Stronghold

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SamanthaSamantha

Wie o wie is er bekend met stronghold ?

mijn dierenarts gaat deze bestellen voor mijn hond , omdat mijn hond niet fijn reageerde ineens op haar huidige anti vlo middel.

Vergeten om te vragen wat het kost ? Bijwerkingen ? Andere belangrijke dingen ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zelf vind ik stronghold een goed vlooienmiddel, altijd gebruikt voor mijn Bams, en nooit geen bijwerkingen meegemaakt...Ogin mag geen chemie dus gebruik ik het niet voor haar, anders zou ik het ook voor haar gebruiken....wees even alert, als je al iets gebruikt hebt dan niets geven tot de werkzame pipet de maand voorbij is, geen twee middelen snel achter elkaar geven, en ookniet geven als de dierenarts zegt , kan geen kwaad.......

honden page profiel SamanthaSamantha

" Zelf vind ik stronghold een goed vlooienmiddel, altijd gebruikt voor mijn Bams, en nooit geen bijwerkingen meegemaakt...Ogin mag geen chemie dus gebruik ik het niet voor haar, anders zou ik het ook voor haar gebruiken....wees even alert, als je al iets gebruikt hebt dan niets geven tot de werkzame pipet de maand voorbij is, geen twee middelen snel achter elkaar geven, en ookniet geven als de dierenarts zegt , kan geen kwaad....... "

Zeiden ze inderdaad. Omdat ze nu niet goed reageerde op het huidige vlooienmiddel dit doorgegeven bij de fabrikant , die zei het kan zijn dat er een productie fout in zit , omdat ik nog een vlo zag vanmorgen (dacht ik) waarop hun zeiden geef er nog maar 1. 

dierenarts gebeld , die zei soms zeggen wij het inderdaad ook, maar zou het met dit middel niet doen.

ze heeft het de 11 juli gehad , dus ik dacht 8 augustus weer geven, of wanneer zou jij het geven ?

je zegt even opletten/alert zijn, mag ik vragen hoe je dit bedoelt ? Na het geven ? Of dat ik niet twee ga combineren ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zoals je weet heb ik hier een vlooienplaag , de hond is maanden behandeld met stronghold, de eerste tijd zag ik echt nog vlooien bij dr maar die gingen na een beet dood, echt geen pipet geven als de tijd nog niet verstreken is...als de pipet aangeeft een maand wacht dan zes weken...als je dierenarts zegt het werkt niet geef er nog maar een, dat is echt slecht, het is toch gif wat je gebruikt......als je geen katten hebt , kruidvat een flesje teatrea kopen, en een paar druppels bij zijn kont zijn de vlooien ook verdwenen.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Liz heeft het als pup gehad van de dierenarts. Veel jeuk en irritatie in de nek en was eerste dagen opvallend sloom en niet lekker. Over het algemeen schijnt stronghold een van de meest veilige middelen te zijn en gaat bij veruit de meeste honden goed. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De stronghold verspreiden laatste stukje rug naar de nek toe,  en bij de kont....onderaan de rug.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Zoals je weet heb ik hier een vlooienplaag , de hond is maanden behandeld met stronghold, de eerste tijd zag ik echt nog vlooien bij dr maar die gingen na een beet dood, echt geen pipet geven als de tijd nog niet verstreken is...als de pipet aangeeft een maand wacht dan zes weken...als je dierenarts zegt het werkt niet geef er nog maar een, dat is echt slecht, het is toch gif wat je gebruikt......als je geen katten hebt , kruidvat een flesje teatrea kopen, en een paar druppels bij zijn kont zijn de vlooien ook verdwenen. "

Klopt! Weet ik inderdaad nog, hier zie ik er echt niet veel , eigenlijk heb ik er nog maar een paar gezien ( op 1 hand te tellen)!

nee ik heb geen katten, ik ga daar eens na kijken, hoef ik niet te verdunnen?

honden page profiel SamanthaSamantha

" De stronghold verspreiden laatste stukje rug naar de nek toe,  en bij de kont....onderaan de rug. "

Dus deze over de gehele rug verspreiden en niet zoals de meeste op 1 plek?

honden page profiel SamanthaSamantha

" Liz heeft het als pup gehad van de dierenarts. Veel jeuk en irritatie in de nek en was eerste dagen opvallend sloom en niet lekker. Over het algemeen schijnt stronghold een van de meest veilige middelen te zijn en gaat bij veruit de meeste honden goed.  "

Oh nee wat super zielig zeg dat ze zo naar ervan was ! Hoe oud was ze ? Mijn hond is bijna 9, wel een kleintje dus hopelijk komt dit goed over een paar wekenn

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Klopt! Weet ik inderdaad nog, hier zie ik er echt niet veel , eigenlijk heb ik er nog maar een paar gezien ( op 1 hand te tellen)!
nee ik heb geen katten, ik ga daar eens na kijken, hoef ik niet te verdunnen? "

Flesje teatrea van het kruidvat is al verdund...puur is het niet....maar heel goed tegen de vlooien, paar druppeltjes maar hoor...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dus deze over de gehele rug verspreiden en niet zoals de meeste op 1 plek? "

Nee op twee plekken  meer niet, bij de onderrug (kont) en boven bij de schouderbladen, het haar spreiden zodat het op de huid drupplt.

honden page profiel RenateRenate

Het is veel belangrijker om de omgeving te behandelen. Ik gebruik Sectolin spray en dat werkt hier goed. 

 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Wie o wie is er bekend met stronghold ?
mijn dierenarts gaat deze bestellen voor mijn hond , omdat mijn hond niet fijn reageerde ineens op haar huidige anti vlo middel.
Vergeten om te vragen wat het kost ? Bijwerkingen ? Andere belangrijke dingen ? "

Mijn hond werd wat sloom van Advantix en Stronghold, en het jeukte haar meer dan de vlooien zelf. Dat waren de enige bijwerkingen, maar geef sindsdien Bravecto/Nexgard, want het was wel genoeg dat ik het niet blijvend (preventief) wilde geven. Ik had de pipetjes gegeven toen ik voor het eerst vlooien vond op mijn hond toen ze 2,5 jaar was.

 

Volgens mij kostte Stronghold bijna 4 jaar geleden ongeveer €30? Misschien iets meer of minder?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Stronghold is naar gewicht...kleine hond kost het minder en grote hond meer...uitsluitend op recept van de dierenarts te verkrijgen.

honden page profiel SamanthaSamantha

" Nee op twee plekken  meer niet, bij de onderrug (kont) en boven bij de schouderbladen, het haar spreiden zodat het op de huid drupplt. "

Dankje! De olie ga ik zo halen. 

ik ga het met een paar weken pas geven, nu nog te vroeg maar Thanks voor al je tips en geruststellende woorden! Ga het daar aanbrengen bedankt !!

honden page profiel SamanthaSamantha

" Het is veel belangrijker om de omgeving te behandelen. Ik gebruik Sectolin spray en dat werkt hier goed. 
  "

Omgeving heb ik gedaan met aan andere spray, van de dierenarts , Sectolin kon ik nergens vinden. Hopelijk is deze ook oke !

honden page profiel SamanthaSamantha

" Mijn hond werd wat sloom van Advantix en Stronghold, en het jeukte haar meer dan de vlooien zelf. Dat waren de enige bijwerkingen, maar geef sindsdien Bravecto/Nexgard, want het was wel genoeg dat ik het niet blijvend (preventief) wilde geven. Ik had de pipetjes gegeven toen ik voor het eerst vlooien vond op mijn hond toen ze 2,5 jaar was.
 
Volgens mij kostte Stronghold bijna 4 jaar geleden ongeveer €30? Misschien iets meer of minder? "

Bedankt!

Volgende week ligt het klaar dus ben benieuwd, Hoelang hield de sloomheid etc aan?

honden page profiel DD

honden foto van D

" Bedankt!
Volgende week ligt het klaar dus ben benieuwd, Hoelang hield de sloomheid etc aan? "

Dat weet ik niet meer precies. Zo uit mijn hoofd vooral de eerste twee weken? Maar het is alweer 4 jaar terug. 

Willemijn geeft aan dat het op gewicht is, mijn hond was toen ongeveer 7kg.

 

Stronghold hielp wel goed tegen de vlooien. Ik gaf eerst Advantix, vond binnen de maand nog levende vlooien op de hond, en toen nog 2 maanden Stronghold gegeven. Na die eerste maand al niets meer gevonden, maar nog eentje extra gedaan voor de zekerheid. Het was het einde van de herfst, en ben er daarna mee gestopt. Vlooien bleven gelukkig weg!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ben helemaal van de pipetten af, geef alleen nog Nexgard als er vlooien zijn.

honden page profiel SamanthaSamantha

bedankt allemaal voor jullie reacties. 

hopelijk zijn de huidige vlooien snel weg, en ga ik over een paar weken de stronghold uitproberen !

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik wil even melden dat teatree olie giftig is voor katten.

 

Ik heb vroeger Stronghold voor mijn honden gebruikt, ik was er erg tevreden over. Helaas verkoopt mijn dierenarts het niet meer. Balou en kat Nemo hebben nu een Seresto band om en Lotus krijgt Beaphar fiprotec druppels ook dit bevalt goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Samantha...Ogin mag geen chemie ...ben op advies van de allergeoloog fenegriek gaan geven 1 februari er mee begonnen, tegen vlooien en teken, geen ene teek tot nu toe....en wij wonen in een tekengebied, ieder jaar 15 teken op een dag was niets, tot nu toe geen, fenegriek gaat naar gewicht om te geven aan je hond... is een kruid...coogle er maar eens op...fenegriek tegen teken en vlooien....ik bestel het bij de kruidenbaron.nl

honden page profiel SamanthaSamantha

" Samantha...Ogin mag geen chemie ...ben op advies van de allergeoloog fenegriek gaan geven 1 februari er mee begonnen, tegen vlooien en teken, geen ene teek tot nu toe....en wij wonen in een tekengebied, ieder jaar 15 teken op een dag was niets, tot nu toe geen, fenegriek gaat naar gewicht om te geven aan je hond... is een kruid...coogle er maar eens op...fenegriek tegen teken en vlooien....ik bestel het bij de kruidenbaron.nl "

Oh super , ik ken het inderdaad wel als het in kaas zit????, maar los als kruid nooit aangedacht , ik ga hier eens kijken dankjewel ! 

honden page profiel SamanthaSamantha

" Ik wil even melden dat teatree olie giftig is voor katten.
 
Ik heb vroeger Stronghold voor mijn honden gebruikt, ik was er erg tevreden over. Helaas verkoopt mijn dierenarts het niet meer. Balou en kat Nemo hebben nu een Seresto band om en Lotus krijgt Beaphar fiprotec druppels ook dit bevalt goed. "

Ik heb geen katten, dus kan dit gelukkig veilig gebruiken dan!:)

Mijn dierenarts heeft het ook niet vast in het assortiment, maar ze wou het voor me bestellen zei ze, zeg ik dus geen nee tegen ;)

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik heb geen katten, dus kan dit gelukkig veilig gebruiken dan!:-)
Mijn dierenarts heeft het ook niet vast in het assortiment, maar ze wou het voor me bestellen zei ze, zeg ik dus geen nee tegen ;-) "

Ik heb er goede ervaringen mee maar er zijn waarschijnlijk ook velen met slechte ervaringen. Een van mijn honden bleek vroeger allergisch voor de vlooiendruppels van Sorbo. Ze werd zo benauwd dat de dierenarts haar een injectie heeft moeten geven maar Stronghold was geen probleem dus de één kan er wel tegen en de andere hond niet.

Volgende forumvraag: indoor x virbac
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^