ervaringen/aanbevelingen fietsmand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NoreaNorea

Voor mijn "kleintje" (9 kg) wil ik een fietsmandje aanschaffen alleen zie ik door de bomen het bos niet meer! Ik heb een moeder/transportfiets met zo'n voordrager zeg maar en zou haar dus zowel voor als achterop kunnen nemen. Heeft iemand aanbevelingen? Liefst die geen 100+ euro kosten.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb zelf iets 'gemaakt', omdat ik lange afstanden fiets en wilde dat ze kon zitten en verliggen. Ik heb de grootste Basil fietskrat, met daarop de Basil Pluto draadkoepel, en deze met MIK systeem achterop, zodat de krat er ook af kan. Hierdoor kan echter de accu niet uit mijn elektrische fiets, dus gaat de krat binnenkort mogelijk met tiewraps vast aan mijn bagagedrager.

 

Wat schuimrubber aan de voorkant en een kussentje zodat ze iets schuin kan liggen en daardoor over de rand kan kijken, en schuimrubber met een fleece kleedje erop op de bodem. 's Winters/in de herft/lente doe ik een fleecekleed over haar heen, of bij erge kou zelfs een jas + fleecekleed. Vorige zomer fietsten we van 6 uur 's ochtends tot 19u 's avonds van Groningen naar Alkmaar, en op 5-10 minuten elke paar uur gelopen naast de fiets om de poten te strekken, en de overtocht in de bus over de Afsluitdijk na, heeft ze al die uren achterop gezeten. Geslapen, van het uitzicht genoten... Ik kwam met zwaar verzuurde benen aan, zij helemaal fris en fruitig tongue-out

De doekjes zitten er op voor schaduw.
548995.jpg

Remi is 7,5kg. Wat hoger op de poten dan sommige honden van haar gewicht, waardoor veel manden afvielen omdat ze qua gewicht wel zou passen, maar niet zou kunnen zitten ofzo. En ik wilde dat ze er uren in zou kunnen zitten, zonder dat het een straf zou zijn. Morgen gaan we 30km fietsen en zal ze er ongeveer 2 uur inzitten. En deze zal ze hoogstwaarschijnlijk slapend doorbrengen hp-shiny

Eerst had ik een niet Basil krat, maar die kon niet met MIK, maar hierbij een foto waarin ze zit in een krat van hetzelfde formaat:

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Mila gaat bij mij gewoon voor op in de krat met een kussentje en ik maak haar tuig vast aan de fiets met een honden auto gordel. In principe hoeft ze niet eens vast, maar gewoon voor de zekerheid. Fiets trouwens geen afstanden, gewoon naar het bos of schoonouders 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb zo'n rieten hondenmandje met draadkoepel erop achter op de fiets. Mijn hondje is 3,5kg en heeft er aardig ruimte in. Ze kan liggen en omdraaien en staan.

 

Maar misschien is het handig om met je hond en je fiets naar de fietsenmaker te gaan en eens te kijken wat voor mogelijkheden er zijn en te passen en kijken of de hond er goed in kan zitten.

 

Het is een investering waar je jarenlang plezier van hebt. Dus misschien kan je wat sparen zodat je iets meer kunt uitgeven.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb ook een rieten hondenmand met draadkoepel voor op mijn fiets en dit bevalt mij prima, ik vind het fijn dat ik mijn hond tijdens het fietsen kan zien. Mijn hond weegt nog geen drie kilo maar ik heb de accu ook voor onder de manddrager zitten dit is makkelijk te doen.

492599.jpg

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Late reactie maar vandaag binnen gekomen, Basil Pasja Mik systeem. Hadden fietskar maar dat ging uiteindelijk niet, denk het geluid te ver van me af + erg laag bij de grond, één lange klaagzang dus achterin hihi. Heb net met de mand gefiets en hp-thumbsup Kan met gemak me hand door de draadkoepel steken en snoepjes voeren, even gerust stellen. Paar piepjes en op de terugweg was ie stil hp-shiny

 

Het is wel een doe het zelf projectje met die draadkoepel want die riempjes vond ik niet zo stevig en draaide ook niet makkelijk open. Heb ik dus vastgemaakt met tie ribjes aan 1 zijde. Enige nadeel vind ik dat ik een mik bagagedrager heb dus de mand, ik moet dus iets met me billen naar voren op het zadel. Met een adapterplaat kun je zelf de positie bepalen dus dat zou ik adviseren als je langere ritten wilt gaan doen.

Volgende forumvraag: Koop geen kortsnuiten!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^