Verdrietige en radeloze baas …

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SessaSessa

Goedemiddag allemaal ! Ik ben nieuw hier en heb dringend jullie advies nodig .. Ben erg verdrietig en weet even niet meer wat te doen ..

 

Wij wonen nu in een heel klein huisje met een baby en nog een kat . Mijn moeder had een nest met 11 rottweiler pups , ik wilde er heel erg graag eentje ! Huisje, boompje, beestje .. ???? Maar mijn (verstandige) man wilde het nu nog niet , “eerst het kooitje en dan pas de vogel” zei hij. Wij waren met een nieuw huis bezig , met grote tuin en groene omgeving . Ik zag het helemaal zitten met de hond erbij ! Na heel lang aandringen (met de verhuizing in het vooruitzicht) , is mijn man toch overstag gegaan en hebben wij een pup van nu bijna 12 weken oud . Super lief dier , die ik met alle liefde verzorg en train ! Is al helemaal zindelijk en volgt al een paar commando’s op. Ik hou van hem en hij van mij / ons ! Maar nu … je voet m al aankomen …. Gaat onverwachts de koop van het huis niet door …. Ik schaam me enorm ! Voel me super eigenwijs en egoïstisch naar de hond toe ! Dat ik hem nu niet de ruimte kan geven die hij verdient ! Ik loop de hele dag met een knoop in mn maag en lig er s’nachts wakker van .. Wat moet ik doen ?? De hond terug brengen naar mijn moeder ..? Mijn man zegt nu , je wilde hem perse , dus nu moet je het afmaken ook ! Normaal ben ik ook zo , maar dit is toch een ander verhaal ? 

Alvast bedankt voor je tijd om het hele verhaal te lezen .. ik hoop oprecht op een eerlijke , maar geen oordelende mening ! 

Gr ! Een radeloze baas 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Een klein huis is helmaal geen probleem, als je maar genoeg beweging aan de pup geeft...hier een hele grote hond, ook geen villa maar een normaal sociale woning...lekker er op uit gaan , en als je thuis komt geef je een heerlijk bot aan de hond en de hond is tevreden ...geen paniek..lekker de hond houden....laughing   de hond geef je aan is inmiddels 12 weken, is toch goed gegaan ....bij het ouder worden ga je de wandelingen mooi uitbreiden, zodat je hond als die thuis is lekker tevreden is...en in de toekomst wie weet een ander groter huis, en voor nu, genieten hoor van je pup...

honden page profiel SessaSessa

Dank je wel voor je reactie ! 

ik merk gewoon dat het mij stress geeft, omdat ik nu niet weet hoelang het nu gaat duren voor we wél een nieuw huis hebben .. we hebben nu écht een klein huisje en voel me super schuldig naar de pup toe .. als hij wakker wordt na z’n dutje, dan kan hij (nu al niet en hij word natuurlijk alleen maar groter en groter ) niet binnen spelen , dan moet ik echt naar buiten verderop naar het grasveld, dat kan niet de hele dag. En daar voel ik me schuldig over en super rot dat ik zo egoïstisch ben geweest …. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Egoistisch, nergens voor nodig hoor, je hebt geen groot huis nodig om het voor je hond fijn te hebben, hoelang is je pup nu bij je, al mooi zinderlijk schrijf je, ga met de kleine je baby erop uit met de hond...naar buiten....laughing en binnen kan er toch best eens lekker gespeeld worden dat hoeft toch niet in een hele grote kamer te zijn...je hoef je totaal niet schuldig te voelen , geen een baasje is de hele dag met de hond bezig...binnen geef je een goed bot, en kleine hersenwerkjes kan je op een vierkante meter doen met de hond....en dat hoef helemaal niet de hele dag....en je man kan toch ook eens lekker met de hond er op uit gaan, begrijp je redenering niet...je houdt van de hond, die krijgt de aandacht van jullie....geniet er van en voel je niet schuldig, nergens voor nodig...honden hebben geen groot huis nodig. Als er maar genoeg mee gedaan wordt, jij en je man..

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Een groter huis is een grotere gevangenis. Ga er lekker op uit met je hond smile Al woonde je in een grot, samen met je hond dingen ondernemen is waar ze het gelukkigst van worden.

En waarom eigenlijk binnen spelen? Een rottweiler is een grote hond, wil je dat hij straks ook binnen in het huis gaat rond denderen als hij volgroeid is? Mijn volwassen honden slapen binnen gewoon, of dat nou een flatje is of een villa. Ze komen niet verder dan een stukje vloer en de bank. Jouw droomhuis komt nog wel. Ben je niet gewoon van streek omdat je je er zo op verheugd had? En betrek je dat onnodig op je pup?

honden page profiel StaffordStafford

Ik woon op een flat van nog geen 70m2 met een stafford reu en regelmatig verblijft mijn vriend hier ook met zijn 2 kleine hondjes. Beestjes gaan 4x per dag uit waarvan minimaal 2x een lange wandeling van 45 min en de andere keren ongeveer van 20 min. Binnen wordt er niet gespeeld of druk gedaan. Ze komen echt niets tekort hoor.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik vind wel dat je man gelijk heeft.

Je kunt niet de hond weg doen omdat je nu t huis niet hebt.

 

Ga er veel op uit met de hond. Leuke dingen doen, naar het bos, naar de stad, naar het tuincentrum, binnen bezig met het opvoeden wat wel en niet mag.

Een klein huis betekend niet dat je er geen hond kunt houden.

 

Denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou het persoonlijk toch echt niet kunnen. Baby, grote hond, kat, 2 volwassen mensen. Is er voldoende ruimte om kind veilig te laten spelen/kruipen met tijd?

Soit, de hond is er inderdaad, maar erg verstandig vind ik het niet, ik zou zelf ook geen hond plaatsen in zo'n situatie.

 

Maar goed, alles hangt af van jullie goede wil uiteraard, is er tijd en zin om meerdere keren per dag voldoende lang buiten te gaan, ook in de winter etc. Dan kan het allemaal wel vlot lopen hoor en wie weet hebben jullie een huis sneller dan verwacht, dat kan natuurlijk ook nog. Maar ik zou het je zeker niet willen nadoen ;)

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Dank je wel voor je reactie ! 
ik merk gewoon dat het mij stress geeft, omdat ik nu niet weet hoelang het nu gaat duren voor we wél een nieuw huis hebben .. we hebben nu écht een klein huisje en voel me super schuldig naar de pup toe .. als hij wakker wordt na z’n dutje, dan kan hij (nu al niet en hij word natuurlijk alleen maar groter en groter ) niet binnen spelen , dan moet ik echt naar buiten verderop naar het grasveld, dat kan niet de hele dag. En daar voel ik me schuldig over en super rot dat ik zo egoïstisch ben geweest ….  "

Wij doen nooit binnen spelen met de hond, altijd buiten, krijg je binnen een rustige hond van die niet te pas en onpas hijgend met een bal voor je staat, haha.

Een kleine ruimte is dan ook geen probleem.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

De grootte van het huis vind ik niet  belangrijk. Buiten is ruimte genoeg.

Wat ik wel belangrijk vind is de combinatie pup > baby. 

Zodra het kindje gaat kruipen kan het lastig worden. Daar zou ik meer zorgen over hebben. Honden zijn zeer gewiekst en stelen graag het eten uit de hand van een kindje.  Ook speelgoed kan niet gedeeld worden.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Binnen wordt hier ook niet druk gedaan. Lekker naar buiten gaan voor spel en beweging. Een groot huis vind ik echt geen meerwaarde. Een tuin is fijn dat hebben we nu wel maar ook jaren op een klein appartement gewoond (was dacht ik 40m2 ofzo). Ik vind de tuin nu meer een leuke extra, waar we ontzettend van genieten, maar geen noodzaak. Als je om je heen kijkt wonen er heel veel mensen met honden in kleine huizen of appartementen. 

 

Ik begrijp best dat het nu even zuur is omdat de koop niet doorgaat. Toch denk ik dat het vooral gevoelsmatig is dat het 'plaatje' nu niet klopt. Als je er lekker op uit gaat me je hond, lijdt die daar echt niet onder. Wie weet komt er straks weer een ander huis op jullie pad en kunnen jullie alsnog verhuizen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zie t probleem niet zo eigenlijk. Tuurlijk is een groter huis fijn, maar absoluut geen must. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nou lieverd.... Dat een hond de ruimte nodig heeft in huis? Is inmiddels echt wel achterhaald. Uitdaging en stimulatie kun je echt op vele manieren geven.  Binnen huis of je rijd paar keer per week naar een leuk natuur gebiedje. Die zitten vaak al verborgen langs de snelwegen. Heb je geen auto? Openbaar vervoer of je laat hem wennen aan een fietskar. 12 weken dus je kan er nog alle richtingen mee op. Uitlaatdiensten, denkspelletjes, joggen met je hond noem het maar op.

 

Tis dat mijn echtgenote bang is van grote honden, anders had er lang op mijn flatje een groot ras bij gekomen, hihi. Huis is de "den" zeg maar. Tuinhonden zijn vaak helemaal niet gelukkig want het wordt gewoon een verlengstuk van het huis, boring dus. Je moet er gewoon mee wandelen en waar? Maakt echt geen donder uit.

honden page profiel SessaSessa

Iedereen bedankt voor jullie reactie . Voel me weer een stuk beter ! Het gaat niet zo zeer om het feit dat het huis niet door gaat , maar wel om de ruimte die daarbij zou komen qua tuin en groene omgeving . Direct naast ons huis is een grasveld , dus als de kleine ligt te slapen , ga ik met de babyfoon heerlijk naar buiten met de hond en lekker trainen ! Dat gaat perfect . Maar inderdaad , het had heel fijn geweest , als de kleine even lekker op de grond wilt kruipen , dat we dan de hond even in de (grote) tuin hadden kunnen doen . Maar al met al ben ik erg blij met jullie meningen en gaan wij er gewoon lekker het beste ervan maken en heerlijk naar buiten met z’n alle ! Dank jullie wel ! 

honden page profiel OctaviaOctavia

Ik woon met mijn twee honden (+ parttime logee) in een studio van 22 vierkante meter. Er wordt hier in huis wel degelijk gespeeld maar dat beperkt zich meestal tot liggend op de bank of worstelend op een klein stukje van de vloer. Rennen en vliegen doen ze niet in huis. Het zijn geen Rottweilers maar de jongste is wel een actieve kruising die veel beweging nodig heeft. Die krijgt ze inderdaad buiten, niet binnen. Het enige waar ik inderdaad mee zou zitten is de combinatie hond + kind op een klein woonoppervlak, omdat dat soms gewoon een lastige combinatie is en dan is het fijn als je beide makkelijk een eigen plekje kunt geven. Maar dat moet ook best in goede banen te leiden zijn op een kleiner woonoppervlak.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Rottweilers zijn familie honden en erf wakers, het zou iets zijn waar ik me het laatste druk om maak. Kleine ruimtes bieden vaak meer opties om gedeeltes af te schermen mocht je hond bepaalde grenzen opzoeken. In dit geval groeit de hond mee met het gezin dus mijn gedachte? Maak ik me niet zo druk. Wel 10m wandelen en gebrek aan stimulatie of aandacht maar dat heb je met mensen kinderen al. Dan pas gaan ze kattenkwaad uithalen.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Ik denk dat de grootte van je huis niet zoveel hoeft uit te maken. Wat wél uitmaakt is of ieder die er woont z’n eigen plekje kan hebben in de ruimte die voor handen is. Kun je je hond en baby goed scheiden van elkaar? Kunnen je katten een rustig en veilige plek opzoeken? 

Ik woon in een 72m2 apartment, zeker niet mini maar het is geen villa en we hebben geen tuin en een piepklein balkon. Ik woon hier met mijn Border Collie, 2 katten, 2 chinchilla’s, fret én mijn man hp-wink

 

De chinchilla’s en fret hebben beide hun eigen ruimte want zijn gebaat bij rust. Mijn katten kunnen op plekken komen waar de hond niet kan komen en de hond heeft zijn eigen veilige plek. Een groter huis voor mijn hond is niet nodig, maar niet uit want hij is toch mijn schaduw. De activiteit heeft mijn hond buiten, binnen = rust. 
Kijk dus of zoiets mogelijk is in je situatie, dat je kindje, katten en hond niet elkaar in de weg gaan leven, dat kan problemen geven. 

honden page profiel SessaSessa

De kat die leeft heerlijk z’n leven , is regelmatig buiten en slaapt boven op ons bed , waar de hond niet kan komen . Hij kan ook via de tuin door het raam naar binnen en buiten , als hij geen zin heb om de hond te zien . Soms gaat ie op de trap zitten om veilig van een afstandje de hond te observeren. Maar hij komt zelf steeds meer in de buurt van de hond . Als de baby slaapt , ga ik met de hond naar buiten (naast ons huis is grasveld met babyfoon) , zodat de hond lekker moe is en slaapt als de baby wakker wordt . Maar zou fijn zijn als de baby op de grond kruipt , dat ik dan de hond heel even in een andere ruimte zou kunnen doen , maar dat is nu dus even niet anders . Als de baby wakker is en de hond ook , gaan we lekker met z’n alle naar buiten . Heerlijk vind ik dit ! Geniet met volle teugen ! Aankomende woensdag begint de puppy cursus , super zin in om de hond nog meer te laten werken, wat hij fantastisch vindt !  

iemand misschien nog andere tips of tricks wat beter of anders zou kunnen ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Sessa, wanneer de baby gaat kruipen zou je kunnen gaan werken met een traphekje, plaatsen voor de open deur, zodat de hond en de baby elkaar kunnen zien maar niet bij elkaar komen....leren dan dat de hond netjes achter het hekje verblijft en tuurlijk als je er bij bent ook eens samen zijn..maar als het je even te veel wordt werk je met een traphekje...

honden page profiel SessaSessa

Dank je wel voor je goeie tip ! Daar hebben we wat aan ! Ga meteen ervoor kijken , dank je wel ! 

honden page profiel Buddy43Buddy43

Wij wonen ook niet mega groot. Maar ik denk dat liefde veel belangrijker is! Binnen doen we ook geen drukke spelletjes. Buiten wel, lekker moe maken met een balletje bijvoorbeeld. Inmiddels kan hij zichzelf ook heel goed vermaken met een bal. Achter ons huis beginnen de weilanden, dus dat is heerlijk wandelen. Ik doe trouwens binnen ook vaak commando's van de puppy cursus oefenen. Uiteindelijk moet hij die overal kunnen opvolgen. 

 

Volgende forumvraag: Mijn puppy is dol op poep.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^