Hond puberteit - angst om alleen te zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther

Hallo,

Onze Tygo is nu bijna 1 jaar en zit volop in de puberteit. Het grootste probleem waar wij momenteel tegenaan lopen is het alleen thuis blijven. We zijn bijna elke dag wel thuis, maar soms in het weekend moet hij wel eens een halve dag alleen blijven. We hebben dit opgebouwd toen hij nog puppy was en tot voor kort kon hij zonder problemen alleen thuis zijn. We hebben een camera dus kunnen dit goed opvolgen.

Maar sinds hij in de puberteit zit, lukt dit vaak niet meer. Soms slaapt hij gewoon de hele tijd en is er niets aan de hand. Maar soms huilt hij ook, loopt hij nerveus rond, sloopt hij, slaapt hij niet. Echt zielig. Hebben jullie tips om dit aan te pakken? Het lijkt wel opeens verlatingsangst te zijn, al heeft hij hier soms helemaal geen last van en soms weer wel. 

Bedankt alvast!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Even weer terug naar het begin. Niet alleen laten als ie t niet kan, even een tijdje zorgen voor oppas of niet met het hele gezin tegelijk weg.

 

Ook de hond goed uitlaten voordat ie alleen moet zijn. Lekker uitgebreid snuffelen. Zorgen dat ie dus geestelijk en lichamelijk voldaan is voordat je begint met het alleen laten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^