Hondje depressief

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OdiOdi

Hallo allen,

 

Ik heb jullie hulp nodig! Ons hondje Odi is negen dagen naar de hondenopvang geweest. Sinds een week, nadat wij hem hebben opgehaald, is hij erg neerslachtig. In het begin moest hij veel braken en had hij diarree. Uiteraard zijn wij met Odi naar de dierenarts geweest, maar ze konden niets vinden. Ze hebben wel medicatie gegeven tegen de misselijkheid. Het braken ging over, maar de neerslachtigheid bleef.

 

Hij eet tot de dag van vandaag amper. Wij hebben hem van alles voorgeschoteld, maar hij raakt het amper aan. Odi is ook veel afgevallen. Wij zijn gisteren nogmaals naar de dierenarts geweest. Ze hebben Odi weer volledig gecontroleerd, bloed afgenomen en een röntgenfoto genomen. Wederom konden ze niets vinden. Wat de dierenarts zei is, doordat Odi bij de opvang is geweest en nu veel loopse hondje zijn, dat dit te maken kan hebben met zijn gedrag.

 

Als wij met Odi wandelen of met de bal spelen is hij weer actief, maar zodra hij weer thuis is beweegt hij amper. 

 

Wij gunnen Odi zijn rust, maar ik maak mij erg zorgen om zijn eetgedrag. Wat kunnen wij hier tegen doen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wandelen en afleiden, je beschrijft dat Odi dan wel lekker speelt en energiek is...ook proberen thuis wat afleiding te geven...loopse teefjes kunnen zeker op zijn gedrag invloed hebben..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik vind t een beetje raar dat zijn gedrag pas na een week veranderde. Lijkt me eerder dat hij gewoon niet fit is om wat voor reden dan ook.

honden page profiel OdiOdi

" Ik vind t een beetje raar dat zijn gedrag pas na een week veranderde. Lijkt me eerder dat hij gewoon niet fit is om wat voor reden dan ook. "

Hij was vanaf het begin al neerslachtig, maar wij dachten eerst dat het iets fysieks was. Maar ondanks de verschillende onderzoeken bij de DA konden ze niets vinden. 

honden page profiel NenaNena

Is ook bij hem bloed geprikt?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Is ook bij hem bloed geprikt? "

Ja dat staat in de op.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Ik zou ook zeker niet direct uitsluiten dat er iets lichamelijke aan de hand is. Zoals Nena zegt, hoe was zijn bloed? Een second opinion bij een andere dierenarts zou ook nog een idee zijn. 

 

Ik zeg zeker niet dat het niet kan, want het kan wel degelijk. Maar persoonlijk zou ik pas aan iets mentaals denken als de hond helemaal binnenstebuiten is gekeerd. En als er aanleiding is. Zoals een verhuizing, of het overlijden van een gezinslid (mens of hond). Een week pension kan zeker stress opleveren, maar dan zou hij thuis weer moeten opbloeien, als dat de oorzaak was.

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

Is er getest op Giardia? De combi van hondenopvang en dan een paar dagen later diarree + braken klinkt een beetje als dat.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Onze hond ging een week naar de oppas (notabene een bekende), maar ze wilde daar niet eten. Ze was afgevallen en helemaal down toen we haar ophaalde... t kan daar dus aan liggen.

 

Medisch zou ik idd wel zeker willen weten dat er niks is, ontlasting misschien controleren? Heeft de hond wel eigen voer etc gehad bij de opvang?

honden page profiel OdiOdi

" Onze hond ging een week naar de oppas (notabene een bekende), maar ze wilde daar niet eten. Ze was afgevallen en helemaal down toen we haar ophaalde... t kan daar dus aan liggen.
 
Medisch zou ik idd wel zeker willen weten dat er niks is, ontlasting misschien controleren? Heeft de hond wel eigen voer etc gehad bij de opvang? "

Dat eerste vermoedde wij ook. Het gaat langzamerhand iets beter met Odi. Na hoeveel dagen/weken was jullie hond weer helemaal de oude?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^