Reismatje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Hallo iedereen!

Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die voor het reizen (en dan met name trekken/camperen) een specifiek reismatje hebben gekocht voor hun hond?

Zelf heb ik tot nu toe een door de helft gesneden schuimmatje geprobeerd, een kinderslaapzak, een ruffwear highland pad (deze vond ik te groot pakken voor het trekken) en nu heb ik een fleecedeken en een verhuisdeken.

 

Eigenlijk ben ik opzoek naar iets wat minder snel vies wordt/blijft en dus ook buiten te gebruiken is, iets wat makkelijk en zo klein mogelijk pakt voor het backpacken en iets wat toch zacht is voor de hond om op te liggen. I know, heel wat eisen hahaha, maar misschien heeft iemand hier wel de gouden tip voor me?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

We hebben een groter luchtbedje gekocht. Zowel de vorige als deze? Slapen bij ons in de kou. Bij warmte, ging en gaan ze vanzelf de grond opzoeken. Heb wel altijd zo een klein camping kussen bij me, zoiets https://www.kampeerwereld.nl/safarica-comfort-kussen-1216826-groen-/?channable=016c826964003432323636393163

 

 

Edit; je kunt ook misschien gewoon een extra matje meenemen en die door het midden knippen. Branddeken eronder in de kou.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Wat is het doeleinde? Moet je hond er een nacht op doorbrengen of is het voor eventjes? En welke temperatuur? 

Vraag me eigenlijk af of het wel kleiner kan dan een fleecedeken. Misschien kan je hem op een vuilniszak leggen zodat het niet te vies wordt?

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" Wat is het doeleinde? Moet je hond er een nacht op doorbrengen of is het voor eventjes? En welke temperatuur? 
Vraag me eigenlijk af of het wel kleiner kan dan een fleecedeken. Misschien kan je hem op een vuilniszak leggen zodat het niet te vies wordt? "

Het doel is om te kunnen backpacken met Sénan. Het matje zou dan iets meer universeel zijn denk ik, dus bedoeld om overdag op te kunnen rusten als we op de camping staan, maar 's nachts moet hij er ook goed op kunnen slapen.

 

De fleecedeken die ik heb nu is opzich goed qua pakmaat, maar Sen vind hem te dun en probeert nu steeds bij mij op de mat te komen liggen. Super gezellig, maar mijn matje is al niet zo groot en zo krijg ik zelf ook geen goede nachtrusthp-angel

Iets waarmee we tot een goed compromis zouden kunnen komen (goed mee te pakken (eventueel in zijn eigen rugzak later), maar voor meneer wel zacht genoeg om er op te blijven liggen 's nachts)

 

De vuilniszak heb ik geprobeerd. Die verschoof helaas de hele tijd, dus ik hoop stiekem een beetje op een makkelijkere tussen oplossing

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

" We hebben een groter luchtbedje gekocht. Zowel de vorige als deze? Slapen bij ons in de kou. Bij warmte, ging en gaan ze vanzelf de grond opzoeken. Heb wel altijd zo een klein camping kussen bij me, zoiets https://www.kampeerwereld.nl/safarica-comfort-kussen-1216826-groen-/?channable=016c826964003432323636393163
 
 
Edit; je kunt ook misschien gewoon een extra matje meenemen en die door het midden knippen. Branddeken eronder in de kou. "

Bedoel je een twee persoonsluchtbed? De reden dat ik tot nu toe geen groter luchtbed heb gekocht is dat de pakmaat en het gewicht fors omhoog gaan. Tijdens het backpacken is dit niet ideaal.

 

Een extra door de midden geknipt matje heb ik (een isolatie matje van schuim, met een reflecterende laag erop). Deze vind meneer helaas te hard hahaha

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik gebruik de nep schapen vachtjes van ikea 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Het doel is om te kunnen backpacken met Sénan. Het matje zou dan iets meer universeel zijn denk ik, dus bedoeld om overdag op te kunnen rusten als we op de camping staan, maar 's nachts moet hij er ook goed op kunnen slapen.
 
De fleecedeken die ik heb nu is opzich goed qua pakmaat, maar Sen vind hem te dun en probeert nu steeds bij mij op de mat te komen liggen. Super gezellig, maar mijn matje is al niet zo groot en zo krijg ik zelf ook geen goede nachtrust
Iets waarmee we tot een goed compromis zouden kunnen komen (goed mee te pakken (eventueel in zijn eigen rugzak later), maar voor meneer wel zacht genoeg om er op te blijven liggen 's nachts)
 
De vuilniszak heb ik geprobeerd. Die verschoof helaas de hele tijd, dus ik hoop stiekem een beetje op een makkelijkere tussen oplossing "

Oh nou dan volg ik even mee want zat er zelf aan te denken de ruffwear highland aan te schaffen. Maar als er betere opties zijn… laughing

 

Ik vind het zelf bij backpacken ook wel handig om mijn eigen kleding als kussen te gebruiken. Misschien vindt jouw hond dat ook wel een ok compromis onder zijn fleece. 

Het is wel een beetje een afweging tussen comfortabel en lichtgewicht helaas. Misschien een idee om Senán zijn eigen matje te laten dragen zodat de highland toch een optie is?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Wij hebben inmiddels een 180x 200 maar ook de tent is groter geworden. Je hebt 140x200 maar ook 1p van 90 breed en kindermatrassen zijn er ook. Even meten en passen in de tent.

 

 

Heb wel 1 ding geleerd ondertussen? Dat bv zo een auto ruitscherm ding voor ijzel? Meer isolatie geeft dan welke stoffen deken dan ook. Tegenwoordig hebben we isolatie pro kamp onderbedding. Zal morgen even een foto delen. Super licht en weinig pak ruimte. Kun je bij elke camping winkel krijgen en is niet zo duur.



honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Ik heb een matje van de Decathlon. De voorganger van deze:

 

https://www.decathlon.nl/p/hondenmat-3-cm-500-bruin/_/R-p-302983?mc=8511494&c=BRUIN

 

Hier leg ik een vetbed op.

 

Voor het backpacken niet handig, dan zie ik mensen een foammatje, al dan niet op maat gesneden, met een hondenslaapzak er op gebruiken.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik gebruik altijd deze Anti Slip vet bedjes! Schuiven niet, en zijn water doorlatend. Matjes blijven dus altijd zo goed als droog. Zeer tevreden mee. 

KLIK

 

547758.jpg

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wij hebben zoiets als dit, dit is Faro en we hebben het bedje nog steeds.We hebben hem toen bij zooplus gekocht, maar die hebben hem niet meer.

https://www.amazon.nl/Petface-Roll-reisbed-voor-hond/dp/B082PDZGTR

https://www.etsy.com/nl/listing/642774094/roll-up-hondenbed-reisbed-buiten

https://www.madefordogs.nl/hondenmat-grijs-zwart-125-x-100.html

 

 

Zoeken met googlle naar oprolbaar reisbed voor hond.

Die wij hebben is ook heel licht, kan bovenop je rugzak.

Neem geen leer, die zijn zwaar.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Bedankt allemaal voor het meedenken!


@Iglo, ik heb er inderdaad over zitten twijfelen om Senán zijn eigen matje te laten dragen (en zie dit nog steeds als optie), maar mijn voorkeur zou uitgaan naar dat hij zijn eigen water/eten draagt. Nu zit ik wel te denken om in ieder geval mijn tent en slaapmatje door te verkopen en nieuwe spullen terug te kopen om de pakmaat en het gewicht naar beneden te halen, dus misschien is de highland pad dan nog steeds een optie.

 

@Pascale, weet je toevallig ook hoe zwaar de vetbedden zijn?


@Anouk en Yoop, bedankt voor de links! Ik ga ze eens beter bekijken!!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

@Pascale, weet je toevallig ook hoe zwaar de vetbedden zijn?

Heel licht eigenlijk. Geen idee wat te precies wegen, maar ik zal ze vanavond of morgen even wegen voor je. 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Vetbedden wegen ongeveer hetzelfde als een goede handdoek, hebben iets meer volume, maar kun je opgerold goed aan je backpack hangen.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Als je echt met tas gaat lopen dan zou ik gewoon zo'n basic goedkoop kampeer matje kopen en daar een stuk op maat afknippen. Die matjes zijn licht van gewicht en isoleren goed. Een vet bed is voor het wandelen met tas zwaar en groot, dat zou ik persoonlijk niet doen.  

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

" Hallo iedereen!Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die voor het reizen (en dan met name trekken/camperen) een specifiek reismatje hebben gekocht voor hun hond?Zelf heb ik tot nu toe een door de helft gesneden schuimmatje geprobeerd, een kinderslaapzak, een ruffwear highland pad (deze vond ik te groot pakken voor het trekken) en nu heb ik een fleecedeken en een verhuisdeken.
 
Eigenlijk ben ik opzoek naar iets wat minder snel vies wordt/blijft en dus ook buiten te gebruiken is, iets wat makkelijk en zo klein mogelijk pakt voor het backpacken en iets wat toch zacht is voor de hond om op te liggen. I know, heel wat eisen hahaha, maar misschien heeft iemand hier wel de gouden tip voor me?Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! "

Ik heb er geen ervaring mee maar bestaan er geen kinder(kampeer/trekking) matjes. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Ik heb er geen ervaring mee maar bestaan er geen kinder(kampeer/trekking) matjes.  "

Tis maar wat je op je rug kunt dragen. Gaat meer om de breedte van het bedje dan de lengte zeg maar wink

Volgende forumvraag: Van bestelwagen naar camperbusje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^