels en we spelen wat met hem. 

We hebben al een gedragstherapeut over gehad, maar die heeft weinig kunnen betekenen. Soms denk ik dat hij zo verschrikkelijk ongelukkig is, dat hij beter ingeslapen kan worden. Buiten dit mentale deel, heeft hij last van beginnende dementie. 

Herplaatsen vind ik hem echt te oude voor, dat wil ik hem niet aan doen maar hij werkt ons inmiddels enorm op de zenuwen en ik weet niet zo goed meer wat ik kan doen om hem te helpen.


Hebben jullie nog tips? Mijn dochter is gek op hem, maar respecteert zijn grenzen, want laat hem met rust, tenzij wij erbij zijn en hij ervoor open staat (gezien de kalmerende signalen etc) Voor zover ik mij kan herinneren, is er nooit wat gebeurd waardoor hij dit gedrag ontwikkelde..

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat voor advies kreeg je van de gedragstherapeut? Ondersteuning met medicatie nog besproken?

 

Herplaatsen met beginnende dementie is niet echt een fijn idee. Ik zou een ruimte voor hem creeeren waar je kinderen niet bij kunnen, een hondekamer zeg maar. Ook sneu maar rust voor iedereen is wel zo prettig. Dat kan met een afscheiding dmv een ren oid, afhankelijk van je huis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Iets kalmerend vragen aan je dierenarts zodat je hondje zich wat prettiger gaat voelen ?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Het zal denk dan ook met de dementie te maken hebben, wat Willemijn zegt. Kijken over er iets kalmerend voor is.

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Cholodin https://www.medpets.nl/cholodin-hond-kat/ bij bepaalde ouderdomsverschijnselen en dingen die op dementie leken hebben wij dit destijds met succes ingezet bij onze oudere hond. 

honden page profiel CatnDogCatnDog 3 doggies

honden foto van CatnDog

Ik vind 11 jaar niet heel erg oud voor een kleine hond. Als ik het zo lees is het voor beide partijen niet echt leuk meer. Binky is continue gespannen rond jullie kind(eren) en jullie raken weer gefrustreerd door het gedrag van Binky.

Op basis van de leeftijd alleen vind ik herplaatsen (taboe) geen ondenkbare optie. Maar ook niet als dementie meespeelt. Denk je dat hij in een rustiger gezin niet zou kunnen opleven? Wellicht bij mensen die hij al kent? Is hij wel eens uit logeren? Hoe gaat het dan?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Cholodin https://www.medpets.nl/cholodin-hond-kat/ bij bepaalde ouderdomsverschijnselen en dingen die op dementie leken hebben wij dit destijds met succes ingezet bij onze oudere hond.  "

Even off topic, was jou hond ook incontinent? Heeft dit geholpen?

honden page profiel BlondieBlondie

" Even off topic, was jou hond ook incontinent? Heeft dit geholpen? "

Nee, Jol was niet incontinent. Werd rond haar elfde steeds onrustiger in huis, wilde niet graag op wandeling en werd zeer angstig. In huis ging ze staren, en plots blaffen naar dingen die er niet waren. Haar zicht werd ook wat minder, wat dus haar angsten in eerste instantie ook leken te verklaren.

Ze had nergens meer zin in en ik dacht eigenlijk dat we snel afscheid moesten gaan nemen toen (Da kon echter geen lichamelijke issues vinden). Iemand adviseerde Cholodin en stuurde wat pillen op, vrijwel direct knapte ze op. Werd weer actief buiten en binnen werd ze ook weer relaxter. Toen de pillen op waren zijn we gestopt om te zien of het echt uitwerking van de pillen was die haar verandering had bewerkstelligt. Dat was toen snel duidelijk want haar gedrag veranderde weer. Ze is met die pilletjes vervolgens bijna 15 jaar geworden, tot de laatste week voor haar dood ging ze de grote rondes nog mee. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ga ze ook eens bestellen voor Puck.

Ook haar zicht gaat achteruit, ze is wat incontinent vooral 's nachts en ook overdag kan ze niet altijd even goed haar urine ophouden en plast dan onder tafel.

Wandelen doet ze niet heel graag meer, al deed ze dat nooit graag, nu helemaal niet meer. Niet meer dan 1km tot 1,5km loopt ze.

 

Heb ze besteld net. Ben benieuwd.

Volgende forumvraag: Welke buggy voor Penny
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^