Even m'n frustratie kwijt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Dag lieve mensen, 

Eerder had ik en topic gestart over het gebrek aan focus van mijn GR de tips die ik hier kreeg heb ik allemaal geprobeerd.  Ik weet het ff echt niet meer.  Vanmiddag is meneer dwars door zijn tuigje heen gerend achter een paar stomme blaadjes aan.  Ik ben me wilde geschrokken.  Sta ik daar met een riem en een kapot tuigje. Hond vrolijk achter de blaadjes aan.  Blij dat het in het park was en dus geen auto's. Het was een y tuigje van hunter, de beide riemen aan de nek kant kapot getrokken en een die onder zijn buik zat.  Een kennis die daar ook was met haar hond heeft van haar riem provisorisch en sliplijn gemaakt en zij met mijn riem aan haar hond zijn halsband naar huis gelopen.  Hij word alleen maar wilder met de wind. Zonder wind is hij een geweldige hond en gewoon een blij ei. Moet ik dan maar niet wandelen met hem als het waait?? Lijkt me ook niet de bedoeling.  Ik weet het echt even niet meer. Bedankt dat ik hier even van me af kan schrijven. 

honden page profiel LaraLara 3 doggies

honden foto van Lara

Lastig. 

Was het een gewoon tuigje? Heb je al eens een anti-ontsnappingstuig geprobeerd ? 

Nou als wij bij ons in de wijk gaan wandelen, dan neem ik geen extra riem mee. Maar wel als wij een lange wandeling in de natuur plannen. Je weet het namelijk nooit. Ook een korthouder neem ik dan altijd mee. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gelukkig staat er niet altijd een stormachtige wind, maar wat je over komen is is naar en vervelend en gevaarlijk, er zijn zeker sterke ontsnappingstuigjes te koop, kijk daar eens naar…..

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Het is niet zo dat ie eruit is ontsnapt.  Hij is er letterlijk doorheen gerend. 3 van de 4 riemen zijn doorgebroken.  Hij is gewoon zo sterk, en hij hoort of ziet niks meer dan wie wat rondwaait bij wind.  Idd gelukkig niet heel vaak.  Maar het lijkt nu wel heel vaak gewoon doordat dat geen leuke wandelingen meer zijn.  Ook voor hem niet.  Hij is zo aan het trekken en vliegen dat hij een half uur nodig heeft om te stoppen met hijgen.  Ik vind het gewoon frustrerend voor ons allebij. Als ik het probleem google krijg je alleen te zien over trainen met het stoppen met trekken.  Ga tussen hond en object staan ...  eeeehh het is wind. Komt overal vandaan. Of  zoek uit waarom je hond trekt en ga daar mee aan de slag.  .. ja duhh de reden ken ik maar de oplossing helaas nog niet.  Heb maar weer een nieuw tuig besteld dit x van dog copenhagen de walk air ofzo. En anders maar niet naar het park en op het afgezette plein in de buurt laten rennen op dit soort dagen . Maar toch bedankt

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Je hebt ook tuigen voor sterke rassen, kan je vinden door te googlen op power breeds. (Voorbeeld https://www.powerdogsupplies.nl/webshop/halsbandenfabriek/tuigen/detail/393/verstelbaar-y-tuig.html) 

Zelf geen ervaring mee trouwens, dus weet niet hoe sterk het is.

En verder: er bestaan geen directe oplossingen voor je probleem, het is echt blijven oefenen en geduld hebben. Snap dat het frustrerend is, maar het enige wat je nu kan veranderen is de manier waarop je er tegenaan kijkt. Even spuien mag altijd hier natuurlijk! 

Herken het trouwens wel op een andere manier. Bepaald gedrag waar ik tegenaan bleef lopen, uiteindelijk beland je in een soort donker google-hol in hoop op dat sprankeltje informatie die jouw hond opeens omtovert tot een brave loebas. Dat sprankeltje informatie is er helaas niet, vaak komt het toch echt neer op die gezapige adviezen opvolgen waarbij je met je ogen rolt omdat het bij jouw hond echt niet werkt. Maar op een gegeven moment werkt het hopelijk wel (…of niet, en dan zal het neerkomen op management). 

Succes de komende tijd met de wind. Maar na regen komt letterlijk zonneschijn… lente en zomer zijn onderweg smile

 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Hahaha idd. Het is gewoon ff lekker spuien.  Soms moet ik t even kwijt aan mensen die dat snappen. Hij hoeft van mij helemaal niet perfect te zijn.  ( niemand is perfect ) het is alleen niet veilig.  Met mijn kinderen kon ik uitleggen dat ze niet zomaar achter een balletje aan kunnen rennen de weg op.  Mijn hond snapt dat niet hij wil gewoon op dat moment met zijn blaadje spelen.  Hij is ook overspannen vanaf het eerste wapperende blaadje tot we thuiskomen.  Maar volgens alle andere mensen in mijn buurt mag ik echt niet klagen met zo'n lieve mooie hond, want hij luistert echt al heel goed hoor.  En die geloven me gewoon niet. Maar dit is gewoon even fijn. Weten dat je gefrustreerd mag zijn en dat het echt wel weer windstil word.  

honden page profiel MarieMarie 3 doggies

honden foto van Marie

Mijn hond is een grote poedel maar waarschijnlijk veel minder krachtig en fanatiek dan jouw hond. Dat achter blaadjes rennen ken ik zeker, ik moet vooral oppassen dat ik niet val als ik rechtdoor loop en zij ineens voor m'n voeten schiet om een blaadje na te jagen. Korter houden dan gewoonlijk is dan een beetje een oplossing, zo krijg je die schokken en plotselinge bewegingen veel minder.

Binnen heb ik de gordijnen in de woonkamer moeten dicht trekken omdat ze op haar achterste poten tegen de ramen bleef springen naar de blaadjes die ze op het terras zag waaien. Ze kwam maar niet tot rust.

Het was zo erg dat ik mijn vriendinnen whatsappte om te vragen of hun honden ook zo hyper worden van de wind. Ik kreeg een foto terug van de border collie die even oud is als mijn hond, die tochthond speelde. Die lag zalig te ronken tegen de deurspleet. Ook buiten blijft die gefocust op zijn eigenaar, wind of geen wind. Ik denk dus toch ook dat het aan het temperament van de hond ligt en hoop vooral dat het er met ouder worden wat zal uitgroeien.

 

Gelukkig kan ik mijn hond buiten wel tegen houden, ik kan me niet voorstellen dat ze door haar tuig heen zou lopen (Annyx). Ik geloof best dat dit niet alleen irritant is zoals bij mij, maar dat je op den duur met de daver op het lijf buiten komt bij winderig weer als je hond zo'n tomeloze kracht heeft.

 

Ik moest ook wel lachen met dat donker google hol met al die voor de hand liggende goede raad, die dan bij jouw hond totaal niet lijkt te werken. Zo herkenbaar, bijna story of my life sinds ik een pup heb, haha.

 

 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Idd. De annyx was het eerste tuigje dat hij sloopte maar die was niet helemaal door. Daarom hunter gekocht.  Dat ging hij vandaag dus dwars doorheen.  Nu gaan we de dog copenhagen proberen.  En anders is k9 m'n laatste optie. Hij weegt nu 37 kilo.  

 

Heel herkenbaar dat voor het raam springen.  Hij ging nog net niet door de achterdeur. Dus hier ook alles dicht getrokken en in het donker de wind uitzitten hahaha. Hij gaat zo nog even naar buiten maar ik ga toch echt niet langs de wegen.  Ik loop lekker langs de paadjes en dan loop ik er maar 3 of 4 x heen en weer. Ik vind zijn veiligheid ( en de mijne ook wel ) belangrijker. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Misschien voor de zekerheid ook een halsband om doen en daar ook een lijn aan vastmaken? 

 

Gewoon voor ieders veiligheid (: 

 

Zelf nog nooit gehad dat mijn honden door een tuigje heen trokken, je zou altijd nog eens kunnen kijken naar de nonstop dogwear tuigen (: Heel stevig tuig, stevigste die ik eigenlijk gehad heb so far en die gaat alweer bijna 3 jaar mee (:

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Idd. De annyx was het eerste tuigje dat hij sloopte maar die was niet helemaal door. Daarom hunter gekocht.  Dat ging hij vandaag dus dwars doorheen.  Nu gaan we de dog copenhagen proberen.  En anders is k9 m'n laatste optie. Hij weegt nu 37 kilo.  
   "

Als het echt zo extreem is, zou ik de stoffen tuigen links laten liggen  en voor een degelijk leren tuig gaan.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Idd. De annyx was het eerste tuigje dat hij sloopte maar die was niet helemaal door. Daarom hunter gekocht.  Dat ging hij vandaag dus dwars doorheen.  Nu gaan we de dog copenhagen proberen.  En anders is k9 m'n laatste optie. Hij weegt nu 37 kilo.  
 
Heel herkenbaar dat voor het raam springen.  Hij ging nog net niet door de achterdeur. Dus hier ook alles dicht getrokken en in het donker de wind uitzitten hahaha. Hij gaat zo nog even naar buiten maar ik ga toch echt niet langs de wegen.  Ik loop lekker langs de paadjes en dan loop ik er maar 3 of 4 x heen en weer. Ik vind zijn veiligheid ( en de mijne ook wel ) belangrijker.  "

Dit is echt gevaarlijk. Een ontsnappingstuig heeft een extra riem achter de borstriem, daar zal je hond ook dwars doorheen trekken, want zoals je zegt, hij ontsnapt er niet uit, maar trekt het doormidden. Ik zou hunter hiervan wel,op de hoogte brengen en een foto van het kapotte tuig sturen. dit zpu echt niet mogen., een hunter is een heel,stevig tuig., en zoals Bulleke zegt, een leren tuig. 

heb je een tuin? Dan zou ik met storm zoveel mogelijk mijn hond daar uitlaten, dan maar een of twee dagen minder wandelen. Stukken veiliger.,

Maar als hij onder een auto loopt, of jou onderste boven trekt waardoor jij een tijdje uit de roulatie bent, zal hij ook een hele tijd weinig kunnen lopen.,

 

En ondertussen oefenen, met wind in de tuin , veilig voor jou en veilig voor hem, mits de tuin zodanig is afgezet dat hij er niet uit kan.

 

Ik sluit me aan wat Iglo zegt. Blijven oefenen. Een gr is een onstuimige en beresterke en grote hond.,veiligheid voor alles.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dan zou ik eens beginnen met een stevig tuig van een goed merk, of stevige lederen halsband (of allebei) 

 

https://www.raddog.nl/product/raddog-leren-tuig-voor-reuen-h1/

 

Dit is een tuig wat een trainer bij ons op de club gebruikt voor zijn Rottweiler reu tijdens het manwerk. Al 4 jaar hetzelfde tuig, en als je ziet hoe ontzettend veel kracht die hond heeft (ook tijdens opwinding, want bijtwerk) is het wellicht de moeite waard om naar zo iets te kijken? 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Wil je zeker zijn dat het tuig niet stuk getrokken kan worden?:

MAG - The Dog Lounge

Mijn Staffords, hebben hier jaren in gelopen. Heb ze nu elders op maat laten maken, maar dat is vrij kostbaar.... Vroeger hadden ze ook dragpull tuigen, met dezelfde sluitingen. 2 kids op de slee, hondje met tuig ervoor, en gaan!! 

 

Het klinkt alsof je een jonge hond heb met veel energie. Wellicht slim om voor je gaat lopen wat denkwerk te doen met hem, zodat ie al iets van geestelijke moeheid  heeft voordat je naar buiten gaat. Haalt mogelijk net ff een scherp randje eraf. Zo heb je bv puzzels, sneufelkleden enz. Of als je het aandurft fietsen, want wat is er nu lekkerder dan fijn een stukje op tempo te kunnen lopen ipv traag naast de baas(in) stappen..

 

  

 

honden page profiel MarieMarie 3 doggies

honden foto van Marie

" Wil je zeker zijn dat het tuig niet stuk getrokken kan worden?:
MAG - The Dog Lounge
Mijn Staffords, hebben hier jaren in gelopen. Heb ze nu elders op maat laten maken, maar dat is vrij kostbaar.... Vroeger hadden ze ook dragpull tuigen, met dezelfde sluitingen. 2 kids op de slee, hondje met tuig ervoor, en gaan!! 
 
Het klinkt alsof je een jonge hond heb met veel energie. Wellicht slim om voor je gaat lopen wat denkwerk te doen met hem, zodat ie al iets van geestelijke moeheid  heeft voordat je naar buiten gaat. Haalt mogelijk net ff een scherp randje eraf. Zo heb je bv puzzels, sneufelkleden enz. Of als je het aandurft fietsen, want wat is er nu lekkerder dan fijn een stukje op tempo te kunnen lopen ipv traag naast de baas(in) stappen..
 
  
  "

Fietsen met een hond die zo achter blaadjes aanschiet? Vanuit mijn eigen ervaring zou ik dat toch nooit durven. Laat staan met een hond die dan ook nog eens zo krachtig is, dat lijkt me echt gevaarlijk. Nu, fietsen met de hond, ongeacht of je de hond nu vasthoudt of een hondenfietsbeugel gebruikt, is in België sowieso niet toegestaan, dus voor mij zou dit sowieso geen optie zijn.

 

Ikzelf heb tal van puzzels, verschillende soorten snuffelmatjes, ik verzin denkspelletjes met broekspijpen, WC-rolletjes enz. Maar of dat er nu voor zorgt dat die opvliegende blaadjes buiten ineens minder interessant worden... da's in ieder geval niet mijn ervaring. Hopelijk werkt het voor de topicstarster wel.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Hier zorgt storm ook altijd voor storm in het koppie. Gelukkig is dat uiteindelijk maar een paar dagen per jaar. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Fietsen met een hond die zo achter blaadjes aanschiet? Vanuit mijn eigen ervaring zou ik dat toch nooit durven. Laat staan met een hond die dan ook nog eens zo krachtig is, dat lijkt me echt gevaarlijk. Nu, fietsen met de hond, ongeacht of je de hond nu vasthoudt of een hondenfietsbeugel gebruikt, is in België sowieso niet toegestaan, dus voor mij zou dit sowieso geen optie zijn.
 
Ikzelf heb tal van puzzels, verschillende soorten snuffelmatjes, ik verzin denkspelletjes met broekspijpen, WC-rolletjes enz. Maar of dat er nu voor zorgt dat die opvliegende blaadjes buiten ineens minder interessant worden... da's in ieder geval niet mijn ervaring. Hopelijk werkt het voor de topicstarster wel. "

 

Dat hangt heel erg van de hond af. Onze Noa (die er niet meer is) ging ook overal achteraan, met favoriet bladjes.... Als ik die naast de fiets had, was ze op mij gericht en konden we alles in tempo voorbij gaan, zonder dat ze erop reageerde. Denk dat mijn AST wel ietsjes krachtiger was als dit hondje. 

 

Elke hond is verschillend, wat bij mij werkt werkt wellicht voor jou hond niet. Maar het is allicht een poging waard, helpt het niet dan schaad het niet. Vaak zijn jonge honden zo druk in hun hoofd dat je ze er ietsjes kalmer mee maakt, hoewel ik er ook een heb die er alleen maar drukker van word (die zet je ermee aan zeg maar). Proberen en je komt er snel achter.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Dan zou ik eens beginnen met een stevig tuig van een goed merk, of stevige lederen halsband (of allebei) 
 
https://www.raddog.nl/product/raddog-leren-tuig-voor-reuen-h1/
 
Dit is een tuig wat een trainer bij ons op de club gebruikt voor zijn Rottweiler reu tijdens het manwerk. Al 4 jaar hetzelfde tuig, en als je ziet hoe ontzettend veel kracht die hond heeft (ook tijdens opwinding, want bijtwerk) is het wellicht de moeite waard om naar zo iets te kijken?  "

Das ga ik zeker even kijken.  Bedankt

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Wil je zeker zijn dat het tuig niet stuk getrokken kan worden?:
MAG - The Dog Lounge
Mijn Staffords, hebben hier jaren in gelopen. Heb ze nu elders op maat laten maken, maar dat is vrij kostbaar.... Vroeger hadden ze ook dragpull tuigen, met dezelfde sluitingen. 2 kids op de slee, hondje met tuig ervoor, en gaan!! 
 
Het klinkt alsof je een jonge hond heb met veel energie. Wellicht slim om voor je gaat lopen wat denkwerk te doen met hem, zodat ie al iets van geestelijke moeheid  heeft voordat je naar buiten gaat. Haalt mogelijk net ff een scherp randje eraf. Zo heb je bv puzzels, sneufelkleden enz. Of als je het aandurft fietsen, want wat is er nu lekkerder dan fijn een stukje op tempo te kunnen lopen ipv traag naast de baas(in) stappen..
 
  
  "

Hij is 11 maanden en ben idd bezig hem moe me naar buiten te nemen.  Alleen heb ik vandaag gemerkt dat ik hij geen rem heeft, heb mijn dochter met hem uit school gehaald we waren om half 4 thuis en hij ligt nu nog te hijgen. Heel zielig.  Ik  denk dat ik het advies van ientje wel goed vind. Want het is inderdaad niet veilig. Hij mag de hele dag in de tuin alleen weigert hij daar te plassen of te poepen.  Maar dan kan ik een klein rondje lopen zonder langs de auto wegen te hoeven een z'n energie in de tuin eruit laten.  Ik ben zelfs al aan t kijken voor een loopband.  Misschien helpt dat.  Hahaha of ik mijn wederhelft zo gek krijg weer ik nog niet. 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Fietsen met een hond die zo achter blaadjes aanschiet? Vanuit mijn eigen ervaring zou ik dat toch nooit durven. Laat staan met een hond die dan ook nog eens zo krachtig is, dat lijkt me echt gevaarlijk. Nu, fietsen met de hond, ongeacht of je de hond nu vasthoudt of een hondenfietsbeugel gebruikt, is in België sowieso niet toegestaan, dus voor mij zou dit sowieso geen optie zijn.
 
Ikzelf heb tal van puzzels, verschillende soorten snuffelmatjes, ik verzin denkspelletjes met broekspijpen, WC-rolletjes enz. Maar of dat er nu voor zorgt dat die opvliegende blaadjes buiten ineens minder interessant worden... da's in ieder geval niet mijn ervaring. Hopelijk werkt het voor de topicstarster wel. "

Nee helaas marie.  Ik zou best met hem willen fietsen,  maar geen idee hoe ik hem dat moet aanleren.  Gewoon wandelen met de fiets is al moeilijk.  Heb een stukje geprobeerd op een parkeerplaats toen er geen wind stond maar hij snapt t niet.  Hij wel weg van de fiets en neemt mij dan mee dus heb riem maar laten vallen van de fiets gestapt en hem weer mee naar huis genomen.  Die verrekte blaadjes zijn gewoon te leuk en moeten allemaal gevangen worden.  Als het veilig is mag hij er best achteraan rennen.  Maar hij stopt niet zelfs niet als ik zie dat hij echt heel moe is. Dan is het volgende blaadje nog steeds de klos.  Het is wel heel aandoenlijk hoor maar gewoon niet veilig. 

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

Geen idee of je het al geprobeerd hebt maar ik bedacht nog een andere optie. De meeste retrievers hebben graag iets in hun bek en eten graag. Zou het helpen als je hem buiten iets van stevig kauwmateriaal geeft om vast te houden. Dus geen pauze om er aan te gaan knagen maar naar buiten, stuk runder kophuid geven en direct gaan lopen. Die van mij eet niet graag genoeg dus die tuft alles uit als hij een andere hond ziet. Maar wellicht is die van jou fanatieker. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Nee helaas marie.  Ik zou best met hem willen fietsen,  maar geen idee hoe ik hem dat moet aanleren.  Gewoon wandelen met de fiets is al moeilijk.  Heb een stukje geprobeerd op een parkeerplaats toen er geen wind stond maar hij snapt t niet.  Hij wel weg van de fiets en neemt mij dan mee dus heb riem maar laten vallen van de fiets gestapt en hem weer mee naar huis genomen.  Die verrekte blaadjes zijn gewoon te leuk en moeten allemaal gevangen worden.  Als het veilig is mag hij er best achteraan rennen.  Maar hij stopt niet zelfs niet als ik zie dat hij echt heel moe is. Dan is het volgende blaadje nog steeds de klos.  Het is wel heel aandoenlijk hoor maar gewoon niet veilig.  "

Ik zou hem tot je dit probleem hebt opgelost er ook niet meer achteraan laten vangen als het wel veilig is. Gewoon helemaal niet (om het trainen makkelijker te maken hierop). Hoe is hij verder met wind? Die van mij was voor wind namelijk het langst bang. En nog steeds doet hij tijdens n windvlaag zn kont naar beneden en een hupsje, maar ik heb wat minder gewicht aan de riem ;-). Zijn het de blaadjes of is het de enorme onrust door de wind waardoor de blaadjes t moeten ontgelden? 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

" Geen idee of je het al geprobeerd hebt maar ik bedacht nog een andere optie. De meeste retrievers hebben graag iets in hun bek en eten graag. Zou het helpen als je hem buiten iets van stevig kauwmateriaal geeft om vast te houden. Dus geen pauze om er aan te gaan knagen maar naar buiten, stuk runder kophuid geven en direct gaan lopen. Die van mij eet niet graag genoeg dus die tuft alles uit als hij een andere hond ziet. Maar wellicht is die van jou fanatieker.  "

Lolll hij heeft een aantal dummy's die hij meeneemt naar buiten.  Die wisselen we af. Maar hij laat m heel graag even vallen voor een blaadje.  Misschien moet ik m een zak bladeren laten dragen hahaha. 

honden page profiel Femke Femke 3 doggies

honden foto van Femke

Bram is ook onrustig met wind. Niet meer zo heftig als die van jou gelukkig want ze zijn wel sterk. 

honden page profiel BlondieBlondie

" Lolll hij heeft een aantal dummy's die hij meeneemt naar buiten.  Die wisselen we af. Maar hij laat m heel graag even vakken voor een blaadje.  Misschien moet ik m en zal bladeren laten dragen hahaha.  "

Nee, die dummie niet laten dragen vanuit huis maar juist aanbieden als je ziet dat hij interesse voor de bladeren krijgt. 1 speciale die hij niet altijd krijgt maar die jij bij je hebt en hij alleen krijgt als hij aandacht voor jou heeft, even mee spelen en daarna weer terug in je zak.

 

Bladeren dwingen te dragen doe je als grapje, maar kan ook een oefening zijn. Niet een die ik zelf snel in zal zetten, maar ik heb het wel eens gedaan toen onze hond iets van de andere hond niet wilde lossen. Toen moest hij het domweg vast blijven houden terwijl hij dat eigenlijk niet meer wilde. Maar dat is een mindfuck.

 

Ik vind het niet handig dat als jij het wel veilig vind je de hond wel zijn gang laat gaan met blaadjes. Heb dat in het andere topic ook al gezegd, niet toestaan gewoon omdat hij domweg niet snapt wanneer het wel of niet mag. Later als dat wel helder is kun je er losser mee om gaan, nu niet blijkt want vind het nogal wat door 3 lijntjes van een tuig heen trekken.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Dat laatste dacht ik ook. Op wandeling sta ik nooit toe dat Billie speelt met blaadjes. Maar ze speelt wel heel graag alleen in de tuin en als er wind is kan ze zich uren bezig houden met blaadjes of zelfs kleine pluimpjes ofzo die ronddwarrelen op het terras. Ik laat het geen uren duren, want ze weet zelf van geen ophouden, het lijkt soms neurotisch gedrag.

 

Enerzijds is het dus wel soms handig dat ze zich even alleen kan bezig houden in de tuin, maar anderzijds vraag ik me ook af of dit juist het jagen op blaadjes niet stimuleert, het werkt ahw verslavend. Het is alleen moeilijk haar uit de tuin te houden, anders ook, maar met stormweer al helemaal, want zoals Klara ook aangaf: storm veroorzaakt ook storm in het kopje.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Als we spelen op een afgesloten veldje of in de tuin speelt hij het liefst met blaadjes. Dat bedoelde ik met als het veilig is.   Ik kan hem toch niet altijd alleen maar laten wandelen. Hij moet toch ook zijn energie kwijt kunnen.   Als er blaadjes liggen in de tuin of op het veldje gooit hij ze ook zelf in de lucht om ze vervolgens weer te vangen.  Dat doet hij bij gebrek aan blaadjes trouwens ook met zijn bal of frisbee.  Hij speelt heel graag alleen.  Ik ga toch proberen om de dummy niet meer gelijk te geven.  Zo had ik het nog niet bekeken.  Ik hoop dat dat effect heeft.  Ik kan dat ook oefenen in de tuin en op het veldje.  Dan weet ik in ieder geval of ik zijn aandacht weer terug krijg. 

honden page profiel CatnDogCatnDog

honden foto van CatnDog

Zoals anderen zou ik ook ten eerste een stevig tuig aanschaffen.

 

Maar ten tweede zou ik ermee aan de slag gaan. Ik ben het met Marie eens: het klinkt wel een beetje als een obsessie.

Probeer het te doorbreken.

Je zou bijvoorbeeld een piepspeeltje in je zak kunnen stoppen en zodra ze een blaadje spot (voordat ze er op af schiet) een piepgeluidje kunnen laten horen. Zodra ze naar je kijkt, enthousiast zijn samen even iets leuks doen en dan weer verder lopen.

Je kan bijvoorbeeld ook plotseling een andere kant op lopen.

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

https://www.thedoglounge.nl/uitlaten/tuigen/ 

Hier koop ik mijn spullen,goed spul voor sterke honden,zo een tuig van MAG bv.daar trekken ze zich niet uit en zeker niet kapot.

Fijne website ben er heel tevreden over.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Als we spelen op een afgesloten veldje of in de tuin speelt hij het liefst met blaadjes. Dat bedoelde ik met als het veilig is.   Ik kan hem toch niet altijd alleen maar laten wandelen. Hij moet toch ook zijn energie kwijt kunnen.   Als er blaadjes liggen in de tuin of op het veldje gooit hij ze ook zelf in de lucht om ze vervolgens weer te vangen.  Dat doet hij bij gebrek aan blaadjes trouwens ook met zijn bal of frisbee.  Hij speelt heel graag alleen.  Ik ga toch proberen om de dummy niet meer gelijk te geven.  Zo had ik het nog niet bekeken.  Ik hoop dat dat effect heeft.  Ik kan dat ook oefenen in de tuin en op het veldje.  Dan weet ik in ieder geval of ik zijn aandacht weer terug krijg.  "

Je hoeft hem ook niet alleen maar te laten wandelen, je kan wel met hem oefenen dat jij bepaalt. En voor nu zou ik even bepalen dat het helemaal niet mag/kan. Vriendin van mij stimuleerde Abel (dwergpincher gemaakt om op te jagen) een keer toen hij achter een paar eenden aan wilde zitten op een strand ‘want het zag er zo leuk uit’. Ik heb haar gevraagd dat niet meer te doen. Nog steeds wil hij wel eens op een duif af gaan of een vogel want zijn instinct, katten zijn heel ingewikkeld voor hem om te negeren. Maar hij weet dat het niet mag. En om dat obsessieve eruit te krijgen is een piep speeltje meenemen een heel goede tip. De kip deed hier wonderen op wandelingen toen hij puber was. 

honden page profiel MarieMarie 3 doggies

honden foto van Marie

Maar hoe doen jullie dat in de tuin? Ik doe heel hard mijn best om mijn hond meeuwen te laten negeren los op het strand bijvoorbeeld of eenden tijdens de wandeling, maar als er hier duiven of eenden in de tuin landen sluipt ze ernaar toe om op het laatste moment aan te vallen. Voorlopig 1 keer met succes surprised

 

Ik heb de indruk dat ze foute dingen als jagen op vogels en blaadjes echt inoefent in de tuin, maar anderzijds is die tuin een beetje mijn redding. Zonder tuin zit mijn hond me de hele tijd aan te staren, komt constant met speeltjes tegen me duwen, zoekt om iets te kunnen stelen en er mee weg te lopen, werkelijk alles voor aandacht... 

Ik weet dat ik haar ook binnen moet leren om gewoon rustig te zijn, heb daarvoor al een hele trukendoos uitgehaald: kongs, botjes, allerlei kauwdingen enz.  Het lukt gewoon niet (toch niet voor 20 uur 's avonds). Terwijl ze zich buiten wel even rustig kan bezig houden en ik het gevoel heb weer even ademruimte te hebben ipv constant geleefd te worden door mijn hond. Maar ze oefenen zo wel dat jachtgedrag. Anderzijds, het blijven honden. Is het wenselijk hun instincten voor 100% te onderdrukken?

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Focus oefening
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^