Pup bijt in alles en is constant in 'overdrive'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Ik zie bij de andere onderwerpen dat er nog mensen zijn die het moeilijk hebben met hun pup, maar ik open toch een apart onderwerp om mijn specifieke 'problemen' uit doeken te doen.

Ten eerste: mijn koningspoedelpup Zelda van bijna 10 weken is nog nooit zonder dwang in slaap gevallen. Ik moet haar altijd opsluiten in een bench, de enige plaats waar ze rust vindt. Ze gaat er niet vrijwillig in en ik moet de deur toe doen anders stormt ze er sowieso uit.

Vrienden (ook hondeneigenaars) gaven me de raad eens te kijken wat er zou gebeuren mocht ik haar niet in de bench doen: ze is dan 7  uur onafgebroken wakker gebleven, extreem bijterig en hyperkinetisch geworden en ik heb het uiteindelijk voor haar eigen veiligheid en de onze opgegeven en haar in de bench geplaatst waar ze eindelijk in slaap gevallen is. Dat doe ik dus nooit meer.

Ten tweede: ik lees ook dat veel mensen de raad geven de pup lekker bij je te nemen in bed ofzo, wel, ik kan haar nog niet in de woonkamer nemen. Ze bijt in alles en iedereen, gaat de tv te lijf, de gordijnen, knaagt op de (stoffen) bank, rent als een gek door de grote ruimte waarbij ze uitglijdt, het stopt niet. Ik heb dus de ruimte moeten verkleinen waardoor ze nu enkel in de keuken en  bijkeuken (en ook vaak de tuin) kan.

Haar bench stond eerst in de keuken, nu in de bijkeuken waar minder passage is, maar ze schiet ook daar heel vaak wakker:  water nemen in de keuken is al genoeg om haar te wekken en dan wil ze eruit. We lopen hier echt allemaal op de toppen van onze tenen, durven nog geen theetje of koffietje te komen halen als ze in de bench zit want ze slaapt heel licht en sowieso onvoldoende diep en lang denk ik.

Ondertussen wordt ze bij mij wat rustiger, ze zit als ik haar een snoepje aanbiedt, waardoor ze (even) stopt met bijten en hyperkinetisch te zijn, maar met de (oudere) kinderen en mijn man lukt dat niet. Ze valt hen echt aan, beet al 2 jeansbroeken van mijn zoon stuk, mijn dochters beginnen er schrik van te krijgen. Ik probeerde eerst alles volgens het boekje: iets anders aanbieden, aandacht op iets anders vestigen, negeren (probeer maar eens als ze voortdurend in je kuiten en handen bijt), niets helpt, ze geraakt in een soort trance waarbij ze enkel nog hapt naar alles. Daarom gebruik ik nu een time-out van een paar minuten. En daarna als ze een beetje gekalmeerd is in de bench, waar ze uiteindelijk in slaap valt.

Ze gaat dus eigenlijk telkens compleet in overdrive als ze iemand nieuw van het gezin ziet (kinderen die van kot of studeerkamer komen, man die van werk thuis komt...). Bij volledige vreemden gedraagt ze zich eerder teruggetrokken, de hel breekt los als ze de deur uit zijn.

Waarschijnlijk door opwinding en vermoeidheid, maar is dat wel normaal? Hoe zou je zo'n (hard) bijtende pup in godsnaam bij je in bed kunnen nemen? Ze bijt mensen, iedere plaid, laken of handdoek die ze ziet probeert ze instant te verscheuren...

Heb ik een probleemgeval gekocht (bij een erkende fokker nochtans, die beweerde dat ze kalmste van het nest was) of kan dit ooit nog goed komen?

Ik hoop eigenlijk stiekem op reacties van mensen die dit gedrag herkennen en me kunnen geruststellen dat het slechts tijdelijk is.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga er mee wandelen daar lees ik niets over, zoek een veilige plek uit waar ze heerlijk kan snuffelen, en blijf gerust een poos buiten met je hond..ga opnieuwe plekjes wandelen met je hond zodat ze moe en voldaan thuis komt, geef een goed bot zodat ze dr energie kwijt kan.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat doe je verder met je pup overdag, daar schrijf je niets over.

Alleen dat je pup voornamelijk in een bench of bijkeuken leeft.

Maar hoe ziet een gemiddelde dag van je pup er uit?

 

Het is wel extreem gedrag over je pup wat je beschrijft.

Ik herken dat niet bij geen van de honden die wij hebben gehad.

Alhoewel, het puppy bijten, in kleding bijten etc natuurlijk wel

 

Hoe oud was je pup toen je haar hebt opgehaald?

Wat weet je precies over de karakter van de ouders van je hond.

Hoe vaak ben je wezen kijken bij het nestje?

Wat heeft de fokker gedaan aan socialisatie?

Is dit jullie eerste hond?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Klinkt meer naar onder stimulatie dan oververmoeidheid nu. Je hebt sommige kinderen die drukker zijn dan andere. De ene geef je boek en dan zijn ze uren zoet ermee en de andere? Ben je een goeie 2 uur bezig mee in speeltuin wink Voor honden zijn er denkspelletjes, snuffelmatten, kong, kong wobbelaar ect dat kun je proberen en anders is het gewoon wandelen, bos opzoeken ect.

 

Bij over stimulatie? Krijg je ook grom en bijtgedrag maar dat uit zich meestal dat de hond zich probeert terug trekken maar dit niet kan. Is ook een heel andere gelaatsuitdrukking. In dat geval kun je ruimte creëren waar de hond zich terug kan trekken zonder dat hij/zij lastig gevallen door bezoek, familie of andere huisdieren.

 

 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Ik sluit me aan bij de vraag van de andere reacties: wat doe je met je pup overdag? Hoe ziet er jullie dag uit? 

Mijn pup heeft de eerste paar dagen bij ons ook niet geslapen overdag. Hij had gelukkig geen heimwee, maar alles was nieuw en moest onderzocht worden. Ik heb hem nooit geforceerd om "verplicht" te rusten..  Na een dag of 3 begon hij toch vanzelf in slaap te vallen.. na 2 weken sliep hij al soms 2,5 - 3 uur aan een stuk na een fijne wandeling :) In kleding proberen te bijten ging redelijk snel vanzelf over. Onze pup was 8,5 weken oud toen wij hem hebben opgehaald en hij heeft zijn bijtrem tegen dan al heel goed geleerd in zijn nest. 

honden page profiel Fine Fine

Nou ik ben dus zo iemand die hier een topic opende over onze labrador van 7 maanden. Hij is ook bijterig en stuiterig maar wat vooral zorgelijk is is dat hij beschermingsdrang heeft met alles! Dingen die hij in huis te pakken krijgt die hij los moet laten dan dreigt hij met hevig grommen en het lijkt of hij wil bijten. Dit is al in een straal van 5 meter. Je loopt soms de kamer in, heeft meneer een poststuk te pakken (wat ik niet eens zie) dan begint hij al. Hij is dan ronduit agressief. Mijn andere dieren zijn al bang van hem. Hij bepaalt op dit moment onze dagen en begin wel aardig moedeloos te worden. Tegelijkertijd geef je al veel om het beestje en wil je alles doen om het beter te maken. Maar vandaag al weer 2 keer in tranen uitgebarsten. Als je zeker zou weten dat het een fase zou zijn..maar ja dat kan niemand zeggen.

Bedoel je met overdrive hyperactief? Stuiterend? Hier dus hetzelfde. Maar een drukke pup is natuurlijk wel normaal al lijkt die van ons een duracell konijn. We hebben een oudere hond die als pup ook druk was maar nooit zo en al helemaal niet agressief. Hier wordt in huis ook alles vernield, de bank, mijn bril, een goed boek,de post, de meubels en ga zo maar door. Ook terwijl we de helft van de woonkamer hebben afgezet. Hij springt er gewoon overheen. 

Hier is het trouwens zo dat als ik bijv naar de wc  moet of iets anders moet doen ik het vaak uitstel want het betekent dat hij weer aangaat, gelijk weer standje hyper. Sterkte ermee hoor, het is niet alleen maar rozegeur en maneschijn he pff..

 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Ik ben de hele dag thuis en had echt een programma opgesteld. Drie à vier keer per dag wandelen, spelen, wennen aan het borstelen, na ieder dutje wou ik iets doen met de pup. Verder kan ze bijna ten allen tijde vrij in de tuin rondlopen, al ben ik er dan wel altijd bij, je weet maar nooit wat ze probeert op te eten enz.

Ik heb dat allemaal teruggeschroefd omdat ik denk dat ze overprikkeld was. Deze week probeer ik een soort prikkelvrije week: slechts 1 à 2 keer wandelen, op minder drukke momenten, dat is bijvoorbeeld om 6u30, wanneer ze voor de eerste keer pas op is. En verder minder spelen ermee, haar gewoon op haar eentje wat laten rondsnuffelen in de tuin. En consequent na een uurtje ofzo, liefst voor ze weer compleet hyper wordt in de bench om te slapen. Ik moet zeggen, het is de laatste dagen verbeterd, maar niet als de kinderen of m'n man opdagen, dan gaan we weer naar af.

Ik herken me wel in het verhaal van Fien, het huilen staat me ook vaker nader dan het lachen. Al denk ik dat het bijten hier komt door overprikkeling, niet uit beschermingsdrang. Hoe oud is jouw pup Fien?

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Nog een paar antwoorden: het is mijn eerste hond, ik ging één keer kijken bij de fokker, de vader was niet aanwezig, de moeder wel en dat leek een hele rustige hond, op 8 weken mocht ik het hondje ophalen. Ik heb haar nu dus 2 weken.

 

Aan de persoon die zegt dat verplichte benchrust niet oké is, vind je het normaal dat het 7 uur doorging voor zo'n jong beestje? Zonder enig rustmoment, integendeel, het bijtend en stuiterend gedrag werd altijd maar erger. Ik voel me nog schuldig dat ik niet eerder ingegrepen heb door haar verplicht in de bench te steken.

 

Verder hoor ik vooral advies over lange wandelingen in bos enz. Mag dat met een jonge pup van nog geen 10 weken? Ze is nu al zo wild als we van een kortere wandeling terugkeren. Bossen heb ik hier trouwens niet, wel een strand, maar dat ligt ook op 30 minuten wandelen, zo ver heb ik me met haar nog niet gewaagd, ik denk echt dat dit te vermoeiend is. En hoe meer moe ze is, hoe irritanter haar gedrag. Als ze net wakker is is het een droompup, maar soms duurt dat nog geen kwartier, want geleidelijk aan begint het hyper gedrag dan weer en dat gaat alsmaar in crescendo.

 

honden page profiel Fine Fine 2 doggies

" Ik ben de hele dag thuis en had echt een programma opgesteld. Drie à vier keer per dag wandelen, spelen, wennen aan het borstelen, na ieder dutje wou ik iets doen met de pup. Verder kan ze bijna ten allen tijde vrij in de tuin rondlopen, al ben ik er dan wel altijd bij, je weet maar nooit wat ze probeert op te eten enz.
Ik heb dat allemaal teruggeschroefd omdat ik denk dat ze overprikkeld was. Deze week probeer ik een soort prikkelvrije week: slechts 1 à 2 keer wandelen, op minder drukke momenten, dat is bijvoorbeeld om 6u30, wanneer ze voor de eerste keer pas op is. En verder minder spelen ermee, haar gewoon op haar eentje wat laten rondsnuffelen in de tuin. En consequent na een uurtje ofzo, liefst voor ze weer compleet hyper wordt in de bench om te slapen. Ik moet zeggen, het is de laatste dagen verbeterd, maar niet als de kinderen of m'n man opdagen, dan gaan we weer naar af.
Ik herken me wel in het verhaal van Fien, het huilen staat me ook vaker nader dan het lachen. Al denk ik dat het bijten hier komt door overprikkeling, niet uit beschermingsdrang. Hoe oud is jouw pup Fien? "

Bijna 7 maanden. Dit probleem is er pas sinds een tijdje hoor, niet vanaf het begin. Hier werd ook gezegd dat onze lab in de pubertijd zit maar dan is hij van puppyfase in puberteit gerold. We hebben ook een tijdje gehad dat hij op je af kwam rennen en zijn tanden overal in zette, dat is ook niet meer zo dus we hopen dat dit ook een fase is. Maar het is echt griezelig als hij zo gemeen gromt en dreigt te bijten. Of hij zeker zou bijten weet ik dus niet maar we willen natuurlijk niet dat dit gebeurt. Hij is nu nog een jonge hond van 21 kilo , dit wil je toch niet als hij dadelijk volwassen is. Jaja je bereidt je voor op een drukke en intensieve tijd maar oh oh dit is andere koek. Maar we proberen dit natuurlijk op te lossen.Het scheelt ook wel dat wij nog meer dieren hebben dus hier best wat prikkels voor de pup. Maar zij zijn ook al angstig als onze lab iets heeft en dat met zijn leven beschermt. Succes en sterkte hoor! Fijn wel zo'n forum!

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Aiai, ik dacht echt dat het de overgang was van nest naar ons huis. Ik begon me eigenlijk pas aan het begin van de tweede week bij ons zorgen te maken dat het niet zo rap zal overgaan. Ik hoop zo dat dit niet blijft duren. Bedankt in ieder geval voor de steun!

 

honden page profiel RoosRoos

Ik heb hetzelfde meegemaakt met mijn hond toen hij nog een pup was. Hij zat nooit een seconde stil, ging nooit uit zichzelf gaan liggen of zitten, ook al maakten we de omgeving prikkelarm/ maakten we hem goed moe. Ook het advies gekregen om hem gewoon te laten doen omdat hij uiteindelijk wel zelf in slaap zou vallen, met als gevolg een pup die meer dan 12u wakker geweest is. Van de hondenschool kregen we toen te horen dat hij verplicht in de bench moest. Dit hielp wel met het overprikkelde gedrag, maar hij heeft zo nooit geleerd om buiten de bench op zichzelf rust te vinden en stond buiten de bench constant "aan". 

 

Op een avond heb ik eens het deurtje van de bench open gedaan toen hij zo'n 20 min was ingedommeld en echt heel diep sliep. Hij kroop er direct uit, kroop op schoot en viel direct weer in slaap. Ik kon toen echt bijna wenen van geluk, zo speciaal was het. Vanaf toen besloten dat hij ook in de zetel mocht en heel langzaam begon hij (in de zetel) meer te rusten. Hij moest nog steeds af en toe in de bench als hij moeite had met prikkels, maar dat is telkens beter en beter beginnen gaan. Het duurde wat langer voor hij ook op andere plaatsen ging liggen (zoals de vloer) maar ook dat kwam met de tijd wel.

 

Hij is nu 3 en ligt op mijn schoot te snurken, net zoals hij sinds die ene dag bijna elke avond doet.

Wat ik vertel is vooral om je een hart onder de riem te steken, want echt goed advies heb ik niet echt. Maar geloof me, het komt goed hp-thumbsup

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Je zegt dat je de hele dag thuis bent. Heb je ook geprobeerd om samen met je pup op de bank te gaan zitten (als de pup op de bank mag) en dat jij het bot vasthoudt waar de pup dan op kan bijten? Mijn hondje was ook een stuiterbal, maar hoe drukker ik was,zo ook de pup. Ging ik rustig met haar zitten op de bank, begon ze meteen in mijn vingers te bijten. Daarom hield ik een bullepees (vond ze heerlijk) vast en zat ze naast me te kauwen en bijten. Zat ik wel verplicht ook minstens 15 minuten op de bank, maar ze werd er wel rustig van en kreeg lamme kaken van het flinke kauwen waardoor ze uiteindelijk wel rustiger werd en uiteindelijk in slaap viel. Ik ken je situatie natuurlijk niet precies, maar misschien kun je het proberen. 

honden page profiel Fine Fine

" Aiai, ik dacht echt dat het de overgang was van nest naar ons huis. Ik begon me eigenlijk pas aan het begin van de tweede week bij ons zorgen te maken dat het niet zo rap zal overgaan. Ik hoop zo dat dit niet blijft duren. Bedankt in ieder geval voor de steun! "

Oh nou dat naar je toe rennen en dan overal de tanden in zetten heeft ook wel langer dan een paar weken geduurd maar dat ging dus weer over. Ik hoop dus dat het met dat grommen en lelijk doen ook een fase is maar daar maak ik me wel wat meer zorgen om. Dat drukke dat zit gewoon in hem, het is een labrador en een drukke maar dat is natuurlijk niet erg. 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Och Roos, dit is het soort peptalk dat ik nodig had. Kippenvel krijg ik van je relaas over hoe hij bij je op schoot kwam. Dat had ik voor ogen. De avond voor we onze pup gingen halen zat ik in de zetel en zei ik: morgen zit ik hier met een pup op mijn schoot. Helaas, niets is minder waar, maar ik leef weer een beetje op hoop na jouw verhaal.

 

honden page profiel Fine Fine

" Och Roos, dit is het soort peptalk dat ik nodig had. Kippenvel krijg ik van je relaas over hoe hij bij je op schoot kwam. Dat had ik voor ogen. De avond voor we onze pup gingen halen zat ik in de zetel en zei ik: morgen zit ik hier met een pup op mijn schoot. Helaas, niets is minder waar, maar ik leef weer een beetje op hoop na jouw verhaal. "

Je moet altijd hoop blijven houden!

honden page profiel RoosRoos

" Och Roos, dit is het soort peptalk dat ik nodig had. Kippenvel krijg ik van je relaas over hoe hij bij je op schoot kwam. Dat had ik voor ogen. De avond voor we onze pup gingen halen zat ik in de zetel en zei ik: morgen zit ik hier met een pup op mijn schoot. Helaas, niets is minder waar, maar ik leef weer een beetje op hoop na jouw verhaal. "

Ik snap écht hoe je je voelt hoor, ik noem hem niet voor niets mijn monstertje wink. Ik denk dat de tip van Moontje lizzy trouwens zeker wel de moeite waard is, moest ik dit forum wat vroeger tegengekomen zijn had ik dat zeker geprobeerd. 

Daarnaast kan het ook echt eens deugd doen om naar een rustige plek te gaan, daar neer te zitten op een bankje en je pup een beetje laten rondscharrelen en snuffelen aan een lange lijn, zonder er zelf mee bezig te moeten zijn. Echte wandelingen langs auto's andere mensen en honden kunnen voor sommige pups de eerste paar weken nog voor te veel prikkels zorgen, waardoor ze ook vaak sneller in overdrive gaan.

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Je zegt dat je de hele dag thuis bent. Heb je ook geprobeerd om samen met je pup op de bank te gaan zitten (als de pup op de bank mag) en dat jij het bot vasthoudt waar de pup dan op kan bijten? Mijn hondje was ook een stuiterbal, maar hoe drukker ik was,zo ook de pup. Ging ik rustig met haar zitten op de bank, begon ze meteen in mijn vingers te bijten. Daarom hield ik een bullepees (vond ze heerlijk) vast en zat ze naast me te kauwen en bijten. Zat ik wel verplicht ook minstens 15 minuten op de bank, maar ze werd er wel rustig van en kreeg lamme kaken van het flinke kauwen waardoor ze uiteindelijk wel rustiger werd en uiteindelijk in slaap viel. Ik ken je situatie natuurlijk niet precies, maar misschien kun je het proberen.  "

Ik ga eens op zoek naar zo'n bullepees. Ik heb nu gedroogde geitenoortjes in huis, maar ze loopt daar meestal heel vlug mee weg, kauwt er even op en een paar minuten later is de aandachtsboog alweer voorbij en laat ze het ergens achter op zoek naar iets anders (handen, stoelpoten, stopcontact...) om op te kauwen.

 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Ik snap écht hoe je je voelt hoor, ik noem hem niet voor niets mijn monstertje . Ik denk dat de tip van Moontje lizzy trouwens zeker wel de moeite waard is, moest ik dit forum wat vroeger tegengekomen zijn had ik dat zeker geprobeerd. 
Daarnaast kan het ook echt eens deugd doen om naar een rustige plek te gaan, daar neer te zitten op een bankje en je pup een beetje laten rondscharrelen en snuffelen aan een lange lijn, zonder er zelf mee bezig te moeten zijn. Echte wandelingen langs auto's andere mensen en honden kunnen voor sommige pups de eerste paar weken nog voor te veel prikkels zorgen, waardoor ze ook vaak sneller in overdrive gaan.
  "

Het werkte bij mijn hondje perfect. Heb meerdere honden gehad in het verleden ,ook vanuit mijn jeugd, maar Lizzy was de drukste pup van allemaal. En als het werkt, is het meestal van korte duur. Eenmaal haar slaapje gehad, stuiterde ze de kamer weer rond..Maar dan niet meer overprikkeld. De ene pup heeft nu eenmaal meer energie dan de ander, maar geloof me, het is een fase, het wordt echt beter..

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Wees wel gewaarschuwd; ze stinken enorm, maar de hond vindt ze heeerlijk. En die stank kon me niet meer schelen,haha. Pup werd rustig;)

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Wees wel gewaarschuwd; ze stinken enorm, maar de hond vindt ze heeerlijk. En die stank kon me niet meer schelen,haha. Pup werd rustig;-) "

Haha, desnoods ga ik in een beerput zitten als het helpt. Merci voor de tip!

 

honden page profiel Fine Fine

Haha ja het maakt niet uit wat, als het maar helpt!

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Hier ook zo n overactieve stuiterbal, een boxer van inmiddels negenenhalve maand. Ook in ben in mijn leven (59 jaar) opgegroeid met honden, en vanaf dat ik het huis uitging ook altijd zelf honden gehad. Dit is onze 2e boxer, en wat een verschil met de eerste. Hij is nu niet meer zo extreem als eerst,maar het was pittig. Hier ook wat te knagen aangeboden en zelf vasthouden, en nog steeds knaagt hij niet uit hem zelf op een bot, sterker nog moet een begin maken door er een snee in te maken zodat hij iets een geur ervan heeft. Maar hij is wat rustiger in zijn gedrag en ligt s avonds heerlijk bij mij op de bank te slapen, overdag pakt hij ook wel wat meer zijn rust, maar s avonds is hij echt van de wereld. Kan even duren maar komt goed.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Betreft het wandelen? Hoeft ook geen uren hoor. Gaat er meer om dat een andere omgeving andere luchtjes heeft. Veel honden worden voldaan moe van, snuffelen, kauwen, bijten of likken aan iets. Je hebt ook stimulatie/denk speelgoed zoals eerder gezegd; snuffelmatten Link of likmatten Link Ikzelf ben erg fan van de Kong wobbler Link Hufterproof stuk speeltuig dat je later ook nog eens kunt gebruiken voor het alleen zijn trainen.

 

Je kunt het zelfs nog gekker maken, er zijn zelfs hondenpuzzels Link hp-smile Deze moet je wel een beetje uitleggen aan je hond maar super leuk als ze het eenmaal doorhebben om te zien. Ik gebruik nu zooplus als voorbeeld maar je kunt dit speelgoed in elke dierenwinkel of online kopen. Action heeft soms ook geinige speeltjes voor een drol Link Staat toevallig nu een likmat op voor 1.49

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


Aan de persoon die zegt dat verplichte benchrust niet oké is, vind je het normaal dat het 7 uur doorging voor zo'n jong beestje? Zonder enig rustmoment, integendeel, het bijtend en stuiterend gedrag werd altijd maar erger. Ik voel me nog schuldig dat ik niet eerder ingegrepen heb door haar verplicht in de bench te steken.
 
Marie

Misschien moet je mijn reactie herlezen. Ik deelde gewoon mijn eigen ervaring toen dat mijn pup de ganse dag (meer dan 7 uur dus) niet heeft geslapen.. en toch leerde hij iets later om zelf zijn rust te pakken.  

Wat voor je oké of niet oké is, dat beslist je zelf, uiteraard. 

honden page profiel Fine Fine

" Hier ook zo n overactieve stuiterbal, een boxer van inmiddels negenenhalve maand. Ook in ben in mijn leven (59 jaar) opgegroeid met honden, en vanaf dat ik het huis uitging ook altijd zelf honden gehad. Dit is onze 2e boxer, en wat een verschil met de eerste. Hij is nu niet meer zo extreem als eerst,maar het was pittig. Hier ook wat te knagen aangeboden en zelf vasthouden, en nog steeds knaagt hij niet uit hem zelf op een bot, sterker nog moet een begin maken door er een snee in te maken zodat hij iets een geur ervan heeft. Maar hij is wat rustiger in zijn gedrag en ligt s avonds heerlijk bij mij op de bank te slapen, overdag pakt hij ook wel wat meer zijn rust, maar s avonds is hij echt van de wereld. Kan even duren maar komt goed. "

 

honden page profiel Fine Fine

En hoe lang heeft dat ongeveer geduurd bij je dat je hond wat rustiger werd?

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Ik hoop inderdaad dat het goed komt.

Snuffelmat is besteld bij hondenshop.nl en zou vandaag moeten toekomen. Ik bekeek alle filmpjes van Edwin Frakking op you tube, die man doet dat zo goed met de puppy's. Ik keek de 2 puppycursussen, één met Harley de Duitse herder en de andere met Coco, de cane corso. Alles wat die man doet gebeurt zo kalm, is logisch en beloningsgericht. Voor mijn pup arriveerde had ik sommige van z'n filmpjes al drie keer bekeken, zo goed wou ik het ook doen. Als hij mij een theoretisch examen zou geven over z'n cursus slaag ik met grote onderscheiding, haha.

https://www.youtube.com/watch?v=_TgBqaQKA64

 

Alleen reageren zijn pups helemaal anders, ze stuiteren de kamer niet constant rond, bijten niet de hele tijd, aanvaarden een alternatief wanneer ze iets fout vasthebben, zijn corrigeerbaar aan de lijn door licht bij te sturen...

 

Vandaag toch al weer mijn portie miserie gehad. Om 5u45 opgestaan om buiten behoefte te doen en wat zalig te knuffelen (het enige moment dat dit mogelijk is met haar), daarna korte wandeling. Zo'n wandeling gaat altijd maar slechter, in het begin was ze heel bang en gericht op mij, ze liep naast mij met de lijn slap. Nu is ze zelfzekerder (er was ook nog niemand op straat) en wil ze zelf bepalen waar ze heen wil, trekt de hele tijd en als het haar niet aanstaat gaat ze zitten en weigert nog een stap te verzetten. Ik kan soms corrigeren door een (belonings)brokje te geven maar dat duurt maar even.

 

Terug naar huis, ontbijt voor haar, nog even in de tuin en dan staat mijn man op. Daar wordt ze wild van, ze wil op hem springen. Ze gaat wel zitten wanneer we haar vervolgens belonen, maar op de duur gaat ze springen, zit ze onmiddellijk daarna en bekijkt ze ons van 'waar blijft mijn beloning, ik ben toch gestopt'. Dat is niet de bedoeling, dat ze springen-zitten-beloning als één onlosmakelijk geheel ziet.

Uiteindelijk kon ik er geen weg meer mee, begon ze te happen en compleet in overdrive. Nadat ze bijna anderhalf uurtje op was, terug de bench in.  Eerder kreeg ik haar wel een paar keer in haar mand in de hoop dat ze daar haar rust zou vinden maar daar begon ze te grommen en als een gek aan de stof van haar mand te sleuren (ondanks de aangeboden puppystick). En in no time er terug uit stuiteren en kattenkwaad uithalen: put graven in gazon, bijten in kledij, weglopen met kopje als ik even de keukenkast open... Wanneer ik haar probeer te corrigeren begint ze als een dolle hond tegen mij te springen en in mij te bijten. Tijd voor de bench (ik probeer haar wel eerst enigszins te kalmeren met een snoepje om het geen straf te laten lijken). Dan moet ik er even bij blijven zitten tot ze tot rust komt.

 

Na nog geen half uur staat mijn zoon op om te ontbijten voor hij gaat studeren en onmiddellijk is ze terug wakker (ze slaapt nochtans in de bijkeuken, ik had de deur naar de keuken toe gedaan, en zoon was heel stil). Ze piept hevig. Ik laat haar eruit, naar de tuin waar ze opnieuw haar behoefte doet. So far so good, ik vraag m'n zoon even te kijken naar haar want ik wil iets halen uit de badkamer, en tegen dat ik terugkom is ze weer de hele tijd tegen hem op aan het springen en aan het happen in zijn broek en handen. Hij krijgt haar niet gekalmeerd, kan niet ontbijten op die manier, waarop ik ook tussen kom en dan richt ze zich op mij en bijt ze mij waar ze maar kan. Time out. Daarna samen nog even in de tuin. Weer putten gaan graven, aan de tuinstoel knagen, weglopen met een crock waarvan ik dacht dat het hoog genoeg lag enz. Als ik haar wil doen stoppen met graven bijt ze weer. Ik neem haar terug mee naar binnen waar ze spontaan in haar mand duikt en erin gaat zitten alsof ze wacht op een beloning. Die krijgt ze, maar daarna springt ze er weer uit en is ze weer hyper.

Dan maar terug in de bench, nu toch al een half uur. Ik zit ondertussen muisstil aan mijn computer, durf niks te doen in de keuken uit schrik dat ze weer bij het minste lawaaitje wakker schiet.

 

Lang relaas, maar het is omdat iemand vroeg hoe mijn dagschema eruit ziet met de pup. Chaos eigenlijk, vooral omdat ze veel korter slaapt dan ik hoopte en nog meer hyperactief wakker is dan ik vreesde.

 

honden page profiel Fine Fine

" Ik hoop inderdaad dat het goed komt.
Snuffelmat is besteld bij hondenshop.nl en zou vandaag moeten toekomen. Ik bekeek alle filmpjes van Edwin Frakking op you tube, die man doet dat zo goed met de puppy's. Ik keek de 2 puppycursussen, één met Harley de Duitse herder en de andere met Coco, de cane corso. Alles wat die man doet gebeurt zo kalm, is logisch en beloningsgericht. Voor mijn pup arriveerde had ik sommige van z'n filmpjes al drie keer bekeken, zo goed wou ik het ook doen. Als hij mij een theoretisch examen zou geven over z'n cursus slaag ik met grote onderscheiding, haha.
https://www.youtube.com/watch?v=_TgBqaQKA64
 
Alleen reageren zijn pups helemaal anders, ze stuiteren de kamer niet constant rond, bijten niet de hele tijd, aanvaarden een alternatief wanneer ze iets fout vasthebben, zijn corrigeerbaar aan de lijn door licht bij te sturen...
 
Vandaag toch al weer mijn portie miserie gehad. Om 5u45 opgestaan om buiten behoefte te doen en wat zalig te knuffelen (het enige moment dat dit mogelijk is met haar), daarna korte wandeling. Zo'n wandeling gaat altijd maar slechter, in het begin was ze heel bang en gericht op mij, ze liep naast mij met de lijn slap. Nu is ze zelfzekerder (er was ook nog niemand op straat) en wil ze zelf bepalen waar ze heen wil, trekt de hele tijd en als het haar niet aanstaat gaat ze zitten en weigert nog een stap te verzetten. Ik kan soms corrigeren door een (belonings)brokje te geven maar dat duurt maar even.
 
Terug naar huis, ontbijt voor haar, nog even in de tuin en dan staat mijn man op. Daar wordt ze wild van, ze wil op hem springen. Ze gaat wel zitten wanneer we haar vervolgens belonen, maar op de duur gaat ze springen, zit ze onmiddellijk daarna en bekijkt ze ons van 'waar blijft mijn beloning, ik ben toch gestopt'. Dat is niet de bedoeling, dat ze springen-zitten-beloning als één onlosmakelijk geheel ziet.
Uiteindelijk kon ik er geen weg meer mee, begon ze te happen en compleet in overdrive. Nadat ze bijna anderhalf uurtje op was, terug de bench in.  Eerder kreeg ik haar wel een paar keer in haar mand in de hoop dat ze daar haar rust zou vinden maar daar begon ze te grommen en als een gek aan de stof van haar mand te sleuren (ondanks de aangeboden puppystick). En in no time er terug uit stuiteren en kattenkwaad uithalen: put graven in gazon, bijten in kledij, weglopen met kopje als ik even de keukenkast open... Wanneer ik haar probeer te corrigeren begint ze als een dolle hond tegen mij te springen en in mij te bijten. Tijd voor de bench (ik probeer haar wel eerst enigszins te kalmeren met een snoepje om het geen straf te laten lijken). Dan moet ik er even bij blijven zitten tot ze tot rust komt.
 
Na nog geen half uur staat mijn zoon op om te ontbijten voor hij gaat studeren en onmiddellijk is ze terug wakker (ze slaapt nochtans in de bijkeuken, ik had de deur naar de keuken toe gedaan, en zoon was heel stil). Ze piept hevig. Ik laat haar eruit, naar de tuin waar ze opnieuw haar behoefte doet. So far so good, ik vraag m'n zoon even te kijken naar haar want ik wil iets halen uit de badkamer, en tegen dat ik terugkom is ze weer de hele tijd tegen hem op aan het springen en aan het happen in zijn broek en handen. Hij krijgt haar niet gekalmeerd, kan niet ontbijten op die manier, waarop ik ook tussen kom en dan richt ze zich op mij en bijt ze mij waar ze maar kan. Time out. Daarna samen nog even in de tuin. Weer putten gaan graven, aan de tuinstoel knagen, weglopen met een crock waarvan ik dacht dat het hoog genoeg lag enz. Als ik haar wil doen stoppen met graven bijt ze weer. Ik neem haar terug mee naar binnen waar ze spontaan in haar mand duikt en erin gaat zitten alsof ze wacht op een beloning. Die krijgt ze, maar daarna springt ze er weer uit en is ze weer hyper.
Dan maar terug in de bench, nu toch al een half uur. Ik zit ondertussen muisstil aan mijn computer, durf niks te doen in de keuken uit schrik dat ze weer bij het minste lawaaitje wakker schiet.
 
Lang relaas, maar het is omdat iemand vroeg hoe mijn dagschema eruit ziet met de pup. Chaos eigenlijk, vooral omdat ze veel korter slaapt dan ik hoopte en nog meer hyperactief wakker is dan ik vreesde. "

 

honden page profiel Fine Fine

Hoi Marie, nou hier ook alweer uren met onze stuiterbal in de weer. Hij heeft alweer een hap uit het bankstel genomen en uit een kussen. En waar we normaal echt niet meteen van slag zijn wanneer er iets kapot is door hem ben ik nu wel een beetje machteloos hoor. En als je hem daar een standje om geeft, je kunt het ook niet negeren dan vertoont hij dus weer dat agressieve gedrag. En dan is de dag net begonnen!! Succes en sterkte hoor!

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Misschien moet je mijn reactie herlezen. Ik deelde gewoon mijn eigen ervaring toen dat mijn pup de ganse dag (meer dan 7 uur dus) niet heeft geslapen.. en toch leerde hij iets later om zelf zijn rust te pakken.  
Wat voor je oké of niet oké is, dat beslist je zelf, uiteraard.  "

Maar is dat niet slecht voor de hersenen van zo'n pup, zo lang niet slapen? En dat continu stuiteren, wat moet dat niet betekenen voor de gewrichten? Het is ook niet gewoon niet slapen hé, het is altijd maar doller en driester worden. Ik voel me eerlijk gezegd schuldig over die dag dat ik het probeerde zonder verplichte benchrust. Het was noch voor mij, noch voor de pup een aangename ervaring en het heeft nergens toe geleid (ik heb het zelf wel opgeven na die 7 uur, moet ik toegeven).

 

pagina 1 van 27 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Volgende forumvraag: Plassen in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^