Bloed en/of slijm in de ontlasting van mijn hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarcellaMarcella

Hallo iedereen,


Ik ben nieuw hier. Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Marcella en heb 2 honden. Een van mijn honden genaamd Duco 3 jaar oud, heeft laatste tijd regelmatig bloed en/of slijm in zijn ontlasting. Vorig jaar mei (2022) heeft hij een keer alleen maar bloed gepoept waardoor hij aan de antibiotica is gekomen. Dit is daardoor toen wel opgelost. Vlak voor de kerstdagen begon hij slijm en bloed uit te poepen, dit zat in/op zijn ontlasting. Contact gehad met de dierenarts ze zeiden toen kijk het even aan. 2 weken later weer hetzelfde verhaal en een afspraak gemaakt om hem toch te laten controleren. Mijn eigen dierenarts deed hier niks aan en ik had het gevoel niet serieus genomen te worden. Hierdoor de keuze gemaakt om naar een andere dierenarts te gaan zodat hun hierover konden beoordelen. Bij die dierenarts hebben ze een Giardia test gedaan, wat negatief was.. dus nu nog steeds geen duidelijkheid..

 

Advies van die dierenarts was om Duco op vitamine b12 te zetten en voor 4 weken aan speciaal voer. En over 4 weken willen ze bekijken hoe dan de ontlasting is voor eventueel een bloed onderzoek. Sinds dinsdag zit hij aan dat voer. Maar afgelopen donderdag zat er weer bloed in zijn ontlasting met slijm. De ene dag is zijn ontlasting goed en de dag erna kan het zo weer omslaan naar diarree met soms bloed/slijm.

 

Hij is een adoptie hond en ik heb hem overgenomen op 1,5 jarige leeftijd. Hij heeft toen vrij snel een rare plek op zijn poot gehad wat volgens de dierenarts toen een goedaardige tumor was. Deze is ook weer weg gegaan.

 

Ik maak mij zelf wel erge zorgen om mijn hond omdat ik dit zelf niet gezond vind dat dit steeds terug keert. Ik merk niet aan hem dat hij niet fit is of iets. Hij eet goed en is ook gewoon aan het spelen. Wel heb ik gemerkt dat hij af en toe wat pieperig is en zijn darmen erg hard borrelen.

 

Iemand die hier ervaring mee heeft en weet wat verstandig is? Ik hoop dat het een duidelijk verhaal is..

 

Graag hoor ik jullie meningen/ervaringen.

 

Groetjes Marcella

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Vaak is het een dikke darm ontsteking. In ieder geval is het niet normaal, ik zou aandringen op onderzoek of een andere da opzoeken.

 

honden page profiel MarcellaMarcella

" Vaak is het een dikke darm ontsteking. In ieder geval is het niet normaal, ik zou aandringen op onderzoek of een andere da opzoeken.
  "

Weet u toevallig of er dan meestal ook meer symptomen zijn? Ik heb wel het een en ander opgezocht op internet. Ik kom dan inderdaad ook uit bij een dikke darm ontsteking maar daar staat dan ook dat de hond vaker aandrang heeft voor ontlasting, dat heeft Duco dan weer niet.. en ik kom uit bij darmkanker met slijm en/of bloed in de ontlasting..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Weet u toevallig of er dan meestal ook meer symptomen zijn? Ik heb wel het een en ander opgezocht op internet. Ik kom dan inderdaad ook uit bij een dikke darm ontsteking maar daar staat dan ook dat de hond vaker aandrang heeft voor ontlasting, dat heeft Duco dan weer niet.. en ik kom uit bij darmkanker met slijm en/of bloed in de ontlasting.. "

Ik ben geen dierenarts, sorry.

honden page profiel MarcellaMarcella

" Ik ben geen dierenarts, sorry. "

Nee dat geeft niks! Ik dacht vragen kan altijd. In iedergeval erg bedankt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik begrijp jouw zorgen, bloed bij de ontlasting die steeds terug keert dan een darmonderzoek, ga naar een internist specialist, er zijn genoeg kliniekn die deze in huis hebben, weet niet waar je woont, maar een ervan is utrecht......ook groningen in Roden heeft specialisten die daar zeker een onderzoek naar doen.

honden page profiel DanielleDanielle

Is de ontlasting al onderzocht op giardia?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is de ontlasting al onderzocht op giardia? "

Ja zie boven haar openingspost, was negatief.

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

Mijn hond had, naast oorontstekingen, ook regelmatig slijm in de ontlasting. Heel soms met een klein beetje bloed. Zij bleek een voedselallergie te hebben. Sinds ze dieetvoer krijgt is het over. 

 

Een ontsteking van de dikke darm kan het gevolg zijn van voedselallergie. Zie www.anicura.be 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja zie boven haar openingspost, was negatief. "

Maar die hoeft natuurlijk niet constant in ontlasing aanwezig te wezen, dus misschien handig om een aantal keren te laten onderzoeken?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het kan ook een wondje zijn in de darm of bij de uitgang. De voeding zal niet direct in een paar dagen werken. Doe wat je dierenarts zegt. Mijn spets had dit ook, eerste keer belde ik in paniek naar de da. Antwoord was, ja ook daar komen wondjes voor. Nadat hij op hypoallergeen voer was gezet van rc. Was het na een paar weken over en nooit bloed meer gezien of slijm.

Als je naar de da gaat verzamel dan over drie achtereenvolgende dagen ontlasting, hoeft maar een beetje hoor, en neem dat mee voor een uitgebreide giardia test. Of bestel een worm kit bij v t woud.

 

Paar weken terug had mijn huidige hondje ook iets bloed op de ontlasting. Paar dagen later vond ik een keihard stukje bot in haar gestoomde vlees, daar haalde ik bij het afsnijden mijn vinger aan open. Deze worst niet meer gegeven en geen bloed meer gezien. Duidelijk dat een ander stukje bot een beschadigingetje in haar darm had veroorzaakt,

Komt er veel bloed, dan uiteraard terug naar de da.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heb je deze info al gevonden van het specialistisch Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam?

 

https://mcvoordieren.nl/kennisbank/bloed-bij-ontlasting-hond-en-kat/

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ik zou naar een andere DA (kliniek) gaan om een second opinion te vragen. 

Ik begrijp dat je deze vraag op het forum stelt, maar het verzamelen van alle soorten ervaringen kan soms alleen maar voor meer verwarring zorgen. Bij de ene is het voedselallergie, bij de andere wondje in de anus en bij jouw hond ligt het probleem misschien ergens totaal anders. 

Ga naar een specialist die het zsm kan onderzoeken, geen weken afwachten. Eerst zeker zijn dat het geen oncologisch probleem is .. dan kan je parallel perfect beginnen uitzoeken of het geen allergie etc is.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ze is al bij een tweede dierenarts geweest voor onderzoek.

honden page profiel MarcellaMarcella

Iedereen heel erg bedankt voor het reageren op mijn verhaal! hp-smile

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ze is al bij een tweede dierenarts geweest voor onderzoek. "

Zoals Willemijn zegt: naar een internist specialist. 

Niet alleen giardia onderzoek. Dat kan je tegenwoordig ook zelf thuis doen..

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Iedereen heel erg bedankt voor het reageren op mijn verhaal!  "

Snelle beterschap ! 

honden page profiel RJRJ 3 doggies

giardia komt niet altijd met de ontlasting naar buiten, daarom altijd voor 3 dagen aan ontlasting ruimen en dan alsnog hoeft het niet gevonden te worden,

 

hier hebben we 4 keer voor 3 dagen geruimd en naar de dierenarts gebracht maar dat was steeds negatief, daarna de 5e keer hebben we het laten opsturen naar het lab en dat was bingo, in het lab kunnen ze meer....

 

daarnaast is je laten door verwijzen geen overbodige luxe, een specialist weet meer dan mensen op internet....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^