Speelideeën hond & baby

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hoi allemaal!

 

Het is al weer even geleden dat ik hier online ben geweest maar sommigen zullen mij vast nog wel kennen!

 

Inmiddels al weer ruim 9 maanden geleden (wat vliegt de tijd! surprised) zijn mijn man en ik trotse ouders geworden van ons prachtige zoontje dat het fantastisch doet!

 

Om een lang verhaal kort te maken: Ziva is geen al te grote fan van deze gezinsuitbreiding, ze heeft dondersgoed in de gaten dat zij voor ons zoontje een groot stuk speelgoed is waar hij ruw mee om gaat (hij krijgt de kans niet hoor! We houden hem uit Ziva’s buurt of Ziva loopt zelf weg) en dat hij bovendien veel aandacht vraagt. Ziva aandacht geven terwijl ons zoontje wakker is, gaat niet, hij is er als de kippen bij om mee te doen.

 

Ik ben daarom op zoek naar manieren om beiden tegelijk aandacht te geven zonder dat mijn zoontje daarbij te makkelijk in Ziva’s buurt kan komen. Hij kan nu kruipen maar lopen zal niet lang meer duren.

 

Momenteel doen we bijv wel eens tikkertje in de tuin, mijn zoontje op mijn arm. Hij zit hard te lachen maar Ziva is het gauw zat aangezien ik me niet voor 100% kan geven.

Wandelen is de tijd vaak te kort voor, bovendien is ons zoontje er geen fan van om stil te zitten.

Balletje gooien vinden ze beiden prachtig maar is slecht voor Ziva’s gewrichten en ons grasveld hp-angel

Ziva trainen met zoontje op de arm: groot succes voor de ‘snelle’ trucjes (rondjes draaien en andere snelle bewegingen) maar wederom, de gewrichten en bovendien alle snoepjes…

Sommige hersenwerkjes vindt mijn zoontje ook geweldig om te zien, dit doe ik wel eens met het avondeten maar ook dat is een keer op.

 

Hebben jullie wellicht nog andere ideeën?

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

He Vera wat leuk, gefeliciteerd!

 

Ideeen voor hond en kind samen heb ik niet voor je. Ik zou er lekker met Ziva op uit gaan als manlief thuis is en/of een oppas voor je zoon zoeken. 

 

Er komen vast nog wel creatievere reacties. smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja weet het hoor dat je een zoontje hebt.....laughing je doet het goed, een hond die geen kinderen gewend is gaat er anders mee om, iets lekkers uit de hand laten geven je zoontje voor Ziva...je blijft er bij merk ik, ook met spel...meenemen met wandelen, desnoods Ziva aan de lange lijn zo dat tie toch vrijheid heeft en lekker z,n gangentje kan gaan.....samen iets leuks doen op de grond met hersenspel voor Ziva waar ook je zoontje bij betrokken wordt, je blijft er immers bij....en wanneer de kleine slaapt, en er is oppas dan ga jij met Ziva wandelen zodat ziva jou voor zich zelf heeft..

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Ook vanaf hier nog felicitaties.

 

Geen ervaring met combinatie hond en kind. 

Maar omdat Ziva je buiten je man, niet hoefde te delen. Denk ik dat inderdaad het plannen van quality time samen belangrijk is.

 

En zorgen dat er altijd ruimte is (of zelfs veilige zone waar de kleine niet kan komen of simpelweg niet mag komen) zodat Ziva de boel uit de weg kan gaan.

En wellicht toch de kleine leren dat Ziva gewoon niet wil.  

 

Het kan natuurlijk zijn dat als je kindje wat groter word en wat voorspelbaarder het misschien nog wel wat makkelijker word.

 

Dat je kindje nu kruipt en wie weet hoe snel al, zal gaan lopen maakt het wel lastiger. Vooral als Ziva als een magneet werkt terwijl zij dat helemaal niet wil.

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

O wat fijn dat er al wat reacties zijn en bedankt voor de felicitaties hp-heart

 

Ziva krijgt haar quality time hoor! Ben maar niet bang hp-smile Iedere ochtend gaat om 6 uur de wekker zodat ik met haar kan wandelen terwijl manlief met ons zoontje op een rustiger tempo de dag kan beginnen. In het weekend vaak nog extra wandelen, behendigheid, wekelijks een borstelbeurt…

 

Maar als mijn zoontje wakker is, op de momenten dat er éven niets anders hoeft en er gespeeld kan worden, zou ik Ziva er ook af en toe wat meer bij betrekken. Ze zullen immers ook samen tijd door moeten brengen om met elkaar om te leren gaan! Ziva houdt zich van nature heel erg afzijdig dus die zal het niet zo snel opeisen.

 

er zijn vast manieren om tijd door te brengen die ze allebei leuk vinden en niet meteen slecht zijn voor de gezondheid. Dan kan mijn zoontje leren sámen met haar te spelen ipv haar te aaien of als speelgoed te gebruiken

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Zoontje, snoepkast en de hond samen. Heb dit al eerder gezien yell Ook niet gek opkijken als ze samen de keukenkasten open kwakken op een onoplettend moment. Als je maar in de gaten houd dat de hagelslag of de spot-on niet de man is bij beide wink Soms mag je best een beetje negeren in kattenkwaad

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik weet t niet. Op deze leeftijd zou ik ze eerder een beetje apart van elkaar houden ipv iets zoeken om te doen wat voor beide niet echt zinvol is. Maar dat ligt misschien ook wel aan mijn opvoeding. Het enige wat wij leerden van kleins af aan was weg bij de hond en laat hem met rust. En dat werkte voor iedereen prima. Toen we ouder werden (12 of zo) mochten we meer verzorgende dingen meedoen.

 

Ik ben benieuwd waar anderen mee komen. Ik kom niet veel verder dan hersenwerkjes maar dat doe je al. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ook zeer goed advies kees, kijk naar je de kinderen en je honden. 1 van de twee niet oke? Jij bent de muur.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Vera? Heb vandaag een mobiele agilityset besteld van de Action webshop Link misschien ook wat voor jou? Was niet duur en kun overal opzetten.

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Zoekspelletjes kunnen ook leuk zijn. Samen met je zoontje een mooi plekje zoeken om een speeltje te verstoppen en dan Ziva laten zoeken.
Of een obstakel parcours in de tuin maken dat voor zowel hond als kind leuk is om, om de beurt, te ontdekken.

Volgende forumvraag: 3 jarige hond geadopteerd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^