Pup 's nachts niet in de bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jara_26Jara_26

" "Wat is jullie ervaring verder in de nacht? Wij zetten geen wekker, ik word vanzelf wakker wanneer ze piept om haar even buiten te zetten. Went ze er dan niet aan dat we 's nachts klaarstaan om haar te laten plassen? Als ze helemaal zindelijk is over een paar maanden, moeten we het zelf uitbouwen in de nacht of gaat dat vanzelf?"
 
Allereerst laat het los en probeer in een natuurlijke flow met je hond te komen. Het is niet makkelijk maar zodra je al je verwachtingen even naar de achtergrond kunt plaatsen gaat je hond dat voelen en gaan de zaken meer vanzelf. Hoe meer je gefocust raakt op tijden / momenten etc etc hoe meer dwang er eigenlijk ontstaat. Dat werkt bij kinderen niet en bij honden ook helemaal niet. Ik bedoel het echt positief hoor en het is helemaal geen oordeel verder over hoe goed je met je hond bezig bent 
Mijn ervaring is dat de nachten heel snel goed gingen. We hadden onze pup ook met 8 weken (naderhand denk ik wel wat vroeg maar goed). Ik heb de eerste twee weken beneden op de bank geslapen met de pup in een dichte bench. S'avonds na de laatste keer uit (om 10 uur) erin en dan donker en stil beneden. In het begin was de pup wat onrustig maar ik legde mijn hand dan even op de bench zonder iets te zeggen. Ook s'nachts op een gezette tijd eruit, laten plassen zonder iets te zeggen, deurtje dicht en weer slapen. Doordat je niets zegt, speelt of doet en alleen laat plassen gaat ze er niet aan wennen. Dat zou meer een probleem zijn als je haar s'nachts aan gaat zetten door het doen van activiteiten. Ik ben overigens na die twee weken op de bank gewoon boven gaan slapen. Ook toen nog de wekker gezet en de pup s'nachts zonder iets te zeggen laten plassen, bench in en verder laten slapen. Dat heb ik nog twee weken gedaan. Met 12 weken kon de pup gewoon de nacht doorslapen van 10 uur tot s'ochtends zes uur. Overdag was ze toen nog niet helemaal zindelijk maar het systeem stopt s'nachts bij honden waardoor ze het veel langer vol kunnen houden. Dus als antwoord op je laatste vraag het gaat vanzelf goed zonder dat je iets hoeft uit te bouwen. Bij de ene hond duurt het wat langer maar het komt vanzelf.
Dan het alleen zijn. Ik weet dat er allemaal uitzonderingen zijn maar doe het gewoon heel rustig aan tenzij je er geen tijd voor hebt om het alleen zijn op te bouwen. Je wilt denk ik echt te snel. Waarschijnlijk wil je hond nu nog overal bij zijn en zal je overal volgen. En dat is precies wat een pup nog nodig heeft. Hij zoekt zijn veiligheid bij jouw / jullie. Dus alleen laten is in de basis nog helemaal niet natuurlijk. Maar de eerste stap is dus de kamer verlaten (bijv naar boven) en voordat er gepiept en geblaft wordt ben je weer terug. Dit bouw je op met kleine stappen afhankelijk van hoe het gaat. De hond weet dat je nog thuis bent maar alleen niet in dezelfde kamer. Als dat allemaal prima gaat zonder piepen en blaffen en met een hond die rustig en relax is (gebruik een camera) kun je proberen om het huis te gaan verlaten. Ook dit doe je in kleine stappen. Mijn ervaring daarbij is dat het eerste kwartier zeker in het begin het moeilijkste is. Als je daar doorheen bent dan gaan de stappen veel sneller. Wij zijn er overigens pas na 4 maanden echt mee begonnen om het huis te verlaten en dat was ook het moment dat de hond prima relax in huis kon bewegen, wij rustig naar boven, de schuur etc konden gaan zonder gesloop, gepiep of geblaf. Het leek voor de hond veel natuurlijker om dan ook helemaal alleen in huis te zijn.
Oh ja. De bench... Als de hond zich niet helemaal op en top voelt in een bench moet je het alleen leren blijven en de bench niet gaan combineren. Dan maak je het extra moeilijk. Je zou die twee dingen dan los van elkaar moeten zien en afzonderlijk moeten oefenen als je echt verder wilt met de bench. Ik kan alleen maar zeggen dat onze hond in het begin s'nachts in de bench ging en dat ging prima omdat er de koppeling was met s'nachts alleen slapen. Overdag had onze hond weinig met de bench. Na vier maanden zijn we compleet gestopt met de bench en hebben we die ingewisseld voor een lekkere mand. Ik kan niet beschrijven hoe goed die stap geweest is voor onze hond. Ze is nu acht maanden en ik moet haar s'ochtends echt wakker maken zo heerlijk vindt ze het om in een mand te slapen zonder waarschijnlijk het gevoel van opgesloten te zitten.
 
 
  "

Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie, fijn! Ik reageer ook even per onderwerp:

 

Ik ben inderdaad wat gefocust en probeer overal een reden achter te zoeken zodat ik dingen kan voorkomen of verbeteren. Daar sla ik denk een beetje in door.. Ik vat het zeker niet op als aanval hoor! :) Ik zie alleen vaak bij anderen dat ze zo snel progressie boeken, na 2 weken (net als jij beschrijft) al alleen konden slapen, etc. etc. Dan denk ik al snel dat wij het niet goed doen. Maar goed, iedere pup is anders en het is onze eerste hond, dus het is gewoon een leerproces voor ons.

 

Wij hebben haar dus de eerste weken op de slaapkamer gehad in de bench, dat ging heel goed. Een paar nachten piepen, maar even de hand bij de bench en ze was stil. Als ze er in de nacht uit moet, pak ik haar op en zet ik haar weer terug zonder wat te zeggen, zonder lampen aan te doen en zonder te veel contact. Dat gaat ook prima, dus daarin zitten we goed :) We hebben haar de laatste weken best heen en weer gesleept van boven naar beneden, met ons erbij, zonder ons. Dus ze is ook d'r ritme kwijt. Dat ze nu na 6 nachten al goed doorslaapt geeft mij wel het idee dat ze ons vertrouwt en haar ritme weer terugvindt. Ze past zich over het algemeen vrij goed aan in het dagelijkse leven gelukkig. We zetten door smile

 

Het alleen zijn: dank voor je tips/mening. Ik kan me er wel in vinden dat je zegt dat we te snel gaan. Ook hier weer hoor ik zo veel meningen en ervaringen van vrienden/familie wiens hond vrij snel alleen kon zijn. Het was al een hele overwinning dat ze een tijdje alleen kon zijn, dus het zit erin dat ze het onder de knie gaat krijgen. 

Ze wil inderdaad 80% van de tijd nog bij ons zijn. Heb al vaker hier reacties gekregen waarin gezegd werd dat we de pup gewoon moeten laten volgen. En dat is prima, geen enkel probleem mee. Alleen zijn we bang dat ze eraan went dat we er altijd bij zijn, bang dat het moeilijker wordt haar te leren alleen zijn. Ik merk wel dat ze voorzichtig aan wat meer afstand neemt, ik kan in de ochtend gerust even naar boven terwijl zij gewoon rustig blijft liggen en naar het toilet loopt ze ook niet altijd meer mee, ze kan al heel goed zelfstandig spelen. Ik volg je tip op en ga rustig aan werken aan het alleen zijn in/rond het huis, ik denk dat we daar best wat stappen in kunnen zetten. Dank :) We hebben overigens inderdaad een camera staan, dat is wel erg prettig.

 

Over de bench: die gebruiken we alleen 's nachts. Dat gaat gelukkig goed, ze vindt ze bench zelf geen probleem en gaat er zonder moeite in de avond gewoon in. Zij vindt ook het opgesloten aspect van de bench niet fijn. Ze beweegt veel en overdag ligt ze op 5 verschillende plekken te slapen, daartussen wisselt ze ook veel. Daarom zetten we de bench overdag niet in, ze pakt heel goed haar eigen rust. Ze kan midden in een spel gewoon weglopen en gaan slapen (dat verbaast mij zo hp-shiny). Uiteindelijk mag ze in de nacht ook gewoon loslopen, zodra ze zindelijk is en de nacht alleen goed door kan komen. Ze heeft ook een mandje waar ze heel graag in slaapt, dus ter vervanging van de bench gaan we als ze groot is op zoek naar een mooie mand! 

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Wat betreft het alleen zijn, ik snap dat het voelt als een stap terug maar volgens mij is er juist een grote stap gemaakt. Het was: alleen 20/25 minuten alleen zijn en is nu: een hele nacht alleen. Dat je pup daarbij niet ook helemaal alleen kan zijn hoeft dus niet een stap terug te zijn maar en /en kan te veel zijn. Er zijn altijd mensen waarbij alles beter en sneller gaat, die hoor je het hardst. En anderen waarbij het juist slechter ging, maar dat wordt vaak niet verteld. Ik heb mij bij Bram er enorm zorgen over gemaakt, achteraf zinloos. De hondenschool trainer was steeds heel relaxed dus ik heb haar adviezen maar opgevolgd en inderdaad, het ging goed. De volgorde die wij aanhielden was, eerst de nacht alleen kunnen zijn, daarna in de kamer kunnen blijven terwijl we even naar de wc gaan, later even naar boven, wat langer naar boven, de tuin in in het zicht, de voordeur uit en weer naar binnen, de tijd daarin eerst langzaam opbouwen en uiteindelijk als je ziet dat bij een half uurtje je hond gewoon gaat slapen dan is de tijd veel sneller op te bouwen. En niet steeds meer tijd maar afwisselend. Dus bijvoorbeeld, 5, 5, 10, 15, 5, 20, 10 minuten zodat de hond er niet op gaat anticiperen. En later 1 uur, 3 uur, 5 minuten bijvoorbeeld. Of dat echt nodig is weet ik niet maar dat was de tip van de trainer. Buren wisten dat het een jonge hond is en dat we er mee bezig waren want die hebben hem echt wel eens gehoord natuurlijk. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Wat betreft het alleen zijn, ik snap dat het voelt als een stap terug maar volgens mij is er juist een grote stap gemaakt. Het was: alleen 20/25 minuten alleen zijn en is nu: een hele nacht alleen. Dat je pup daarbij niet ook helemaal alleen kan zijn hoeft dus niet een stap terug te zijn maar en /en kan te veel zijn. Er zijn altijd mensen waarbij alles beter en sneller gaat, die hoor je het hardst. En anderen waarbij het juist slechter ging, maar dat wordt vaak niet verteld. Ik heb mij bij Bram er enorm zorgen over gemaakt, achteraf zinloos. De hondenschool trainer was steeds heel relaxed dus ik heb haar adviezen maar opgevolgd en inderdaad, het ging goed. De volgorde die wij aanhielden was, eerst de nacht alleen kunnen zijn, daarna in de kamer kunnen blijven terwijl we even naar de wc gaan, later even naar boven, wat langer naar boven, de tuin in in het zicht, de voordeur uit en weer naar binnen, de tijd daarin eerst langzaam opbouwen en uiteindelijk als je ziet dat bij een half uurtje je hond gewoon gaat slapen dan is de tijd veel sneller op te bouwen. En niet steeds meer tijd maar afwisselend. Dus bijvoorbeeld, 5, 5, 10, 15, 5, 20, 10 minuten zodat de hond er niet op gaat anticiperen. En later 1 uur, 3 uur, 5 minuten bijvoorbeeld. Of dat echt nodig is weet ik niet maar dat was de tip van de trainer. Buren wisten dat het een jonge hond is en dat we er mee bezig waren want die hebben hem echt wel eens gehoord natuurlijk.  "

Nou inderdaad, heel herkenbaar. Exact hetzelfde advies van onze instructrice gehad: eerst de nacht, maak overdag niet te moeilijk. En een goede invalshoek, ze kan de nacht alleen. Een hele vooruitgang! Dank :) 

 

Ik ga met jullie tips aan de slag, korte momenten in en rond huis en uiteindelijk onvoorspelbaarheid in de duur.

honden page profiel Jara_26Jara_26

"Allereerst laat het los en probeer in een natuurlijke flow met je hond te komen. Het is niet makkelijk maar zodra je al je verwachtingen even naar de achtergrond kunt plaatsen gaat je hond dat voelen en gaan de zaken meer vanzelf. Hoe meer je gefocust raakt op tijden / momenten etc etc hoe meer dwang er eigenlijk ontstaat. Dat werkt bij kinderen niet en bij honden ook helemaal niet. Ik bedoel het echt positief hoor en het is helemaal geen oordeel verder over hoe goed je met je hond bezig bent 
Mijn ervaring is dat de nachten heel snel goed gingen. We hadden onze pup ook met 8 weken (naderhand denk ik wel wat vroeg maar goed). Ik heb de eerste twee weken beneden op de bank geslapen met de pup in een dichte bench. S'avonds na de laatste keer uit (om 10 uur) erin en dan donker en stil beneden. In het begin was de pup wat onrustig maar ik legde mijn hand dan even op de bench zonder iets te zeggen. Ook s'nachts op een gezette tijd eruit, laten plassen zonder iets te zeggen, deurtje dicht en weer slapen. Doordat je niets zegt, speelt of doet en alleen laat plassen gaat ze er niet aan wennen. Dat zou meer een probleem zijn als je haar s'nachts aan gaat zetten door het doen van activiteiten. Ik ben overigens na die twee weken op de bank gewoon boven gaan slapen. Ook toen nog de wekker gezet en de pup s'nachts zonder iets te zeggen laten plassen, bench in en verder laten slapen. Dat heb ik nog twee weken gedaan. Met 12 weken kon de pup gewoon de nacht doorslapen van 10 uur tot s'ochtends zes uur. Overdag was ze toen nog niet helemaal zindelijk maar het systeem stopt s'nachts bij honden waardoor ze het veel langer vol kunnen houden. Dus als antwoord op je laatste vraag het gaat vanzelf goed zonder dat je iets hoeft uit te bouwen. Bij de ene hond duurt het wat langer maar het komt vanzelf."

 

Hoi Dennis, ik kom nog even terug op jouw opmerkingen omtrent de nachten. :)

 

Aan de ene kant benoem je dat ik het los moet laten en met de flow van de pup mee moet gaan, maar ook benoem je dat je de wekker zette om haar eruit te laten. Dat is een beetje ons dubio momenteel. We willen met haar flow meegaan, alleen die is in de nacht nog heel wisselend. De ene keer is ze om 1 uur en half 5 wakker, de andere nacht alleen om half 3, dan weer een nacht doorslapen. We twijfelen nu om haar 1 keer in de nacht eruit te laten op een vaste tijd, bijvoorbeeld om 2 uur. Maar ja, doen we daar goed aan? En hoe bouw je dat dan weer af? Of moeten we doorgaan met wat we nu doen en het iets meer tijd geven? 

 

We doen haar rond 22 uur voor het laatst eruit en staan zelf rond 05:30 weer op. Het is begrijpelijk dat ze er nog wel eens een keer uit moet, inmiddels kan ze haar plas zeker wel een uur of 3/4 ophouden overdag dus 1 keer zou voldoende moeten zijn. Ze wordt de laatste tijd vaak rond 4 uur / half 5 wakker en valt daarna (na een plasje) alleen nog in slaap als ik beneden erbij ben. Daar wringt het een beetje; voor zij weer slaapt is het tegen vijf uur en ben ik dus zo'n 1,5 uur slaap kwijt. Nu is dat op zich geen probleem (hoort erbij), maar ik zou er wel aan willen werken om dat anders aan te pakken. Als ze stil is laat ik haar eruit en slaapt ze gewoon verder in de woonkamer, dus ik denk ook dat ze na 7 uur de bench gewoon zat is.

honden page profiel aylaayla

"  
Hoi Dennis, ik kom nog even terug op jouw opmerkingen omtrent de nachten. :-)
 
Aan de ene kant benoem je dat ik het los moet laten en met de flow van de pup mee moet gaan, maar ook benoem je dat je de wekker zette om haar eruit te laten. Dat is een beetje ons dubio momenteel. We willen met haar flow meegaan, alleen die is in de nacht nog heel wisselend. De ene keer is ze om 1 uur en half 5 wakker, de andere nacht alleen om half 3, dan weer een nacht doorslapen. We twijfelen nu om haar 1 keer in de nacht eruit te laten op een vaste tijd, bijvoorbeeld om 2 uur. Maar ja, doen we daar goed aan? En hoe bouw je dat dan weer af? Of moeten we doorgaan met wat we nu doen en het iets meer tijd geven? 
 
We doen haar rond 22 uur voor het laatst eruit en staan zelf rond 05:30 weer op. Het is begrijpelijk dat ze er nog wel eens een keer uit moet, inmiddels kan ze haar plas zeker wel een uur of 3/4 ophouden overdag dus 1 keer zou voldoende moeten zijn. Ze wordt de laatste tijd vaak rond 4 uur / half 5 wakker en valt daarna (na een plasje) alleen nog in slaap als ik beneden erbij ben. Daar wringt het een beetje; voor zij weer slaapt is het tegen vijf uur en ben ik dus zo'n 1,5 uur slaap kwijt. Nu is dat op zich geen probleem (hoort erbij), maar ik zou er wel aan willen werken om dat anders aan te pakken. Als ze stil is laat ik haar eruit en slaapt ze gewoon verder in de woonkamer, dus ik denk ook dat ze na 7 uur de bench gewoon zat is. "

Hoi Jara

 

ik herken je struggle zo goed. Ik wilde ook alles te goed doen.

maar was wel echt oprecht klaar met in de nacht eruit moeten. Ik heb haar een aantal keer zelf laten blaffen was meestal tegen 5u. Daarna ben ik mijn wekker gaan zetten. Eerst om half 5 en na een paar nachten weer 5 minuten later.

nu moet ik eerlijk zeggen dat als ik ze laat plassen . Dan zeg ik daarna zachtjes Ayla terug in de bench en dat doet ze dan ook. Ik doe het deurtje dicht en loop weer naar boven. Maar ik lees dat je bij haar moet blijven totdat ze slaapt? Gaat ze anders piepen of blaffen?

moeilijk hè alles af tasten en waar doe je goed aan?

vlijf dicht bij je eigen gevoel dat is het enige juiste.

Hier zijn zoveel meningen. Bij kinderen heb je te maken met de moeder Maffia hier is het de hondeneigenaren maffia.

je bent goed voor je hondje maar je moet je zelf hierin ecbt niet vergeten. Je hebt je slaap en je rust kei hard nodig

honden page profiel Jara_26Jara_26

Dank voor je reactie Ayla! 

 

Ik merk inderdaad wanneer ik een mindere nacht heb (2 of 3 keer eruit moeten), de volgende dag ook minder kan hebben van de pup. Dat is voor ons beiden niet leuk en eerlijk, dus ik wil zeker werken aan de nachten zo lang mogelijk doorslapen. 

 

Als ik haar terug de bench in doe en daarna direct wegloop, gaat ze inderdaad janken. Dat wordt met de minuut erger en uiteindelijk gaat ze blaffen/grommen/joelen. Als ik erbij blijf tot ze (bijna) slaapt, kan ik zachtjes naar boven gaan. We slapen nu bijna 1,5 week op deze manier (wij boven, zij beneden), dus misschien dat ik het nog tijd moet geven. 

 

Als ze vroeg in de nacht ging piepen, zo tussen 1 en 3, heb ik wel eens 10 minuten afgewacht of het piepen zou ophouden, maar het wordt dan alleen maar erger. Als ik haar laat plassen rond dat tijdstip en ik zet haar weer terug de bench in, is ze zo vertrokken en kan ik weer terug naar bed. Dus het lijkt of ze wel echt nodig moet dan. Daarom wil ik haar zeker nog 1 keer eruit laten 's nachts, anders ben ik haar alleen maar aan het pesten heb ik het idee. Ik zou denken dat haar standaard om 2 uur laten plassen (dan zit er 4 uur tussen met de laatste ronde), ze daarna door zou moeten kunnen tot half 6. Als ze piept of jankt wil ik naar haar toe om er voor haar te zijn, maar ik wil ook niet à-la-minute voor d'r neus staan als ze een keer piept, zeker niet als ze dan haar behoefte rond 2 uur al gedaan heeft. 

honden page profiel aylaayla

" Dank voor je reactie Ayla! 
 
Ik merk inderdaad wanneer ik een mindere nacht heb (2 of 3 keer eruit moeten), de volgende dag ook minder kan hebben van de pup. Dat is voor ons beiden niet leuk en eerlijk, dus ik wil zeker werken aan de nachten zo lang mogelijk doorslapen. 
 
Als ik haar terug de bench in doe en daarna direct wegloop, gaat ze inderdaad janken. Dat wordt met de minuut erger en uiteindelijk gaat ze blaffen/grommen/joelen. Als ik erbij blijf tot ze (bijna) slaapt, kan ik zachtjes naar boven gaan. We slapen nu bijna 1,5 week op deze manier (wij boven, zij beneden), dus misschien dat ik het nog tijd moet geven. 
 
Als ze vroeg in de nacht ging piepen, zo tussen 1 en 3, heb ik wel eens 10 minuten afgewacht of het piepen zou ophouden, maar het wordt dan alleen maar erger. Als ik haar laat plassen rond dat tijdstip en ik zet haar weer terug de bench in, is ze zo vertrokken en kan ik weer terug naar bed. Dus het lijkt of ze wel echt nodig moet dan. Daarom wil ik haar zeker nog 1 keer eruit laten 's nachts, anders ben ik haar alleen maar aan het pesten heb ik het idee. Ik zou denken dat haar standaard om 2 uur laten plassen (dan zit er 4 uur tussen met de laatste ronde), ze daarna door zou moeten kunnen tot half 6. Als ze piept of jankt wil ik naar haar toe om er voor haar te zijn, maar ik wil ook niet à-la-minute voor d'r neus staan als ze een keer piept, zeker niet als ze dan haar behoefte rond 2 uur al gedaan heeft.  "

Het grappige is dat wij om deze reden nooit geen derde kindje meer wilde. Toen onze pup zo aan het draken was dacht ik weer oja hier ga ik zo slecht op.

en tuurlijk het is een baby’tje die het gewoon moet leren. Mijn kinderen heb ik ook nooit laten huilen.  ik denk ook niet dat je ze laat wennen. Als je er geen feestje van maakt snachts is het ook helemaal niet interessant. Deed ik met de kinderen ook niet . En nu slapen ze een gat in de dag dus ook dat is goed gekomen.

Het is een uitputtende tijd voor jullie. Het zou fijn zijn als het naar 1 keer in de nacht gaat dat scheelt al zoveel! Jullie doen het echt heel goed . Twijfel daar niet aan en nogmaals als je gevoel zegt dat dit het juiste is , dan is dat ook zo. Wat een ander ook zegt

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Je pup ligt overdag graag op veel verschillende plekken. De bench vindt ze geen probleem maar het opgesloten aspect vindt ze niet prettig?! 

 

Als je pup overdag gewend is om overal te mogen liggen en zelf haar rust pakt, wat overigens top is. Snap ik wel dat ze snachts moeilijk door slaapt. Ze wordt vaker wakker en verplaatst zich, wat ze overdag wel kan en snachts niet. Ik begrijp uit alles dat je de bench wilt door zetten maar ik begrijp niet goed waarom je het niet zonder probeert. De kans is groot dat je pup snachts een ander plekje zoekt en zo weer door slaapt ipv dat ze eerst uit moet etc. Ze wordt wakker en kan zich niet verplaatsen, na een paar uur is een pup daar wel een keer klaar mee. Misschien kan ze het prima ophouden. Laat de bench eens open en slaap er naast om te kijken hoe t gaat en of ze die nachten ook echt naar buiten moet.

 

Onze hond lag altijd in de bench en was het later ook zat. Zij was met een week zindelijk snachts. De ander liep los, zij werd snachts nooit wakker om uit te moeten, nooit gejakt. Altijd door geslapen. In de bench was ze non stop wakker. Niet omdat ze niet zindelijk was, maar omdat ze ergens anders wilde liggen. Wij zijn zonder twijfel bij beide gestopt met de bench en het is altijd gelijk goed gegaan. Laat het gewoon wat meer los...

 

Onze jongste hond, had extreem moeite met alleen zijn. Nog nooit eerder gehad met mijn honden. Wel hebben wij van te voren een oppas gezocht en tot 1 jaar altijd een vaste oppas gehad voor elk moment dat we weg gingen, zodat we het heel rustig konden opbouwen. Ze had dit ook echt nodig. Tussendoor oefende we gewoon, ze kreeg steeds meer vertrouwen en nam steeds meer afstand van ons. Kwam de mand niet meer uit als we even weg liepen, konden in de tuin zitten terwijl zij binnen was en dit konden we steeds verder uitbreiden. Niet teveel druk opleggen, het komt echt wel goed. Ze moet gewoon het vertouwen eerst krijgen.

 

 

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Het grappige is dat wij om deze reden nooit geen derde kindje meer wilde. Toen onze pup zo aan het draken was dacht ik weer oja hier ga ik zo slecht op.
en tuurlijk het is een baby’tje die het gewoon moet leren. Mijn kinderen heb ik ook nooit laten huilen.  ik denk ook niet dat je ze laat wennen. Als je er geen feestje van maakt snachts is het ook helemaal niet interessant. Deed ik met de kinderen ook niet . En nu slapen ze een gat in de dag dus ook dat is goed gekomen.
Het is een uitputtende tijd voor jullie. Het zou fijn zijn als het naar 1 keer in de nacht gaat dat scheelt al zoveel! Jullie doen het echt heel goed . Twijfel daar niet aan en nogmaals als je gevoel zegt dat dit het juiste is , dan is dat ook zo. Wat een ander ook zegt "

 

Dank voor je woorden, doet goed zulke reacties en ervaringen van anderen te lezen! hp-smile

 

Dat lees ik inderdaad vaak; kinderen/baby's laat je ook niet huilen. Lijkt of we dus nog even moeten doorzetten met wat we nu doen en naar beneden gaan. Ik zeg overigens niets tegen haar en kijk haar niet aan. Ik til haar op om buiten neer te zetten en til haar op om weer terug de bench in te zetten. Verder volledig negeer-modus, maar wel aanwezig zijn. 

 

We gaan het zien... Bedankt voor je oppepper in ieder geval, soms heb je dat nodig tongue-out

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Je pup ligt overdag graag op veel verschillende plekken. De bench vindt ze geen probleem maar het opgesloten aspect vindt ze niet prettig?! 
 
Als je pup overdag gewend is om overal te mogen liggen en zelf haar rust pakt, wat overigens top is. Snap ik wel dat ze snachts moeilijk door slaapt. Ze wordt vaker wakker en verplaatst zich, wat ze overdag wel kan en snachts niet. Ik begrijp uit alles dat je de bench wilt door zetten maar ik begrijp niet goed waarom je het niet zonder probeert. De kans is groot dat je pup snachts een ander plekje zoekt en zo weer door slaapt ipv dat ze eerst uit moet etc. Ze wordt wakker en kan zich niet verplaatsen, na een paar uur is een pup daar wel een keer klaar mee. Misschien kan ze het prima ophouden. Laat de bench eens open en slaap er naast om te kijken hoe t gaat en of ze die nachten ook echt naar buiten moet.
 
Onze hond lag altijd in de bench en was het later ook zat. Zij was met een week zindelijk snachts. De ander liep los, zij werd snachts nooit wakker om uit te moeten, nooit gejakt. Altijd door geslapen. In de bench was ze non stop wakker. Niet omdat ze niet zindelijk was, maar omdat ze ergens anders wilde liggen. Wij zijn zonder twijfel bij beide gestopt met de bench en het is altijd gelijk goed gegaan. Laat het gewoon wat meer los...
 
Onze jongste hond, had extreem moeite met alleen zijn. Nog nooit eerder gehad met mijn honden. Wel hebben wij van te voren een oppas gezocht en tot 1 jaar altijd een vaste oppas gehad voor elk moment dat we weg gingen, zodat we het heel rustig konden opbouwen. Ze had dit ook echt nodig. Tussendoor oefende we gewoon, ze kreeg steeds meer vertrouwen en nam steeds meer afstand van ons. Kwam de mand niet meer uit als we even weg liepen, konden in de tuin zitten terwijl zij binnen was en dit konden we steeds verder uitbreiden. Niet teveel druk opleggen, het komt echt wel goed. Ze moet gewoon het vertouwen eerst krijgen.
 
  "

 

Ook jij bedankt voor je uitgebreide reactie!

 

Nu ik het teruglees is het wat tegenstrijdig misschien. Afgelopen nacht na de laatste plas liep ze zelf de bench in, deurjte dicht en gelijk slapen. Dus in dat opzicht is de bench geen probleem, maar wat jij hierboven beschrijft geldt ook voor onze pup: na een paar uur is ze die plek gewoon zat en wil ze ergens anders liggen (verwacht ik). 

 

Uiteindelijk doen we de bench ook naar zolder en komt er een mooie grote mand voor in de plaatst. Nu hadden we ervoor gekozen de bench in de nacht te gebruiken vanwege zindelijkheid, maar jouw ervaring laat dus ook de andere kant zien. Ik zou prima een nachtje of 2 op de bank kunnen slapen om te kijken wat ze doet en waar ze behoefte aan heeft. Zal het ook eens overleggen met onze instructrice van de hondenschool. 

 

Oh nog een toevoeging over het alleen zijn:

Ook hierover bedankt voor je reactie. Ik zie inmiddels in dat we gewoon te snel willen hiermee. Gelukkig zie ik al weer kleine stapjes vooruit (5/10 minuten alleen zonder gedoe), dus hiermee doen we rustig aan. Ik moet het allemaal meer loslaten, een van mijn grootste valkuilen hp-wink

honden page profiel Jara_26Jara_26

Voor velen een "zie je wel"-moment... hp-angel

 

Gisteravond liep ze netjes zelf de bench in, deurtje dicht en kauwsnack erbij. Ze sliep door tot 4 uur, waarna ik haar heb laten plassen. Terug de bench in, maar ze was ontzettend onrustig. Gefrustreerd piepen en grommen, klonk alsof ze niet zou ontspannen. Toen ze tussendoor even stil was heb ik haar eruit gelaten, ze moest dus nog poepen.. Hierna heb ik haar niet meer terug in de bench gedaan, maar naast mij op de bank gezet, dat wilde ze graag. Genegeerd (in ieder geval zo oninteressant mogelijk zijn en haar niet op schoot nemen) en ze viel zo in slaap naast mij, toen kon ik weer terug naar bed (ca. kwart voor 5) en heeft ze tot kwart over 6 liggen slapen, ook daarna geen kik. Half 7 was ik beneden en heb ik haar weer laten plassen. Ze was een stuk relaxter toen ik beneden kwam.

 

Een verademing om weer eens in bed wakker te worden in plaats van op de bank. We kijken per nacht waar ze behoefte aan heeft en willen haar dus gewoon lekker los laten lopen, de komende dagen/week in ieder geval vanaf ergens in de loop van de nacht. 

honden page profiel JenniferJennifer

Wat goed om te lezen, los slapen ging dus beter.

Hoe is het de afgelopen nachten gegaan? 

Ik vind het lastig dat we nog niet helemaal zelf kunnen bepalen wanneer we willen gaan slapen. Soms wordt hij bijv. pas 21.30 a 22 u wakker en voordat hij dan weer moe is en slaapt is het zo 23.30 a 00.00 uur. Terwijl hij zich ook weer meldt tussen 6 u en 7u. Laatste paar keer 6u. 

Ik ben niet zo een avond mens en ga het liefst lekker rond 22u a 22.30 naar bed. 

Hoe doen jullie dat en andere topic lezers?

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

Bram was al snel van 19.00 tot 6 uur vooral aan het slapen met tussendoor wel even er uit voor een plas of kort wakker. De eerste tijd bleef ik ook wakker tot 23.00 ofzo met het idee nog even plassen en dan hopelijk een goede nacht. Dat heb ik vervolgens toch maar naar 21/22 uur teruggebracht. Ook als hij slaapt wordt hij wel wakker als ik aanstalten maak om te gaan slapen, hij kent de rituelen. Dan is het nog even snel naar buiten naar de overkant, plassen en in de bench en dan ga ik naar boven. Als mijn man een avonddienst heeft komt hij iets na 23.00 uur thuis en laat hij Bram ook even plassen. Ik trek lang opblijven en korte nachten slechter, mijn man heeft er minder moeite mee dus we hebben het ook wel eens verdeeld, hij later gaan slapen, ik eerder er uit. 

honden page profiel JenniferJennifer

Waar kan wisselen mijn man en ik het ook af, maar met sommige diensten van hem sta ik er alleen voor. Hij werd nu 20.30 wakker dus verwacht nu dat hij rond 22u na laatste rondje gaat slapen. Dan even aankijken of hij ook tot 6 u volhoudt ;)

honden page profiel aylaayla

" Wat goed om te lezen, los slapen ging dus beter.
Hoe is het de afgelopen nachten gegaan? 
Ik vind het lastig dat we nog niet helemaal zelf kunnen bepalen wanneer we willen gaan slapen. Soms wordt hij bijv. pas 21.30 a 22 u wakker en voordat hij dan weer moe is en slaapt is het zo 23.30 a 00.00 uur. Terwijl hij zich ook weer meldt tussen 6 u en 7u. Laatste paar keer 6u. 
Ik ben niet zo een avond mens en ga het liefst lekker rond 22u a 22.30 naar bed. 
Hoe doen jullie dat en andere topic lezers? "

Hier laatste plasje / poepje om 22u altijd zo gedaan. Ik ben ook geen avondmens dus dit is de Max. Ze slaapt ook vaak maar als ik de riem pak dan komt ze toch wel. Daarna loopt ze gelijk de bench in.

ik bepaal wanneer de nacht begint.

kan je dat misschien ook zo proberen?

honden page profiel Jara_26Jara_26

Afgelopen nacht laatste ronde om 22 uur, geslapen tot 5 uur. Weer een plasje en uiteindelijk ik terug naar bed. Pup sliep tot een uur of 7 lekker door op de bank! 

 

We gaan zo de derde nacht in op deze manier. We zijn ook echt geen avondmensen.. normaliter liggen we rond half 10 al in bed. Dat rekken we sinds de pup op naar een uur of 22/22.30 (afhankelijk van de dag). Vandaag zijn we moe en willen we gewoon lekker naar bed. Pup om half 10 laten plassen en nu in de bench, wachten tot ze in slaapt valt. Ze zal dan zeker wel eerder wakker worden en misschien zelfs 2 keer eruit moeten, maar dat is dan maar zo.

honden page profiel Jara_26Jara_26

Onze pup is net al wat Femke omschrijft in de avond vrij rustig. Wij liggen zelf ook altijd te relaxen op de bank en ik denk dat ze ons tempo een beetje volgt. Na het avondeten nog even goed spelen, daarna veel slapen en tussendoor rustig eens knagen/spelen. Dat ritme zet zich voort tot een uur of 6.

 

Verder moeten we haar met moeite van de bank krijgen voor haar laatste plasje, ze laat dan zich expres als een moeie natte vaatdoek weer vallen op de bank hp-shiny

honden page profiel JenniferJennifer

" Hier laatste plasje / poepje om 22u altijd zo gedaan. Ik ben ook geen avondmens dus dit is de Max. Ze slaapt ook vaak maar als ik de riem pak dan komt ze toch wel. Daarna loopt ze gelijk de bench in.
ik bepaal wanneer de nacht begint.
kan je dat misschien ook zo proberen? "

Ja wel een goed idee. Alleen de wisseldiensten van m'n man maakt dat lastig qua vaste tijden naar bed gaan. 

honden page profiel JenniferJennifer

" Onze pup is net al wat Femke omschrijft in de avond vrij rustig. Wij liggen zelf ook altijd te relaxen op de bank en ik denk dat ze ons tempo een beetje volgt. Na het avondeten nog even goed spelen, daarna veel slapen en tussendoor rustig eens knagen/spelen. Dat ritme zet zich voort tot een uur of 6.
 
Verder moeten we haar met moeite van de bank krijgen voor haar laatste plasje, ze laat dan zich expres als een moeie natte vaatdoek weer vallen op de bank  "
Hier ook wel een rustige pup verder maar soms ook wel rond die tijd dat ik wil slapen uurtje wakker. Nu slaapt hij lekker. Eerder geplast en laat ook los en merk wel als hij zich meldt. 
Herkenbaar, laatste rondje is hij ook liever lui dan moe en gaat met moeite mee.

 

honden page profiel Jara_26Jara_26

"We gaan zo de derde nacht in op deze manier. We zijn ook echt geen avondmensen.. normaliter liggen we rond half 10 al in bed. Dat rekken we sinds de pup op naar een uur of 22/22.30 (afhankelijk van de dag). Vandaag zijn we moe en willen we gewoon lekker naar bed. Pup om half 10 laten plassen en nu in de bench, wachten tot ze in slaapt valt. Ze zal dan zeker wel eerder wakker worden en misschien zelfs 2 keer eruit moeten, maar dat is dan maar zo. "

Feest hoor! Tot 5 uur geslapen, plasje poepje en door tot zojuist, even voor 7. We zijn blij en zitten gevoelsmatig op de juiste weg! 

honden page profiel JenniferJennifer

" Feest hoor! Tot 5 uur geslapen, plasje poepje en door tot zojuist, even voor 7. We zijn blij en zitten gevoelsmatig op de juiste weg!  "

Super goed zeg!

Hier laatste plasje eerder 22u i.p.v. laatste paar dagen 23u a 23.30. En zelfs later wakker. 6.20 i.p.v. 6u. Geen peil op te trekken dus :)

honden page profiel Jara_26Jara_26

" Super goed zeg!
Hier laatste plasje eerder 22u i.p.v. laatste paar dagen 23u a 23.30. En zelfs later wakker. 6.20 i.p.v. 6u. Geen peil op te trekken dus :-) "

Nou ook heel fijn! Merk wel dat het per nacht zo verschillend kan zijn, net wat je zegt: geen pijl op te trekken.

 

Het voelt in ieder geval fijn als het goed gaat hp-shiny

honden page profiel aylaayla

" Ja wel een goed idee. Alleen de wisseldiensten van m'n man maakt dat lastig qua vaste tijden naar bed gaan.  "

Aah zo.

op de een of andere manier weet onze pup dat ze er na 22u niet meer uit komt.

obze dochter van 17 komt ook later thuis maar dan slaapt ze gewoon verder.

iedere pup is anders zie je wel.

maar komt vast wel goed. ( is net met kinderen hè. Onze dochter heeft de eerste 5 jaar niet geslapen, nu is ze niet uit bed te slaan ????)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja wel een goed idee. Alleen de wisseldiensten van m'n man maakt dat lastig qua vaste tijden naar bed gaan.  "

Mijn ervaring is dat pups en honden daar wel makkelijk in mee gaan.

 

Als je man terug komt 's avonds later na zijn werk, dan kan die toch rustig nog even de pup uitlaten?

Jij doet dat voor je naar bed gaat, je man doet dat als hij terug komt van z'n werk.

Veel tijd hoeft dat niet te kosten, misschien 10minuutjes.

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

" Mijn ervaring is dat pups en honden daar wel makkelijk in mee gaan.
 
Als je man terug komt 's avonds later na zijn werk, dan kan die toch rustig nog even de pup uitlaten?
Jij doet dat voor je naar bed gaat, je man doet dat als hij terug komt van z'n werk.
Veel tijd hoeft dat niet te kosten, misschien 10minuutjes. "

Precies, zo doen wij dat ook. En als mijn man ochtenddienst heeft laat hij Bram even kort uit, 20 minuten ofzo en kom ik er uit als hij weg gaat of (alleen op zaterdag mogelijk bij ons) laat hij hem in de woonkamer of bench en kan ik nog even uitslapen. 

honden page profiel JenniferJennifer

Denk dat het ook te maken heeft met het alleen beneden laten. Als hij moe is en gaat slapen gaat dat over het algemeen goed. Zo niet dan gaat hij tegen de ren op springen, beetje piepen en blaffen.

honden page profiel JenniferJennifer

" Mijn ervaring is dat pups en honden daar wel makkelijk in mee gaan.
 
Als je man terug komt 's avonds later na zijn werk, dan kan die toch rustig nog even de pup uitlaten?
Jij doet dat voor je naar bed gaat, je man doet dat als hij terug komt van z'n werk.
Veel tijd hoeft dat niet te kosten, misschien 10minuutjes. "

Zo doen we dat ook. Maar gaat voornamelijk om de momenten dat ik alleen ben.

honden page profiel Femke Femke

honden foto van Femke

" Zo doen we dat ook. Maar gaat voornamelijk om de momenten dat ik alleen ben. "

Oh je bedoelt als je man een nachtdienst heeft? Dan zou ik het ook proberen om gewoon op jouw tijd kort er uit, even plassen, en dan zelf gaan slapen. Of moet je er echt nog bij blijven bij in slaap vallen? Bram merkt aan alles al wanneer het de laatste keer naar buiten is en ik naar boven ga, dan gaat hij al zelf na binnenkomst naar de bench. Voor de nacht maakt naar mijn idee 22 of 23 uur er uit niets uit. Als pup was het de ene nacht 3x er uit en de andere 0, geen peil op te trekken. 

honden page profiel Jara_26Jara_26

Korte update!

 

De nachten gaan prima; halverwege/einde nacht na een plasje gewoon los in huis en dat gaat supergoed. 

 

Gisteravond wilde ze niet settelen. Routine wat zoals altijd, na haar plasje de bench in. Normaal zou het max. 10 min duren, maar deze keer na een halfuur ernaast zitten geen verbetering. Toen ze even stil was eruit gelaten en haar de hele nacht in de woonkamer gelaten. Ging ook goed! Heb mn wekker om 3 uur gezet voor een plasje, daarna sliep ze door tot even over 6. Dus supertrots!

 

Ben alleen bang dat ze nu helemaal niet meer de bench in wil (hoe erg vind ik dat eigenlijk... hp-smile) en ik standaard elke nacht eruit moet. Misschien elke paar nachten een kwartier later eruit laten? Ze is nu bijna 4 maanden dus ook nog niet volledig zindelijk natuurlijk, maar ik kan me voorstellen dat ze toch wel een nacht door moet kunnen slapen zonder eruit te moeten?

honden page profiel Jara_26Jara_26

Korte update!

 

De nachten gaan prima; halverwege/einde nacht na een plasje gewoon los in huis en dat gaat supergoed. 

 

Gisteravond wilde ze niet settelen. Routine wat zoals altijd, na haar plasje de bench in. Normaal zou het max. 10 min duren, maar deze keer na een halfuur ernaast zitten geen verbetering. Toen ze even stil was eruit gelaten en haar de hele nacht in de woonkamer gelaten. Ging ook goed! Heb mn wekker om 3 uur gezet voor een plasje, daarna sliep ze door tot even over 6. Dus supertrots!

 

Ben alleen bang dat ze nu helemaal niet meer de bench in wil (hoe erg vind ik dat eigenlijk... hp-smile) en ik standaard elke nacht eruit moet. Misschien elke paar nachten een kwartier later eruit laten? Ze is nu bijna 4 maanden dus ook nog niet volledig zindelijk natuurlijk, maar ik kan me voorstellen dat ze toch wel een nacht door moet kunnen slapen zonder eruit te moeten?

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Pup bijt alles kapot in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^