Pup bijt in alles en is constant in 'overdrive'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

waarschijnlijk omdat hij anders reageert als jullie als hij gebeten word waardoor de pup denkt dat hij het wel leuk vind of zelfs mee speelt

honden page profiel BlondieBlondie

 

x

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Als een loslopende hond op je pup afkomt is het totaal afhankelijk van die hond hoe je reageerd. 

.Is de hond rustig en leuk dan laat je kennis maken is het een drukke hond of een met een hoge houding dan til je je pup op en loop je door...

 

Hou er wel rekening mee dat in losloopgebied veel honden tegen je op gaan springen als je je pup optilt omdat ze dat raar vinden.

Ik ga daarom pas naar losloopgebied als mijn pup minimaal 6 maanden is en daarvoor laat ik alleen kennis maken met honden van kennissen zodat er zeker weten alleen goede ervaringen zijn. Want een pup is zo verpest en de meest grote rotzakken en onopgevoede honden lopen gewoon los.

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

Verder ben ik tot inkeer gekomen wat de puppycursus betreft. Ik schreef me in, volgde zaterdag een online les voor de eigenaars (was nogal gericht op dominantie, dat mensen van het gezin de baas zijn en niet de pup, die man leek me echt wel streng), vanaf volgende zaterdag is het voor de pups ter plaatse

 

Man man man.. Ik vind het zo erg om te lezen.. Zo veel honden zijn verpest door zo'n soort "kenners" à la Cesar M.. hp-frustyhp-frusty

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke


Mijn pup is nu 4 maanden oud en wij kunnen nu terug:
- met onze flodderbroek rond lopen 
- voor zijn neus met onze jassen, hemden schudden, er komt geen reactie meer
- onze schoenen zijn terug naar de schoenenrek in de gang 
- hij bijt ons helemaal niet meer. Soms als ik hem streel of masseer, dan pakt hij gewoon heel zachtjes mijn hand 
- hij kan perfect zelf zijn rust nemen waar en wanneer hij het wilt en wordt niet meer wakker van een vallende pluimpje
- de zotte momenten s'morgens en s'avonds zijn nog aanwezig maar niet elke dag en niet meer zo zot, haha
- hij kan ook tot 2 uur alleen blijven en hij sloopt niks 
Wat wij nog altijd niet kunnen:
- Stofzuigen en dweilen (iemand moet met hem naar buiten anders is het nog altijd een drama of een super leuke spel voor hem vermoed ik). Gelukkig kwam hij al 100% zindelijk naar ons van de fokker, dus het moest ook niet dagelijks.
- Huisplanten heb ik nog niet gedurfd om terug te zetten.. Alhoewel ik merk dat hij planten in de tuin nu met rust laat//
- Alle draden zijn verstopt in kabelgoten en kabelslangen. 
- Aan onze meubels komt hij niet. Ik heb ook houten kauwstukken voor hem gekocht maar hij vindt hout blijkbaar toch niet zo interessant
- Kussens liggen nog niet terug in de zetel want die pakt hij veel te graag (alhoewel ik hem zijn eigen kussens heb gegeven)
  "

Dan noem ik dit dus allesbehalve een pittige pup, eerder een hele brave hp-wink

Ik heb ze op de leeftijd van 4 maanden niet zo meegemaakt hoor. Schoenen zijn hier al 30 jaar een dingetje hp-angel

Heb er nu eentje rondlopen van 2,5 jaar, die gaat er nog steeds weleens met een kussen van door.

Maar goed, het ene ras is het andere niet en dan verschilt het ook nog eens per hond binnen een ras.

Er valt dus niets over te zeggen hoe lang "die overdrive" duurt.  

 

@ Marie. Ik heb je verleden week een pb gestuurd of je interesse had in het boekje van Turid Rugaas-Kalmerende signalen.

Geen interesse begrijp ik?   

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Eventjes vlug want met de pup bezig, ik ben nieuw op het forum, zal eens moeten zien waar de pb-functie zit, ik wou niet onbeleefd zijn, maar zag het niet. Voorlopig denk ik trouwens vooral te wachten tot zaterdag, de eerste puppyles. Ik had veel vertrouwen in de manier waarop Edwin Frakking zijn pup trainde, kocht zelfs zo'n clicker bij hem, maar voorlopig wacht ik daarmee omdat ik denk zaterdag beter van een blanco blad te beginnen dan al halvelings zelf met zo'n clicker te gaan experimenteren.

Ik hou jullie op de hoogte.

 

Nogmaals bedankt voor alle tips en peptalk. Het doet soms zelfs gewoon deugd het eens van me af te kunnen schrijven hier.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"Verder ben ik tot inkeer gekomen wat de puppycursus betreft. Ik schreef me in, volgde zaterdag een online les voor de eigenaars (was nogal gericht op dominantie, dat mensen van het gezin de baas zijn en niet de pup, die man leek me echt wel streng), vanaf volgende zaterdag is het voor de pups ter plaatse. Helaas wel bijna een half uurtje rijden, en mijn pup strest heel erg in de auto, dus daar zie ik wel nog tegenop."

 

Ik zie alle meelezers nu collectief diep zuchten innocent (Edit: even voor de duidelijkheid, niet over jou hoor, maar over dat dit soort hondenscholen er nog steeds in grote getale zijn). De dominantietheorie is achterhaald en kan het gedrag dat de pup nu vertoont van kwaad naar erger laten ontwikkelen. Ga alsjeblieft voor een hondenschool die werkt met moderne, positieve trainingsmethoden, waarbij je een vertrouwensband met je pup kan opbouwen. Het Martin Gaus dierenwelzijnskeurmerk is bijvoorbeeld een goede indicatie voor een goede hondenschool (https://martingauskeurmerk.nl/vind-een-dierprofessional), maar er zijn ook genoeg anderen. Vaak staat het op de website al heel duidelijk aangegeven met zinnen als 'wij trainen met positieve methoden' of 'plezier staat voorop'.

 

Ik kan ook 'Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans, elke pup een goede start' van Martine Burgers en Sam Turner aanraden. Hierin worden tot de leeftijd van ca. 5 maanden per paar weken handvatten gegeven over wat je kan verwachten van deze fase en welke oefeningen je kan doen om de pup goed te begeleiden. Het geeft een hele goede basis.

 

Wat betreft het tegenkomen van loslopende honden; Ik heb mijn pup steeds opgetild, tenzij duidelijk was dat de hond in kwestie rustig, vriendelijk en niet lomp was. Het is belangrijk dat de pup geen slechte ervaringen opdoet met andere honden.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Daarmee dat ik die filmpjes van Frakking zo interessant vond, hij werkt ook vooral beloningsgericht.

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

 
 

honden page profiel Dana Dana

Misschien happy dog aan de hondeweide? Was ons door onze dierenarts aangeraden

Vind een hondeschool vinden hier in de streek heel moeilijk.

Ik overwoog even naar de snuffel te gaan,maar die werken inderdaad met de dominantie theorie.werken bij'probleemhonden'met elektrische stroomhalsband.

 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Misschien happy dog aan de hondeweide? Was ons door onze dierenarts aangeraden
Vind een hondeschool vinden hier in de streek heel moeilijk.
Ik overwoog even naar de snuffel te gaan,maar die werken inderdaad met de dominantie theorie.werken bij'probleemhonden'met elektrische stroomhalsband.
 
  "

Ik woon aan de westkust, die Happy Dog is in Stene zeker? Ook wel haalbaar voor mij. Van die elektrische stroomhalsband schrik ik wel, zo'n zaken wil ik helemaal niet.

 
 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

" Dan noem ik dit dus allesbehalve een pittige pup, eerder een hele brave 
"

Haha, alles is relatief uiteraard, ook de 'pittigheid' wink Maar ik vind het toch een groot verschil op vele vlakken in vergelijking met nog pakweg een maand geleden. Je had het moeten zien hoe hij als een ukje van 10-12 weken in verdediging ging als er iets niet naar zijn zin was... en echte TANTRUM yell

honden page profiel Dana Dana

Neen,wij gaan nu naar happy dog.

Het is je eerste hond hé?mijn eerste 2 honden waren echte superpups,nooit iets gesloopt,nooit in mijn broekspijpen gehangen,konden met gemak een paar uurtjes alleen blijven...

Toen kwam pup nr 3,precies een piranha,vlijmscherpe maltezertandjes in onze enkels,en aangezien meneertje 3 maand was toen de corona ellende uitbrak is alleen blijven en vreemde honden/mensen een ding.

Pup nr 4 ging zeker een toppertje worden,stamboomhond.de verwachtingen waren hoog...maar mevrouwtje was de eerste 6 maanden steeds ziek.wat natuurlijk een weerslag gaf op de puppytijd.ze krijgt speciale brokken en haar kwaaltjes zijn onder controle.ze neemt nog altijd moeilijk haar rust,wacht soms tot ik me neerzet en dan gaat ze dutten op schoot.

Het gaat beteren hoor,maar de tijd en energie die het vraagt is niet te onderschatten.

 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

" Ik heb zelf nog eens zitten zoeken op beoordelingen over die hondenschool en stootte op volgend artikel. Ik had het blijkbaar wel degelijk goed begrepen dat het voor een groot stuk rond dominantie draaide. Nu weet ik zelf niet zo goed wat ik daarmee moet  aanvangen,  want alle klanten lijken er wel met een positief  gevoel op terug te kijken.
 
Mag ik het artikel hier zetten, want dat forumreglement zou ik eigenlijk ook nog eens moeten uitpluizen:
 
Jorn Claeys is hondengeleider bij de federale politie en onder meer bekend van de tv-programma's Dieren in nesten en Hondenschool. Samen met zijn bordercollie Luna was hij ook te zien in het programma Koppen Justitie. De gekende hondeninstructeur en uitbater van hondenschool De Snuffel in Snaaskerke stelde onlangs samen met David Stuyck, hoofd van de communicatiedienst in Middelkerke, het boek 'Hond zkt Baas' voor.'Ik ben lang journalist geweest,' vertelt David Stuyck over het tot stand komen van de samenwerking, 'en ik had al een hele tijd echt zin om een boek te schrijven. Bovendien ben ik erg geïnteresseerd in honden en ik vond in Jorn een prachttrainer toen ik op zoek ging naar iemand om mijn gordonsetter Ella wat beter op te voeden. Wat van Jorn zo'n goede trainer maakt, is dat hij zich focust op de mens, niet op de hond. Maar uiteraard weet hij zeer goed wat er met de hond aan de hand is', zegt David. 'Problemen tussen mens en hond zijn de dagelijkse realiteit waarmee hondentrainers te maken krijgen', vult Jorn Claeys aan. 'Mensen informeren zich doorgaans beter over hun volgende wagen dan over de aanschaf van een hond. De oorzaken waardoor het fout loopt hangen af van verschillende factoren, maar de echte oorzaak is meestal een rangordeprobleem: de hond beschouwt zichzelf als de echte baas als hij niet degelijk is opgevoed. Met het boek willen we dan ook een vlot antwoord geven op vragen zoals: waarom vertoont de hond een vervelend gedrag zoals weglopen, grommen, bijten, in huis plassen of trekken aan de leiband. 'Hond zkt Baas' bevat heel wat basiskennis over hoe je een hond kiest die bij je past, hoe je ermee kan communiceren en hoe je elkaars lichaamstaal leest', verklapt Jorn Claeys nog. Hond zkt Baas wordt uitgegeven door Lannoo. Het kost 17,95euro en telt 160 rijk geïllustreerde pagina's met foto's van Bart Musschoot. ISBN 978 90 209 8295 4 www.users.be/desnuffel
 
Bron: De Standaard "

Mijn advies:

- als je iets over "rangorde", "dominantietheorie", "alpha", "roedel", "baas over je hond" hoort - vermijd het als de pest. 

- om te beginnen lees bvb het boekje "Je hond liefdevol opvoeden en begeleiden" van Lisanne van 't Hoog om te begrijpen waarom je zulke scholen en "hondenkenners" (die in feite niks van honden weten en honden alleen maar verpesten) moet vermijden

- lees alle boeken van Turid Rugaas

- zoek een hondenschool die bij PDTE aangesloten is. In NL zijn er echt voldoende van die scholen.

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Neen,wij gaan nu naar happy dog.
Het is je eerste hond hé?mijn eerste 2 honden waren echte superpups,nooit iets gesloopt,nooit in mijn broekspijpen gehangen,konden met gemak een paar uurtjes alleen blijven...
Toen kwam pup nr 3,precies een piranha,vlijmscherpe maltezertandjes in onze enkels,en aangezien meneertje 3 maand was toen de corona ellende uitbrak is alleen blijven en vreemde honden/mensen een ding.
Pup nr 4 ging zeker een toppertje worden,stamboomhond.de verwachtingen waren hoog...maar mevrouwtje was de eerste 6 maanden steeds ziek.wat natuurlijk een weerslag gaf op de puppytijd.ze krijgt speciale brokken en haar kwaaltjes zijn onder controle.ze neemt nog altijd moeilijk haar rust,wacht soms tot ik me neerzet en dan gaat ze dutten op schoot.
Het gaat beteren hoor,maar de tijd en energie die het vraagt is niet te onderschatten.
  "

Bedankt voor je tip van 'happy dog'. Ik hoorde via via van mensen die tevreden waren over Snuffel en die reviews leken me ook wel oké. Maar ondanks de felheid van mijn pup, is ze ook wel erg gevoelig, rap bang en gestresseerd. Zoals ze vanmorgen schrok van mijn harde 'nee' bijvoorbeeld, ze ging direct zitten en haar voorpootjes trilden helemaal, daarmee dat ik zelf ook schrok en me schuldig voelde. Erg hard zijn erop is niet iets waar ik zelf in geloof.

De puppyklas bij Snuffel is naar het schijnt verdeeld in kleine groepjes, ik ben eens benieuwd hoe mijn lesgever het zal aanpakken. Ik keek er nu echt naar uit want het is inderdaad mijn eerste hondje en ik voel dat ik sturing nodig heb, want ik twijfel over zowat alles. Nu begin ik zelf te twijfelen over die hondenschool, haha. Maar goed, ik bekijk het eens hoe het verloopt, het is fijn te weten dat er eventueel een alternatief is.

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Het klinkt in eerste instantie niet als een hondenschool die ik zou kiezen. Desondanks zou ik toch gaan, de trainer klinkt ervaren en ondanks dat de methode niet helemaal aansluit bij jouw voorkeur kan je er best iets uithalen. Houd gewoon in je hoofd dat je niet alles hoeft te accepteren, wanneer je iets niet oké vindt gewoon zeggen en mocht het heel erg zijn kan je altijd nog weglopen. 

 

Een tijdje terug had ik mijn hond ook ingeschreven bij een hondenschool voor een cursus sport en spel. De trainingsmethode zou positief zijn en het leek me een leuk uitje voor mij en mijn hond. Eenmaal aangekomen was het één chaos van honden en mensen, er werd geschreeuwd, de honden werden steeds drukker. Toen de lessen eenmaal begonnen waren werd er verteld dat je geen nee mocht zeggen tegen je hond (ben ik het niet mee eens overigens) vervolgens zag ik iemand die zijn hond bij zijn nekvel pakte en tegen de grond drukte, daar werd dan verder niet op ingegrepen. Vervolgens moest ik met mijn hond een blijfoefening doen wat ze netjes deed tot ze abrupt omver gebeukt werd door een hond die uit een andere groep aan kwam rennen, niet zo lekker voor het vertrouwen... Ik heb het bij die hondenschool maar bij die ene les gelaten, terwijl het er op papier dus allemaal prima uitzag. 

 

Het trainen in kleine groepjes zou ik zeker meerwaarde vinden daar naast is hij waarschijnlijk wel gewend aan pittige putjes als hij inderdaad als hondengeleider bij de politie werkt. Gewoon zelf gaan kijken en bij welke trainer dan ook, altijd zelf na blijven denken of je achter een bepaalde methode staat of niet. Twijfel je ergens over, vraag een onderbouwing en vorm op basis daarvan je eigen mening. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Ik denk juist dat het als beginnende hondeneigenaar niet te doen is om naar zo’n rangorde/dominantie pipo te gaan. Mensen die daar nog in geloven zijn per definitie al niet in staat tot logica / bijscholing/ empathie / of ook maar iets wat je tot een goede instructeur kan maken. Dan kom je daar als onzekere eigenaar binnen en kan je geen zin van onzin onderscheiden. Voor je het weet flikt die trainer iets bij je pup. Assertief zijn is ook moeilijk als je zelf geen idee hebt. En je vult je hoofd bij zo’n cursus grotendeels met fabeltjes, vaak ten nadele van je hond. Wat heb je daar nou aan.

 

Ik volg zelf ook wel eens cursussen bij zulke pipo’s, maar ik heb ervaring en weet waar ik voor sta. Want het voordeel is wel dat het vaak 55+ers zijn met een flink erf, kneiterdure toestellen en er staat altijd tafel met vreten klaar voor de derde helft. Ook zijn ze vrij tolerant over wat je met je hond doet (omdat ze zelf ultieme aso’s zijn haha), dus dat is mooi makkelijk. Voor mij heeft het zijn positieve kanten (en vooral het feit dat ze overal zitten dus ik niet hoef te rijden). Maar om daar nou heen te gaan om kennis op te doen. Oef.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Zeg, zeg, hold your horses.

Voor de Vlaamse mensen, ik zie (oa op twitter) dat Chris Dusauchoit echt wel positief staat tov die trainer en Dusauchoit lijkt me nu echt wel iemand die niet zou willen samenwerken met 'ultieme aso's' en 'dominantie pipo's'. Mss staan sommigen een beetje te rap klaar met een oordeel (over iemand die niemand hier echt kent) en ligt de waarheid qua trainingstechnieken ook wel ergens in het midden. In de theorieles werd trouwens niet over 'straffen' gesproken, absoluut niet. Wel dat jij als eigenaar beslist waarheen je gaat, wanneer je knuffelt, je bijvoorbeeld geen rondje rond je pup moet maken als hij in de weg staat, maar je van je pup mag verwachten dat hij uit de weg gaat. Eerder zo'n zaken, het ging helemaal niet over straffen of schrikhalsbanden en zo.

En dat de hond naar ieder gezinslid (ook jongere kinderen) moet luisteren, dus ook bij commando's. Ze vragen ook om zo voltallig mogelijk aanwezig te zijn met je gezin bij zo'n les.

Dat lijkt me toch allemaal zo negatief niet.

 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

" Ik denk juist dat het als beginnende hondeneigenaar niet te doen is om naar zo’n rangorde/dominantie pipo te gaan. Mensen die daar nog in geloven zijn per definitie al niet in staat tot logica / bijscholing/ empathie / of ook maar iets wat je tot een goede instructeur kan maken. Dan kom je daar als onzekere eigenaar binnen en kan je geen zin van onzin onderscheiden. Voor je het weet flikt die trainer iets bij je pup. Assertief zijn is ook moeilijk als je zelf geen idee hebt. En je vult je hoofd bij zo’n cursus grotendeels met fabeltjes, vaak ten nadele van je hond. Wat heb je daar nou aan.
 

Volledig het mee eens !! 

Het maakt het natuurlijk niet makkelijker dat zulke "respectabele" bronnen zoals De Standaard zulke pipo's en hun boeken blijven promoveren.. 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

Ik ben met veel interesse het boekje van Turid aan het lezen (waarvoor dank!), super veel nieuwe, waardevolle informatie is dat voor mij, over de signalen die honden geven en de betekenis daarvan.

 

Wat ik mij wel afvraag bij de wending die de discussie hier aan het nemen is: moet er perse zo gepolariseerd worden? Kan je niet én rekening houden met je hond én wel degelijk 'de baas' zijn (zonder daar dan een extreme invulling aan te geven)?

Ik ben in ieder geval van plan om eerst eens te ondervinden hoe de aanpak is en daarna pas te oordelen (voor zover ik dat als onervaren puppy-eigenaar kan natuurlijk, maar er bestaat wel nog iets als buikgevoel, toch?).

 

Ook nog even terzijde: maar OMG wat stinken die gedroogde runderpensen zeg eens die nat gekauwd worden money-mouth

 

honden page profiel LaraLara

honden foto van Lara

" Zeg, zeg, hold your horses.
Voor de Vlaamse mensen, ik zie (oa op twitter) dat Chris Dusauchoit echt wel positief staat tov die trainer en Dusauchoit lijkt me nu echt wel iemand die niet zou willen samenwerken met 'ultieme aso's' en 'dominantie pipo's'. Mss staan sommigen een beetje te rap klaar met een oordeel (over iemand die niemand hier echt kent) en ligt de waarheid qua trainingstechnieken ook wel ergens in het midden. In de theorieles werd trouwens niet over 'straffen' gesproken, absoluut niet. Wel dat jij als eigenaar beslist waarheen je gaat, wanneer je knuffelt, je bijvoorbeeld geen rondje rond je pup moet maken als hij in de weg staat, maar je van je pup mag verwachten dat hij uit de weg gaat. Eerder zo'n zaken, het ging helemaal niet over straffen of schrikhalsbanden en zo.
En dat de hond naar ieder gezinslid (ook jongere kinderen) moet luisteren, dus ook bij commando's. Ze vragen ook om zo voltallig mogelijk aanwezig te zijn met je gezin bij zo'n les.
Dat lijkt me toch allemaal zo negatief niet. "

Wel, met je reactie bevestigt je eigenlijk perfect wat Iglo schreef: "Dan kom je daar als onzekere eigenaar binnen en kan je geen zin van onzin onderscheiden. Voor je het weet flikt die trainer iets bij je pup. Assertief zijn is ook moeilijk als je zelf geen idee hebt. En je vult je hoofd bij zo’n cursus grotendeels met fabeltjes, vaak ten nadele van je hond."

Ik woon ook in BE. En ik geef toe dat NL reeds mijlen vooruit staat wat honden scholen en methodes betreft. En Iglo is mssn wat direct (iets directer dat wij het in BE gewoon zijn haha) maar wat ze zegt.. het klopt gewoonweg voor 100%.

Geen enkele school of instructeur zal je tegenwoordig zeggen dat ze fysieke correcties gebruiken oid. Neeen, ze zijn allemaal voor positieve opvoeding. En dan kom je daarin en hoor je zoiets als:

- bijvoorbeeld geen rondje rond je pup moet maken als hij in de weg staat, maar je van je pup mag verwachten dat hij uit de weg gaat"

- laat de hond als laatste naar buiten gaan

- geef de hond pas te eten wanneer je gegeten hebt

- verlaag jezelf nooit tot dezelfde hoogte als de hond

En zo voort. Ik kan alleen maar nog eens achter Iglo herhalen: "Mensen die daar nog in geloven zijn per definitie al niet in staat tot logica / bijscholing/ empathie / of ook maar iets wat je tot een goede instructeur kan maken"

 

honden page profiel RoosRoos

Ik heb niet alles gelezen, maar ik raad je ten sterkste af om naar De Snuffel te gaan. Ik ben er namelijk ook geweest met mijn staff en het was verschrikkelijk. Ecollar op pups van amper 5 maand oud, honden in lucht ophangen aan een sliplijn als ze "lastig" zijn en ze zijn absoluut niet bang om er eens een mot op te geven. 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Ik heb niet alles gelezen, maar ik raad je ten sterkste af om naar De Snuffel te gaan. Ik ben er namelijk ook geweest met mijn staff en het was verschrikkelijk. Ecollar op pups van amper 5 maand oud, honden in lucht ophangen aan een sliplijn als ze "lastig" zijn en ze zijn absoluut niet bang om er eens een mot op te geven. 
  "

Maar echt, is het zo erg?!? Ik vond het handig omdat het relatief dichtbij was, las nergens iets negatief in de reviews, en ze hebben een hondenpension vlakbij, wat ook al eens handig kan zijn bij een dagje of weekend weg zonder hond ofzo (niet dat we dit in de eerste maanden van plan zijn). Als ze zoiets doen ben ik sowieso weg, wees gerust, daar doe ik niet aan mee.

Ik ben er nu toch precies ook niet meer zo gerust in. Waar ben jij dan daarna wel geweest ipv Snuffel, Roos?

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Zeg, zeg, hold your horses.
Voor de Vlaamse mensen, ik zie (oa op twitter) dat Chris Dusauchoit echt wel positief staat tov die trainer en Dusauchoit lijkt me nu echt wel iemand die niet zou willen samenwerken met 'ultieme aso's' en 'dominantie pipo's'. Mss staan sommigen een beetje te rap klaar met een oordeel (over iemand die niemand hier echt kent) en ligt de waarheid qua trainingstechnieken ook wel ergens in het midden. In de theorieles werd trouwens niet over 'straffen' gesproken, absoluut niet. Wel dat jij als eigenaar beslist waarheen je gaat, wanneer je knuffelt, je bijvoorbeeld geen rondje rond je pup moet maken als hij in de weg staat, maar je van je pup mag verwachten dat hij uit de weg gaat. Eerder zo'n zaken, het ging helemaal niet over straffen of schrikhalsbanden en zo.
En dat de hond naar ieder gezinslid (ook jongere kinderen) moet luisteren, dus ook bij commando's. Ze vragen ook om zo voltallig mogelijk aanwezig te zijn met je gezin bij zo'n les.
Dat lijkt me toch allemaal zo negatief niet. "

Ik train, fok en werk met knpv (politiehonden) honden.

Ik durf wel te zeggen dat ik dan ook nog de meeste pittige bloedlijnen heb die er zijn onder de werklijn mechelse herders en dan vaak ook nog meedere pups tegelijk.

 

Ik geloof ook wel degelijk in dat er honden zijn die de baas willen spelen en dominant willen zijn over hun eigenaar. Al zijn deze zeer zeldzaam. Overgens zijn dit honden die niet uitvallen, agressief zijn of veel bijten maar juist honden die over de eigenaar grommend gaan heen hangen als deze zwakker is door bv ziekte. En ja als je het gevecht dan aangaat bij deze honden dan bijten ze je het ziekenhuis in. Dat zijn de echte dominante honden die echt de baas willen zijn. 

verruit de meeste honden reageren met bijten uit angst, luisteren niet omdat ze niet snappen wat je bedoeld of slopen uit verveling of omdat ze niet snappen dat dat niet de bedoeling is.

 

Dat gezegd te hebben train ik mijn honden met een clicker, mijn honden mogen op de bank, als het zo uitkomt ook op bed.

Ik probeer zo weinig mogelijk te corrigeren en probeer altijd gedrag om te buigen naar wat ik wel wil.

 

Als mijn pups/honden op de bank liggen waar ik net wil zitten dan stuur ik ze eraf, willen zei op de bank en ik lig languit dan geef ik hun de ruimte om op de bank te komen. 

Ik ga opzij voor mijn honden en als ik mijn handen vol heb met boodschappen dan stuur ik hun opzij.

 

Het is samen werken met respect voor elkaar.

 

Als een hond niet doet wat je wilt of zegt dan is dat voor 99,9% omdat of de hond het niet begrijpt (honden leren plaatsgebonden, dus wat hij buiten doet hoeft hij nog niet binnen ook te snappen en andersom) of hij heeft er een negatief iets aan gekoppeld. ( bij hierkomen in het bos direct aanlijnen en weg bij zn vriendjes waardoor hij heeft geleerd als jij roept dat het spel dan klaar is) 

Zorg dus dat tegenover alles wat je vraagt van de hond iets leuks of lekkers tegenover staat.

 

Eten krijgen ze hier ook gewoon voor of tijdens dat wij eten, maar de regel is wel dat iedereen van mensen eten af blijft ook als ik naar de wc ben en mijn bord eten staat nog op tafel.

 

Mijn honden luisteren overgens ook niet naar mijn partner hoor. Sommige honden kiezen gewoon 1 baas en de rest is leuk maar niet om commando's van op te volgen. De honden van mijn partner luisteren ook weer niet naar mij.

 

In het dagelijks leven geef ik maar zelde commando's dus hoeven ze ook niet te luisteren, enigste wat hier wel moet is als ik dan wel iets vraag van ze dat ze dat ook direct doen anders word ik boos, in die zin maak ik dus onderaan de streep uut wat en wanneer iets gebeurd en ben ik de baas/dominante of hie je het wilt noemen maar verder.....  

honden page profiel RoosRoos

Ja, dat was mijn idee dus eerst ook... Ik ben een aantal maand geweest en elke keer dat ik ging werden ze duidelijker met hun standpunten en methoden, het is niet alsof ze dit al allemaal vanaf de 1e les tonen, dan zouden er quasi alleen slechte reviews zijn geloof ik. Ik kon geen goede vervanging vinden dus ik ben toen compleet gestopt met hondenscholen. Ik had in niemand nog vertrouwen behalve mezelf. Begonnen met clickertraining, veel opzoekwerk gedaan en veel gelezen en zo zelf aan de slag gegaan.

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Ja, dat was mijn idee dus eerst ook... Ik ben een aantal maand geweest en elke keer dat ik ging werden ze duidelijker met hun standpunten en methoden, het is niet alsof ze dit al allemaal vanaf de 1e les tonen, dan zouden er quasi alleen slechte reviews zijn geloof ik. Ik kon geen goede vervanging vinden dus ik ben toen compleet gestopt met hondenscholen. Ik had in niemand nog vertrouwen behalve mezelf. Begonnen met clickertraining, veel opzoekwerk gedaan en veel gelezen en zo zelf aan de slag gegaan. "

Mss doe ik het ook wel zo, het zijn nu maar 4 lessen. Ik laat zeker geen geweld toe op mijn hond.

Die clickertraining die Erwin Frakking in z'n puppycursussen illustreert vond ik echt wel goed. Alles wat die man doet en zegt is rustig en waardig en bevat zoveel logica.

Alleen ..., door naar zijn filmpjes te kijken dacht ik dat het allemaal easy peasy ging zijn. Helaas reageert mijn pup anders dan zijn pups en bots ik daardoor soms echt op een muur.

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Ik ben met veel interesse het boekje van Turid aan het lezen (waarvoor dank!), super veel nieuwe, waardevolle informatie is dat voor mij, over de signalen die honden geven en de betekenis daarvan.
 
Wat ik mij wel afvraag bij de wending die de discussie hier aan het nemen is: moet er perse zo gepolariseerd worden? Kan je niet én rekening houden met je hond én wel degelijk 'de baas' zijn (zonder daar dan een extreme invulling aan te geven)?
Ik ben in ieder geval van plan om eerst eens te ondervinden hoe de aanpak is en daarna pas te oordelen (voor zover ik dat als onervaren puppy-eigenaar kan natuurlijk, maar er bestaat wel nog iets als buikgevoel, toch?).
 
Ook nog even terzijde: maar OMG wat stinken die gedroogde runderpensen zeg eens die nat gekauwd worden "

ook dat is afhankelijk van je hond. Sommige honden hebben duidelijke regels nodig (die je op een leuke manier aanleert) en andere kunnen zonder regels en opvoeding de perfect opgevoede hond zijn.

 

Ik heb er zo een die van pup af aan overal losloopt, nooit naar mensen en andere honden gast, nooit van de straat eet. nooit aan de riem trekt. nooit zal blaffen.

Nooit aangeleerd gewoon van zichzelf.

 

En dan heb een aantal honden die zonder duidelijke regels die wel eerst op een leuke manier zijn aangeleerd, nog steeds proberen of ze er onderuit kunnen komen als ik even de andere kant op kijk. Heeft overgens niets te maken met dat ze de baas willen spelen hoor. Wat dat willen ze echt niet.

 

Ik heb er ook een die wel echt de baas wilt spelen, als ik ziek ben moet ik uitkijken met hem, hij heeft mij al eerder zo erg gebeten dat ik naar het ziekenhuis kon gaan en helaas ook op de training mensen die mij wilde helpen me allee he te roepen, in het ziekenhuis gebeten 

 

Hij heeft nooit problemen met andere honden, die durven niet in de buurt te komen van hem. In het verleden (hij is nu 12) is hij expres voor mij gaan staan in de deur opening en wilde niet opzij, als ik dan tegen hem aankwam beet hij me.

 

Als er mensen naast mij kwamen lopen ging hij ertussen in staan en duwde ze weg met zijn lichaam. Luisterde die mensen daar niet naar dan ging hij er grommend voor staan.

 

Toen hij 1.5 was en ik in de tuin lag te zonnen ging hij grommend over mij heen hangen en 's ik omhoog wilde komen duwde hij zijn hele lichaam naar beneden om mij daar te houden.

 

Andere reuen die het aandurfte om wel tot een gevecht uit te dagen wat maar 2x is gebeurd, daar bleef hij bij stilstaan, ligt grommen en staart en kop omhoog, liet zich besnuffelen en de andere reu liep zo weg. Ook als ik loopse teven bij mij had.

 

ik heb het hier om een mechelse herder reu van 45kg dus geen kleintje en ik heb vele jaren super met hem gewerkt waar hij ook mijn leven heeft gered. Hij is nu 12 en ligt lekker op de bank en ja hij heeft duidelijke regels nodig om te zorgen dat die dingen niet weer gebeuren maar ik heb zo veel van hem geleerd en gelukkig zijn er maar heel heel weinig honden zoals hij echt dominant en bezig met positie in het gezin/roedel.

 

Wat jij vooral moet doen is samen werken en van elkaar genieten een band opbouwen en vooral niet corrigeren maar ombuigen. Tuurlijk zijn er regels maar dat kan je nog niet verwachten van een pup, hij moet ze nog leren en begrijpen, jou ook begrijpen en jij je pup. Ga daar eerst aan werken. 

honden page profiel RoosRoos

Indien je gaat; wees erg kritisch over elk advies dat ze geven. 9/10 keren is dat namelijk: je hond is dominant en je moet tonen wie de baas is. 

 

Je mag niet vergeten dat honden geen machines zijn. Ze hebben allemaal hun eigen handleiding en wat bij pup nr 1 werkt, zal waarschijnlijk niet bij pup nummer 2 werken hp-wink. Daarom is het handig om je niet vast te pinnen op 1 trainer, maar wat uit te breiden en informatie in te winnen over verschillende methodes, van verschillende trainers. 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Zeg, zeg, hold your horses.
Voor de Vlaamse mensen, ik zie (oa op twitter) dat Chris Dusauchoit echt wel positief staat tov die trainer en Dusauchoit lijkt me nu echt wel iemand die niet zou willen samenwerken met 'ultieme aso's' en 'dominantie pipo's'. Mss staan sommigen een beetje te rap klaar met een oordeel (over iemand die niemand hier echt kent) en ligt de waarheid qua trainingstechnieken ook wel ergens in het midden. In de theorieles werd trouwens niet over 'straffen' gesproken, absoluut niet. Wel dat jij als eigenaar beslist waarheen je gaat, wanneer je knuffelt, je bijvoorbeeld geen rondje rond je pup moet maken als hij in de weg staat, maar je van je pup mag verwachten dat hij uit de weg gaat. Eerder zo'n zaken, het ging helemaal niet over straffen of schrikhalsbanden en zo.
En dat de hond naar ieder gezinslid (ook jongere kinderen) moet luisteren, dus ook bij commando's. Ze vragen ook om zo voltallig mogelijk aanwezig te zijn met je gezin bij zo'n les.
Dat lijkt me toch allemaal zo negatief niet. "

De waarheid ligt even goed in het midden als bij mensen die een discussie voeren of de aarde rond of plat is. Heel leuk dat we alle meningen als even waardevol beschouwen, oya lélé, maar ik leef liever in een (ronde) wereld waarin we dat niet doen. Sommige mensen praten gewoon uit hun aars en dat mag ook gezegd worden. Positieve hondenscholen zijn ook niet alles, maar in ieder geval niet zo middeleeuws als de rang-orde theorie. Voor kennis moet je daar niet zijn. Voor de snacks overigens prima dus laughing

Verder heb je nu dingen geleerd waarvan ik denk dat je er niks aan hebt (omdat het geen steek houdt). Wat is er bijvoorbeeld het nut van om geen rondje om je hond te lopen maar hem weg te sturen? Leg eens uit? Wat voor boodschap denk je dat je daarmee aan je hond geeft? En dan bedoel ik niet abstracte uitspraken als “hij weet nu dat je de baas bent”…

 

En iemand schreef net dat ik (te) direct overkom maar dat is niet mijn bedoeling. Mijn intentie is goed, en dat is jou en je pup de juiste richting op sturen (of op z’n Nederlands blijkbaar, de juiste richting op beuken). En ik besef me ook dat er 20 anderen zijn die jou ook een bepaalde kant op willen sturen en dat kan erg verwarrend en irritant zijn. Maar ik denk maar zo, je kan zelf kiezen waar je straks achter staat, een forum is juist zo fijn omdat je veel perspectieven meekrijgt.

honden page profiel LaraLara 3 doggies

honden foto van Lara


Verder heb je nu dingen geleerd waarvan ik denk dat je er niks aan hebt (omdat het geen steek houdt). Wat is er bijvoorbeeld het nut van om geen rondje om je hond te lopen maar hem weg te sturen? Leg eens uit? Wat voor boodschap denk je dat je daarmee aan je hond geeft? En dan bedoel ik niet abstracte uitspraken als “hij weet nu dat je de baas bent”…
 

Het is om je pup te intimideren, beledigen en doordat moet hij leren "wie hier de baas is" hp-frustyDan groeit die onzekere pup in een onzekere, gefrustreerde probleem hond. "Probleem hond" omdat die van pups af een probleem heeft.. en het is namelijk.. haar/zijn "baas".

pagina 4 van 27 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Volgende forumvraag: Plassen in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^