Hond doet mond steeds open, maar bijt niet door

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hideki MHideki M

Hallo hondenvrienden,

In het verleden heb ik hier al eens goede tips gehad, vandaar nog maar eens een vraagje. Mijn Labradoodle van een half jaar wordt steeds liever. Sinds het wisselen van zijn tanden heeft hij gelukkig veel minder drang om te bijten. Toch loop ik tegen het volgende aan.

Bij bijvoorbeeld spelen, aaien, hem over z'n buikje aaien als ie op z'n rug licht te relaxen etc. heeft hij heel vaak de neiging om zijn mond open te doen en zijn tanden heel zachtjes in mijn handen te zetten. Hij doet mij er absoluut geen pijn mee, maar het irriteert me wel. Hij maakt dan een soort hijgend geluid (lijkt enthousiasme) en maakt dan hap bewegingen. Misschien kan ik het zelfs een keer filmen, zodat jullie een beter idee hebben.

Als hij het doet zeg ik vaak: NEE en dan stopt hij wel. Ook loop ik vaak weg als hij het doet. Toch zie ik geen verbetering de laatste weken.

Hebben jullie een idee hoe ik dit kan aanpakken en er voor kan zorgen dat ie z'n mondje gewoon dicht houdt en niet steeds zo hijgend gaat happen?

Veel dank voor jullie tips!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Volgens mij is dat gewoon vrolijk spelen, zelfs mijn hond van bijna 6 doet dit tijdens spelen, je hond is gewoon blij, denk ik...

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Daar moet je blij mee zijn zeg ,dat zijn liefdes beetjes  pup houdt van je .

Als je daar niet tegen kan gewoon niet aaien als hij op de grond ligt .

Dat hijgen kan van opwinding zijn , ohhhh daar komt baasje weer knielen ,ken ik lekker happen .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien vindt hij het tegelijkertijd prettig maar ook wel spannend en geeft hij dit gewoon door aan je op zijn manier? Anders gewoon niet te lang spelen en aaien en wachten tot hij zelf komt.

 

 

 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Ik ken meerdere honden die dit doen. Ik noem het inderdaad ook liefdesbeetjes. Vind het altijd wel schattig als een hond dat doet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Gebeurd hier ook, het is genegenheid, bij mijn hond zeker, een groot gebit, de tanden zijn best voelbaar maar heel voorzichtig pakt tie mijn hand...ik zie het niet als agressie maar meer als genegenheid, kijk waarom die het doet...en wanneer.

honden page profiel AtlasAtlas

honden foto van Atlas

Atlas (nu 8 maanden) doet precies hetzelfde als je hem wilt aaien, hij pakt onze hand vast maar bijt niet echt door. Als je het echt niet leuk vindt, negeren of weglopen. Atlas stopt dan in ieder geval. Het is ook niet zo dat hij niet geaaid wil worden, hij gaat zelf soms bijvoorbeeld op zijn zij of rug liggen. Als hij echt niet geaaid wil worden dan stapt hij weg dus dan weten we dat hij er geen behoefte aan heeft.

Bij ons verschilt het ook per persoon, bij mijn vriendin doet hij het bijna niet (ze gaf hem vroeger steeds brokjes bij het aaien zodat hij niet meer vastpakte/leerde dat aaien niet betekent dat hij moet happen, misschien kun je dat proberen), maar ik vind het niet zo erg en stoei ook wel eens met hem dus bij mij doet hij het nog wel.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Bij bijvoorbeeld spelen, aaien, hem over z'n buikje aaien als ie op z'n rug licht te relaxen etc. heeft hij heel vaak de neiging om zijn mond open te doen en zijn tanden heel zachtjes in mijn handen te zetten."

Late reactie maar das liefde, honden uiten dat door te "knabbelen" Bij pups met die scherpe tandjes? Voelt het soms als een oorpiercing hihi.

honden page profiel Hideki MHideki M

Hmm, dank voor alle reacties... ik ga eens proberen te belonen op de momenten dat hij wel rustig geaaid wil worden. Denk ook dat het eerder uit enthousiasme en liefde is dan uit iets onaardigs, maar het is wel fijn om het proberen te verminderen.

 

Dank nogmaals!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Dat uit liefde? Voelt echt als knabbelen maar die tandjes zijn echt erg scherp.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje) 3 doggies

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Als je het echt vervelend vind dan kan je natuurlijk met alle tips aan de gang om je hond dit af te leren. Persoonlijk begrijp ik niet goed waarom je dit niet zou accepteren. Dit klinkt als normaal honden gedrag  Naast een boel andere manieren van communiceren, communiceert een hond ook met de bek. Het is zo te lezen natuurlijk gedrag wat jou hond laat zien en niet pijnlijk of negatief voor jou. Super juist dat jou hond met aaien en speels zijn zo zachtjes met je om kan gaan ondanks de (positieve) opwinding. 

Mocht je hond naast dat bijten andere vermijdende communicatie inzetten of stress signalen laten zien dan is het een ander verhaal maar dat is niet wat ik lees uit je verhaal?

Het is altijd aan jou als baasje om te beslissen wat je accepteert en wat niet en dat is ook jou goed recht. Ik vraag me hierin oprecht af wat maakt dat je dit gedrag om wilt buigen of beschouwt als een issue. 

honden page profiel Hideki MHideki M

Hoi, dank voor je reactie. Ik probeer hem te belonen wanneer hij nu wat rustiger is met zijn mond en het lijkt al beter te gaan. Nogmaals dank voor alle reacties.

Volgende forumvraag: Puppy Boyd (en Fudge)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^