Hond poept niet op vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LuukLuuk

Hallo allemaal,

 

Wij zijn nu 3 dagen weg met de camper en onze hond, een samojeed van bijna 3 jaar, poept niet en plast misschien 1x per dag. We laten haar zo'n 2 a 3 uur uit per dag.ze eet en drinkt prima en heeft kei veel energie. Wat kunnen we doen!?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Buiten dat je een dierenarts bent geweest om de obstipatie vast te leggen zonder reden van iets vreten wat in het darm kanaal kan komen vast te liggen?

 

Is ze dat gewend? Verandering van omgeving? Ben nu pas bij mijn herplaatser bij het punt dat hij verandering van "huis" niet als een bedreiging ziet. Dat koste heel veel korte vakanties yell

honden page profiel LuukLuuk

Hey, dankjewel voor je snelle antwoord!  Ze is het niet gewend, ze heeft thuis en haar oppas addres waar ze altijd alles doet. Maar als we lange wandelingen maken op verschillende plekken is het wel altijd goed. Maar nu op vakantie niet. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Is geen huis uh lol, beetje zorgen ervoor dat jullie het huis worden. Aan oppas doe je het goed want soms wil je ergens heen en dan kan je hond net even niet mee. Dus bravo voor een solide oppas. Met ons herplaats zijn we begonnen met veel frustratie materiaal mee, kauwwerk dus yell en gewoon ff een weekendje ergens anders vertoefen. Hondjes houden niet zo van verandering, klein beginnen en groots eindigen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vaak kan je pens krijgen hier en in het buitenland, geef dat je hond...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zo herkenbaar en zo vervelend. 

Mijn vroegere teefjes deden ook niets op vreemd terrein, maar na een dag of drie kwam dat wel,op gang, maar dan nog hooguit een of twee keer op een dag. En de eerste keren vaak binnen. Ik dacht altijd, vreemd terrein, ze voelen zich hier niet thuis, dit is ook de reden dat ik mijn honden later naar pension deed.veel honden veel luchtjes en daar ging het goed. Ik vond dat jammer, vakantie dan moet je ook je hond er bij hebben,

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Gedraagt de hond zich ook nerveus of gespannen? 

Voelt ze zich fijn in die camper, en op de wandelingen die je nu maakt?

Het kan helpen om er es een hele dag op uit te trekken (dagwandeling) en -nu ga ik misschien wat geks zeggen- zelf te wildplassen. Het goeie voorbeeld geven, zeg maar. tongue-out

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Lol dat kan helpen idd, iets voordoen bij honden training werkt ook heel vaak goed. Alleen als je ergens in NL gepakt wordt? 140 pleuro en wordt het een duur plasje/training lol.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Alleen als je ergens in NL gepakt wordt? 140 pleuro en wordt het een duur plasje/training lol. "

Hahahaaaaa, in het bos, he. Als je moet, dan moet je. cool Wel opletten dat je geen kabouter raakt, natuurlijk. tongue-out

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Volgens mij mag je als mens buiten de bebouwde kom ook gewoon wildplassen/poepen. Zoals je daar ook geen hondenpoep hoeft op te ruimen, maar dat terzijde hp-wink we weten ook niet of TS überhaupt in Nederland is.

 

TS: kent je hond de camper? Heb je haar kennis laten maken, laten rondsnuffelen voor jullie vertrokken? Is ze wel relaxt in en rondom de camper? Want dan zou ik toch een lokale DA raadplegen, misschien inderdaad toevallig obstipatie. Als ze ook tijdens lange wandelingen niks doet, waarbij het doorgaans (bij mijn hond iig) niet uitmaakt of het een vertrouwde of nieuwe omgeving is?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Volgens mij mag je als mens buiten de bebouwde kom ook gewoon wildplassen/poepen. "

Hier niet iig, is er eentje in slechte bui? Rijd je naar huis met een dubbele boete. Zou je niet adviseren langs de a10 te stoppen op een vluchtstrook en dan wild gaan plassen. Ligt er echt aan wie je tegen het lijf aanloopt en wat de bui is.

 

Ik heb weleens 6 uur in een cel gezetten voor het door rood rijden op de fiets. Agent sloeg mijn toen nog kop telefoon van mijn hoofd en ik wist niet dat er een agent mij na ging in zeer slechte bui dus ik ging gelijk brullen. Eindstand? Arrest met 2 politie auto's 8 man politie breedt, 6 uur cel op het bureau en bij het voorkomen 175 gulden(toen nog) voor belediging van agent in functie. Dat was met korting omdat ik was komen opdagen bij het voorkomen.  De agent in kwestie wilde ook nog een zwever... mannelijk... in mijn cel kwakken, dat hebben zijn collega's tegen gehouden, mocht toen officieel niet. Daar in tegen heeft dat zelfde bureau mijn brommertje terug gebracht dat was gejat wegens joy rijden.

 

Dus tja, tis gokken en ik vind het ook lastig hoor. Veel van mijn buurkes hebben een voortuin dus leer mijn honden aan niet de behoefte te doen daar. In de zomer gaat het toch echt wel stinken en komen er van die kleine vliegjes op af, je zal maar net je keukendeur daar hebben. Buiten de bebouwde kom in NL? Ben ik er ook niet voor of het moet echt pure noodzaak zijn. Je ziet en ruikt altijd precies op de veluwe waar het stoppunt is geweest van de fietsers en wandelaars en zit er nog geen 300mtr een horeca punt vanaf yell

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Het poepen trouwens bij dieren? Is een zeer gevoelig puntje, ze zijn op hun meest kwetsbare. Dit is ook 1 van de redenen dat ze je komen bewaken als je zelf naar het toilet gaat, hihi.

 

Sommige dieren houden niet van verhuizen en ook niet als dat meerdere malen geoefend wordt. Maar 9 van de 10 kan dat gewoon aangeleerd worden. Mijn kat gaat zelfs soms mee en de eerste keer? Ook obstipatie. Het is allemaal gewenning aan andere routines. Neem iets mee wat van hun is, niet je eigen jas of zo want zo geweldig? Zijn we nu ook weer niet. Gewoon iets van een favoriete speeltje, iets waar ze graag op liggen ect en veel weekendjes en dagjes doen. Oefening baart kunst.

Volgende forumvraag: Afwijkingen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^