Hondje 1 jaar gromt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte JanssenLotte Janssen

Hoi allemaal, 

Onze mini labradoodle is 1 jaar oud. Een leuke lieve gezinshond met veel energie en een leuk karakter. Al vanaf pup, slaapt hij graag onder de bank, om zichzelf even terug te trekken. Nu hebben we helaas een aantal keer gehad dat als we naar bed gaan en hem naar zijn mand willen brengen, of als we zomaar even hem lekker willen aaien als die er ligt, dat die agressief gromt en zijn tanden laat zien. We gaan uiteraard niet verder dan dat, maar je schrikt je kapot. Nu ben ik erg bang dat als er een kindje in huis loopt (de 1e is onderweg) dat hij dit gedrag dan ook gaat vertonen. Uiteindelijk wint hij door dit gedrag te laten zien en wij het accepteren. Ik krijg hem met geen mogelijkheid onder de bank vandaan. Ook niet als ik hem naar mij toe roep (waar die normaal wel naar luisterd). Hij weet dat die fout zit maar toch blijft hij dit doen. Hem naar me toe lokken met koekjes vindt ik geen goed idee, omdat hij dan beloond wordt voor slecht gedrag. Met speeltjes lokken lukt ook niet. Heeft iemand tips hoe ik dit aan moet pakken?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hij weet niet dat hij fout zit, hij vindt dat jullie hem met rust moeten laten. Kan hij niet gewoon blijven liggen daar? Hij kan zelf toch naar zijn mand lopen als daar wil?

 

Een andere optie is de bank afsluiten zodat hij er niet meer onder kan.

honden page profiel Lotte JanssenLotte Janssen

Helaas werkt hij niet altijd mee, met het zelf naar de mand lopen. Hij vindt slapen niet erg in z'n mand (hij gaat er zelfs overdag vaker inliggen) maar wanneer we hem op een positieve manier benaderen om eronder uit te komen lukt het ons niet. 

De bank is erg groot en van alle kanten te benaderen voor hem. 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Hebben jullie hem een paar keer onder de bank  vandaan getrokken dat hij dat daarom is gaan doen?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Helaas werkt hij niet altijd mee, met het zelf naar de mand lopen. Hij vindt slapen niet erg in z'n mand (hij gaat er zelfs overdag vaker inliggen) maar wanneer we hem op een positieve manier benaderen om eronder uit te komen lukt het ons niet. 
De bank is erg groot en van alle kanten te benaderen voor hem.  "

Maar als hij savonds al slaapt, waarom zul je hem dan wakker maken en naar zijn mand brengen? Je hond is één. Ik zou hem gewoon lekker met rust laten en laten slapen. Zelfde geldt als het zomaar aaien in zijn slaap. Heel veel honden vinden het niet prettig om zomaar geaait te worden, zeker niet als ze slapen. Je hond is nu toch oud genoeg om gewoon zelf te bepalen waar hij wilt en kan slapen?

 

Onze hond gromde als we haar wakker maakte voor de laatste wandeling. Toen zei onder trainster: waarom zul je dat ook doen? Laat je hond om 9 uur voor het laatst uit en maak haar niet meer wakker. Nou probleem opgelost, zo simpel kan het zijn. 

honden page profiel DanielleDanielle

Hij geeft zn grens aan. Hij laat weten dat ie het niet leuk vindt wat je doet. Er is niet echt een andere manier dat ie dat kan laten weten..  Hij kan het niet vriendelijk vragen ofzo he. Ik zou gewoon zijn grenzen accepteren en hem met rust te laten, dan hoeft ie zich ook niet te verdedigen. Heeft niets met 'winnen' te maken maar met elkaar respecteren in huis. 

 

En zorgen dat kinderen hem ook met rust laten en direct zijn grenzen leren accepteren. Dan hoef je je daar ook geen zorgen over te maken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Lotte, ik begrijp je zorgen, maar mooi laten liggen, en wat anderen al aangeven, vroeger uitlaten om een uur of 9 , en als die dan al onder de bank ligt, maak wat klaar zet een bordje of bakje in de keuken met wat brokjes erin dan wie weet komt tie onder de bank vandaan, en dan uitlaten en verder met rust laten, rammel met zijn bakje...laughing

honden page profiel StaffordStafford

Nou gefeliciteerd je hebt een hond die duidelijk communiceert. Moest je mij lastigvallen als ik slaap zou ik ook niet zo vriendelijk reageren. Les 1 voor kinderen is dat als de hond slaapt laat je die met rust en tot de kleine spruit het snapt zul jij als ouder waakzaam moeten zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Al vanaf pup, slaapt hij graag onder de bank, om zichzelf even terug te trekken.
hem naar zijn mand willen brengen, of als we zomaar even hem lekker willen aaien als die er ligt
Uiteindelijk wint hij door dit gedrag te laten zien en wij het accepteren.

Ik haal er deze stukjes even uit.

Je weet dat je hond het plekje onder de bank ziet als een rustige plaats waar ie zich terug kan trekken.

Toch respecteer je dat niet: je wil hem eronder uit halen om naar zijn mand te moeten, of omdat jij hem zomaar wil aaien.

Terwijl dit net hetgene is wat je je kind (en jezelf) zou moeten leren: als een hond zich duidelijk afzondert om tot rust te komen, dan laat je hem ook met rust. 

Je hond 'wint' niks door zich te moeten verdedigen, en jij 'accepteert' niets. Het probleem stelt zich al voor het grommen: namelijk de hond wordt in zijn rust gestoord. Dat heb je dus zelf in de hand. 

 

Stel jezelf de vraag: als je hond rustig slaapt onder de bank op het moment van bedtijd, waarom mag ie daar dan niet verder slapen? Hij doet toch al datgene wat je wenst, namelijk: lekkere dutjes doen. hp-smile

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik snap best dat je je zorgen maakt over als er een kind een keertje onder de bank naar de hond toe zou gaan. 

 

Zelf zou ik een plank op maat maken zodat de hond daar niet meer onder kan komen, of accepteren dat de hond dit als terugtrek plek heeft gekozen en je kind erbij weg houden.

In geval met afzetten van de bank, zorg dan wel dat je een andere plek hebt waar de hond zich kan terug trekken waar niemand hem aait of vlak bij komt. Zoals een bench die open staat met een deken erover.

 

Mbt het onder de bank vandaan lokken met voer: Als je een hond roept en hij krijgt voor het komen! wat lekkere beloon je dus voor het naar je toe komen niet voor welk gedrag dan ook dat hij ervoor heeft laten zien. Dus zou me zeker niet druk maken dat je beloont voor grommen oid.

 

Ik denk zelfs dat op een gegeven moment de hond zelf naar z'n mand gaat om daar een beloning te krijgen als dit juist opbouwd. 

Maar zoals hier al eerder gevraagd, wat is de meerwaarde van de hond niet onder de bank te laten liggen en te negeren 's hij hier ligt? Mischien is ie moe of moet dingen verwerken en is dat de plek om dat te doen. Nog maals ik begrijp dat het niet handig is met een kind maar daar ben je zelf bij en als je kind in de buurt van de onderkant van de bank moet zijn dan zorg je dat de hond er niet onder kan en een andere plek heeft waar niemand bij komt. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn hondje ligt vaak onder de bank. Ik heb haar daar nooit onder uitgehaald. Maar ze gromt ook niet als ik het zou doen.

Wil je het gedrag voorkomen, dan de bank afsluiten, dikke kussens eronder? Ik denk echter dat je het probleem gaat verplaatsen, de hond gaat dan ergens anders liggen en wil daar ook niet gestoord worden. Er is een goede nederlandse uitdrukking, maak nooit slapende honden wakker. Uiteraard heeft die ook een niet letterlijke betekenis, maar is vast niet voor niets ontstaan.

Als ik naar bed ga ligt mijn hond vaak onder de bank. Dan zeg ik vrolijk, we gaan nog even plasje doen, ze weet dat ze dan altijd bij thuiskomst nog wat te eten voor de nacht krijgt . Ze komt dan öok graag onder de bank uit. 

Je kan beginnen met een bakje brokjes naast je. Iedere keer als ze zelf onder de bank uitkomt zeg je, kom maar en geeft haar wat lekkers, misschien valt dan het kwartje,.. ook elders is het leuk... Uiteindelijk kan je haar roepen en koekje geven. Ze wordt dan beloond voor het onder de bank vandaan komen en naar je toe komen. Geef het de tijd. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Sorry, het is een hij, dacht nog even aan schijnzwangerschap, maar het is dus een hij. Dus waar ik hierboven zij schreef, mag je hij lezen,embarassed

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou persoonlijk nooit de bank afsluiten. Hoe fijn dat de hond zelf een plekje kiest, waar hij heerlijk tot rust kan komen? Onze hond houdt niet van teveel drukte en kiest er dan voor om achter de bank te gaan liggen, alleen maar goed dat ze dit doet en zich hier prettig bij voelt. Zeker als er straks een kindje bij komt. Een baby komt niet zo snel onder de bank. Rustplek voor de hond. 

 

Lekker laten en idd bij het roepen goed belonen zodat hij door heeft dat het zin heeft om te komen als dit echt nodig is.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ik zou persoonlijk nooit de bank afsluiten. Hoe fijn dat de hond zelf een plekje kiest, waar hij heerlijk tot rust kan komen? Onze hond houdt niet van teveel drukte en kiest er dan voor om achter de bank te gaan liggen, alleen maar goed dat ze dit doet en zich hier prettig bij voelt. Zeker als er straks een kindje bij komt. Een baby komt niet zo snel onder de bank. Rustplek voor de hond. 
 
Lekker laten en idd bij het roepen goed belonen zodat hij door heeft dat het zin heeft om te komen als dit echt nodig is. "

Maat eerst belonen voor het uit zichzelf onder de bank uitkomen, hij zal nu niet komen als je roept. En dat levert alleen een hond op die komen gaat negeren, hij moet eerst weten, ik kom onder de bank uit en jippie dan krijg ik wat lekkers.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Ik zou persoonlijk nooit de bank afsluiten. Hoe fijn dat de hond zelf een plekje kiest, waar hij heerlijk tot rust kan komen? Onze hond houdt niet van teveel drukte en kiest er dan voor om achter de bank te gaan liggen, alleen maar goed dat ze dit doet en zich hier prettig bij voelt. Zeker als er straks een kindje bij komt. Een baby komt niet zo snel onder de bank. Rustplek voor de hond. 
 
Lekker laten en idd bij het roepen goed belonen zodat hij door heeft dat het zin heeft om te komen als dit echt nodig is. "

Nou ja probleem word het pas als je een kruipende baby hebt die naar de hond gaat graaien met z'n handjes, die dus onder de bank ligt. 

De hond kan kiezen dan om weg te gaan of hij hapt. Tja. 

 

Je zult als ouder maar net even niet opletten.... Vandaar mij advies om wel de controle over de situatie te houden ten alle tijden. Je kan de lichaamstaal niet zien als hij daar ligt en een kruipend kind weg houden bij de bank word ook erg onhandig. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Nou ja probleem word het pas als je een kruipende baby hebt die naar de hond gaat graaien met z'n handjes, die dus onder de bank ligt. 
De hond kan kiezen dan om weg te gaan of hij hapt. Tja. 
 
Je zult als ouder maar net even niet opletten.... Vandaar mij advies om wel de controle over de situatie te houden ten alle tijden. Je kan de lichaamstaal niet zien als hij daar ligt en een kruipend kind weg houden bij de bank word ook erg onhandig.  "

Wat een onzin. Wil je dan het hele huis gaan afbakeren? Straks vindt hij een ander plekje, dat mag dan ook niet? Want stel je voor? Beter en je leert er gewoon mee om gaan. Een baby komt niet zomaar onder de bank. Werkelijk 15 jaar op een baby groep gestaan, nog nooit een baby onder een bank weg hoeven halen. Eerder uit een kast of bak etc. Voordat een baby uberhaupt kruipt, ben je maaanden verder, tegen die tijd kun je kind ook weg houden achter/onder de bank. De hond voelt zich zo prettig, lekker laten. Ipv aaien in z'n slaap, zou ik ook niet leuk vinden. Daarnaast een hond op een andere plek neer leggen als hij diep in slaap is, hoezo zul je dat doen????

 

Je kunt het ook zo plannen dat hij net ervoor uit gaat savonds. 

 

Daarnaast komt hij nu idd niet. Als je het ander pland, hoeft dat ook niet. Je kunt ook oefenen als hij er net ligt, zonder dat hij slaapt met wat lekkers en dan goed belonen. Er zijn genoeg mogelijk heden.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou er ook voor zorgen dat hij niet meer onder de zetel kruipt. Ik heb alle respect voor mijn honden en kunnen met een gerust hart diep slapen maar als ze zich ergens gaan wegsteken en zelfs naar mij grommen en weigeren te komen, zou ik dat absoluut niet zo maar laten voorbij gaan.

Dus geen plaatsjes claimen waar je als baas ineens niet meer zou mogen komen. Want als je als baas niet meer mag, wat gaat hij dan gaan doen bij een kind?

En uiteraard dien je te zorgen dat hond en kind beide veilig zijn, maar de 1ste ouder die 24/7 hond én kind in de gaten kan houden en die nooit iets voorgehad heeft, zal nog geboren moeten worden. 

Er is ruimte zat in huis, maak een hol van een bench als hij zich prettig voelt, dat kun je ook uitstekend kindproof maken, maar een zetel voor een kind gaan afschermen omdat de hond er misschien wel onder ligt te pitten en die geen mensen in de buurt wil dan, van mijn leven niet.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wat een onzin. Wil je dan het hele huis gaan afbakeren? Straks vindt hij een ander plekje, dat mag dan ook niet? Want stel je voor? Beter en je leert er gewoon mee om gaan. Een baby komt niet zomaar onder de bank. Werkelijk 15 jaar op een baby groep gestaan, nog nooit een baby onder een bank weg hoeven halen. Eerder uit een kast of bak etc. Voordat een baby uberhaupt kruipt, ben je maaanden verder, tegen die tijd kun je kind ook weg houden achter/onder de bank. De hond voelt zich zo prettig, lekker laten. Ipv aaien in z'n slaap, zou ik ook niet leuk vinden. Daarnaast een hond op een andere plek neer leggen als hij diep in slaap is, hoezo zul je dat doen????
 
Je kunt het ook zo plannen dat hij net ervoor uit gaat savonds. 
 
Daarnaast komt hij nu idd niet. Als je het ander pland, hoeft dat ook niet. Je kunt ook oefenen als hij er net ligt, zonder dat hij slaapt met wat lekkers en dan goed belonen. Er zijn genoeg mogelijk heden. "

Heb je op de opvang dan ook een hond onder de bank liggen? Beetje appels met peren vergelijken. Als de hond zijn plekje gaat verdedigen is een mand ergens in de hoek echt makkelijker te managen dan een bank waar iedereen op wil zitten.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zoals ik de tekst lees, gaat het niet over het claimen van de bank (de mensen kunnen er gewoon opzitten, de hond maakt daar geen enkel probleem van), maar over het storen van slaap en rust. Dat vind ik toch iets anders dan het opeisen van een plek. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Als er een mini labradoodle onder de bank past dan zal een baby ook klein genoeg zijn om eronder te gaan graaien en dan? 

Ik vind het ook niet als claimen klinken maar als verstoord worden en daarop reageren. Iets waar ik mijn eigen honden niet voor coriseer maar gewoon met rust laat. Maar goed dat kan je natuurlijk niet vragen van een baby. 

 

Vandaar mijn tip om net als altijd bij iedere hond en kind, een eigen plek te creëren waar kind niet bij kan komen en je dus ook niet 24/7 bang hoeft te zijn dat als je je neus snuit je kind gebeten kan worden.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Heb je op de opvang dan ook een hond onder de bank liggen? Beetje appels met peren vergelijken. Als de hond zijn plekje gaat verdedigen is een mand ergens in de hoek echt makkelijker te managen dan een bank waar iedereen op wil zitten.
 
  "

Heb je de tekst gelezen? Het gaat niet eens over een plek verdedigen. Ook een beetje appels met peren vergelijken dit.

 

En nee geen honden onder de bank, wel genoeg andere leuk materiaal wat zich onder de bank verzamelt en dan nog komen ze niet onder de bank dus het valt allemaal wel mee hoor, probleem niet groter maken dan t is. wink

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Als er een mini labradoodle onder de bank past dan zal een baby ook klein genoeg zijn om eronder te gaan graaien en dan? 
Ik vind het ook niet als claimen klinken maar als verstoord worden en daarop reageren. Iets waar ik mijn eigen honden niet voor coriseer maar gewoon met rust laat. Maar goed dat kan je natuurlijk niet vragen van een baby. 
 
Vandaar mijn tip om net als altijd bij iedere hond en kind, een eigen plek te creëren waar kind niet bij kan komen en je dus ook niet 24/7 bang hoeft te zijn dat als je je neus snuit je kind gebeten kan worden. "

Als een hond een eigen plek heeft en hier zelf kan komen, kan een kind dat toch ook? yell dat zeg je net zelf.

 

Waar wil je dan een plek gaan geven waar een kind niet bij kan komen of moet het beest dan elke keer opgesloten worden in een bench of ren? Als dit zo werkt, begin ik nooit aan kinderen als ik honden heb en andersom. Want dat schijnt blijkbaar onmogelijk te zijn zonder 1 v.d 2 te kort te doen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Heb je de tekst gelezen? Het gaat niet eens over een plek verdedigen. Ook een beetje appels met peren vergelijken dit.
 
En nee geen honden onder de bank, wel genoeg andere leuk materiaal wat zich onder de bank verzamelt en dan nog komen ze niet onder de bank dus het valt allemaal wel mee hoor, probleem niet groter maken dan t is.  "

Ja ik heb de tekst gelezen. Op basis van de tekst kan ik niet bepalen of t geen claimgedrag is. Los daarvan, weet je hoe veel kinderen vol in hun gezicht gebeten worden? Enorm veel.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Goede discussie geworden, maar van lotte is al even niets meer gehoord?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Goede discussie geworden, maar van lotte is al even niets meer gehoord? "

Jammer want ik was het eens met Dagmar,ik heb nooit geaccepteerd dat een hond naar mij gromde,de engelse staffords zijn lieverds nooit moeten corrigeren maar mijn bouvier wel eens toen hij puberde,die heeft maar 1 keer zijn tanden laten zien.

Heb altijd lieve honden gehad maar ik maak toch de dienst uit,ze krijgen veel vrijheid maar ga geen tanden laten zien en grommen naar mij,je zou zien hoe vlug ze bij mij onder de bank vandaan was. 

 

Misschien door mijn duidelijkheid heb ik altijd zulke lieve honden gehad.

 

Mijn schoonmoeder had ook een poedel die als hij ergens zat,beet als hij van de bank of de stoel werd gestuurd,die bepaalde waar hij zat en de visite of familie had maar ergens anders te zitten,de kinderen zijn daar nooit alleen geweest,beest tilde ook overal zijn poot tegen aan binnen. Hond was daar de baas.

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ja ik heb de tekst gelezen. Op basis van de tekst kan ik niet bepalen of t geen claimgedrag is. Los daarvan, weet je hoe veel kinderen vol in hun gezicht gebeten worden? Enorm veel. "

Weet je hoeveel honden er door kinderen geterroriseerd worden? Zonder dat iemand daar wat aan doet? En het vervolgens gek vinden dat zn hond van zich afbijt. Zo kunnen we nog wel even door gaan hp-wink

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Jammer want ik was het eens met Dagmar,ik heb nooit geaccepteerd dat een hond naar mij gromde,de engelse staffords zijn lieverds nooit moeten corrigeren maar mijn bouvier wel eens toen hij puberde,die heeft maar 1 keer zijn tanden laten zien.
Heb altijd lieve honden gehad maar ik maak toch de dienst uit,ze krijgen veel vrijheid maar ga geen tanden laten zien en grommen naar mij,je zou zien hoe vlug ze bij mij onder de bank vandaan was. 
 
Misschien door mijn duidelijkheid heb ik altijd zulke lieve honden gehad.
 
Mijn schoonmoeder had ook een poedel die als hij ergens zat,beet als hij van de bank of de stoel werd gestuurd,die bepaalde waar hij zat en de visite of familie had maar ergens anders te zitten,de kinderen zijn daar nooit alleen geweest,beest tilde ook overal zijn poot tegen aan binnen. Hond was daar de baas.
  "

Ik wist ook nooit beter dat een hond niet mag grommen naar een baas en dat je dit absoluut niet moet accepteren. Tot ik veel contact kreeg met baasjes maar vooral goede gedragstherapeuten. Hoe moet een hond anders aangeven dat hij iets niet wilt/leuk vindt? Grommen betekend niet gelijk snauwen of bijten. Een hond communiceerd nou eenmaal door te blaffen, piepen of grommen. Het wordt een beetje lastig als hij moet gaan praten. Wij geven het ook aan als we iets niet willen of leuk vinden, beetje gek om van een hond te verwachten dat hij dat niet mag.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Als een hond een eigen plek heeft en hier zelf kan komen, kan een kind dat toch ook?  dat zeg je net zelf.
 
Waar wil je dan een plek gaan geven waar een kind niet bij kan komen of moet het beest dan elke keer opgesloten worden in een bench of ren? Als dit zo werkt, begin ik nooit aan kinderen als ik honden heb en andersom. Want dat schijnt blijkbaar onmogelijk te zijn zonder 1 v.d 2 te kort te doen. "

Ja precies. Dus bij een hond die niet gestoord wil worden en dit aangeeft niet handig als een kind daarbij kan.

 

Dus inderdaad ervoor zorgen dat je kind niet bij de plek van je hond kan komen. Een hond trekt zich niet voor niets terug, en geeft dan ook nog eens aan dmv grommen dat hij alleen wil zijn, een kind/baby snapt dat niet en gaat door, tja en dan? 

Van wie is het dan de schuld als het kind word gebeten? 

Niet het kind en ook niet de hond.

 

Zo'n situatie kan voorkomen worden door de hond 's hij zich wilt terug trekken ook echt te zorgen dat niemand erbij kan. Door bv de hond te leren dat als hij alleen wilt zijn voor de gang deur te gaan staan of zo.

 

Mijn oudere honden geven bv aan door op de bank te springen op dat moment geen zin te hebben in de jongere honden. zelfde principe.

 

En ja ik vind dat de hond altijd het recht heeft op een plek waar hij niet gestoord word. Niet iedere hond heeft dat nodig maar heel veel ook wel.

 

En hoe lief en leuk je hond ook met kinderen is, je weet nooit of hij door pijn, ongemak of wat dan ook zich probeert terug te trekken maar blijft lastig gevallen worden en uiteindelijk geen andere uitweg ziet dan te happen. 

 

Zo heb ik een teef met spondylose die zodra er kinderen of jonge honden in huis komen direct of de tuin ingaat of voor de gangdeur gaat staan omdat ze in de gang wilt liggen zodat er niemand bij haar in de buurt komt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^