3 weken Italië - hond wel of niet mee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngèleAngèle

Hallo,

Wij gaan in augustus 3 weken naar Italië waarvan we 2+ weken zullen kamperen.

Het plan is dat onze hond - dan 8 maanden - meegaat

Ik hoor 2 adviezen rond mij.

Enerzijds het advies hem thuis te laten omdat zowel afstand als warmte lastig zijn voor een hond.

Anderzijds het advies hem mee te nemen, dat het wel haalbaar is (als je je tempo aanpast) en ook verbindend is.

Wat zijn jullie ervaringen?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer je een airco hebt in de auto n genoeg rustpauzes inlast, en op de plaats van bestemming de hond schaduw heeft en zwemgelegenheid, hier newfoundlanders die altijd mee gingen op vakantie....

honden page profiel AngèleAngèle

Ah dat is fijn om te horen - hij durft wel nog niet zwemmen maar mgl komt daar dan snel verandering in hp-smile

Een bijkomende reden dat ik hem liefst meeneem is dat hij niet zo goed luistert/flink is op dit moment. Het lijkt mij nogal een cruciale periode om hem nu bij iemand anders 3 weken te laten. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Heb je coolbanden  ?  gebruik ze, en bij iedere stop even onder de koele kraan en bij de hond omdoen, zorg ook dat de hond in de auto genoeg ruimte heeft en niet in de achterbak zit....zodat de airco de hond kan bereiken, in de achterbak is dat moeilijker....

honden page profiel AngèleAngèle

Hij gaat wel in de koffer moeten want wij hebben 3 kinderen ...

Koffer zal wel helemaal leeg zijn voor de rest zodat hij veel plaats heeft

Ah maar de cool-banden en er zijn blijkbaar ook vesten lijken mij een super goede tip - dank u! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Welk ras is het?

Weet je al zeker dat de camping honden toestaat?

Om een idee te krijgen over de temperatuur ter plaatse, kun je regelmatig op Weeronline (of een dergelijke site) kijken.  Je voert de plaats in bij je favorieten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hij gaat wel in de koffer moeten want wij hebben 3 kinderen ...
Koffer zal wel helemaal leeg zijn voor de rest zodat hij veel plaats heeft
Ah maar de cool-banden en er zijn blijkbaar ook vesten lijken mij een super goede tip - dank u!  "

Test eens de kofferbak qwa temperatuur...ga eens een lange rit hier in nederland maken, airco is goed maar in de kofferbak blijft het warm...en als je naar het zuiden rijd is het geen uurtje he.   Wij hebben geen kinderen ...en de honden zaten op de achterbank achter ons...test de temperatuur eerst voor je de hond mee neemt op die manier.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Of je hond er een fijne vakantie aan heeft, hangt af van hoe jullie die invullen. hp-smile Op zich is reizen met een hond mega-leuk, maar alleen als de hond er ook iets aan heeft, natuurlijk. Niet als ie uren in de bakkende zon op een strand moet zitten, bijvoorbeeld.

In de koffer vd auto vervoeren, dat lijkt me geen strak plan. Is het een afgesloten kofferbak? Zeker niet doen! Dat wordt mega-heet! Ook bij een hatchback moet je oppassen, want dan zit de hond achter het glas (achterruit), de airco is daar soms nauwelijks voelbaar en het wordt gloeiend warm achter het glas. 

Als je je hond meeneemt, zorg dan voor een geschikte plaats in de auto, waar het koel is en er een goeie luchtdoorstroom is. Dat is echt belangrijk in warme temperaturen.

Ook bij het kamperen: zorg dat je een koele, schaduwrijke slaapplaats kan voorzien.

En dan is het superfijn om samen op vakantie te zijn! hp-smile

honden page profiel SamanthaSamantha

Ik zou persoonlijk de hond ook echt niet op de achterbank doen, hij of zij kan dan geen kant op, en zit echt in een kokende ruimte , voor de voeten bij de bijrijder een optie? Ook niet ideaal maar toch. 

en wat andere ook al zeiden…als je dagen lang weg gaat naar het strand of andere leuke dingen gaat doen, en de hond zit in de hitte of moet ergens in een niet bekende omgeving blijven , is het heel lief en leuk dat jullie hem haar willen meenemen maar misschien kun je dan beter opvang thuis regelen ?

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Naar Italië, ik zou het niet doen, zeker niet met deze hoge temperaturen daar. Hier ging de hond ook mee op vakantie maar dan wel naar Scandinavië. Gingen we naar het zuiden beneden Parijs, dan ging de hond naar een gastgezin of pension. Dit ook vanwege Leishmania wat veroorzaakt wordt door de zandvlieg. Komt voor in het middellandse zeegebied. Google maar eens op Leishmania hond.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Hij gaat wel in de koffer moeten want wij hebben 3 kinderen ...
Koffer zal wel helemaal leeg zijn voor de rest zodat hij veel plaats heeft
Ah maar de cool-banden en er zijn blijkbaar ook vesten lijken mij een super goede tip - dank u!  "

Misschien beter een koelmat ipv een vest of band kopen. Dan kan de hond eraf gaan als het te koud is. Een band of best kan hij zelf niet uit- of afdoen en dat kan dus heel onplezierig zijn voor de hond. Ik merk aan mijn eigen hond dat ze echt alleen op de koelmat ligt als ze dat zelf wil. Terwijl ik regelmatig denk: nu zal ze er wel op gaan liggen, maar dat ze dat niet doet. Moraal van het verhaal: geef je hond de keuze cool  

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Verder ga ik mee met de rest: ik zou het niet doen. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Ik neem Abel over 3 weken weer mee naar Italie en ging vorig jaar erg goed. Toen was hij dezelfde leeftijd als die van jou nu. Maar ik pas mij daar wel op aan. En misschien is zo’n klein hondje meenemen makkelijker.. qua warmte is mijn ervaring dat het heel erg afhankelijk is waar je heen gaat. Wij gaan naar het noorden en dat is prima te doen. Hoewel het daar nu natuurlijk ook warm is. Het koelt daar s nachts veel meer af dus s ochtends vroeg en s avonds lekker bewegen overdag af en toe wat doen maar ook lekker veel rusten. Altijd eigen water en koelmat bij me, wat ik ook ga doen. En dit jaar gaat er een hondenbuggy mee zodat ik wat relaxter een keer op een markt kan lopen en hem pauzes kan gunnen. Hij vond het er fantastisch en het was idd heel goed voor onze band.. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ligt eraan, ben je van plan daarna vaker met vliegtuig te gaan en verre bestemmingen? Dan wil je misschien je hond wel laten wennen aan uit logeren. Dit is zo ie zo verstandig om op jonge leeftijd te doen. Onze hond gaat altijd mee.

 

Checklist voor kamperen in hoogseizoen en kans op warme dagen met de hond is? Eigen tent mee, is er zwemwater, heeft de plek schaduw, eventueel een hondendouche, neem een parasol mee, kinderbadje of hondenbadje. Bij stedenbezoeken is een hondenwagen wel gewenst of schoentjes ivm de hitte van de stenen vloer. Goed uitzoeken wat je wilt gaan doen en neem drinkwater mee. Bij gehuurde accommodaties alleen de toevoeging is er airco want die dingen kunnen behoorlijk heet worden yell

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou dat gewoon doen. Kamperen uiteraard uitzoeken in gebieden met water, maar goed, dat zou ik zonder honden ook doen. Vakantie is pas vakantie als er water en/of sneeuw is.

Ales wat met de auto te doen is, gaat voor mij samen met minstens 1 hond, tenzij skivakanties. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Was ik vergeten Airco in de auto of tussentijdse stops idd Dagmar. Goed uitzoeken waar je kunt stoppen en rijd vooral niet in 1 keer door. Motels laten honden toe.

honden page profiel AngèleAngèle

Dank voor de vele reacties

Onze auto is een break dus open naar achter toe en airco lijkt ook daar zijn werk te doen.

We hebben idd onze campings uitgezocht rekening houdend met de hond. Nl. kleine groene campings met riviertjes en/of meer. 

We gaan onze heen- en terugreis telkens over 2 dagen spreiden en veel stoppen. Zelfs zonder hond slagen wij er nooit in veel na elkaar te rijden, er is altijd wel een excuus voor een pauze. 

Dus in die zin, en rekening houden met jullie tips rond water en koeling, denk ik dat we het gaan doen. 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hangt van verschillende factoren af. Locatie, airco,… wij hebben onze honden ook al eens mee naar Italië genomen in augustus. Wij stonden met mobilehome letterlijk aan het water. Wel vind ik Italië niet zo hondvriendelijk dus ik zou deze bestemming niet snel opnieuw nemen. Leer je hond een muilkorf aan als je naar daar gaat want op bepaalde plaatsen moet je dit gebruiken. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik zou het echt niet doen....

Je doet er de hond geen plezier mee> het is extreem heet in de zuid europese landen en dat zal in Augustus echt niet anders worden.

Dan moet je hond in de koffer>achterbak van de auto reizen, dat is al bloedheet en voor langere ritten echt een kwelling.

Dan moet de hond ook nog in een tent waar geen verkoeling is.....

En je kunt je hond niet altijd overal mee naartoe nemen dus hoe doe je dat dan met uitjes en uit eten gaan? Je kan de hond niet in de tent achterlaten.....

Echt , doe het dier een plezier en boek een fijn  hondenhotel. Drie weken is niet zo vreselijk lang om zonder baasjes te kunnen

honden page profiel DanielleDanielle

Ik ben net terug uit Italië en heb de hond niet meegenomen. Dan hadden we op de heen- en terugreis een overnachting moeten doen (was ruim 10 uur rijden, veel te ver voor Nero voor rechtstreeks). Zelfs 2 dagen achter elkaar 5+ uur rijden voor heen én terug doe ik Nero geen plezier mee. Bovendien is het daar erg warm en kun je niet veel meer met je hond dan zwemmen. Wij deden ook graag activiteiten zoals steden bezoeken, maar dat kon ik de hond natuurlijk niet aandoen met 33 graden. Dus dan zal hij al de hele dag in een huisje moeten zitten. Alleen savonds, met wat betere temperaturen, kon hij mee naar de boulevard om vervolgens op een terras te moeten liggen onder de tafel terwijl wij aan het eten waren. Oftewel: Nero zou er geen moer aan hebben gehad. En wij ook niet. 

 

Maar de keuze is echt afhankelijk wat je van plan bent te gaan doen op vakantie. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Eigen tent is goed te doen hoor Coby, de meeste hebben tegenwoordig blackout techniek, veel ventilatie punten, hele andere zooi dan vroeger. In nacht wordt de grond ook koud en is dat je airco, in de morgen alles opzetten en zorgen dat je op een schaduwrijke plek staat. Ik gebruik altijd google maps ervoor om te kijken of er voldoende bebossing is. Die huurtenten moet je niet doen, die staan altijd vol in de zon, laat staan dat er vaak schimmel inzit ook nog yell

honden page profiel DanielleDanielle

Oh, je gaat met een tent? Dan zou ik het echt niet doen. Tenzij je de hele dagen met de hond gaat zwemmen. In een tent wordt het bloedheet. 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Hangt van verschillende factoren af. Locatie, airco,… wij hebben onze honden ook al eens mee naar Italië genomen in augustus. Wij stonden met mobilehome letterlijk aan het water. Wel vind ik Italië niet zo hondvriendelijk dus ik zou deze bestemming niet snel opnieuw nemen. Leer je hond een muilkorf aan als je naar daar gaat want op bepaalde plaatsen moet je dit gebruiken.  "

Dat hangt er dan wel vanaf waar je bent. Waar ik heen ga hebben ze zelfs winkelwagens in de supermarkt waar de hond in kan. Super hondvriendelijke omgeving. Muilkorf idd wel handig aan te leren. In principe moeten ze altijd een muilkorf dragen in Italie, ik heb hem nooit gebruikt en nodig gehad. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Dat hangt er dan wel vanaf waar je bent. Waar ik heen ga hebben ze zelfs winkelwagens in de supermarkt waar de hond in kan. Super hondvriendelijke omgeving. Muilkorf idd wel handig aan te leren. In principe moeten ze altijd een muilkorf dragen in Italie, ik heb hem nooit gebruikt en nodig gehad.  "

Mijn ervaring is ook anders. Ik was in Noord Italië en er waren veel honden. Iedereen (ook de lokale bevolking) was juist heel vriendelijk en respectvol naar honden. Geen enkele hond met een muilkorf gezien. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Houd je ook rekening met de ziektes die de hond daar kan oplopen? Het is daar warm, dus je hebt te maken met ziektes die hier in Nederland (nog) niet voorkomen, zoals leishmania, babesia en ehrlichia. Kunnen hele vervelende ziektes zijn die de hond kan oplopen en waar hier in NL of BE lang zoveel kennis niet over is en bijvoorbeeld leishmania raakt de hond z'n leven lang niet meer kwijt. Ik meende wel dat er vaccinaties beschikbaar zijn, maar geen idee hoe dekkend die zijn. Het is in elk geval iets om naar te kijken als je toch besluit de hond mee te nemen. 

 

Mijn mening is in elk geval nog steeds dat het beter is het niet te doen. Vooral vanwege de lange reis (achterbak staat in de volle zon), maar ook omdat lang niet elke hond blij wordt van warm weer. Ik heb het idee dat jullie toch zelf heel graag de hond mee willen hebben, maar ik vraag me echt af of de hond blij wordt van een hete reis er naar toe (en terug) en een bloedhete tent. Bovendien, als de hond een keer niet mee kan, zit je met een tentje, daar laat je de hond niet even veilig of koel achter. 

 

Misschien ben ik pessimistisch, maar ik zou het echt niet doen.

honden page profiel AngèleAngèle

Ik heb het idee dat jullie toch zelf heel graag de hond mee willen hebben, maar ik vraag me echt af of de hond blij wordt van een hete reis er naar toe (en terug) en een bloedhete tent.

Het is denk ik niet dat ik hem heel graag mee wil, maar ik laat hem precies niet graag achter. Nu ik heb opvang geregeld maar ik blijf ermee zitten dat hij zich achtergelaten/opgegeven zou voelen. Als je erover leest zou dit niet het geval zijn als de hond op een plek terecht kan waar hij goed is. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Het ligt ook een beetje aan het karakter van de hond. Onze hond houdt niet zo van verandering en is snel gestresst. Haar zou ik zeker niet meenemen op een vakantiereis. Sinds kort hebben we er een andere hond bij en hij is heel anders, bij hem kan ik het me voorstellen dat hij liever mee gaat op avontuur dan dat we hem ergens achterlaten. 

 

Voor ons houd het dus in dat we dit soort reizen niet maken aangezien we onze dieren niet achter wil laten en we ze niet blij maken met zo'n vakantie. We zijn ruim een jaar geleden geëmigreerd waardoor de eerstgenoemde hond mee moest en die heeft echt wel een aantal weken nodig gehad om alles te verwerken. 

 

De ziektes die ze op kunnen lopen in de zuidelijke gebieden zijn inderdaad ook iets om rekening mee te houden. Eén van onze honden heeft leishmania en dat zou ik niet willen riskeren voor een simpele vakantie. Dan komen er ook nog tekenziektes en hartworm voor. Het is enigszins te voorkomen als je goede voorzorgsmaatregelen neemt maar 100% voorkomen kan niet, dus dat blijft een risico. 

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ik weet nog van vroeger dat het hele gezin met hond in de auto werd gepropt zonder airco en gaan met die banaan tongue-out

 

Wij/mijn ouders zaten eigenlijk heel de vakantie lekker bij de tent met de buren en wij de kinderen dwaalden over de hele camping heen. Soms dagje strand erbij. Dus de hond hoefde eigenlijk niet van de tent weg of alleen te zijn.

 

Je kent je hond het beste en ligt er ook aan of je dus rekening kan en wil houden met je hond. sta je lekker op een schaduw rijk plekje. Als jullie weg gaan lijkt het je dan handig hem achter te laten of doe je hem plezier met mee nemen. Als het nou bloedheet is in Italië dan is mee nemen misschien wat lastig want de straat is dan bloedheet toe. 

 

 

Volgende forumvraag: Wandelvakantie met jonge hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^