Overmatig kwijlen met eten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hoi allemaal.

Mijn Simba van 13,5 is vorige week aan zijn gebit behandeld. Twee onder voortandjes getrokken (waren afgebroken) en tandsteen verwijderd. Twee weken daarvoor zag ik gedragsverandering in zijn eetpatroon. Pens, waar hij normaal een moord voor deed, wilde hij niet meer. Brokken gingen er met lange tanden in. En ander voer, wat hij normaal lekker vond, was het ook niet. Dus ontzettend zitten hannessen met eten. Maar ik dacht dat dit met zijn gebit te maken had, dus kon het parkeren. Nu een week later eet hij wel wat beter. Nog steeds geen pens en zijn niervoer van Hills, maar wel ander renal voer. Brokken eet hij een beetje. 

Wat me enige tijd opvalt is dat hij meer begint te kwijlen. Soms een beetje, maar ik schrok me net echt de tandjes. Ik had trovet renal natvoer besteld en gaf hem dat. Ik liet hem eten (hij eet heel langzaam sinds 3 weken, alsof hij ook moeite heeft met het oppakken) en kwam even later terug en zag hem heel moeilijk doen. En overal lag overmatig kwijl van Simba met natvoer. Dior het kwijl kon hij gewoonweg niet meer normaal eten. De brokjes kreeg hij niet weg. Een stukje runderlong ook niet. Het was werkelijk een zooitje. Zag ik wel dat de trovet wat plakkerig is dan de andere natvoer producten. Ik dacht echt dat hij er straks in zou stikken ofzo. 

Ik heb alles even uit zijn mond gehaald. Er kwam een stukje runderlong uit met een dikke homp plakkerige kwijl. Hierna maakte in hem schoon en kon hij weer normaal water drinken. 

Dit is natuurlijk weer iets nieuws waar ik me over kan obsessen en zorgen maken. Ik heb zitten googlen, maar wordt hier ook niet zoveel wijzer van. 

Wat ik denk is dat de trovet zo plakkerig is, in zijn mond aan zijn gehemelte blijft plakken, waardoor de kwijl geactiveerd wordt en hij niet meer het vermogen heeft dit te managen in zijn mond. Hij wilt wel blijven eten dan, maar met een bekkie vol schuimend gladde kwijl schiet dat niet echt op. 

Ok, heeft iemand hier ook wel eens mee te maken gehad, of hebben mijn honden constant dingen die amper voorkomen? 

555996.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Gossie, nee nooit meegmaakt, maar misschien nog last van zijn gebit ? Na de behandeling ?   En als het zo plakkerig wordt, misschien al aanlengen met water ?  Zodat het makkelijker op te eten is ? 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Nooit meegemaakt gelukkig. Misschien kun je de brokken goed laten weken in warm water zodat ze helemaal uit elkaar vallen en het een brei wordt. Dan hoeft hij niks te kauwen en krijgt hij toch wat voedingsstoffen binnen. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Nooit meegemaakt gelukkig. Misschien kun je de brokken goed laten weken in warm water zodat ze helemaal uit elkaar vallen en het een brei wordt. Dan hoeft hij niks te kauwen en krijgt hij toch wat voedingsstoffen binnen.  "

Al geprobeerd. Hij is zeer kritisch geworden met wat hij eet. Kan mijn vinger er niet op leggen wat er is. Hij eet wel hoor. Ik zorg dat voor iets anders of op een andere manier. Maar het gaat soms zo vreemd. Misschien ga ik wel zelf koken. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Niet druk maken vooralsnog. Kan smaakverandering brengen, het verliezen van een aantal tanden, ook tandvlees kan wat gevoeliger zijn vooral voor die gewend zijn te kauwen. Kwijlen is ook normaal bij verlies van tanden. Als het niet gepaard gaat bij verhoogde hartslag, hijgen en ect? Moet Simba gewoon opnieuw leren proeven en kauwen. Denk aan een gebitje voor mensen, het is idem.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Niet druk maken vooralsnog. Kan smaakverandering brengen, het verliezen van een aantal tanden, ook tandvlees kan wat gevoeliger zijn vooral voor die gewend zijn te kauwen. Kwijlen is ook normaal bij verlies van tanden. Als het niet gepaard gaat bij verhoogde hartslag, hijgen en ect? Moet Simba gewoon opnieuw leren proeven en kauwen. Denk aan een gebitje voor mensen, het is idem. "

Zou het? Het zijn zijn twee onderste kleine voortandjes. Mijn andere hond verloor dezelfde tanden en had niet deze symptomen. Simba heeft ook moeite met uit zijn bak eten. Hij krijgt het nu van een plat bord en het is een slagveld na het eten haha. 

Nee, geen andere lichamelijke uitingen. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Toch maar even een controle afspraakje gemaakt voor maandag. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

De ene kan er meer last van hebben dan de ander, zie je ook bij mensen gebeuren. Je kunt nooit teveel naar een dierenarts gaan, zeker als je twijfelt. Ben benieuwd wat die zeggen, succes iig voor maandag.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

We zijn bij de da geweest. Dat Simba zich niet lekker voelt, is zeker. Vanmorgen weinig eten. 

Er is in zijn mond gekeken, alles zag er goed uit. Het vreemde is dat Simba zijn tong telkens dubbelvouwt. En ik denk echt dat dat het probleem is. Dat zijn tong ook zo blijft met eten, waardoor het eten niet goed vastgepakt wordt en het voedsel onder zijn tond blijft zitten. En met kwijlen en speeksel helpt dit ook niet. De artsen die hebben dit nog nooit zo gezien. Dus hij heeft een ab kuurtje voor 3 dagen, voor als hij een ontsteking heeft in bv zijn keel (dat denkt 1 arts), hij heeft misselijkheidspilletjes (kwijlen) voor 1 week. Ik ga heb omeprazol geven en vlg week terug. En er is echt niks op internet te vinden over dit probleem.

Hij gebruikt zijn tond wel met drinken en zo nu en dan hangt deze gewoon, maar elke keer als ik kijk dan zit tie dubbel. Hij kan niet stikken, aldus da. 

Herken iemand dit probleem?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik herken het probleem niet.

Maar vraag me af of er in zn hersens iets niet goed is gegaan? Misschien een klein bloedinkje?

 

Lees dat je bij de dierenarts bent geweest vandaag

Ik hoop dat de ab wat gaat doen en de misselijkheidspilletjes. 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Ik herken het probleem niet.
Maar vraag me af of er in zn hersens iets niet goed is gegaan? Misschien een klein bloedinkje?
 
Lees dat je bij de dierenarts bent geweest vandaag
Ik hoop dat de ab wat gaat doen en de misselijkheidspilletjes.  "

Kan. Geen idee. Hij is al op 14 nov ook naar de da geweest, omdat er al iets speelde. Darmen die beetje op hol geslagen waren, moeilijk eten, smaakverandering, spugen. Dus zolang is er al iets loos. Toen ook aan ab gegaan en anti misselijkheidsinjectie. Toen werd gezien dat tanden waren afgebroken, dus ik linkte dit probleem daaraan. Maar het ging hierna wel iets beter met eten, maar niet zoals voorheen en kwam overlijden Dave ertussen, dus waren even andere zorgen. Maar ik denk dat dit nog steeds voortkabbelt. Ergens denk ik dat hij mogelijk dit altijd al deed, alleen dat het nu problemen geeft. Ik had hem lange tijd geleden al 's ochtends op een lickimat gezet, omdat hij zijn pens altijd zo naar binnen zoog ipv te kauwen. Sowieso heeft hij net zijn eten gekregen op 2 lickimatten, even kijken wel werkt. Hij "moet" dan zijn tong gebruiken. En dit deed zn werk nu. Maar natuurlijk zeer vermoeiend na vandaag. Hij is kapot nu. Ik weet het niet hoor. Ben er niet gerust op. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Snap dat je er niet gerust op bent.

Vanaf 14 november, dat is al een tijd. Maar voor je toch eindelijk eens weet wat het nou echt is, dan ben je soms lange tijd verder helaas.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oi das niet mooi. Ik zou wel blijven aandringen als dit probleem zich al eerder voor deed en zeker als je het niet vertrouwd. Simba is natuurlijk wel op leeftijd al en er kan iets anders op de achtergrond spelen wat helemaal niets met het gebit te maken heeft.

 

Heb je dit ook aan dierenarts aangegeven? Gewezen op dat er daarvoor al herrie was?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Snap dat je er niet gerust op bent.
Vanaf 14 november, dat is al een tijd. Maar voor je toch eindelijk eens weet wat het nou echt is, dan ben je soms lange tijd verder helaas. "

Ik ben al zoveel verder dan vanmorgen, want ik wist helemaal niet dat hij zijn tong dubbelvouwde. Dat is al gewonnen. Nu uitzoeken wat het veroorzaakt of proberen te managen. 

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Oi das niet mooi. Ik zou wel blijven aandringen als dit probleem zich al eerder voor deed en zeker als je het niet vertrouwd. Simba is natuurlijk wel op leeftijd al en er kan iets anders op de achtergrond spelen wat helemaal niets met het gebit te maken heeft.
 
Heb je dit ook aan dierenarts aangegeven? Gewezen op dat er daarvoor al herrie was? "

Ja

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Gisteravond was Simba helemaal op. Wilde niet eens de laatste wandeling mee. Vannacht heb ik op de bank geslapen, omdat ik bij hem wilde zijn. Voelde niet goed. Hij heeft flink liggen snurken vannacht. Vanmorgen nog niet oke. Wandeling, wel wat gegeten. Maar niet veel en erg kritisch. Van jumbo soort rodiworst ging er wel in. Ook de pillen gegeven, die duw ik met smeerpate een beetje in zijn strot. Zodat hij het gelijk wegslik. Hij leek vandaag wel wat meer zijn tong te gebruiken, hem alles voornamelijk op licikimatten gegeven. Heb nu geruld gehakt en zoete aardappel gemaakt voor door hun voer. Ben benieuwd.  Zijn achterpoten beginnen ook zeer in te vallen. Normaal ging hij elke 2 weken naar de fysio, z.n. hydrotherapie. Maar door overlijden Dave is er even een groot gat tussen de afspraken gekomen en omdat hij gisteren niet lekker was, weer niet alleen gelaserd. Resultaat: zeer snel afnemende spiermassa in zijn achterpoten. Fysio was ook niet positief. Ze merkte ook dat zijn ribben zeer pijnlijk waren. Eigenlijk algehele malaise.

Heb het idee dat we zeer in zijn reservetijd bezig zijn en ik ook snel van hem afscheid moet gaan nemen. En dat benauwt me enorm, zo snel na Dave.

Vanmiddag met Sunny alleen naar het recreatiegebied geweest waar de mannen altijd mee naartoe gingen, maar nu met zn 2en en zonder wandelwagen. Mijn meisje was geweldig. En dat voor een zeer onzeker meisje dat nog nooit een dag van haar leven alleen is geweest.

Voor ons beiden was dit wennen. Ik zie Sunny ook een verandering doormaken. Ze leunde altijd op de mannen (Dave), maar nu die is weggevallen en Simba ook aan het wegvallen is, zie ik haar moediger worden en wat meer opener. Dat is wel fijn om te zien. Maar oh oh oh, wat houd ik mijn hart vast. Gebeurd veel te veel achter elkaar nu. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oh jakkes, hoop dat de reserve tijd nog wel even gaat duren voor je en voor Simba natuurlijk.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

In de oudjes topic is te lezen dat Simba op 27-12-2022 is overleden. 556276.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat verdrietigcry.

Gecondoleerd en veel sterkte.

Volgende forumvraag: Jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^